Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 10 marca 2025, 18:52

https://www.usdebtclock.org/
chyba zapominacie po co oni to na wszystkim robią
do czego jest liczony dług usa ?
tu będzie jeszcze kilka dół/góra na wszystkim ,cfani są, to świadome
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » poniedziałek, 10 marca 2025, 18:54

@socjolog2008 Owszem. Pogłoski o "Porozumieniu z Mar a Lago" mogą okazać się prawdą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 10 marca 2025, 19:55

CzarnaOwca pisze: niedziela, 9 marca 2025, 15:45no i teraz jest -%50% obecnie już nie dokupuję, kolejne zakupy najwyżej <1600$.
Żebym czasem jeszcze dzisiaj nie musiał kupować :lol: :lol:
Ładnie leci, ale jeszcze noży nie widać.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
1

Postautor: sebamistrz » poniedziałek, 10 marca 2025, 19:59

Bitcoin umarł

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
2

Postautor: zomos2 » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:01

Na ETH jak rypnie jeszcze trochę mocniej to pozamiatane.
Spoiler:
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:15

Eazzy0 pisze: poniedziałek, 10 marca 2025, 18:26brakuje żeby rzucił hasłem że USA wychodzi z NATO
Nie brakuje. Rzucil. Nie osobiscie ale ustami swojego przydupasa Muska.
Spoiler:
BTW kurs Tesli doluje znacznie bardziej niz BTC. Co mnie cieszy. Pomijajac moje polityczne przekonania i nienawisc do obu panow to takiego gowna sklejonego z marketingu i tasmy klejacej jak Tesla to ze swieca szukac. Chinczyki ich zjedza w temacie samochodow elektrycznych.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:16

socjolog2008 pisze: niedziela, 9 marca 2025, 20:29w mc btg - 99% i 2$

największe śmieszki że w czasie spadku btg utrzymał wartość a nawet wzrósł i właśnie zamieniłem 80 % na ltc po 86$
brakowało mi tego półświatka :D w tym czasie btc zjechało z 93 na 77, nice

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
4

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:18

Chińczyki to ich już jedzą, fenomen wielu ludzi polega na tym, że fascynują się byle czym

Eth to ma się bardzo dobrze jeszcze z 200$ i można kupować spot long term z targetem na 3-5k

Przeżywają głównie Ci co nie realizowali zysków bo liczyli na "cykliczność" alt season, który tak naprawdę był tylko jak zwykle był nieco inny, BTC może śmiało walić w 71700 i będzie to zdrowa korekta, może być shakeout do 66 i też będzie git

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
4

Postautor: mess_on_a_mission » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:34

mess_on_a_mission pisze: środa, 19 lutego 2025, 15:38 SVG Image

coraz bliżej

SVG Image

jak ma być byczo to jeszcze max te 2/3 k w dół do jutra rana, eth się wylewa z konsoli pod 2k (opcja spring u mnie max 1666 :twisted: ), wszystko w poniedziałek na początek 1W, jak w nocy dotknie te 75/76k i nie będzie dalej postępujących spadków to imo prosta opcja żeby wchodzić w longi z ciasnym sl i ew. czekać na powolne odzyskiwanie trendu przed dokładaniem. bo oczywiście może pójść kapitulacja.. potwierdzająca besse?

eth/btc z opcją DB już niebawem

luka domknięta ostatecznie

no i tu jest ciągle szansa na początek paraboli choć na takie procenty to już bym nie liczył :) ale jak się ma zacząć.. to właśnie z czegoś takiego

SVG Image

no i ten pattern na eth przy 3 latach downtrendu eth/btc... spring k*wa. tylko niech już nie szaleje, nie chce mi się już shortować w tej "hossie" (pzdr new06)

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jopek » poniedziałek, 10 marca 2025, 21:18

Lecimy po Saylora :lol:

Początkujący
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 10 marca 2025, 22:08

Teraz taki moment "sprawdzenia" jak sekta urosła i jest silna ;) Bo wszystkie wydarzenia geopolityczne i nastroje są przeciwko. Na czele z kreskami. Więc na poważnie , albo należy zacząć brać to , że jesteśmy od tygodni w bessie. I na altach będą poziomy duzooooo niższe jak sekta nie jest odpowiednio silna. Jak zwykle wszystko jest możliwe, bo to płytki rynek i za trzy MSC płacz noncoinerow. Jednak bardziej aktualnie nastrojowo jestem w bessie. Pomarańczowy nie pomaga nie liczyłem na zbyt wiele , ale żeby nie chciał rujnować tego aż tak hah. Oczywiście możliwe różne scenariusze i teorie jak wyżej wspomniana z rezydencji Trumpa. Nawet z perspektywy czasu przemawia do mnie argument że możliwy jest scenariusz , że bania Pękala w grudniu przy euforii bo taka była jak inaczej nazwać tyle tyg wzrostów. I nikt nie mówił w większości o tym. Zobaczymy. Ktoś tu się może jeszcze mocno zdziwić. Ciekawe która strona to będzie ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 10 marca 2025, 22:18

Jopek pisze: poniedziałek, 10 marca 2025, 21:18Lecimy po Saylora :lol:

albo to był niezbędny przysiad i 10k w górę, a za kilka dni się dowiesz że baron przejął 5% microstrategy tak zestresowali saylora że sam im oddał .. https://saylortracker.com
tu raczej nie ma miękkiej gry jak donald poczuł jaką ma moc, rozXebał księżniczkę elzę i gandalfa siłą sprawczą :lol:

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 10 marca 2025, 23:30

Saylor rozwadnia akcje i robi zbiorke na 20B kolejnych zakupow BTC (!)

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: bogdan19955 » wtorek, 11 marca 2025, 00:49

Pomęczą ten tydzień do 75k może 72 i jazda na 135. Takiej manipulacji się spodziewałem. Dokupujcie te ciepłe ostatnie bułki :D
Żartuje ciekawe czy rozpętają taką burze że poziomy 33-37 nawet przetestują to było by coś :D Wyciąganie tego będzie epickim movem wielkiego kapitału piękne czasy przed nami.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 11 marca 2025, 01:29

pael pisze: piątek, 12 stycznia 2024, 01:54 413 dni wzrostow, na oko moglaby byc przerwa, ale nie musi ;-) jesli natknie sie ktos na ciekawe analizy czasowe prosze o podrzucenie.
Na razie bardzo spokojnie na tradycyjnych rynkach.

Dodano po 45 sekundach:
Obrazek
https://btctrading.blog/2024/01/01/long ... c-methods/
pael pisze: środa, 12 lutego 2025, 00:28
Bitcoin Technical Analysis:

Currently showing neutral to bearish signals
Potential support in 80-85k range based on multiple indicators:

Cloud edge target around 84k
20-week moving average at 87k
Yearly pivot at 80k
200-day moving average near 80k

Possible Adam & Eve pattern forming on lower timeframes with 106k target
pael pisze: niedziela, 2 marca 2025, 09:20Mysle, ze poprawimy jesli nie pojawi sie momentum z odbiciem. Zeby nie ryzykowac minusami powiem SOL ponizej 100, a bit prosze sprawdzic gdzie jest linia trendu

jeszcze troche, chociaz mozemy miec lokalne odbicie. Brzydkie odrzucenie ma200 1d

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » wtorek, 11 marca 2025, 05:49

adamjttk pisze: poniedziałek, 10 marca 2025, 23:30Saylor rozwadnia akcje i robi zbiorke na 20B kolejnych zakupow BTC (!)
Pytanie czy uzbiera.

A Jahu dalej minusy wali. :lol:

Tyle lat na rynku a nawet nie widzi, że teraz -30% waży całkiem inaczej niż kiedyś. Bo ciężko o mocne korekty kiedy same wzrosty są mizerne. Nie poprawiliśmy ATH z 2021 nawet o 100% a to już ponad 4 lata minęły odkąd stukło 60k$ w 2021 roku.

No nic, jak niektórzy stwierdzą, że to koniec hossy to pewno już spadnie tyle, że bez sensu sprzedawać i znowu można zostać hodlerem na kolejne 4 lata. :lol:

Polecam również spojrzeć na total bo tam już jesteśmy na poziomach sprzed roku jak i z 2021:

Dodano po 6 minutach 2 sekundach:
Ja się zastanawiam czy Return to normal dostaniemy jeszcze teraz na wiosnę czy dopiero na jesień. :roll:
Ostatnio zmieniony wtorek, 11 marca 2025, 06:10 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » wtorek, 11 marca 2025, 06:06

@odoja
Szybko na telefonie mikrofonem podczas jazdy, nie chciało mi się nawet czytać tych zmian wprowadzonych przez słownik 😂😂 dokładniej to ja piszę tylko jak siedzę w WC 😂😂 trzymam za was chłopcy kciuki, zniesienia fi na 75 71,7 i linia trendu spadkową na 68 to kluczowe poziomy, powodzenia pozdrawiam

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: rudan » wtorek, 11 marca 2025, 10:36

Return obstawiam dopiero na jesień ;-)
Jak widzicie to - https://www.motonews.pl/wiadomosci/news ... nstwa.html ?
Ostatnio zmieniony środa, 19 marca 2025, 10:44 przez rudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 11 marca 2025, 12:56

ergorg pisze: wtorek, 11 marca 2025, 05:55No nic, jak niektórzy stwierdzą, że to koniec hossy to pewno już spadnie tyle, że bez sensu sprzedawać i znowu można zostać hodlerem na kolejne 4 lata
Ja mam wrażenie, że ten moment już nastał.

Zobiło się strasznie niedźwiedzio ostatnio, nie ignorowałbym Greed and Fear index, jest bardzo dobrym wskaźnikiem sentymentu. Generalnie influenserzy pochowali się do nor, w socialach depresja, na altach rzeź. Jesteśmy na etapie, że wspomnienie o tym, że siedzi się w krypto wywołuje politowanie czy śmiech.

Gdybym był rozgrywającym rynek miałbym teraz KSIĄŻKOWĄ sytuację do skupu (od i) przez następne tygodnie/miesiące. Marzenie wielu umiera "no bo jak to przecież 2025r....miała być hossa, gdzie moje 10-20x)." lub umarło.

Żeby nie skończyło się tak, że do końca roku nic się nie wydarzy a prawdziwie mocne wzrosty zaczną się rozpędzać pod koniec 2025r. lub w 2026r. Bessa nie następuje wtedy kiedy wszyscy trzymają się za rękę twierdząc, że jest bessa. Zobaczcie, że w 2022r. dopiero na poziomie 20-25k większość przestawiła mental na spadki, część już zaczęła skup, wielu ogłosiło dołek i technicznie przy długoterminowej grze mieli rację. Myślę, że możemy być w podobnym momencie jak w czerwcu/lipcu 2022r.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
-15

Postautor: Jahu » wtorek, 11 marca 2025, 13:05

ergorg pisze: wtorek, 11 marca 2025, 05:55Tyle lat na rynku a nawet nie widzi, że teraz -30% waży całkiem inaczej niż kiedyś. Bo ciężko o mocne korekty kiedy same wzrosty są mizerne. Nie poprawiliśmy ATH z 2021 nawet o 100% a to już ponad 4 lata minęły odkąd stukło 60k$ w 2021 roku.
Jak mam nie walić minusów skoro sam sobie zaprzeczasz.

Po pierwsze nie może być końca hossy, bo nie było żadnej hossy. Żebym nazwał to hossą to by musiało być jak sam piszesz minimum 100% więcej od ostatniego ATH czyli $138k. Na razie w zasadzie idziemy bokiem, bo $80k to tyle co poprzednie ATH + inflacja.

Po drugie skoro dziś spadek o 30% więcej waży i ciężko o mocne korekty, to może jest to już dołek, nieprawdaż? Więc po co sprzedawać?

Po trzecie nic nie wskazuje na koniec hossy, wskaźniki, sentyment, dane onchain. Widać tyle co na wykresie, że sporo osób sprzedaje, także hodlerów i że na razie mało osób kupuje. Ale nie ma przegrzania, ani zagrożenia, że ktoś nagle wywali ogromne ilości BTC na rynek.

Po czwarte i najważniejsze - hossa na BTC potrzebuje płynności, dziś bardziej niż kiedykolwiek, bo o kursie decydują instytucje i fundusze przypięte do FEDu. Już było to widać dobitnie w Covidzie i ostatniej bańce. Więc nie będzie dużych wzrostów na BTC bez obniżki stóp i masowego drukowania, a na razie tego nie ma. Czekamy więc na uspokojenie się rynków po decyzjach Trumpa, czekamy na wzrost produktywności, rozruszanie gospodarki USA, na spadek inflacji, w konsekwencji obniżkę stóp, zrolowanie długu i odpalenie drukarki. To wszystko powinno się wydarzyć w ciągu 12 miesięcy. W międzyczasie wejdą przyjazne regulacje i zapadnie wiele decyzji o alokacji części rezerw firm, instytucji i rządów właśnie w BTC. To pewnie potrwa, ale wiemy, że to wszystko musi się wydarzyć prędzej czy później, to tylko kwestia czasu.

Jak można w takim otoczeniu sprzedawać BTC tego pojąć nie mogę. Sprzedałeś po $90k. OK. I co teraz? Załóżmy, że za miesiąc BTC wróci na $90k. Odkupisz? No jasne, że nie, bo będziesz przekonany, że to RTN. I nim się namyślisz to możemy być z powrotem na $100k, albo $110k. Będziesz miał kilka godzin lub w najlepszym wypadku kilka dni na podjęcie decyzji. A potem wszyscy zrozumieją, że idziemy na minimum $200k. Tak będzie, bo BTC rośnie nieprzerwanie od 15 lat i co? Teraz nagle miałby zacząć spadać do zera, albo się zatrzymać w wycenie rozwadnianego dolara? To się nie stanie.

Wróć do „Przedszkole”