Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Bitmar » czwartek, 13 marca 2025, 18:59

Zapraszam na nowy barometr kursu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » czwartek, 13 marca 2025, 19:55

No to chyba można znowu obracać na Lki.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 13 marca 2025, 20:37

BTC mogl by tak sie jeszcze pokręcić troszkę bo sytuacja niesamowicie pompuje mi LAI po którego się schyliłem przy 0.00186
ma moc i potencjał 8-) niebac, niebac :D
Ostatnio zmieniony czwartek, 13 marca 2025, 21:34 przez everman, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 13 marca 2025, 21:34

KingKanPL pisze: czwartek, 13 marca 2025, 17:15Czy mógłbyś podać konkretną cenę w jakiej znajduje się ta linia którą oznaczyłeś
@mess_on_a_mission

@kingkanPL to dolna banda kanału, który wrzucam od dawna plus zbieg kreski dolnej podstawy od 26.11 czegoś co może też okaże się kanałem, czyli na bin jakieś 76 może ciut minus w zależności od timingu jutro. ogólnie gram pod to, że ten kanał jeszcze potrzyma, czyli ta lt od sierpnia do obserwacji i powinno być min mediana/100k a w najlepszym wypadku początek blow off topu po wyjściu górą za jakiś miesiąc

e/ no i na różnych giełdach różnie wygląda, duży interwał, tu na bin już imo był styk na finexie brakuje

SVG Image

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » piątek, 14 marca 2025, 00:19

Tazz28 pisze: czwartek, 13 marca 2025, 12:48A co ma się dziać? Nie ma żadnej rewolucji, że nagle stanie się super szybki i tani w przesyle. A np. na złocie coś się dzieje od strony technicznej? Nadal się błyszczy i tyle

then it's time to go away

powodzenia, milo bylo pare lat temu dyskutowac w tym watku

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
3

Postautor: bogdan19955 » piątek, 14 marca 2025, 00:29

Śpijcie spokojnie ze swoimi assetami. Nic złego nie nastąpi to co się rozgrywa aktualnie na świecie to czysta manipulacja. Krach już był covid wojna, starczy orania nas starszyzna powoli odpuszcza młodszym :D

Dostrzegłem analogie w okresie 1996 na spx podobna manipulacja miała miejsce 10% crash przed dalszą hossą 150%. Rok dwa i będziemy mieć spxa po 10k.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » piątek, 14 marca 2025, 07:11

Wygląd na to, że Trumpowi uda się zakończyć wojnę o biznes Huntera Bidena na Ukrainie, która prawie doprowadziła do III w.św. Taki tam mini news (wszystkie pozytywne się wyczerpały).
No to jak bessa została już oficjalnie ogłoszona, to chyba kończymy tego springa i idziemy na 150k?
Brave New World

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
0

Postautor: kim_dzong_un » piątek, 14 marca 2025, 10:09

new06 pisze: piątek, 14 marca 2025, 07:11No to jak bessa została już oficjalnie ogłoszona, to chyba kończymy tego springa i idziemy na 150k?
Kto ogłosił bessę? Gdzie? Oficjalnie? Coś przeoczyłem? ;]
Nie jestem graczem/spekulantem giełdowym.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
2

Postautor: anagamidev » piątek, 14 marca 2025, 10:11

Złoto, GOLD 1.0 idzie już pionowo, aż sam nie mogę uwierzyć, +50% w ciągu roku :D Piękna hossa :D
Spoiler:
anagamidev pisze: czwartek, 29 lutego 2024, 09:32 @bitup czemu mylisz logikę zdarzeń? :D Jeśli będzie bańka z prawdziwego zdarzenia to fomo dopiero uderzy z ogromną siłą, co w sumie jest dobre, bo znaczy, że potężne wzrosty dopiero przed nami :D Sugerując się jakąś analogią do GOLD 1.0(First ever GOLD ETF launch date: USA -> November 18, 2004, source google.com) to po zaakceptowaniu rosło nieprzerwanie 7 długich lat :D Wszak 7 tłustych i później 7 chudych :D
Spoiler:
anagamidev pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 10:35
ekonokomik pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 09:15Dalej: nie wiem w jakiej bańce siedzisz, ale złoto było przetrwalnikiem wartości od tysięcy lat, a Bitcoin ma 10 lat. Bardzo liczę, że zostanie "cyfrowym złotem" naszych czasów, ale nie mam wątpliwości, że 99% ludzi wybralaby lśniący kawałek metalu a nie bity. I tak zostanie jeszcze długo.
Wydaje mi się, że trochę zatrzymałeś się na etapie raczkującego Bitcoin'a 10 lat temu :D BTC już dawno stał się globalnym aktywem, regularnie we wszystkich serwisach finansowych jest wzmiankowany, akceptacja ETF daje dodatkowego boost'a :D I właśnie BTC też prawdopodobnie będzie jeszcze 100-1000 lat święcił triumfy jako GOLD 2.0; dopiero jak pojawi się GOLD 3.0 będzie wytracał swój impet :D Problem z złotem jest taki, że jest go bardzo dużo w kosmosie i to, że pewnie cała Afryka na nim siedzi, technologia idzie do przodu, więc pewnie koszty wydobycia, odnajdywania nowych złóż czy jego kreacji będą maleć; dwa ma już bardzo dużą kapitalizację, więc jakieś +100% to wg. mnie to jest perspektywa 10-20 lat, żeby na tym coś zarobić :D Może się mylę i zrobi te 500-1000%, aczkolwiek wg. mnie większe szanse ma na to BTC, który wg. mnie osiągnie wartość 1M-10M$ i stanie się po prostu nudny, aczkolwiek dzięki swojej ograniczonej podaży, będzie dużo lepszym przechowywaczem wartości :D

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » piątek, 14 marca 2025, 10:34

anagamidev pisze: piątek, 14 marca 2025, 10:11Złoto, GOLD 1.0 idzie już pionowo, aż sam nie mogę uwierzyć, +50% w ciągu roku
Tak, mi najbardziej gul skacze jak widze wykres zlota ktory idzie pionowo, mamy juz 3k$ na XAU czy 12k PLN za uncjowki w retailu.
Jak patrze na wykres inflacji za ostatnie lata, jak spolki technologiczne w US robily setki % wzrostow to jak na moje my dzisiaj powinnismy miec 130k$ na bitcoinie z palcem W DUPIE. A do konca roku zobaczyc 180-200k.

A poki co mamy kapiszon i fear & greed 18 (EKSTREMALNY STRACH) co jest absurdem bo wlasnie w takich czasach powinien bit rosnac jak szalony jako store of value.

Jedynym wytlumaczeniem dla mnie jest zwykla manipulacja i wytrzasanie slabych rak z premedytacja bo jak za rok-dwa kazdy stan w USA zacznie skupywac bitcoiny z rynku to cena poleci balistycznie wtedy. Jestem pewny ze Europa tez nie pozostanie w tyle, te swoje CBDC przeciez beda mogli sobie w nos wsadzic, nie wiem kto przy zdrowym umysle bedzie chcial miec cokolwiek z tym wspolnego (no chyba ze ludzie beda podstawienia pod sciana i nie beda miec wyboru bo juz nic mnie nie zdziwi w EU)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » piątek, 14 marca 2025, 13:32

kim_dzong_un pisze: piątek, 14 marca 2025, 10:09Kto ogłosił bessę? Gdzie? Oficjalnie? Coś przeoczyłem? ;]

tu na forum nastąpiło uroczyste ogłoszenie bessy :)
Brave New World

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 14 marca 2025, 15:11

new06 pisze: piątek, 14 marca 2025, 13:32Kto ogłosił bessę? Gdzie? Oficjalnie? Coś przeoczyłem? ;]
new06 pisze: piątek, 14 marca 2025, 13:32tu na forum nastąpiło uroczyste ogłoszenie bessy

dosłownie choćby tylko na tej stronie każdy post jest byczy :D

będzie piękny fejk czy dzida nad 84 k?

81 w razie niebieskiego trojkata, pod min. db imo

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » piątek, 14 marca 2025, 16:07

Pewnie będzie chwilowy wzrost po newsie.

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbig001 » piątek, 14 marca 2025, 16:24

No, to byłby news. Jeśli nie okaże się że to jakiś fejur. Bitcoin jest neutralny, nawet państwa toczące ze sobą wojnę mogą robić w nim transakcje...
Ale mało było robione z tego użytku do tej pory.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 14 marca 2025, 16:36

socjolog2008 pisze: czwartek, 13 marca 2025, 17:50 jakieś takie krzywe te spadki, mało wiarygodne

tego mi brakowało pod kontyuacje spadków, to można gasić
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » piątek, 14 marca 2025, 16:38

Święto Patryka niebawem to pod ten długi weekend optymistycznie 8-)

gdyby tak pomieliło troszkę to by się fajna bycza opcja wyrysowała zgodna z pierwotnym planem
everman pisze: niedziela, 9 marca 2025, 18:21taką konsole bym z tego widział finalnie
SVG Image
Spoiler:
tylko juz bez tego z górki ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki: XpMDadXhCkR8QN5oVjJjzfQnJ2fxLEqKXZ

Postautor: Bits-Bull » sobota, 15 marca 2025, 15:27

Cześć wszystkim!

Chciałem podzielić się optymistycznym spojrzeniem na przyszłość Bitcoina. Uważam, że kurs może rzeczywiście osiągnąć 115000 USD w najbliższych tygodnich. Wydaje mi się, że polityka Trumpa, może mieć pozytywny wpływ na kryptowaluty. Jego podejście do deregulacji kryptowalut oraz otwarcie na innowacje technologiczne może stworzyć bardzo sprzyjające warunki dla rozwoju rynku krypto.

do końca roku mamy $300kUSD ;) @anagamidev

Dodatkowo, rosnące zainteresowanie instytucji finansowych i ciągły wzrost adopcji Bitcoina jako środka płatniczego mogą dodatkowo wpłynąć na nieprzerwaną tendencję wzrostu. Trendy makroekonomiczne, takie jak inflacja, również sprawiają, że inwestorzy szukają bezpiecznej przystani w kryptowalutach.

W ostatnich latach temat funduszy ETF (Exchange Traded Funds) związanych z kryptowalutami zdobył ogromną popularność zarówno wśród inwestorów, jak i w mediach finansowych. Wprowadzenie ETF na Bitcoin oraz altcoiny budzi wiele emocji i nadziei, ponieważ może pozytywnie wpłynąć na rozwój całego rynku kryptowalut. W tej rozprawce omówię kluczowe korzyści, jakie mogą wyniknąć z wprowadzenia Bitcoin ETF oraz ETF na altcoiny.

1. Zwiększenie dostępności i płynności rynku

Jednym z najważniejszych pozytywnych efektów wprowadzenia ETF na Bitcoin i na altcoiny jest zwiększenie dostępności inwestycji w kryptowaluty dla szerokiego kręgu inwestorów. Dzięki ETF, inwestorzy tradycyjni, którzy nie mają doświadczenia w obrocie kryptowalutami, mogą w łatwy i bezpieczny sposób zainwestować w tę klasę aktywów. Fundusze ETF są notowane na giełdach papierów wartościowych, co ułatwia inwestowanie i handel w porównaniu z kupowaniem kryptowalut na giełdach kryptowalutowych.

Ponadto, Bitcoin ETF oraz ETFy na altcoiny mogą przyczynić się do zwiększenia płynności rynku kryptowalut, co w dłuższym czasie może prowadzić do stabilizacji cen i mniejszych wahań.

2. Wiarygodność i akceptacja ze strony instytucji

Wprowadzenie ETF na Bitcoin oraz altcoiny może pozytywnie wpłynąć na postrzeganie kryptowalut przez instytucje finansowe i regulacyjne. Akceptacja ETF przez władze regulacyjne, takie jak Komisja Papierów Wartościowych i Giełd w USA (SEC), może oznaczać, że kryptowaluty stają się bardziej akceptowane jako legalna klasa aktywów. W rezultacie większe instytucje finansowe mogą zacząć wprowadzać kryptowaluty do swoich portfeli inwestycyjnych, co przyczyni się do dalszego wzrostu ich wartości.

3. Edukacja i innowacje w sektorze kryptowalut

Wprowadzenie funduszy ETF związanych z kryptowalutami także przyczynia się do wzrostu edukacji na temat kryptowalut i technologii blockchain. Inwestorzy zmuszeni do zrozumienia, w co inwestują, co może prowadzić do większej świadomości na temat możliwości i ryzyk związanych z tym rynkiem. Dodatkowo, rozwój ETF może inspirować innowacje w sektorze kryptowalut, prowadząc do powstania nowych produktów finansowych i usług.

4. Zwiększona adopcja kryptowalut

Wreszcie, wprowadzenie Bitcoin ETF i ETFy na altcoiny przyczynia się do większej adopcji kryptowalut w codziennym życiu. Dzięki temu, że kryptowaluty staną się bardziej dostępne dla inwestorów, coraz więcej osób może zacząć korzystać z nich nie tylko jako środka inwestycyjnego, ale także w codziennych transakcjach. Takie zjawisko mogłoby zmienić sposób, w jaki postrzegamy pieniądz i wartość w społeczeństwie.

Wprowadzenie funduszy ETF na Bitcoin oraz altcoiny ma znaczący pozytywny wpływ na rynek kryptowalut. Zwiększenie dostępności, płynności, oraz akceptacji ze strony instytucji finansowych i regulatorów, a także edukacja i większa adopcja kryptowalut, to tylko niektóre z korzyści, które mogą wyniknąć z tych innowacyjnych instrumentów finansowych. Ostatecznie, Bitcoin ETF i ETFy altcoin mogą przyczynić się do dalszego rozwoju rynku kryptowalut i wprowadzić tę klasę aktywów w mainstream.

Jestem ciekaw, co myślicie o tej prognozie! Czy ktoś z Was również uważa, że zbliżamy się do takich wartości? Jakie czynniki według Was mogą wpłynąć na dalszy rozwój Bitcoina? 😊🚀

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 15 marca 2025, 15:44

https://www.blockchaincenter.net/en/bit ... bow-chart/

"buy" w srodku "hossy"?
cos nowego ;)

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » sobota, 15 marca 2025, 17:47

socjolog2008 pisze: wtorek, 11 marca 2025, 20:33 nadal nie znamy decyzji Wladimira na te ustalenia

znamy już, wykorzysta słabość USA i Ukrainy poddanej presji. Zajedzie
socjolog2008 pisze: wtorek, 11 marca 2025, 21:53może go nie zlikwidują a znacjonalizują upadającego i przejmą jego btc do rezerwy. No na pewno prezes usa ma kilka pomysłów w obie strony jak tu uzbierać nie wydając na to $ ;) sami mu się podsuneli

Saylor jest do wydymania, tu nie ma czy ale kiedy. Nie bez powodu niedźwiedzie idą spać. Nawet na dwa lata pozostawiając rynek i takie fora w odstawce. Mnie mało interesuje co się pisało i działo w krypto od 2023. Ale jak widzę potencjał krwi przyjdę zawsze, na dowolny rynek. Przecież nie samym crypto człowiek żyje. Są kruszce, branżowe sektory gospodarek, zbrojenia, surowce. Jedyne w co ja inwestuje longi to od 3 lat AI. AI to jest przyszłość

Ogarnijcie za/przeciw na realizację zysków póki jeszcze czas. Nie piszcie do mnie o swoich aferkach z tego forum, ja tego nie śledzę, nie czytam i nie mam zamiaru tracić czasu na śledzenie postów z ostatnich lat gdzie mnie nie było. Wasze punkty miłości czy nienawiści na są warto kompletne zero ;) influancerki, promotorzy giełd, youtuberz niech do mnie nawet nie piszą. Do 2017, w dawnych czasach crypto bylibyście sprzedawczykami. Nie rozumiecie po co powstały cryptocurrency

Jedno wam powiem, BEAR was ma na oku.
BTC fizycznego nie miałem od 2017 roku. Mnie interesuje wyłącznie syntetyk na różnice cenowe. Trzymać kasę można różnie, dla mnie to akcje GPW, Chin, Kruszce, nieruchomości. Nie potrzebuję i nie używam kryptowalut od 7 lat. Nie jest to niezbędne, jest niezmiennie ciekawe (ale raczej przy zastosowaniu z AI, nie samo dla siebie).

Te memy, rząd USA, rezerwa BTC z konfiskat rządu USA dla Satoshiego..co by powiedział..czym by było. Sukcesem czy porażką (są to już wyłącznie tematy dla influ, pisarzy książek) dla cyberpunków czym jest. Został tu jakiś :?:
Kiwajakotako pisze: sobota, 15 marca 2025, 17:52Super, godnie zastępujesz nam Bit(r)upa. Tego nam tutaj brakowało :lol:

był po mnie, jak można zastąpić kogoś kto był po.. wasza logika jest równie zawiła jak ewolucja w podejściu do przekazu twórcy Bitcoina. Nie martw się chwilę będę dla @bitmara. Kilka hejtów poleci, poplujecie się, pociśniecie, będzie większy ruch i znowu z 2 lata nie będę się logować i czytać. Mnie to forum do niczego potrzebne nie jest ;) sentyment
Ostatnio zmieniony sobota, 15 marca 2025, 17:55 przez socjolog2008, łącznie zmieniany 2 razy.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 15 marca 2025, 17:53

misie figury coraz mniejsze, bottom niebawem imo, jak nie wybronią 84 to nici z trójkąta zwyżkującego (choć może być i kanał ) i ostaje się klin z maksymalnym potencjałem na lekkie pogłębienie dołka/DB

kolejna większa figura to kanał od marca 24, z którego nie wyjdziemy dołem przy pierwszym ruchu chyba, że przywali black swan.

76 -> 100

SVG Image

Wróć do „Przedszkole”