Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 17:56

Dniówki i inne interwały sie zgadzaja. Z czego wynika takie przesuniecie na swiecach 3D?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 174
Reputacja postu: 
2

Postautor: snajper » środa, 23 października 2024, 18:07

everman pisze: środa, 23 października 2024, 17:56Dniówki i inne interwały sie zgadzaja. Z czego wynika takie przesuniecie na swiecach 3D?

Kilka lat temu też to kminili :D
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=38300#p593839

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » środa, 23 października 2024, 18:16

everman pisze: środa, 23 października 2024, 17:56Dniówki i inne interwały sie zgadzaja. Z czego wynika takie przesuniecie na swiecach 3D?
Żeby jeden był bullish a drugi bearish. :lol:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 18:53

ergorg pisze: środa, 23 października 2024, 18:16Żeby jeden był bullish a drugi bearish.
:) chyba tak

Realizuje shorta i dobieram za niego spot. Do longa dobiorę jak się sytuacja wyklaruje.

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » środa, 23 października 2024, 20:39

ETH kolejne uklepywanie zakończone wyjściem dołem

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
1

Postautor: fusywszklanejkuli » środa, 23 października 2024, 20:53

Ciąg dalszy. Nie było wybicia, nie było trójkąta, był za to klin. Jest też korekta, która osiąga właśnie odpowiedni kształt i rozmiar. Indeksy amerykańskie zakręcają w górę, może to już...

SVG Image
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » środa, 23 października 2024, 21:25

Moim zdaniem obszar, w jakim możemy poruszać się w ramach tej korekty jest ogromny, jednocześnie nie burząc ruchu wzrostowego od 6 września.
Jednak jeżeli byśmy spadli poniżej 62k, to zacznę się martwić.

Obrazek
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 21:58

DjVegas98 pisze: środa, 23 października 2024, 21:25obszar, w jakim możemy poruszać się w ramach tej korekty jest ogromny
zgadza sie, lokalnie mamy odbicie 0,618fibo ostatniej fali i całkiem zgrabny młotek 4h odreagowanie w ramach fali B korekty potem C bo ma gdzie i dojedziemy tę gęś 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » środa, 23 października 2024, 22:18

DjVegas98 pisze: środa, 23 października 2024, 21:25Moim zdaniem obszar, w jakim możemy poruszać się w ramach tej korekty jest ogromny, jednocześnie nie burząc ruchu wzrostowego od 6 września.
Jednak jeżeli byśmy spadli poniżej 62k, to zacznę się martwić.
Czy tylko ja zaczynam się zastanawiać nad sensem lokowania kapitału w krypto? I nie mówimy o nowych projektach gdzie dla mnie to jest trochę loteria tylko o BTC czy "sprawdzonych" altach.

Jeżeli to ma się tak jeszcze bujać przez kilka miesięcy żeby finalnie zakończyć hossę na poziomie np 150k to dla mnie czekanie 2 lata na jakieś żenujące 2 czy 3x zaczyna się mijać z celem kiedy zwrot jest porównywalny do wyników niezłej spółki w Stanach przy ileś razy większym ryzyku.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » czwartek, 24 października 2024, 00:00

@Pleasek89 Oczywiście, że co raz bardziej ten aspekt zastanawia.
Ja już od dawna przy okazji analiz czasem wspomnę swoje stanowisko, że np. moim zdaniem w 2024 wchodzenie w BTC za mniej niż pare set tys. pln jest pozbawione sensu.
Zrobienie x3 na bicie to osiągnięcie m.cap Apple, które dla mnie jest ścianą, jaka obecnie stoi dla wszystkich aktywów procz złota.

Przy ryzyku kursowym jakie niesie za sobą Bitcoin, faktycznie spółki z nasdaqa o podobnej kapitalizacji lub mniejszej mogą być dziesiątki razy lepszą opcją w nastepnych latach na lepszy/bezpieczniejszy zysk.

Każde aktywo które spuchło do rozmiarow lidera lub scislej czolowki rynkow finansowych staje sie coraz mniej atrakcyjne jezeli nie jest sie jakimś gigantycznym funduszem albo ordynarnym wielorybem.

Jezeli chodzi o mnie, to od jakiegos czasu posiadanie Bitcoina totalnie mnie nie interesuje, nie mam w nim NIC ulokowane, nawet złotówki. Za to co mnie interesuje to jego wykres i wpływ niego na lokalne zjazdy na altach rzedu od -10 do -20%, ktore skupuje i sprzedaje bez zastanowienia, jeżeli po jakims czasie ksieguje zyski rzedu kilkunastu procent.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » czwartek, 24 października 2024, 00:21

Pleasek89 pisze: środa, 23 października 2024, 22:18 Czy tylko ja zaczynam się zastanawiać nad sensem lokowania kapitału w krypto? I nie mówimy o nowych projektach gdzie dla mnie to jest trochę loteria tylko o BTC czy "sprawdzonych" altach.

Jeżeli to ma się tak jeszcze bujać przez kilka miesięcy żeby finalnie zakończyć hossę na poziomie np 150k to dla mnie czekanie 2 lata na jakieś żenujące 2 czy 3x zaczyna się mijać z celem kiedy zwrot jest porównywalny do wyników niezłej spółki w Stanach przy ileś razy większym ryzyku.
1. Jakie dzis widzisz ryzyko dla BTC? Bo ja nie widzialem jeszcze lepszego otoczenia ogolnie dla krypto takie jakie jest obecnie.
2. Wynik x2 czy x3 w 2 lata (przy praktycznie zerowym zainteresowaniu) to pieprzone himalaje inwestowania, nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy tego nie doceniaja. Moze po prostu zwieksz ekspozycje?

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » czwartek, 24 października 2024, 00:59

Pleasek89 pisze: środa, 23 października 2024, 22:18to dla mnie czekanie 2 lata na jakieś żenujące 2 czy 3x zaczyna się mijać z celem kiedy zwrot jest porównywalny do wyników niezłej spółki w Stanach przy ileś razy większym ryzyku.

Zwrot 200 - 300% w 2 lata nazywasz żenującym? Więcej można ugrać na przeciętnej spółce w USA?
IMHO to nie oznacza słabości rynku Bitcoina, raczej tylko potwierdza że mamy wy...stą bańkę na akcjach w USA :P

Może przypomnę, że najlepsi inwestorzy w historii XX w. mieli średnie zyski roczne na poziomie 20%.
DjVegas98 pisze: czwartek, 24 października 2024, 00:00moim zdaniem w 2024 wchodzenie w BTC za mniej niż pare set tys. pln jest pozbawione sensu.

A jaka to różnica kilkaset tys. czy kilkaset zł, skoro zysk liczymy w procentach?
Dla mnie są tylko dwa czynniki, które się nie skalują:
- prowizje minimalne,
- czas poświęcony na analizę
DjVegas98 pisze: czwartek, 24 października 2024, 00:00Przy ryzyku kursowym jakie niesie za sobą Bitcoin, faktycznie spółki z nasdaqa o podobnej kapitalizacji lub mniejszej mogą być dziesiątki razy lepszą opcją w nastepnych latach na lepszy/bezpieczniejszy zysk.

Bo te spółki hi-tech, które przez ostatnie lata urosły często o setki czy tysiące procent nie niosą ze sobą ryzyka kursowego?
Ich kurs przez kolejne lata będzie tylko rósł? 8-)
DjVegas98 pisze: czwartek, 24 października 2024, 00:00Każde aktywo które spuchło do rozmiarow lidera lub scislej czolowki rynkow finansowych staje sie coraz mniej atrakcyjne jezeli nie jest sie jakimś gigantycznym funduszem albo ordynarnym wielorybem.

Skąd taka teza?
Powiedziałbym, że jest wręcz odwrotnie: zawodowcy mogą się pokusić o spekulację na młodym, ryzykownym rynku. Amatorzy kupują ETF czy obligacje i są zadowoleni z zysku 7% rocznie.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
2

Postautor: Tazz28 » czwartek, 24 października 2024, 09:59

Eazzy0 pisze: środa, 23 października 2024, 20:39zakończone wyjściem dołem
Pisałem, po przejściu ETH na PoS, że stracił on swój jedyny atut i jest teraz tym samym co każdy inny alt z top 10. Jasne - w peaku pewnie odbije i od dołka da podobny zysk jak BTC, ale chyba nie o to chodzi. Już Solana ma większe szanse na rajd, widać choćby po ostatnich dniach gdzie widać tam świeży kapitał.
DjVegas98 pisze: czwartek, 24 października 2024, 00:00 Zrobienie x3 na bicie to osiągnięcie m.cap Apple, które dla mnie jest ścianą, jaka obecnie stoi dla wszystkich aktywów procz złota.
Przypominam, że mcap tak nie działa, że potrzebujesz adekwatnej liczby pieniędzy aby proporcjonalnie zwiększyć mcap. Wystraczy niska płynność jak na BTC + FOMO na brak sprzedaży po takiej cenie BTC i możemy wystrzelić równie mocno jak 7 lat temu na przykład. Zaczekałbym z osądem do końca 2025.

Kolejna sprawa wg mnie potencjalna recesja w USA i masowe zwolnienia pracowników. Tam ludzi są tak zakredytowani, że jak balonik pęknie to ratuj się kto może

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 24 października 2024, 10:08

Tazz28 pisze: czwartek, 24 października 2024, 09:59Kolejna sprawa wg mnie potencjalna recesja w USA i masowe zwolnienia pracowników. Tam ludzi są tak zakredytowani, że jak balonik pęknie to ratuj się kto może

Akurat gospodarka USA radzi sobie ostatnio świetnie. To Europa i Chiny są w przededniu kryzysów.
No chyba, że mówisz o oczekiwanym końcu "najdłuższej hossy na giełdach". Oczekiwanym od dekady ;)

Mnie interesuje by ten system wytrzymał jeszcze rok.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » czwartek, 24 października 2024, 14:12

@everman, zobacz jakie ładne 3D teraz u mnie rysują:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 24 października 2024, 14:20

.... a na poważnie to daje tej radości jeszcze 1 dzień i powinno zacząć się znowu dławić.
Narazie trzymam longa tego starego i zobaczę jak to jutro będziecie pracować. Pewnie na weekend znowu postawie hedge shorta.
W swym lokalnym pesymizmie dostrzegam nutkę optymizmu z opcja ze nie poglebimy tej korekty i utrzymamy 66k

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » czwartek, 24 października 2024, 15:34

@everman nie siej defetyzmu ;)
Zwróć uwagę, że wczoraj NASDAQ był na sporym minusie, a BTC wbrew temu pięknie odrabiał straty.
To dobrze wróży!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
0

Postautor: Godstar » czwartek, 24 października 2024, 16:05

Według mnie jeśli nie ściągnie nas obecny opór.
Po wywaleniu 68 będziemy robić HH z targetem nowego ath
Wyciągając weekly :)
Longi cierpliwie czekają

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 24 października 2024, 16:21

ekonokomik pisze: czwartek, 24 października 2024, 15:34Zwróć uwagę, że wczoraj NASDAQ
Głownie obserwuje i skupiam sie tylko na BTC, od czasu do czasu zaglądam na wykres likwidacji dla sprawdzenia czy predykcja miała by tam pokrycie.
Czasem zerknę ogólnie na dolara ale chyba dla świętego spokoju. Total1/2 dominacje i to co przynależy do BTC. Nie uwzględniam nigdy tego co tam się na indeksach dzieje bo nawet jak to tu tez da się zauważyć zmiany.

Na bicie rysujemy wspólnym inwestycyjno-trejderskim sprzężonym umysłem pattern, który zakłada jeszcze jedna korektę. Mogę nie mieć racji często się mylę ale takie cos mi przychodzi na mysl.
Nie wiem na chwilę obecna tylko kiedy sie to załamie. Moze ignoruje jakies sygnały. (patrzę we flaki i widzę ;) )
SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » czwartek, 24 października 2024, 16:39

Ależ precyzja!
Kurs odbył się od górnej półrocznego linii megafonu. To źle.
Ale że dotarł szybkim ruchem aż tak wysoko, by podjąć tę próbę, to bardzo dobrze.
Pozostaję optymistą.

testdolny.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Przedszkole”