Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adamjttk » środa, 28 maja 2025, 15:46

ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 15:04Człowiek coś wrzuca to taki Adam napisze ze naciągane a Jahu da minusa.
Przestan, przeciez jestesmy na forum, gdzie sie z definicji dyskutuje.
A dyskusja to nie tylko "chwalenie" i poklepywanie sie po plecach za kazdy post ale i czasem krytyka czy jakies negatywne opinie.
Nie wiem czemu tez te minusy ludzie tak przezywaja jakby to godzilo bezposrednio w ich ego czy inteligencje.
Komus sie podoba post - daje plusa, komu nie podoba - daje minusa, przeciez po to ten system jest.
Ostatnio mi sie wydaje jakas dziwna kultura amerykanska nastala ze mozna tylko chwalic albo sie nie wolno odzywac.
Ludzie jacys strasznie delikatni i wrazliwi na jakakolwiek krytyke sie zrobili.

Jezeli te minusy (np kolegi Jahu) tak bardzo wadza to proponuje do moderatora napisac sugestie zeby je zlikwidowac i zostawic tylko plusy..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » środa, 28 maja 2025, 15:57

adamjttk pisze: środa, 28 maja 2025, 15:46Ostatnio mi sie wydaje jakas dziwna kultura amerykanska nastala ze mozna tylko chwalic albo sie nie wolno odzywac.
Ludzie jacys strasznie delikatni i wrazliwi na jakakolwiek krytyke sie zrobili.

Nie, chodzi o coś innego, nie po to tracisz czas by dzielić się swoimi przemyśleniami/wykresami żeby ktoś Cię demotywował minusami. Co innego spam nie na temat czy trollowanie.

Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Anyway u mnie ta "śmieszna" kreska właśnie puszcza więc może urwać mocniej. Pisałem, żeby nie świętować zbyt wcześnie wczoraj bo byliśmy na mocnym oporze.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
4

Postautor: caps89 » środa, 28 maja 2025, 16:55

Największy polski ubezpieczyciel wchodzi w bitcoiny. PZU wprowadzi nowy produkt

PZU ogłosił, że w jego ofercie pojawi się fundusz replikujący stopę zwrotu bitcoina. Tym samym można uznać, że największy polski ubezpieczyciel (co prawda pośrednio) wchodzi na rynek kryptowalut, oferując klientom ekspozycję na najpopularniejsze cyfrowe aktywo bez konieczności korzystania z kantorów lub giełd kryptowalut.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Najwie ... 50075.html

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » środa, 28 maja 2025, 18:34

Porównania do podwójnego szczytu bańki z 2021 za 3... 2... 1... ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 28 maja 2025, 18:36

Czy ktoś na forum zrealizował zysk na obecnych wzrostach? Sprzedał chociaż 10% czy coś czy wszyscy jak jeden mąż czekają na wyższe ceny?
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
4

Postautor: ekonokomik » środa, 28 maja 2025, 18:46

@ergorg Ja zrealizowałem i to sporo więcej procent, w zeszłym roku przy cenie ciut poniżej 60K. I nie żałuję. Kiedyś trzeba zacząć wydawać pieniądze i cieszyć się życiem. No i dywersyfikować. Oraz brać pod uwagę możliwość że "bańka na wszystkim" może niedługo się załamać i pociągnąć BTC za sobą. W końcu nawet Buffet gromadzi gotówkę.

Zadałem też sobie pytanie: czy gdybym teraz dostał taką sumę w fiatach jaką mam w krypto, to władowałbym tak duży procent kasy w BTC?
Odpowiedź brzmiała: nie. Dlatego znacząco zmniejszyłem ekspozycję na kryptowaluty.

Śpię teraz spokojniej i nie zerkam nerwowo na kurs.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: zenon246 » środa, 28 maja 2025, 20:14

@ergorg ja 10% za 90k (próg miałem na 80k, ale akurat byłem na urlopie jak przekroczyło, a jak wróciłem to przebiło już 90k), i kolejne 10% za 100k. Następne 10% planuje na 130k jeśli tego dożyjemy.
Mówiąc "10%" mam na myśli za każdym razem tę samą sumę liczoną od początkowej ilości.

Weteran
Reputacja postu: 
8

Postautor: adamjttk » środa, 28 maja 2025, 20:29

ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 18:36Czy ktoś na forum zrealizował zysk na obecnych wzrostach? Sprzedał chociaż 10% czy coś czy wszyscy jak jeden mąż czekają na wyższe ceny?
https://www.coinglass.com/bull-market-peak-signals
0/30 --> nie za bardzo chce mi sie wierzyc, ze nagle wszystkie wskazniki sa nieaktualne.
Chciwosc ludzka jest niezmienna, MUSI byc faza FOMO
Jak nie bedzie prawdziwego fomo to spadniemy o 30-40% max i w przyszlym roku bedziemy rosnac dalej.

Tak latwo naszych bitow nie oddamy, nie za smierdzace 110k$, ktore jest warte w zlocie mniej niz 67k$ 4 lata temu
ekonokomik pisze: środa, 28 maja 2025, 18:46czy gdybym teraz dostał taką sumę w fiatach jaką mam w krypto, to władowałbym tak duży procent kasy w BTC?
To jest za to bardzo dobry temat, jak BTC rosnie to stanowi coraz wiecej i wiecej % portfela i w pewnym momencie robi sie troche niekomfortowo.
Ja np wiem ze jestem mocno przeinwestowany w BTC i troche mnie to meczy. Ale absolutnie zainwestowalbym jeszcze dzisiaj przy 110k (ale tylko na kilka miesiecy, z nosem w monitorze) w BTC liczac jeszcze na kilkadziesiat % zysku (tyle ze juz tego nie robie bo mam % kapitalu juz za duzo w BTC)

Czekalem 3 lata na ta banke cierpliwie i troche glupio byloby sie obsrac 5m przed kiblem --> rece pod dupe i czekam na fomo, takie fomo z prawdziwego zdarzenia --> chce widziec paraboliczne wzrosty wynikajace z chciwosci, takie ze 4 tygodnie minimum, i euforie na forum, i bajanie o abstrakcyjnych kwotach w tym cyklu, o "new paradigm" etc --> jak na moje nic takiego jeszcze nie mielismy.
Ostatnio zmieniony środa, 28 maja 2025, 20:45 przez adamjttk, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
4

Postautor: 88duguid » środa, 28 maja 2025, 20:42

O 22 NVIDIA wyniki. bedzie bujać , albo poleca cegły .

Wyżej : JUST IN: Nvidia $NVDA reports $44.1 billion in revenue, higher than expectations.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 29 maja 2025, 00:08

ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 15:59Pisałem, żeby nie świętować zbyt wcześnie wczoraj bo byliśmy na mocnym oporze.
Skończy się tak, że wyjdziemy bokiem, zgromadzi siły i pójdzie wyżej.

Bitcoin oczywiście, alty zrobią potężne rajdy nadziei +1,9%.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 29 maja 2025, 07:51

ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 18:36 Czy ktoś na forum zrealizował zysk na obecnych wzrostach? Sprzedał chociaż 10% czy coś czy wszyscy jak jeden mąż czekają na wyższe ceny?
Nie zrealizowałem, czekam cierpliwie tak jak Adam. Ja nie mam potrzeby wychodzenia, żyję z czegoś innego, robię nudny i długoterminowy hodl, wiedząc jaki potencjał drzemie w Btc i co się dzieje na świecie i co potencjalnie może się wydarzyć - rezerwa, spadek siły nabywczej pieniądza fiducjarnego, masowe skupowanie Btc przez etf-y, instytucje, państwa, jednym słowem powoli robi się hiperbitconizacja i być może w dalszej perspektywie supply shock. Mam jeszcze moje oszczędności ulokowane w fizycznym złocie. Fiaty mam tylko na bieżące wydatki.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » czwartek, 29 maja 2025, 08:54

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 29 maja 2025, 10:30

mess_on_a_mission pisze: piątek, 16 maja 2025, 08:18 @ergorg pewka. dla mnie to już byłby bardzo byczy sygnał zwiększający szansę na atak na ath z marszu bo byłaby spora szansa na wyjście z tego kanału górą

Wtedy mogłoby się rozrysować coś takiego np.

SVG Image

bycza opcja ciągle w grze póki 107/6 trzyma. ten kanał od dołka jako spadkowy ma swoje wynaturzenia, nie zdarza się często żeby dobić do górnej bandy aż 4 razy :/

dlatego może właśnie zarysowaliśmy medianę?

więc lekkie zejście pod lt nic nie zmienia jeśli figura się utrzyma.

eth też czwarty raz wali w 2700+, póki co nie ma więc wielu oznak słabości

z drugiej strony mocna div na 1w i jednoznaczne podobieństwa z topem z '21, w dodatku całość tego ruchu wygląda już na dość przeciągniętą.

no i właśnie - ile razy btc powtarzał tą samą figurę na tak dużych interwałach pod rząd? w dodatku bez fazy blow off top?

u mnie prosta inwalidacja i long btc short eth :)

SVG Image

no i kanał, który dla wytrawnych użytkowników rok temu nie było nadal trzyma kurs, wyjdzmy górą i bedzie blow off top, odrzut i pierwszy przystanek 95 imo

SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » czwartek, 29 maja 2025, 19:40

https://cointelegraph.com/news/pakistan ... =coingecko

"Today is a very historic day. Today, I announce the Pakistani government is setting up its own government-led Bitcoin Strategic Reserve, and we want to thank the United States of America again because we were inspired by them."

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
-8

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 29 maja 2025, 21:18

ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 15:59nie po to tracisz czas by dzielić się swoimi przemyśleniami/wykresami żeby ktoś Cię demotywował minusami
No to nie trać czasu i nie wrzucaj...cóż za megalomania bo ja ja ja

Dodano po 38 sekundach:
ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 18:36Czy ktoś na forum zrealizował zysk na obecnych wzrostach
70% wystarczy?

Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
ergorg pisze: środa, 28 maja 2025, 13:10Adam Ty nawet wykresów z at nie wrzucasz.
Forum to nie szkoła AT

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
-3

Postautor: ergorg » czwartek, 29 maja 2025, 21:32

@łabondź2020 napisze ostatni raz, weź się chlopie odpierdol i zajmij sobą.

Każde wywoływanie mnie będę minusował. Zakochałeś się czy co?

Jak ktoś nie wie o co chodzi to niech sprawdzi jego posty.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
6

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 29 maja 2025, 21:58

@ergorg rób swoje, jebać lamusa, jakby tu przekładać emocje na posty to można by się wykończyć w tydzień ;)

a tymczasem

lt od dołka pękła, wsparcie na 106 pod naciskiem, eth nie utrzymało 2700, coraz mniej byczo. u mnie ostatni bastion mediana dużego kanału, w najlepszej opcji ten fioletowy kanalik (ciągle w grze)

trzymam l na btc, ale jak się zacznie sypać to dokładam do shorta na eth i liczę na 1600

w każdym razie imo dość istotny moment, w którym decydujemy o charakterze kanału (którego nie ma)

SVG Image

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 29 maja 2025, 22:07

łabondź2020 pisze: czwartek, 29 maja 2025, 21:22 No to nie trać czasu i nie wrzucaj...cóż za megalomania bo ja ja ja
ergorg pisze: czwartek, 29 maja 2025, 21:32 Każde wywoływanie mnie będę minusował. Zakochałeś się czy co?

WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
2

Postautor: maxi82 » czwartek, 29 maja 2025, 22:23

! Wiadomość z: maxi82
Proszę o zaprzestanie wycieczek osobistych i trzymanie się tematu wątku..
W razie niezastosowania się do prośby - wejdę w tryb schładzania emocji urlopami..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » piątek, 30 maja 2025, 05:21

U mnie pierwszy target zrealizowany, teraz podbitka na 109-110k$?

Wróć do „Przedszkole”