Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4631 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4629
- 4630
- 4631
- 4632
- 4633
- …
- 4707
- Następna
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » czwartek, 13 marca 2025, 18:59
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 13 marca 2025, 19:55
ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 857

Postautor: everman » czwartek, 13 marca 2025, 20:37
ma moc i potencjał

everman
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 13 marca 2025, 21:34
@kingkanPL to dolna banda kanału, który wrzucam od dawna plus zbieg kreski dolnej podstawy od 26.11 czegoś co może też okaże się kanałem, czyli na bin jakieś 76 może ciut minus w zależności od timingu jutro. ogólnie gram pod to, że ten kanał jeszcze potrzyma, czyli ta lt od sierpnia do obserwacji i powinno być min mediana/100k a w najlepszym wypadku początek blow off topu po wyjściu górą za jakiś miesiąc
e/ no i na różnych giełdach różnie wygląda, duży interwał, tu na bin już imo był styk na finexie brakuje

mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » piątek, 14 marca 2025, 00:19
then it's time to go away
powodzenia, milo bylo pare lat temu dyskutowac w tym watku
pael
- Początkujący
- Reputacja: 42
Postautor: bogdan19955 » piątek, 14 marca 2025, 00:29

Dostrzegłem analogie w okresie 1996 na spx podobna manipulacja miała miejsce 10% crash przed dalszą hossą 150%. Rok dwa i będziemy mieć spxa po 10k.
bogdan19955
- Weteran
- Reputacja: 4720

Postautor: new06 » piątek, 14 marca 2025, 07:11
No to jak bessa została już oficjalnie ogłoszona, to chyba kończymy tego springa i idziemy na 150k?
new06
- Dyskutant
- Reputacja: 173

Postautor: kim_dzong_un » piątek, 14 marca 2025, 10:09
Kto ogłosił bessę? Gdzie? Oficjalnie? Coś przeoczyłem? ;]
kim_dzong_un
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » piątek, 14 marca 2025, 10:11

anagamidev pisze: ↑ czwartek, 29 lutego 2024, 09:32 @bitup czemu mylisz logikę zdarzeń?Jeśli będzie bańka z prawdziwego zdarzenia to fomo dopiero uderzy z ogromną siłą, co w sumie jest dobre, bo znaczy, że potężne wzrosty dopiero przed nami
Sugerując się jakąś analogią do GOLD 1.0(First ever GOLD ETF launch date: USA -> November 18, 2004, source google.com) to po zaakceptowaniu rosło nieprzerwanie 7 długich lat
Wszak 7 tłustych i później 7 chudych
![]()
anagamidev pisze: ↑ poniedziałek, 19 lutego 2024, 10:35Wydaje mi się, że trochę zatrzymałeś się na etapie raczkującego Bitcoin'a 10 lat temuekonokomik pisze: ↑ poniedziałek, 19 lutego 2024, 09:15Dalej: nie wiem w jakiej bańce siedzisz, ale złoto było przetrwalnikiem wartości od tysięcy lat, a Bitcoin ma 10 lat. Bardzo liczę, że zostanie "cyfrowym złotem" naszych czasów, ale nie mam wątpliwości, że 99% ludzi wybralaby lśniący kawałek metalu a nie bity. I tak zostanie jeszcze długo.BTC już dawno stał się globalnym aktywem, regularnie we wszystkich serwisach finansowych jest wzmiankowany, akceptacja ETF daje dodatkowego boost'a
I właśnie BTC też prawdopodobnie będzie jeszcze 100-1000 lat święcił triumfy jako GOLD 2.0; dopiero jak pojawi się GOLD 3.0 będzie wytracał swój impet
Problem z złotem jest taki, że jest go bardzo dużo w kosmosie i to, że pewnie cała Afryka na nim siedzi, technologia idzie do przodu, więc pewnie koszty wydobycia, odnajdywania nowych złóż czy jego kreacji będą maleć; dwa ma już bardzo dużą kapitalizację, więc jakieś +100% to wg. mnie to jest perspektywa 10-20 lat, żeby na tym coś zarobić
Może się mylę i zrobi te 500-1000%, aczkolwiek wg. mnie większe szanse ma na to BTC, który wg. mnie osiągnie wartość 1M-10M$ i stanie się po prostu nudny, aczkolwiek dzięki swojej ograniczonej podaży, będzie dużo lepszym przechowywaczem wartości
![]()

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Weteran
- Reputacja: 948
Postautor: adamjttk » piątek, 14 marca 2025, 10:34
Tak, mi najbardziej gul skacze jak widze wykres zlota ktory idzie pionowo, mamy juz 3k$ na XAU czy 12k PLN za uncjowki w retailu.anagamidev pisze: ↑ piątek, 14 marca 2025, 10:11Złoto, GOLD 1.0 idzie już pionowo, aż sam nie mogę uwierzyć, +50% w ciągu roku
Jak patrze na wykres inflacji za ostatnie lata, jak spolki technologiczne w US robily setki % wzrostow to jak na moje my dzisiaj powinnismy miec 130k$ na bitcoinie z palcem W DUPIE. A do konca roku zobaczyc 180-200k.
A poki co mamy kapiszon i fear & greed 18 (EKSTREMALNY STRACH) co jest absurdem bo wlasnie w takich czasach powinien bit rosnac jak szalony jako store of value.
Jedynym wytlumaczeniem dla mnie jest zwykla manipulacja i wytrzasanie slabych rak z premedytacja bo jak za rok-dwa kazdy stan w USA zacznie skupywac bitcoiny z rynku to cena poleci balistycznie wtedy. Jestem pewny ze Europa tez nie pozostanie w tyle, te swoje CBDC przeciez beda mogli sobie w nos wsadzic, nie wiem kto przy zdrowym umysle bedzie chcial miec cokolwiek z tym wspolnego (no chyba ze ludzie beda podstawienia pod sciana i nie beda miec wyboru bo juz nic mnie nie zdziwi w EU)
adamjttk
- Weteran
- Reputacja: 4720

Postautor: new06 » piątek, 14 marca 2025, 13:32
kim_dzong_un pisze: ↑ piątek, 14 marca 2025, 10:09Kto ogłosił bessę? Gdzie? Oficjalnie? Coś przeoczyłem? ;]
tu na forum nastąpiło uroczyste ogłoszenie bessy

new06
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 14 marca 2025, 15:11
dosłownie choćby tylko na tej stronie każdy post jest byczy

będzie piękny fejk czy dzida nad 84 k?
81 w razie niebieskiego trojkata, pod min. db imo

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 86
Postautor: upp » piątek, 14 marca 2025, 16:07
- Początkujący
- Reputacja: 24
Postautor: zbig001 » piątek, 14 marca 2025, 16:24
Ale mało było robione z tego użytku do tej pory.
zbig001
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » piątek, 14 marca 2025, 16:36
socjolog2008 pisze: ↑ czwartek, 13 marca 2025, 17:50 jakieś takie krzywe te spadki, mało wiarygodne
tego mi brakowało pod kontyuacje spadków, to można gasić
socjolog2008
everman
- Początkujący
- Reputacja: 88
- Napiwki: XpMDadXhCkR8QN5oVjJjzfQnJ2fxLEqKXZ

Postautor: Bits-Bull » sobota, 15 marca 2025, 15:27
Chciałem podzielić się optymistycznym spojrzeniem na przyszłość Bitcoina. Uważam, że kurs może rzeczywiście osiągnąć 115000 USD w najbliższych tygodnich. Wydaje mi się, że polityka Trumpa, może mieć pozytywny wpływ na kryptowaluty. Jego podejście do deregulacji kryptowalut oraz otwarcie na innowacje technologiczne może stworzyć bardzo sprzyjające warunki dla rozwoju rynku krypto.
do końca roku mamy $300kUSD

Dodatkowo, rosnące zainteresowanie instytucji finansowych i ciągły wzrost adopcji Bitcoina jako środka płatniczego mogą dodatkowo wpłynąć na nieprzerwaną tendencję wzrostu. Trendy makroekonomiczne, takie jak inflacja, również sprawiają, że inwestorzy szukają bezpiecznej przystani w kryptowalutach.
W ostatnich latach temat funduszy ETF (Exchange Traded Funds) związanych z kryptowalutami zdobył ogromną popularność zarówno wśród inwestorów, jak i w mediach finansowych. Wprowadzenie ETF na Bitcoin oraz altcoiny budzi wiele emocji i nadziei, ponieważ może pozytywnie wpłynąć na rozwój całego rynku kryptowalut. W tej rozprawce omówię kluczowe korzyści, jakie mogą wyniknąć z wprowadzenia Bitcoin ETF oraz ETF na altcoiny.
1. Zwiększenie dostępności i płynności rynku
Jednym z najważniejszych pozytywnych efektów wprowadzenia ETF na Bitcoin i na altcoiny jest zwiększenie dostępności inwestycji w kryptowaluty dla szerokiego kręgu inwestorów. Dzięki ETF, inwestorzy tradycyjni, którzy nie mają doświadczenia w obrocie kryptowalutami, mogą w łatwy i bezpieczny sposób zainwestować w tę klasę aktywów. Fundusze ETF są notowane na giełdach papierów wartościowych, co ułatwia inwestowanie i handel w porównaniu z kupowaniem kryptowalut na giełdach kryptowalutowych.
Ponadto, Bitcoin ETF oraz ETFy na altcoiny mogą przyczynić się do zwiększenia płynności rynku kryptowalut, co w dłuższym czasie może prowadzić do stabilizacji cen i mniejszych wahań.
2. Wiarygodność i akceptacja ze strony instytucji
Wprowadzenie ETF na Bitcoin oraz altcoiny może pozytywnie wpłynąć na postrzeganie kryptowalut przez instytucje finansowe i regulacyjne. Akceptacja ETF przez władze regulacyjne, takie jak Komisja Papierów Wartościowych i Giełd w USA (SEC), może oznaczać, że kryptowaluty stają się bardziej akceptowane jako legalna klasa aktywów. W rezultacie większe instytucje finansowe mogą zacząć wprowadzać kryptowaluty do swoich portfeli inwestycyjnych, co przyczyni się do dalszego wzrostu ich wartości.
3. Edukacja i innowacje w sektorze kryptowalut
Wprowadzenie funduszy ETF związanych z kryptowalutami także przyczynia się do wzrostu edukacji na temat kryptowalut i technologii blockchain. Inwestorzy zmuszeni do zrozumienia, w co inwestują, co może prowadzić do większej świadomości na temat możliwości i ryzyk związanych z tym rynkiem. Dodatkowo, rozwój ETF może inspirować innowacje w sektorze kryptowalut, prowadząc do powstania nowych produktów finansowych i usług.
4. Zwiększona adopcja kryptowalut
Wreszcie, wprowadzenie Bitcoin ETF i ETFy na altcoiny przyczynia się do większej adopcji kryptowalut w codziennym życiu. Dzięki temu, że kryptowaluty staną się bardziej dostępne dla inwestorów, coraz więcej osób może zacząć korzystać z nich nie tylko jako środka inwestycyjnego, ale także w codziennych transakcjach. Takie zjawisko mogłoby zmienić sposób, w jaki postrzegamy pieniądz i wartość w społeczeństwie.
Wprowadzenie funduszy ETF na Bitcoin oraz altcoiny ma znaczący pozytywny wpływ na rynek kryptowalut. Zwiększenie dostępności, płynności, oraz akceptacji ze strony instytucji finansowych i regulatorów, a także edukacja i większa adopcja kryptowalut, to tylko niektóre z korzyści, które mogą wyniknąć z tych innowacyjnych instrumentów finansowych. Ostatecznie, Bitcoin ETF i ETFy altcoin mogą przyczynić się do dalszego rozwoju rynku kryptowalut i wprowadzić tę klasę aktywów w mainstream.
Jestem ciekaw, co myślicie o tej prognozie! Czy ktoś z Was również uważa, że zbliżamy się do takich wartości? Jakie czynniki według Was mogą wpłynąć na dalszy rozwój Bitcoina?

Bits-Bull
adamjttk
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » sobota, 15 marca 2025, 17:47
socjolog2008 pisze: ↑ wtorek, 11 marca 2025, 20:33 nadal nie znamy decyzji Wladimira na te ustalenia
znamy już, wykorzysta słabość USA i Ukrainy poddanej presji. Zajedzie
socjolog2008 pisze: ↑ wtorek, 11 marca 2025, 21:53może go nie zlikwidują a znacjonalizują upadającego i przejmą jego btc do rezerwy. No na pewno prezes usa ma kilka pomysłów w obie strony jak tu uzbierać nie wydając na to $sami mu się podsuneli
Saylor jest do wydymania, tu nie ma czy ale kiedy. Nie bez powodu niedźwiedzie idą spać. Nawet na dwa lata pozostawiając rynek i takie fora w odstawce. Mnie mało interesuje co się pisało i działo w krypto od 2023. Ale jak widzę potencjał krwi przyjdę zawsze, na dowolny rynek. Przecież nie samym crypto człowiek żyje. Są kruszce, branżowe sektory gospodarek, zbrojenia, surowce. Jedyne w co ja inwestuje longi to od 3 lat AI. AI to jest przyszłość
Ogarnijcie za/przeciw na realizację zysków póki jeszcze czas. Nie piszcie do mnie o swoich aferkach z tego forum, ja tego nie śledzę, nie czytam i nie mam zamiaru tracić czasu na śledzenie postów z ostatnich lat gdzie mnie nie było. Wasze punkty miłości czy nienawiści na są warto kompletne zero

Jedno wam powiem, BEAR was ma na oku.
BTC fizycznego nie miałem od 2017 roku. Mnie interesuje wyłącznie syntetyk na różnice cenowe. Trzymać kasę można różnie, dla mnie to akcje GPW, Chin, Kruszce, nieruchomości. Nie potrzebuję i nie używam kryptowalut od 7 lat. Nie jest to niezbędne, jest niezmiennie ciekawe (ale raczej przy zastosowaniu z AI, nie samo dla siebie).
Te memy, rząd USA, rezerwa BTC z konfiskat rządu USA dla Satoshiego..co by powiedział..czym by było. Sukcesem czy porażką (są to już wyłącznie tematy dla influ, pisarzy książek) dla cyberpunków czym jest. Został tu jakiś

Kiwajakotako pisze: ↑ sobota, 15 marca 2025, 17:52Super, godnie zastępujesz nam Bit(r)upa. Tego nam tutaj brakowało
był po mnie, jak można zastąpić kogoś kto był po.. wasza logika jest równie zawiła jak ewolucja w podejściu do przekazu twórcy Bitcoina. Nie martw się chwilę będę dla @bitmara. Kilka hejtów poleci, poplujecie się, pociśniecie, będzie większy ruch i znowu z 2 lata nie będę się logować i czytać. Mnie to forum do niczego potrzebne nie jest

socjolog2008
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 15 marca 2025, 17:53
kolejna większa figura to kanał od marca 24, z którego nie wyjdziemy dołem przy pierwszym ruchu chyba, że przywali black swan.
76 -> 100

mess_on_a_mission
-
Strona 4631 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4629
- 4630
- 4631
- 4632