Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4689 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4687
- 4688
- 4689
- 4690
- 4691
- …
- 4707
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 10 lipca 2025, 00:36
ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 80
Postautor: warchlakozaur » czwartek, 10 lipca 2025, 01:24

Żyby nie było totalnego offtopu - 111k, opory poszły, kawałek chociaż chyba pojedziemy, gdzieś poniżej 120?
warchlakozaur
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » czwartek, 10 lipca 2025, 02:02
chyba ten antywskaznik byl bardzo wysoko na liscie najlepszych traderow na binance.
Mozesz wrzucic swoje konto z duzej gieldy? Zobaczylismy powaznego tradera, a nie antywskaznik.
pael
- Początkujący
- Reputacja: 129

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 07:41
Kiwajakotako
- Dyskutant
- Reputacja: 241

Postautor: Tazz28 » czwartek, 10 lipca 2025, 08:39
Kilkanaście osób pisało, ostatnio pisało że lecimy na ATH, kilkanaście że lecimy w dół. Ktoś musiał mieć racje w końcuKiwajakotako pisze: ↑ czwartek, 10 lipca 2025, 07:41Gratuluję możesz zdradzić nam skąd to wiedziałeś?
Tazz28
- Początkujący

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 09:03
Kiwajakotako
- Początkujący
- Reputacja: 42

Postautor: cyclone » czwartek, 10 lipca 2025, 10:12
Celowałem w szczyt weekendowy. Natomiast kurs szedł up na pustym wolumenie (bez oporów, z bardzo płytkimi korektami). Także ATH było prawdopodobne jeszcze w środę aby zdążyć przed zamieszaniem z cłami.Kiwajakotako pisze: ↑ czwartek, 10 lipca 2025, 07:41 Gratulujęmożesz zdradzić nam skąd to wiedziałeś?
W określaniu targetów pomaga mi kontent z kanału niejakiego Preay-a
cyclone
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 10 lipca 2025, 10:32

eth też musi wyjść ponad mid range, analogicznie poprzednim razem był grany trójkąt zwyzkujący i poszło info o wygranej trumpa.
newralgiczny moment, czekamy na dobrego czy złego newsa?

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » czwartek, 10 lipca 2025, 10:39
@ergorg jaki zasięg Ty obstawiasz?
KingKanPL
- Początkujący
- Reputacja: 1705

Postautor: Godstar » czwartek, 10 lipca 2025, 10:49
Od dłuższego czasu namiętnie mnie zaczepiasz i wywołujesz w tym wątku.new06 pisze: ↑ środa, 9 lipca 2025, 23:48Godstar pisze: ↑ środa, 9 lipca 2025, 21:31@ergorg Też kiszę longa, jeśli mają wybijać to w najbliższym czasie.
Zasięg ruchu będzie do około 125 k bez żadnych cofek tam bym chciał zamykać ostatnią transzę.
Już prawie rok kiszą to 100 k jeśli to ma być reakumulacja to już nie powinno nas zawracać.
Powrót do konsoli czy jakiś kolejny bull trap imo niedźwiedzi znak.
o k***a mamy lokalny top, trzeba longi zamykać, shorty otwierać ...
Powinienem Ci odpowiedzieć "Próżnoś repliki się spodziewał", ze względu na kulture wątku ostatni raz się już odnoszę.
Nie wiem czy masz żal o to, że skrytykowałem Twojego ORGR na górce, wypominając, że takich formacji poszukiwałbym na dołku.
Może żal wynika ze strat na rynku ?
@pael i @ergorg Ci dobrze odpisali, mogłoby wystarczyć niestety czuję się jakbym dokarmiał trolla
Myślę, że jestem ostatnią osobą, o której można pisać takie rzeczy.
Już nie wchodząc w liczby wszystko w tym wątku jest włącznie ze screenami pozycji, saldami, wyniakmi na leaderboard binance.
Nawet wysłałem w 2023 roku kilka tysięcy USDT do użytkowników forum, bo ktoś niedowierzał
Jeśli prześledzisz moje posty w 90 procentach dotyczyły zawsze kursu - jawnie przyznawałem się do otwieranych pozycji, mówiłem kiedy i gdzie zamykam ile zysku biorę.
Gdybyś rozumiał elementarne podstawy tradingu wiedział byś, że wystarczy 55 % skuteczności, albo dobry MM żeby zarabiać na rynku dużą kasę.
Zachowujesz się jak typowy internetowy kaznodzieja kryptowalut, który dużo krzyczy szuka u innych potknięć, ale sam nie wrzuci nic, ani nie napiszę niczego ciekawego odnośnie wątku.
Jak traciłem, kasę latem 2023 roku w naprawdę sporych sumach, pisałem o tym że zostałem przez rynek wyr...... zawsze otwarcie i z pokorą.
Nie chcę mi się nic szukać nie jestem takim człowiekiem, ale z tego co pamiętam mess ostatnio pisał, że w 2018 roku czekałeś na wyjście z 6000 w górę, a rynek zwalił się o 50 %, potem dziwnym trafem nagle zniknąłeś z forum.
Powróciłeś w strasznie złej wersji siebie kolego, nie idź tą drogą na prawdę.
Czepiasz się już chyba 5 - tej osoby, czekasz tylko na to, aż ktoś popełni błąd napiszę coś co się nie wydarzy, albo się pomyli.
Na tyle postów każdemu się zdarzy nietrafna wypowiedź.
Także już podumowywując, czekamy na Twoje wyniki.
Pokaż nam ile zarobiłeś na tym rynku, pokaż nam jak to robi New.
Więcej już mi się nie chcę, cały czas pisać o tym samym.
Godstar
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 10 lipca 2025, 11:22
Pierwszy większy opór na 115k$, zobaczymy jak sobie z nim poradzą, potem to już okolice ~120k$.
ETH 3-3.3k$ w zasięgu w niedługim czasie. Wczoraj po 200mln ETFy wrzuciły w BTC i ETH.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 4720

Postautor: new06 » czwartek, 10 lipca 2025, 14:54
Nie mam do ciebie o nic żalu, po prostu od kiedy czytam twoje posty (tak mniej więcej od ostatniego kwartału 2024) prawie każdy z nich jest perfekcyjnym antywskaźnikiem. Możesz mi wierzyć lub nie ale nie ma w tym nawet złośliwości, może odrobinę drwiny bo to burzy ciasne horyzonty myślowe osób tutaj na forum
kolejny który powołuje się na sukcesy z 2023

new06
- Początkujący
- Reputacja: 276
Postautor: łabondź2020 » czwartek, 10 lipca 2025, 15:53
Prawda taka, że przez najbliższe tygodnie będzie o rynkach decydować Trump
łabondź2020
- Weteran
- Reputacja: 1335

Postautor: CzarnaOwca » czwartek, 10 lipca 2025, 15:59
To o ile dziesiąt % wzrósł btc? Bo w styczniu też był po +- 109K$?łabondź2020 pisze: ↑ czwartek, 10 lipca 2025, 15:53hossa w pełni
CzarnaOwca
- Gaduła
- Reputacja: 2566

Postautor: KubaKoń » czwartek, 10 lipca 2025, 16:04
Ten cykl lubi obalać paradygmaty i jest jak zwykle inny niż poprzednie (jakoś trzeba wyleszczyć ludzi), np. mamy mniej korekt 30%, ale za to długie, niezwykle męczące miesiące akumulacji. Wzrosty są stabilniejsze, ale mniej dynamiczne i rozciągnięte w czasie itd itp etc. Dążę do tego, że pewnie jeszcze parę tych paradygmatów zostanie obalonych, żeby tak łatwo nie było. Moje przemyślenia:
Hossa będzie trwała do końca marca-czerwca 2026 (a nie wrz-paź 2025 tak jak "wskazuje" cykliczność) - obali to kolejny paradygmat "cykliczności pod ramy czasowe" i wyleszczy tych co będą realizowali zyski na jesień (bo dalej będą wzrosty). Poczekajmy na cięcia stóp % przez FED.
Altsezon będzie i ch*j - paradygmat o ogromnych wzrostach skorelowanych z dużymi wzrostami został obalony pod postacią korekty rzędu 70-90% (której nikt na tym etapie hossy się nie spodziewał) na większości altów od marca 2024 do dziś. Pojawiło się ogromne zwątpienie, strach, niepewność, brak wiary, brak cierpliwości, wieszczenie końca altów itd - zwał jak zwał. Idealne warunki pod wyleszczenie tych, co stracili cierpliwość, a co za tym idzie nagłe, dynamiczne wzrosty - myślę że jesteśmy blisko do startu. Obstawiam wzrosty rzędu 400-1000% na top 50 altach do końca czerwca 2026 (najpóźniej!). Jedno proste, zasadnicze pytanie -> dlaczego kreatorzy rynku nie mieliby "zrobić sobie" hossy na altach, gdzie na końcówce hossy na samym BTC będą chcieli podkręcić jeszcze zyski na altach? Dlaczego kapitał z BTC nie miałby popłynąć do altów? Dlaczego? KURWAAAAAAAAAAA...dlaczego? Owszem, mamy teraz ETFy na BTC bla bla bla, ale wśród inwestorów BTC nadal są ci sami marketmakerzy/wieloryby (nie mówię o etfach) co w latach poprzednich (czytaj: poprzednie hossy altów), więc czemu nie mieliby ulokować nagle kapitału w altach rozpoczynając hosse na altach, na których zrobią duże %?
Do zobaczenia za 10msc.
Powodzenia.
KubaKoń
- Początkujący
- Reputacja: 276
Postautor: łabondź2020 » czwartek, 10 lipca 2025, 16:05
Dodano po 2 minutach 10 sekundach:
@KubaKoń Dla hodlerów te szarpaczki są bez znaczenia. Mało tego znam dwie osoby, które prawie nie potrafią poruszać się po giełdzie i mają problem ze znajomością portfeli a swoje zarobili, więcej niż nie jeden geniusz analityczny, o alciarzach nie wspominając
łabondź2020
- Początkujący
- Reputacja: 25
Postautor: Jopek » czwartek, 10 lipca 2025, 18:26

Jopek
- Początkujący

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 18:49

Ciekawe jak tam Adam na wakacjach. Marudził, marudził, pojechał w końcu i mamy wzrosty

Kiwajakotako
- Początkujący
- Reputacja: 394
Postautor: odoja » czwartek, 10 lipca 2025, 18:50
Dokładnie, po prostu nie którzy naprawdę wierzą, że aktualny system gospodarrczy/ekonomia ma coś wspólnego z racjonalnością. A jest tak daleko jak się da i cały czas się oddala od tego ku szaleństwu. I z pewnością będą pompować alty, (Trump ze swoimi kumplami na 1000%). Także jak zawsze w domieszką racjonalności i zdrowego rozumu altsezon będzie zacny.KubaKoń pisze: ↑ czwartek, 10 lipca 2025, 16:04 Jedno proste, zasadnicze pytanie -> dlaczego kreatorzy rynku nie mieliby "zrobić sobie" hossy na altach, gdzie na końcówce hossy na samym BTC będą chcieli podkręcić jeszcze zyski na altach? Dlaczego kapitał z BTC nie miałby popłynąć do altów? Dlaczego? KURWAAAAAAAAAAA...dlaczego? Owszem, mamy teraz ETFy na BTC bla bla bla, ale wśród inwestorów BTC nadal są ci sami marketmakerzy/wieloryby (nie mówię o etfach) co w latach poprzednich (czytaj: poprzednie hossy altów), więc czemu nie mieliby ulokować nagle kapitału w altach rozpoczynając hosse na altach, na których zrobią duże %?
Do zobaczenia za 10msc.
Powodzenia.
odoja
- Początkujący
- Reputacja: 194
Postautor: pomocny » czwartek, 10 lipca 2025, 19:28

tacy co nie byli zbyt chciwi i porealizowali zyski z pewnością są zadowoleni, jest trochę takich...
może nawet więcej niż te 5%

Co do BTC - ATH mamy i myślę, że lecimy dalej...oby jak najwyżej

pomocny
-
Strona 4689 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4687
- 4688
- 4689