pomocny pisze: ↑ niedziela, 27 października 2024, 19:45
jahu pisze:Powielasz nieprawdziwe informacje. Ilość BTC na giełdach od początku 2019 wynosi około 2,8M i zmienia się tylko kosmetycznie. Większość tych rewelacji to są niestety kompletne bzdury.
@Jahu - ja się odwołałem jedynie do informacji podanych przez kolegę którego zacytowałem. W takiej sytuacji, skoro uważasz, że te informacje są z dupy wzięte i nieprawdzie - wypadałoby podać jakieś konkretne źródła na uzasadnienie swojej tezy, a nie na zasadzie - wy wszyscy się mylicie, wasze dane są nieprawdziwe, a tylko ja głoszę prawdę objawioną
Statystyki o których rozmawiacie są ogólne dostępne i zdaje się, że na cryptoquant udostępniane są zupełnie za darmo. W 2022 na giełdach było 3.3 M BTC, w 2023 roku było już 2.9 M, a obecnie 2.68 M. Osobiście nie widzę tego co większość chce zobaczyć, czyli kryzysu podażowego.
ergorg pisze: ↑ poniedziałek, 28 października 2024, 09:20Na moje już tylko góra:
Pierwszy duży opór znajduje się na poziomie 68334, następny na poziomie 70K i kolejny na 71935. Moim zdaniem dopiero po przekroczeniu tych poziomów można wstępnie zacząć myśleć pozytywnie w kontekście nowego ATH.
Mnie kilka lat w kryptro nauczyło tego, aby fantazje i marzenia pozostawić marzycielom, a sam biorę zyski. Za 68K sprzedałem wszystko co miałem, dało mi to ok. 32% i jestem zadowolony. Oczywiście czekam na kolejną korektę.
Tazz28 pisze: ↑ sobota, 26 października 2024, 22:01Rynek, w tym crypto nie gra pod wygranę Trump'a bo jest niby bardziej pro-crypto, tylko dlatego że zapewni powrót do normalności w kraju + uspokoi gospodarkę a co za tym idzie na giełdę - a przynajmniej takie są nastroje i oczekiwania wobec niego
Nie bójmy się stwierdzenia, że Amerykanie to idioci, a kampania w ich kraju nie ma nic wspólnego z tym o czym piszesz, bo jedyne na czym skupia się Trump to sprawy czysto ideologiczne. W ostatniej sondzie 50% Amerykanów stwierdziło, że Trump to nazista (w tym 10% głosujących na niego). Wyborc tego zacnego starca domagają się zniesienia liberalizacji ciąży i to wręcz do chorego stopnia. Wg. nich kobieta ma mieć w sobie dziecko tak długo ( nawet gdy będzie już martwe), aż Jezuskiem swoją Bożą rączką wyciągnie je z kobiety, a interwencja lekarska ma być możliwa dopiero., gdy pojawią się pierwsze symptomy sepsy. Tak mniej więcej wygląda ich kampania. W sumie stwierdzenie, że Amerykanie to idioci jest zbyt słabe, bo to są zwyczajne zjeby.
Trump to szkodnik, a gdy doprowadzi do zakończenia wojny w UKR poprzez wstrzymanie dostaw broni, to w UE możemy spodziewać się kolejnych milionów ukraińskich uchodźców - chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć z jakimi skutkami to się wiąże? Gdy zrealizuje swoje hasło: "..a niech Putin robi w Europie co chce", to możemy spodziewać się, że dojdzie do realizacji tego co jakiś czas temu do kadetów powiedział jeden z generałów, a mianowicie przypomniał im, że są żołnierzami i ich pokolenie będzie tym pokoleniem, które realnie weźmie udział w działaniach wojennych.