Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ekonokomik » niedziela, 27 października 2024, 22:14

Arcymistrz1990 pisze: piątek, 25 października 2024, 20:10Bardzo śmiała ta predykcja Nie musieliśmy czekać 1 dnia nawet aby zobaczyć 65K

Na której giełdzie? Ja nie widziałem na żadnej by spadło do 65K :)

KingKanPL pisze: niedziela, 27 października 2024, 07:02Lokalnie brak widocznej figury

Nie zgadzam się.
Kurs zdaje się respektować kanał, który narysowałem przed weekendem tu:
viewtopic.php?p=790728#p790728

Załączam dokładniejszy obrazek:
kanal10.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » niedziela, 27 października 2024, 23:17

Z kanałami jest tak że każdy widzi to co chce widzieć, ale nie będę wdawał się w dyskusję, grunt, że ciagna

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » poniedziałek, 28 października 2024, 00:02

a h... pisałem esej ale skasowałem i krótko to mi się to nie spina stawiam małego shorta heh, najwyżej wdupię.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 28 października 2024, 07:26

Test 67,6 zaliczony

Wg ma przy utrzymaniu body 2x 4h powyżej tego poziomu powinno potwierdzic impuls z zasięgiem około 2.7 czyli dziś rynek przy dobrych wiatrach tj. stabilność zjebanego Izraela i rynkow w Ameryce; powinien zrobić wielki krok w kierunku 70,3

Zamknięcie na tym poziomie poniżej 67.7 może doprowadzić nas do 65340 a nawet 62.1

Także dziś będziemy mieli fluktuacje które dadzą zarobić lub dużo stracić 😎

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 28 października 2024, 07:57

Jeszcze można rozważać taki trójkąt na najbliższy czas.
Ale patrząc na różne giełdy nie jestem przekonany do tej myśli.

trojkat2.jpg

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
8

Postautor: ergorg » poniedziałek, 28 października 2024, 09:20

Na moje już tylko góra:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 139
Reputacja postu: 
1

Postautor: WojciechT » poniedziałek, 28 października 2024, 11:09

pomocny pisze: niedziela, 27 października 2024, 19:45
jahu pisze:Powielasz nieprawdziwe informacje. Ilość BTC na giełdach od początku 2019 wynosi około 2,8M i zmienia się tylko kosmetycznie. Większość tych rewelacji to są niestety kompletne bzdury.
@Jahu - ja się odwołałem jedynie do informacji podanych przez kolegę którego zacytowałem. W takiej sytuacji, skoro uważasz, że te informacje są z dupy wzięte i nieprawdzie - wypadałoby podać jakieś konkretne źródła na uzasadnienie swojej tezy, a nie na zasadzie - wy wszyscy się mylicie, wasze dane są nieprawdziwe, a tylko ja głoszę prawdę objawioną :lol:
Statystyki o których rozmawiacie są ogólne dostępne i zdaje się, że na cryptoquant udostępniane są zupełnie za darmo. W 2022 na giełdach było 3.3 M BTC, w 2023 roku było już 2.9 M, a obecnie 2.68 M. Osobiście nie widzę tego co większość chce zobaczyć, czyli kryzysu podażowego.
ergorg pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 09:20Na moje już tylko góra:
Pierwszy duży opór znajduje się na poziomie 68334, następny na poziomie 70K i kolejny na 71935. Moim zdaniem dopiero po przekroczeniu tych poziomów można wstępnie zacząć myśleć pozytywnie w kontekście nowego ATH.
Mnie kilka lat w kryptro nauczyło tego, aby fantazje i marzenia pozostawić marzycielom, a sam biorę zyski. Za 68K sprzedałem wszystko co miałem, dało mi to ok. 32% i jestem zadowolony. Oczywiście czekam na kolejną korektę.
Tazz28 pisze: sobota, 26 października 2024, 22:01Rynek, w tym crypto nie gra pod wygranę Trump'a bo jest niby bardziej pro-crypto, tylko dlatego że zapewni powrót do normalności w kraju + uspokoi gospodarkę a co za tym idzie na giełdę - a przynajmniej takie są nastroje i oczekiwania wobec niego
Nie bójmy się stwierdzenia, że Amerykanie to idioci, a kampania w ich kraju nie ma nic wspólnego z tym o czym piszesz, bo jedyne na czym skupia się Trump to sprawy czysto ideologiczne. W ostatniej sondzie 50% Amerykanów stwierdziło, że Trump to nazista (w tym 10% głosujących na niego). Wyborc tego zacnego starca domagają się zniesienia liberalizacji ciąży i to wręcz do chorego stopnia. Wg. nich kobieta ma mieć w sobie dziecko tak długo ( nawet gdy będzie już martwe), aż Jezuskiem swoją Bożą rączką wyciągnie je z kobiety, a interwencja lekarska ma być możliwa dopiero., gdy pojawią się pierwsze symptomy sepsy. Tak mniej więcej wygląda ich kampania. W sumie stwierdzenie, że Amerykanie to idioci jest zbyt słabe, bo to są zwyczajne zjeby.
Trump to szkodnik, a gdy doprowadzi do zakończenia wojny w UKR poprzez wstrzymanie dostaw broni, to w UE możemy spodziewać się kolejnych milionów ukraińskich uchodźców - chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć z jakimi skutkami to się wiąże? Gdy zrealizuje swoje hasło: "..a niech Putin robi w Europie co chce", to możemy spodziewać się, że dojdzie do realizacji tego co jakiś czas temu do kadetów powiedział jeden z generałów, a mianowicie przypomniał im, że są żołnierzami i ich pokolenie będzie tym pokoleniem, które realnie weźmie udział w działaniach wojennych.

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 28 października 2024, 11:41

Trójkąt chyba jest respektowany: wyszliśmy górą, zaliczyliśmy retest.
Za wcześnie na radość, ale w małej skali wygląda to dobrze.

trojkat3.jpg

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » poniedziałek, 28 października 2024, 13:39

ja podzielam optymistą wersję ergorga...
WojciechT pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 11:09 sam biorę zyski
ja też
tyle, że ja widzę w grze znacznie wyższe poziomy i %

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 28 października 2024, 13:42

Walka trwa. Skala 5m. Cel na dziś to >70K.
Trzymajcie kciuki, bo jeśli dzisiejszy atak spadnie z rowerka, to jęk zawodu odbije się sporym echem ;)

skala5m.jpg

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
1

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 28 października 2024, 14:38

Ciąg dalszy. Jak spadnie z rowerka, byle nie zbyt głęboko, to nic wielkiego się nie stanie. Za to jak wyjdzie z klina górą, to jęk zawodu nastąpi u mnie, bo tak zgrabna struktura zostanie zanegowana.

SVG Image
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 28 października 2024, 15:01

@fusywszklanejkuli Sądzę dokładnie na odwrót: akurat teraz z tej figury jaką zaznaczyłeś kurs powinien wyjść górą, bo jesteśmy w trakcie kolejnego ataku na górne ograniczenie wielkiego megafonu :)
Tzn. "powinien" jeśli ten atak ma się udać.

Tymczasem ch... bombki strzelił, zaliczyliśmy przed chwilą fałszywe wybicie. I tak jak myślałem - lecimy. Ciekawe jak nisko.

Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
PS. Wiecie co, zamykam ten kurs i robię sobie wolne na dziś :P
Nie wiem jak to możliwe, że wciągnąłem się w pełne emocji obserwowanie wykresu w skali 5m ;)
Zajrzę wieczorem.

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 28 października 2024, 15:38

ekonokomik pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 15:06Nie wiem jak to możliwe, że wciągnąłem się w pełne emocji obserwowanie wykresu w skali 5m
To co sie dzieje na wykresie btc to jest istny dramat.
ETFy skupuja hurtowo, kurs nijak nie chce spadac ale i tez jest trzymany na smyczy bardzo krociutko.
Wcale mnie nie zdziwi jak jeszcze dla zmylki i na 60k spadniemy.

Jak przyjdzie czas wybicia, prawdziwego wybicia to te 74k wybijemy w jedna, slownie jedna dobe i nie bedzie takiego pier&^&^ sie jakie mamy obecnie, do tego czasu ziew, mozna zerknac na kurs raz dziennie wieczorem do snu a nie na 5m ^^

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 28 października 2024, 17:47

@everman Ty serio dalej szukasz spadków? Btw jesteśmy wyżej niż ostatnio pisałeś o jakieś euforii tutaj. :P
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
2

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 28 października 2024, 18:34

A dominacja BTC już prawie 60% :D Alty wyssane ile wlezie już

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » poniedziałek, 28 października 2024, 20:10

ergorg pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 17:47Ty serio dalej szukasz spadków?
mam spot i trzymam longa od 61,x, którego uśrednialiśmy przy spadku na 58. Zamiast popadać w optymizm wole rozglądać się za potencjalnymi spadkami, nie raz wpieprzyłem się w fomo szukając jak wysoko poleci zamiast pilnować jak głęboko może spaść. Poziomy mamy newralgiczne i jeszcze nic nie jest przesądzone.

Wczoraj odpaliłem shorta hedzujac pozycje i zastanawiam sie czy go nie wywalić bo możliwe ze faktycznie popełniam błąd. Nie sadziłem że dziś tak polecą z ta swiecą. Może za bardzo zafiksowałem się na patternie, który często zwiastował korekty może nie powinienem ale na razie chce wytrwać przy pierwotnej decyzji.
Najchętniej to bym pozbył sie obu wzioł to co tam urosło i wsadził w alty, które dostają po dupsku ale jeszcze chwilkę.

a ty serio jesteś taki pewny ze już tylko UP? Nie masz żadnych wątpliwości? Jeśli tak, to może jednak potrzymam jeszcze przez chwile tego shorta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 28 października 2024, 20:18

everman pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 20:10a ty serio jesteś taki pewny ze już tylko UP? Nie masz żadnych wątpliwości? Jeśli tak, to może jednak potrzymam jeszcze przez chwile tego shorta.

Tak, mam duże przekonanie od dłuższego już czasu.

A to mnie tylko upewniło:
ergorg pisze: piątek, 25 października 2024, 20:05FUD na tether z reguły zwiastował ostatni dip przed rajdem up.

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: pomocny » poniedziałek, 28 października 2024, 20:22

fusywszklanejkuli pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 14:38 Za to jak wyjdzie z klina górą, to jęk zawodu nastąpi u mnie, bo tak zgrabna struktura zostanie zanegowana.
takie struktury zwykle kończą się wyjściem dołem?
jestem laikiem, dla mnie bardziej naturalne wydaje się tutaj wyjście góra (jak pisał już wcześniej ekonomik)

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 28 października 2024, 21:03

@Jahu Dzięki kolego, należało mi się ;)

@Viper_2008 a tego komentarza nie zrozumiałem :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
2

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 28 października 2024, 22:41

pomocny pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 20:22
fusywszklanejkuli pisze: poniedziałek, 28 października 2024, 14:38 Za to jak wyjdzie z klina górą, to jęk zawodu nastąpi u mnie, bo tak zgrabna struktura zostanie zanegowana.
takie struktury zwykle kończą się wyjściem dołem?
jestem laikiem, dla mnie bardziej naturalne wydaje się tutaj wyjście góra (jak pisał już wcześniej ekonomik)
Struktura tego impulsu jest niemal modelowa. Jedyny i poważny jej mankament to zbyt krótka fala (3), bo zgodnie z regułami nie może być najkrótsza, a w tym przypadku niewiele, ale jednak jest. Przymykam na to oko (ryzykując anatemę od ortodoksów), ponieważ reszta mi zbyt dobrze pasuje, w szczególności zachowana jest reguła zmienności (alternation) w korektach: boczna (2) - ostra (4), boczna 2 w (3) - ostra 4 w (3). Wreszcie, co do klina, bo on Cię przede wszystkim interesuje, to jest to odpowiednia formacja w odpowiednim miejscu powiązana z odpowiednim zachowaniem kursu. Odpowiednia formacja w odpowiednim miejscu: ending diagonal w fali piątej (występował też w poprzednim odcinku). Odpowiednie zachowanie kursu: typowy wystrzał (throw-over) z formacji, a po nim należne spadki-korekta. Korekta okazała się nadzwyczaj płytka (nietypowo nie zniosła nawet całego klina), ale spełnia narzucony hierarchią wymóg bycia większą niż korekty-podfale korygowanej fali, w tym przypadku ponad 1%. Nie można zresztą jeszcze wykluczyć, że korekta pędząca (running) bądź rozszerzona (expanded) ciągle trwa i w taki sposób niedoskonałość rozmiarowa zostanie wyeliminowana.

SVG Image
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Wróć do „Przedszkole”