Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:55

Tazz28 pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:36ale to też wpływa pośrednio na cenę BTC na giełdach
No właśnie to tak średnio wpływa, cały czas nie ogarniam kto fizycznie mu to sprzedaje i czy to jest "kontrakt" czy on ma te bitki fizycznie? Przecież ciężko mieć i sprzedać 10100 bitów, ktoś je musiał mieć?

I tak mnie naszło, dlaczego on właśnie nie skupuje z giełd? Teraz tak spojrzałem na btc/usdc na binance to tam żeby skupić 10100 to by chyba z dzień trwało a kurs by w kosmos wyjebał, tam do 118tys$ jest ok 75 bitów z tego co widzę, albo coś źle mi pokazuje. Skupić ile się da potem jebnąć shorta i zarobiony :lol:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
1

Postautor: dugimobile » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 21:13

Zapytał mnie ktoś ostatnio po co wstawiam jakieś samopojawiające się kreski skoro nie znam się na tradingu...
Bo widzę, że są cholernie w grze, kolejna pojawi się pewnie gdzieś za poł roku i też będzie nie bez znaczenia... magia :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Weteran
Reputacja: 947
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 21:32

Tazz28 pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:36 ja tu widzę czarną stronę: co by było gdyby on nie skupował. Mówimy o rynku OTC, ale to też wpływa pośrednio na cenę BTC na giełdach, choćby z opoznieniem. Chłop przez ostatnie kilka miesięcy skupił chorą ilość, a kurs nadal nie jest aż tak wysoko jak można by było się spodziewać bo takich zakupach. W końcu się wyczerpie portfel na zakupy i wtedy bedzie się modlił aby poszło do góry
Tak, tez mam czasem takie mysli co by bylo w tym cyklu gdyby nie Saylor i jego szal zakupowy - czy bysmy mieli nadal 100k odbebnione czy np na 50k mulili, nie wiem, nie mam pojecia bo nie wiem od kogo skupuje i z jakim opoznieniem jego zakupy maja wply na kurs.
Mi sie wydaje, ze on liczy na reakcje lancuchowa, ze w pewnym momencie - za kwartal, za rok, za 3 lata - kurs BTC po prostu eksploduje bo bedzie duzo wiecej chetnych na zakup niz na sprzedaz. A Strategy bedzie wtedy na absolutnie niedoscignionej pozycji.
Nie tak dawno Gamestop, ktory ma skitrane bodajze 7 czy 8 miliardow $ gotowki, oglosil zakup BTC za 0,5 miliarda $.
To jest maly kamyczek ale od takich kamyczkow zaczyna sie nierzadko lawina.
Mysle, ze on liczy na to, ze predzej czy pozniej jakas Meta, jakis Apple czy inna potezna firma wrzuci w BTC na raz np 10B$ a za nimi momentalnie pojda inne firmy bo konkurencji nie bedzie stac zeby patrzec sie z boku (nie bez kozery ciagle shilluje na spotkaniach zarzadu roznych firm)
Tak jak z AI, Tesla kupowala karty od Nvidii a Musk pisal w miedzy czasie, ze w sumie jeszcze do konca nie wie do czego je uzyje, ale skoro wszyscy kupuja to Tesli nie stac na to zeby byc gorsza.
A jezeli tak sie stanie to wtedy Strategy bedzie mialo niesamowita przewage bo szybki zakup pol miliona BTC bedzie juz wtedy absolutnie nierealny bez wywindowania ceny na jakies absolutnie chore poziomy.

Na koniec dnia kazdy kupuje BTC w cenie na jaka zasluguje, Saylor wyklada dzis na stol miliard $ i mowi ze jego 10k BTC jest tyle warte w perspektywie nadchodzacych lat.
Albo okaze sie wizjonerem ekonomiczno-technologicznym albo bedzie najwiekszym posmiewiskiem-bankrutem-skazanym za kilka lat jak jakis Madoff. Na 100% powstanie o nim niedlugo na Netflixie jakis film ;)
CzarnaOwca pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:55I tak mnie naszło, dlaczego on właśnie nie skupuje z giełd? Teraz tak spojrzałem na btc/usdc na binance to tam żeby skupić 10100 to by chyba z dzień trwało a kurs by w kosmos wyjebał
Sam sobie odpowiadasz ;)
Jezeli on naprawde wierzy w BTC=objawienie to obecne status quo i mulenie wielomiesieczne na ~100k jest dla niego blogoslawienstwem, przez kolejne pol roku jeszcze bedzie mogl wyssac ze 100-200k BTC i nikt, nigdy, zadna inna firma do konca swiata juz nie zaakumuluje od niego wiecej bitcoinow chocby gory sraly i pierdzialy.
Gdybym mial foliowa czapeczke to podejrzewalbym go wrecz o robienie dumpow na BTC zeby wiecej skupic po jeszcze "akceptowalnej" cenie.
Wyobrazam sobie jakim bedzie gigachadem jak za 3-4 lata jakas Meta czy inny Apple beda skupowac bity np po 200k a on sie bedzie smial do rozpuku w TV ze trzeba bylo kupowac po 20k czy 50k czy 100k i ze kazdy kupuje w cenie na jaka zasluguje ^^

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » wtorek, 17 czerwca 2025, 12:05

adamjttk pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 21:32Wyobrazam sobie jakim bedzie gigachadem jak za 3-4 lata jakas Meta czy inny Apple beda skupowac bity np po 200k a on sie bedzie smial do rozpuku w TV ze trzeba bylo kupowac po 20k czy 50k czy 100k i ze kazdy kupuje w cenie na jaka zasluguje ^^
Właśnie przez to, że skupuje, te firmy mogą nie chcieć zakupić. Naprawdę to nie jest nic dobrego jak jeden podmiot zbiera z rynku duży % danego waloru a firm kopiujących go robi się coraz więcej. To fajnie brzmi wszystko jak rośniemy. Prawdziwy stres test zobaczymy jak zacznie spadać i czy nie będzie przypadkiem efektu domina.

Wykresy dzisiaj wyglądają słabo jakby miało coś mocniejszego się odwalić na bliskim wschodzie. Mi wczoraj powchodziły nowe zlecenia na shorty na bicie.

Nasz forumowy kolega rzucił również zaklęcie także zejście poniżej 100k powinniśmy spokojnie zobaczyć. :roll:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tazz28 » wtorek, 17 czerwca 2025, 12:50

CzarnaOwca pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:55No właśnie to tak średnio wpływa, cały czas nie ogarniam kto fizycznie mu to sprzedaje i czy to jest "kontrakt" czy on ma te bitki fizycznie? Przecież ciężko mieć i sprzedać 10100 bitów, ktoś je musiał mieć?
Robi zlecenie OTC u market makera a oni mają taką płynność. Jeśli by jej nie mieli to skupują z rynku i kurs idzie w górę. Nie ma co patrzeć na order booki na giełdach bo one nie są widoczne.
ergorg pisze: wtorek, 17 czerwca 2025, 12:05Wykresy dzisiaj wyglądają słabo jakby miało coś mocniejszego się odwalić na bliskim wschodzie. Mi wczoraj powchodziły nowe zlecenia na shorty na bicie.
Są ploty, że Trump uciekł ze spotkania G7 bo dostał jakiegoś dużego, niezbyt przyjemnego newsa. Do tego kolejne ploty o jakim trzęsieniu ziemi w Iranie co ludzie już łączą z próbą atomową. Sytuacja bardzo niepewna a to sprzyja spadkom

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » wtorek, 17 czerwca 2025, 13:40

Jahu jest twardy, jestesmy 5% nad 100k, tyle to mozemy zleciec w dobe ;)

Ale ja jestem spokojny - Iran jest zazynany jak prosie, jezeli nie maja na dzis gotowej taktycznej atomowki zeby odstraszyc Izrael to maja pozamiatane wg mnie --> Izrael robi tam w tej chwili na co ma ochote, siepie OPL, siepie lotniska, siepie TV, odstrzelil w ciagu tygodnia 2 glownodowodzacych wojskiem iranskim (absolutna kompromitacja Iranu), jednym slowem robia co chca i kiedy chca.
A USA jeszcze nie musialy sie nawet angazowac a sa przeciez w odwodzie na smyczy.
Jak Iranczycy nie maja atomowki gotowej zeby deeskalowac przez eskalacje to klekna w ciagu kilku tygodni, inaczej czeka ich gehenna wielotygodniowa, przyjma duuuuzo bomb na klate niestety i beda mieli systematycznie niszczona wszelka infrastrukture. Sa w sumie na straconej zupelnie pozycji obecnie, bezczelnosc, arogancja i zarazem chirurgiczna precyzja Izraela troche przeraza.

Co do kursu --> jezeli gielda izraelska (w czasie wojny..) jest na szczytach to nie widze powodu dla ktorego BTC mialby nurkowac w sumie?

PS. Apropo Saylora jestem bardzo ciekawy co nastapi wczesniej - zabraknie chetnych do oddawania swoich BTC po 100-110k czy Saylorowi skoncza sie miliardy $ ktore wyciaga z kapelusza co tydzien. Obstawiam na to pierwsze.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » wtorek, 17 czerwca 2025, 14:15

@ergorg trzeba po prostu być cierpliwym i czekać na eth w okolicach 1k
Cena rosła przez wpływ Japonii teraz przez geopolitykę mamy sufit trzeba czekać na zjazd i lament większy niż ostatnio wtedy buy eth i albo pod odreagowanie albo pod wyjście z figury które za jakiś rok może zaczną dostrzegać i rynek będzie klepał dołek w dolnym ograniczeniu figury

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » środa, 18 czerwca 2025, 00:46

adamjttk pisze: wtorek, 17 czerwca 2025, 13:40 Jahu jest twardy, jestesmy 5% nad 100k, tyle to mozemy zleciec w dobe ;)

Ale ja jestem spokojny - Iran jest zazynany jak prosie, jezeli nie maja na dzis gotowej taktycznej atomowki zeby odstraszyc Izrael to maja pozamiatane wg mnie --> Izrael robi tam w tej chwili na co ma ochote, siepie OPL, siepie lotniska, siepie TV, odstrzelil w ciagu tygodnia 2 glownodowodzacych wojskiem iranskim (absolutna kompromitacja Iranu), jednym slowem robia co chca i kiedy chca.
A USA jeszcze nie musialy sie nawet angazowac a sa przeciez w odwodzie na smyczy.
Jak Iranczycy nie maja atomowki gotowej zeby deeskalowac przez eskalacje to klekna w ciagu kilku tygodni, inaczej czeka ich gehenna wielotygodniowa, przyjma duuuuzo bomb na klate niestety i beda mieli systematycznie niszczona wszelka infrastrukture. Sa w sumie na straconej zupelnie pozycji obecnie, bezczelnosc, arogancja i zarazem chirurgiczna precyzja Izraela troche przeraza.

Co do kursu --> jezeli gielda izraelska (w czasie wojny..) jest na szczytach to nie widze powodu dla ktorego BTC mialby nurkowac w sumie?

PS. Apropo Saylora jestem bardzo ciekawy co nastapi wczesniej - zabraknie chetnych do oddawania swoich BTC po 100-110k czy Saylorowi skoncza sie miliardy $ ktore wyciaga z kapelusza co tydzien. Obstawiam na to pierwsze.
USA zamierza zaatakować z rana naszego czasu iran..... rano ten spokój może przestać istnieć...

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
-13

Postautor: Jahu » środa, 18 czerwca 2025, 01:32

blink pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 07:51Phil podobno sprzedał część BTC
Bo tu były takie pytania dlaczego nie rośniemy skoro instytucje skupują, fundusze skupują, firmy skupują, Saylor skupuje, rządy skupują, itd. To jest odpowiedź. Sprzedają hodlerzy kiszący od kilku lat, którym już nie chce się czekać i ryzykować, a zysk ich zadowala. Następuje rotacja kapitału. Jest to całkowicie normalne, następuje to w każdym cyklu, tylko grupy sprzedających i kupujących są inne. Ci hodlerzy nie sprzedawaliby gdybyśmy nie byli blisko szczytów, stąd mój wniosek, że nie spadniemy poniżej $100k. No przynajmniej nie jakoś znacząco. Instytucje też nie kupują na tydzień, a przynajmniej na rok, dwa. Więc jak dla mnie to wszystko idzie jak po sznurku i za rok będzie $300k, a potem bessa i zjazd 50%. Więcej nie ponieważ bańki stają się wolniejsze w przebiegu i mniej wybuchowe, mniej szalone. Szczyt też raczej nie będzie szpilką tylko będzie zaokrąglał się w skali tygodniowej, więc będzie dużo czasu na sprzedaż. To oczywiście prognoza mocno orientacyjna, ale taką mam dziś perspektywę. Co do wojny to jest powiedzenie "kupuj na dźwięk armat" czy jakoś tak, więc tym też się nie przejmuję, poza tym już jedna wojna jest i BTC to nie przeszkadza. Pełen spokój, pełen luz, 100% BTC zero sprzedaży i czekamy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1

Postautor: domator » środa, 18 czerwca 2025, 06:03

Jahu pisze: środa, 18 czerwca 2025, 01:32Ci hodlerzy nie sprzedawaliby gdybyśmy nie byli blisko szczytów
a skad maja te tajne informacje ze jestesmy?
Nie to ze sie nie zgadzam z Twoim postem tylko chce ustalic skad taka wiara w decyzje pajacow z YT?
Biorac pod uwage twoja i moja date rejestracji na tym forum widzielismy tu wszystko a w szczegolnosci caly zestaw wszechwiedzacych ludkow w internecie ktorzy niby wszystko wiedza a koniec koncow zeruja konto?
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 18 czerwca 2025, 08:37

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » środa, 18 czerwca 2025, 09:18

adamjttk pisze: wtorek, 17 czerwca 2025, 13:40Ale ja jestem spokojny - Iran jest zazynany jak prosie, jezeli nie maja na dzis gotowej taktycznej atomowki zeby odstraszyc Izrael to maja pozamiatane wg mnie --> Izrael robi tam w tej chwili na co ma ochote, siepie OPL, siepie lotniska, siepie TV, odstrzelil w ciagu tygodnia 2 glownodowodzacych wojskiem iranskim (absolutna kompromitacja Iranu), jednym slowem robia co chca i kiedy chca.
No nie do końca bo żydki wprowadzili całkowitą cenzurę. Nawet na yt co masz live na panoramę izraelskich miast to zapentlone nagrania sprzed kilku dni. Iran obecnie uzywa nowych typów rakiet które podobno omijają żelazną kopułę. Jest 1 filmik w necie gdzie 12 rakiet OPL izraelskich nie dalo 1 irańskiej.
Myślisz, że dlaczego USA się planują włączyć do wojny? Rakiety spadają na najwieksze miasta w izraelu i straty wcale nie są mniejsze niż irańskie (pomijając pierwsze 48h)

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 18 czerwca 2025, 11:17

Tazz28 pisze: środa, 18 czerwca 2025, 09:18Myślisz, że dlaczego USA się planują włączyć do wojny? Rakiety spadają na najwieksze miasta w izraelu i straty wcale nie są mniejsze niż irańskie (pomijając pierwsze 48h)
Nie zartuj sobie, Izrael w ciagu kilku dni zniszczyl cale iranskie dowodztwo (precyzyjne zabojstwa), zniszczyli iranska OPL, niszcza systematycznie wyrzutnie rakiet, lotniska, energetyke, samoloty, nawet TV. Zapewnili sobie calkowite panowanie nad iranskim niebem co jest kuriozum jak na taki duzy kraj jak Iran. Iran okazal sie papierowa wydmuszka jezeli chodzi o swoja obronnosc.

W druga strone - iranskie rakiety wyglada jakby byly wystrzeliwane na oslep, nie slychac o jakichs spektakularnych rezultatach i stratach po stronie izraelskiej.

USA jak na moje jest chyba zaskoczone takim pozytywnym obrotem sprawy, podejrzewam, ze nawet w najsmielszych snach nie oczekiwali, ze Izrael zrobi Iranowi z dupy taka jesien sredniowiecza w kilka dni. Wyglada na to ze skoro Iran jest w narozniku to chca mu zasadzic totalne KO i zniszczyc/zbombardowac totalnie wszystkie instalacje zwiazane z ich programem atomowym, wykorzystac po prostu nadarzajaca sie okazje.

Nie wiem jak to sie wszystko skonczy ale BTC jak i gieldy zachowuja sie niewiarygodnie dobrze jak na to co sie dzieje.
Dla mnie to jest znak tego, ze rynek oczekuje ze Iran totalnie skapituluje w ciagu najblizszych dni/tygodni.
Na dluga wojne sie tu nie zanosi bo nikt Iranu wojskami ladowymi nie najedzie (nierealne).
Cofna ich program atomowy do sredniowiecza, skasuja cale dowodztwo i beda sie dogadywac jak na moje.
Jahu pisze: środa, 18 czerwca 2025, 01:32
blink pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 07:51Phil podobno sprzedał część BTC
Bo tu były takie pytania dlaczego nie rośniemy skoro instytucje skupują, fundusze skupują, firmy skupują, Saylor skupuje, rządy skupują, itd.
Sprzedają hodlerzy kiszący od kilku lat, którym już nie chce się czekać i ryzykować, a zysk ich zadowala. Następuje rotacja kapitału.
Instytucje też nie kupują na tydzień, a przynajmniej na rok, dwa. Więc jak dla mnie to wszystko idzie jak po sznurku i za rok będzie $300k
Jahu to co piszesz jest wg mnie nierealne i zaprzecza samo sobie, jest nielogiczne.
Jezeli mamy w tym cyklu glownie instytucje to nie bedzie zadnej banki ani w tym roku ani w nastepnym.
Hodlerzy beda sie wyprzedawac a instytucje powoli skupywac. Kurs sobie bedzie powoli rosl z lokalnymi korektami np w tym roku na 120-130, w kolejnym na 150-160k. Skad te 300k mialoby niby narosnac?
"300k" to by naroslo jakbysmy mieli jednoczesnie zasysajace instytucje, zasysajacy retail i hodlerow, ktorzy by nie chcieli sie wyprzedawac bo by wierzyli ze lecimy tudemun.
Na dzisiaj instytucje sobie powoli zasysaja a retail lezy i kwiczy - stopy procentowe w USA rekordowo wysokie, nie ma taniego pieniadza, nie ma checi zakupow ala hazard przez Kowalskiego.
A hodlerzy jak widac oddaja po 100k swoje bity Saylorowi czy Finkowi w setkach tysiecy sztuk na chwile obecna, nawet na tym forum ludzie sie wyprzedawali przy 60k, przy 100k - PTSD po poprzednich cyklach jest jak widac duze a wiara w tudemun i chociazby 150-200k niezbyt duza.

Moje zdanie niezmienne --> patrzec na dynamike kursu, jezeli nie bedzie do konca roku fomo retailu i wzrostow szybkich ze 100% up to nie ma zadnego sensu sprzedawac swoje bity na koniec cyklu, w przyszlym roku zamiast krypto zimy bedziemy mieli korekte 30% i dalsze mozolne wzrosty wraz z instytucjonalnym ssaniem.
Jak na moje, biorac pod uwage makro otoczenie, BTC jest obecnie MOCNO niedowartosciowane (wobec zlota, wobec indeksow, wobec inflacji) - golym okiem widac, ze rynek finansow juz sie zwachal z BTC i bedzie w nim alokowana tylko wieksza i wieksza ilosc $, jak to wogole porownywac z poprzednim cyklem gdzie mielismy 70k czy prawie 40 uncji zlota za 1 BTC, gdzie upadaly gieldy, gdzie cala bankowosc i polityka byly anty-krypto..

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tazz28 » środa, 18 czerwca 2025, 12:00

adamjttk pisze: środa, 18 czerwca 2025, 11:17W druga strone - iranskie rakiety wyglada jakby byly wystrzeliwane na oslep, nie slychac o jakichs spektakularnych rezultatach i stratach po stronie izraelskiej.
Spoiler:
No to sprawdz sobie konta na X'ie które się na poważnie tym zajmują. Nie słyszysz od 2 dni co się dzieje w takim Tel avivie na przykład bo jest totalna cenzura na wszystko, a jak się przebiją jakieś filmiki przez cenzurę to masz wyludnione miasto, ludzie pochowani w schornach, spore tereny z budynkami w ścisłym centrum zrównane z ziemią. Miejscami wygląda jak Gaza. Masz kompletnie zniszczone budynki Mosadu i innych instytucji rządowych. Do tego izraelskie źródła mówią, że rakiet OPL wystarczy im na tydzień obrony.

Mówię cały czas o ostatnich 48h gdzie konflikt się wyrównał pod względem strat.
BTC czeka czeka aż w końcu komuś ciśnienie nie wytrzyma i to spuści. Ostatnio saylor skupował, więc też to trochę uratowało kurs.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 18 czerwca 2025, 14:29

Jahu pisze:Bańki na BTC to nie przypadek. To psychologia. Co tu jest nielogicznego? BTC nie można dodrukować, ani zwiększyć wydobycia przy wysokiej cenie, więc nie ma czym zgasić popytu w przeciwieństwie do innych aktywów razem ze złotem. A popyt nakręca cena. Chętnych do sprzedaży hodlerów będzie coraz mniej,a coraz więcej retailu na FOMO. Na końcu hodlerzy też odkupią, bo będą chcieli się załapać na pionowe wzrosty. Zrobi się sprzężenie zwrotne dodatnie i tak oto będzie $300k.
Ok, teraz rozumiem Twoj punkt widzenia - liczysz, ze do zasysajacych instytucji dolaczy fomo retailu i to wszystko razem wyniesie nas na te "300k"
Widze 2 problemy:
1. Nie widze na dzis fomo retailu w tym cyklu (do konca roku) - bez taniego pieniadza (stopy w USA) nie bedzie entuzjazmu w krypto. A cena BTC nie nakreci popytu retailu bo ona wspina sie mozolnie wraz z zasysaniem BTC przez instytucje tzn nie bedzie katalizatora ktory nakreci cene ktory z kolei nakreci fomo. Retail ma w dupie dzis kurs 100k i bedzie mial w dupie za rok kurs 120-130k jak na moje. Zeby retail sie zainteresowal musi byc w ciagu miesiaca +50% czy +100% a instytucje tego nam nie dadza patrzac na ostatnie 2 lata co widac chociazby po Saylorze - jego miliardy zywej gotowki co tydzien sa gaszone w pol dnia doslownie.

2. Konczy nam sie cykl z koncem roku - kazdy kolejny miesiac do zblizajacego sie listopada/grudnia to coraz wiecej hodlerow bedzie sie wyprzedawac, bez wzgledu na cene ("bo zawsze spadalo 80%")-- kazdy hodler ma cykle w malym paluszku i teraz z miesiaca na miesiac bedzie przybywac BTC na gieldach --> kazdy bedzie chcial sie wyprzedac przed innymi zeby "odkupic taniej za rok". I nie mowie ze zaliczymy spadek 80%, mowie, ze duzo ludzi w niego wierzy i bedzie "sabotowac" organiczne wzrosty.

Jak na moje coraz bardziej realny sie staje scenariusz z organicznymi instytucjonalnymi wzrostami, bez banki ale i bez pocyklowej zimy.
Jak bedzie taka kontynuacja do konca roku (np 120-130k do grudnia) to obstawiam pod koniec roku spadek rzedu ~30-40% (troche wiecej niz lokalna 30% korekta), pozniej z pol roku mulenia i nagly powrot na ATH i dalsze mozolne wzrosty.

PS. Mam na CB troche altow (zamienilem w grudniu 3% BTC na Chainlink, Polygon, Arbitrum, Aptos, Optimism).
Od momentu wymiany, grudnia zeszlego roku, BTC urosl z 97k$ na 104$ a moje alty zaliczyly w tym czasie 57% spadek czyli jestem na tym 3% portfolio jakies ~60% w plecy liczac we fiat.
A to podejrzewam jeszcze nie koniec bolu i bedzie leciec dalej :O Piekne podsumowanie "altsezonu" poki co :)

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » środa, 18 czerwca 2025, 16:05

Najpierw 120-130 później korekta głębsza. Naciągamy sprężynę ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » środa, 18 czerwca 2025, 20:25

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
1

Postautor: tomoro » czwartek, 19 czerwca 2025, 00:48

https://x.com/Doranimated/status/1935257295249629619
WSJ wyjasnia ze Isrealowi po koncza sie rakiety Arrow, skutecznosc 90%, ale kazda to 2mln. Iran ze swojego arsenalu 2000, zuzyl 1/3 . Jesli stany nie zrobia ostrego boom, to Israel bedzie plonal, wiec Trump nie ma wyjsc armia lada dzien zacznie robic boom boom. Plotki chodza ze rozkazy wydane ale nie ogloszone tak by dac czas twardoglowym w Iranie przemyslec, Jak to wplynie na kurs akcji i BTC.

Historycznie, gdy Jankesi weszli do iraqu to byl drop 10%
https://www.businessinsider.com/heres-w ... war-2017-8

Wec moze to pora na otwieranie szortow.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » czwartek, 19 czerwca 2025, 00:52

Czytam i podobno są dwie opcje na stole: albo Iran się ugnie i podpisze wszystko co Trump podsunie albo w weekend uderzenie. Dlaczego w weekend? Muszą przygotować OPL na potencjalną odpowiedz Iranu na ich bazy.

Jakby w sobotę w nocy się odpalili to módlmy się za btc przy obniżonej weekendowej płynności :D

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » czwartek, 19 czerwca 2025, 10:13

Tazz28 pisze: czwartek, 19 czerwca 2025, 00:52Jakby w sobotę w nocy się odpalili to módlmy się za btc przy obniżonej weekendowej płynności
Saylor nie nadazy dipy wykupywac ;)
A na powaznie - jak BTC poleci 10-20% to alty ogolnie beda w piekle na poziomach z najgorszego low 2022r a F&G bedzie na poziomie 10-15 znowu

Wróć do „Przedszkole”