Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » czwartek, 10 lipca 2025, 00:36

Ale to Ty dzwonisz.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
2

Postautor: warchlakozaur » czwartek, 10 lipca 2025, 01:24

@ergorg chciałem docenić Twoją obecność i mimo wszystko pewnego rodzaju systematyczność na tym forum. Chciałem docenić więcej osób (pewnie pod 20) i również podziękować, ale wychodziło mi to jakoś pretensjonalnie za każdym razem, a parę razy próbowałem, kiedyś ogarnę :)

Żyby nie było totalnego offtopu - 111k, opory poszły, kawałek chociaż chyba pojedziemy, gdzieś poniżej 120?

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
3

Postautor: pael » czwartek, 10 lipca 2025, 02:02

new06 pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 00:24a ja potrafię grać shorty jak mi antywskaźnik na to wskazuje (lub antywskazuje)
chyba ten antywskaznik byl bardzo wysoko na liscie najlepszych traderow na binance.
Mozesz wrzucic swoje konto z duzej gieldy? Zobaczylismy powaznego tradera, a nie antywskaznik.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 07:41

cyclone pisze: wtorek, 8 lipca 2025, 11:58 Dziś ok. 110, jutro ATH.
Gratuluję :D możesz zdradzić nam skąd to wiedziałeś?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
2

Postautor: Tazz28 » czwartek, 10 lipca 2025, 08:39

Kiwajakotako pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 07:41Gratuluję możesz zdradzić nam skąd to wiedziałeś?
Kilkanaście osób pisało, ostatnio pisało że lecimy na ATH, kilkanaście że lecimy w dół. Ktoś musiał mieć racje w końcu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 09:03

Różnica jest taka, że większość osób często pisze takie predykcje i zazwyczaj guzik się sprawdzają, on to zrobił można powiedzieć z chirurgiczną precyzją i nie wpisuje się za często.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
2

Postautor: cyclone » czwartek, 10 lipca 2025, 10:12

Kiwajakotako pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 07:41 Gratuluję :D możesz zdradzić nam skąd to wiedziałeś?
Celowałem w szczyt weekendowy. Natomiast kurs szedł up na pustym wolumenie (bez oporów, z bardzo płytkimi korektami). Także ATH było prawdopodobne jeszcze w środę aby zdążyć przed zamieszaniem z cłami.
W określaniu targetów pomaga mi kontent z kanału niejakiego Preay-a

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 10 lipca 2025, 10:32

jeszcze z lasu nie wyszło. pora to wypchać i pokazać vol.

SVG Image

eth też musi wyjść ponad mid range, analogicznie poprzednim razem był grany trójkąt zwyzkujący i poszło info o wygranej trumpa.

newralgiczny moment, czekamy na dobrego czy złego newsa? :D

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » czwartek, 10 lipca 2025, 10:39

Kiedyś chyba ten wątek miał w nazwie przedszkole admin powinien zmienić temat wątku, my trzymamy longi od początku tej bujaniny, mamy wyznaczony target z mierzeń, co niektórzy tutaj targety mają wyznaczone z marzeń:D
@ergorg jaki zasięg Ty obstawiasz?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
13

Postautor: Godstar » czwartek, 10 lipca 2025, 10:49

new06 pisze: środa, 9 lipca 2025, 23:48
Godstar pisze: środa, 9 lipca 2025, 21:31@ergorg Też kiszę longa, jeśli mają wybijać to w najbliższym czasie.
Zasięg ruchu będzie do około 125 k bez żadnych cofek tam bym chciał zamykać ostatnią transzę.
Już prawie rok kiszą to 100 k jeśli to ma być reakumulacja to już nie powinno nas zawracać.
Powrót do konsoli czy jakiś kolejny bull trap imo niedźwiedzi znak.

o k***a mamy lokalny top, trzeba longi zamykać, shorty otwierać ...
Od dłuższego czasu namiętnie mnie zaczepiasz i wywołujesz w tym wątku.
Powinienem Ci odpowiedzieć "Próżnoś repliki się spodziewał", ze względu na kulture wątku ostatni raz się już odnoszę.

Nie wiem czy masz żal o to, że skrytykowałem Twojego ORGR na górce, wypominając, że takich formacji poszukiwałbym na dołku.
Może żal wynika ze strat na rynku ?
@pael i @ergorg Ci dobrze odpisali, mogłoby wystarczyć niestety czuję się jakbym dokarmiał trolla
Myślę, że jestem ostatnią osobą, o której można pisać takie rzeczy.
Już nie wchodząc w liczby wszystko w tym wątku jest włącznie ze screenami pozycji, saldami, wyniakmi na leaderboard binance.
Nawet wysłałem w 2023 roku kilka tysięcy USDT do użytkowników forum, bo ktoś niedowierzał
Jeśli prześledzisz moje posty w 90 procentach dotyczyły zawsze kursu - jawnie przyznawałem się do otwieranych pozycji, mówiłem kiedy i gdzie zamykam ile zysku biorę.
Gdybyś rozumiał elementarne podstawy tradingu wiedział byś, że wystarczy 55 % skuteczności, albo dobry MM żeby zarabiać na rynku dużą kasę.
Zachowujesz się jak typowy internetowy kaznodzieja kryptowalut, który dużo krzyczy szuka u innych potknięć, ale sam nie wrzuci nic, ani nie napiszę niczego ciekawego odnośnie wątku.
Jak traciłem, kasę latem 2023 roku w naprawdę sporych sumach, pisałem o tym że zostałem przez rynek wyr...... zawsze otwarcie i z pokorą.

Nie chcę mi się nic szukać nie jestem takim człowiekiem, ale z tego co pamiętam mess ostatnio pisał, że w 2018 roku czekałeś na wyjście z 6000 w górę, a rynek zwalił się o 50 %, potem dziwnym trafem nagle zniknąłeś z forum.
Powróciłeś w strasznie złej wersji siebie kolego, nie idź tą drogą na prawdę.
Czepiasz się już chyba 5 - tej osoby, czekasz tylko na to, aż ktoś popełni błąd napiszę coś co się nie wydarzy, albo się pomyli.
Na tyle postów każdemu się zdarzy nietrafna wypowiedź.
Także już podumowywując, czekamy na Twoje wyniki.
Pokaż nam ile zarobiłeś na tym rynku, pokaż nam jak to robi New.
Więcej już mi się nie chcę, cały czas pisać o tym samym.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » czwartek, 10 lipca 2025, 11:22

KingKanPL pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 10:39@ergorg jaki zasięg Ty obstawiasz?
Pierwszy większy opór na 115k$, zobaczymy jak sobie z nim poradzą, potem to już okolice ~120k$.

ETH 3-3.3k$ w zasięgu w niedługim czasie. Wczoraj po 200mln ETFy wrzuciły w BTC i ETH.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » czwartek, 10 lipca 2025, 14:54

Godstar pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 10:49Nie wiem czy masz żal o to, że skrytykowałem Twojego ORGR na górce, wypominając, że takich formacji poszukiwałbym na dołku.

Nie mam do ciebie o nic żalu, po prostu od kiedy czytam twoje posty (tak mniej więcej od ostatniego kwartału 2024) prawie każdy z nich jest perfekcyjnym antywskaźnikiem. Możesz mi wierzyć lub nie ale nie ma w tym nawet złośliwości, może odrobinę drwiny bo to burzy ciasne horyzonty myślowe osób tutaj na forum
Godstar pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 10:49Nawet wysłałem w 2023 roku kilka tysięcy USDT do użytkowników forum, bo ktoś niedowierzał

kolejny który powołuje się na sukcesy z 2023 :) Powiedz lepiej jak ci idzie od połowy 2024
Brave New World

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 10 lipca 2025, 15:53

Kurcze, parę dni nie czytałem forum a tu hossa w pełni a jeszcze pół roku temu była bessa i śmiech którzy nadal nie wychodzili z rynku. A jak tam ltc, jest już te x5 czy x10, podobno to miał być dobry bet... Kto wie ten wie, który to taki mądry był.
Prawda taka, że przez najbliższe tygodnie będzie o rynkach decydować Trump

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » czwartek, 10 lipca 2025, 15:59

łabondź2020 pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 15:53hossa w pełni
To o ile dziesiąt % wzrósł btc? Bo w styczniu też był po +- 109K$?
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
13

Postautor: KubaKoń » czwartek, 10 lipca 2025, 16:04

Cześć

Ten cykl lubi obalać paradygmaty i jest jak zwykle inny niż poprzednie (jakoś trzeba wyleszczyć ludzi), np. mamy mniej korekt 30%, ale za to długie, niezwykle męczące miesiące akumulacji. Wzrosty są stabilniejsze, ale mniej dynamiczne i rozciągnięte w czasie itd itp etc. Dążę do tego, że pewnie jeszcze parę tych paradygmatów zostanie obalonych, żeby tak łatwo nie było. Moje przemyślenia:

Hossa będzie trwała do końca marca-czerwca 2026 (a nie wrz-paź 2025 tak jak "wskazuje" cykliczność) - obali to kolejny paradygmat "cykliczności pod ramy czasowe" i wyleszczy tych co będą realizowali zyski na jesień (bo dalej będą wzrosty). Poczekajmy na cięcia stóp % przez FED.

Altsezon będzie i ch*j - paradygmat o ogromnych wzrostach skorelowanych z dużymi wzrostami został obalony pod postacią korekty rzędu 70-90% (której nikt na tym etapie hossy się nie spodziewał) na większości altów od marca 2024 do dziś. Pojawiło się ogromne zwątpienie, strach, niepewność, brak wiary, brak cierpliwości, wieszczenie końca altów itd - zwał jak zwał. Idealne warunki pod wyleszczenie tych, co stracili cierpliwość, a co za tym idzie nagłe, dynamiczne wzrosty - myślę że jesteśmy blisko do startu. Obstawiam wzrosty rzędu 400-1000% na top 50 altach do końca czerwca 2026 (najpóźniej!). Jedno proste, zasadnicze pytanie -> dlaczego kreatorzy rynku nie mieliby "zrobić sobie" hossy na altach, gdzie na końcówce hossy na samym BTC będą chcieli podkręcić jeszcze zyski na altach? Dlaczego kapitał z BTC nie miałby popłynąć do altów? Dlaczego? KURWAAAAAAAAAAA...dlaczego? Owszem, mamy teraz ETFy na BTC bla bla bla, ale wśród inwestorów BTC nadal są ci sami marketmakerzy/wieloryby (nie mówię o etfach) co w latach poprzednich (czytaj: poprzednie hossy altów), więc czemu nie mieliby ulokować nagle kapitału w altach rozpoczynając hosse na altach, na których zrobią duże %?

Do zobaczenia za 10msc.

Powodzenia.

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
5

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 10 lipca 2025, 16:05

@CzarnaOwca Chodzi o treści co poniektórych osób, musiałbyś jeszcze wskoczyć na X żebyś miał całościowy ogląd sytuacji-po prostu mnóstwo pomyłek i ściemy z przekonaniem że pozjadało się wszystkie rozumy

Dodano po 2 minutach 10 sekundach:
@KubaKoń Dla hodlerów te szarpaczki są bez znaczenia. Mało tego znam dwie osoby, które prawie nie potrafią poruszać się po giełdzie i mają problem ze znajomością portfeli a swoje zarobili, więcej niż nie jeden geniusz analityczny, o alciarzach nie wspominając

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
1

Postautor: Jopek » czwartek, 10 lipca 2025, 18:26

Napisze i ja sobie chociaż raz. Ponownie dziadku jesteś najwyżej w historii :lol: :lol:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 10 lipca 2025, 18:49

A miały być wakacje i nuda do jesieni :D Super, że zaczyna się coś dziać, trzymajmy kciuki za epickie wzrosty :D
Ciekawe jak tam Adam na wakacjach. Marudził, marudził, pojechał w końcu i mamy wzrosty :D

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
1

Postautor: odoja » czwartek, 10 lipca 2025, 18:50

KubaKoń pisze: czwartek, 10 lipca 2025, 16:04 Jedno proste, zasadnicze pytanie -> dlaczego kreatorzy rynku nie mieliby "zrobić sobie" hossy na altach, gdzie na końcówce hossy na samym BTC będą chcieli podkręcić jeszcze zyski na altach? Dlaczego kapitał z BTC nie miałby popłynąć do altów? Dlaczego? KURWAAAAAAAAAAA...dlaczego? Owszem, mamy teraz ETFy na BTC bla bla bla, ale wśród inwestorów BTC nadal są ci sami marketmakerzy/wieloryby (nie mówię o etfach) co w latach poprzednich (czytaj: poprzednie hossy altów), więc czemu nie mieliby ulokować nagle kapitału w altach rozpoczynając hosse na altach, na których zrobią duże %?

Do zobaczenia za 10msc.

Powodzenia.
Dokładnie, po prostu nie którzy naprawdę wierzą, że aktualny system gospodarrczy/ekonomia ma coś wspólnego z racjonalnością. A jest tak daleko jak się da i cały czas się oddala od tego ku szaleństwu. I z pewnością będą pompować alty, (Trump ze swoimi kumplami na 1000%). Także jak zawsze w domieszką racjonalności i zdrowego rozumu altsezon będzie zacny.

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: pomocny » czwartek, 10 lipca 2025, 19:28

problem w tym, że btc maxi nie znają zbyt wielu ludzików którzy mają sukcesy z altami, bo to są zbiory rozłączne :lol:

tacy co nie byli zbyt chciwi i porealizowali zyski z pewnością są zadowoleni, jest trochę takich...
może nawet więcej niż te 5% :lol:

Co do BTC - ATH mamy i myślę, że lecimy dalej...oby jak najwyżej :)

Wróć do „Przedszkole”