Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: socjolog2008 » piątek, 7 marca 2025, 18:08

Czyli rezerwa crypto jest tą samą rezerwą crypto, którą mieli od 10 lat a teraz zmieniło się to oficjalnie w nazewnictwie na oficjalna ,,rezerwa crypto''
WOW.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
10

Postautor: gvesiosz » piątek, 7 marca 2025, 18:49

Przynajmniej coś się dzieje a nie jak za dziadka Bidena.

Teraz Trump straszy zwiększeniem ceł i mówi że może w zasadzie w dowolnym momencie zwiększyć cła. Stąd czerwień na krypto i akcjach.
W zasadzie za miesiąc możemy mieć 60 tys za btc jako i 160 :)
Myślicie ze ta rezerwa to tylko taki kapiszon i nic nie będą kupować? Może jednak dzisiaj coś zaproponują chociaż 100 tys BTC rocznie i będzie zielona dzida. 19.30 start

Przeciez miało być Cardano Solanka w tej rezerwie. Aż tyle tego konfiskują?

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
3

Postautor: Eazzy0 » piątek, 7 marca 2025, 19:02

gvesiosz pisze: piątek, 7 marca 2025, 18:49Przeciez miało być Cardano Solanka w tej rezerwie. Aż tyle tego konfiskują?

Tu tez kapiszon, po prostu wzięli pierwsze z góry :lol:

Z cłami też się rozpędza. Do tej pory zmieniał zdanie co tydzień teraz codziennie xd

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 7 marca 2025, 21:56

Minelo 4 mies konsolidacji na poziomach 80-100k usd
Wogole mnie nie zdziwi jak z dupy, zupelnie z dupy po prostu ktoregos dnia niedligo zaczniemy wspinaczke powyzej 110k.
Nie bedzie zadnego wyraznego powodu, otoczenie bedzie podobne do teraz, cla, stopy, wojna whatever, czuje ze bit bedzie mial to wszystko w nosie
I wajcha sie przekreci o 180 stopni i bedzie rozkmina jak i dlaczego.
Zwalnia mi sie znowu troche kapitalu na dniach, nie pogardze poziomem 80-85k w 2025r, wszystko pojdzie w btc, no moze z 20% w eth, moze to padlo jeszcze nas zaskoczy w tym cyklu, jak zleci to ponizej 2k to imho bedzie kapitulacja absolutna i wodosoad na tym shicie.

Ps Trump i jego rezerwy to komedia i mem, powiedziec kapiszon to nic nie powiedziec. Generalnie wstyd dzisiaj sie przyznawac ze jest sie Amerykaninem, co ten facet wyrabia to jest odcinek south parku doslownie ^^

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » sobota, 8 marca 2025, 05:43

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » niedziela, 9 marca 2025, 11:27

Dolne ograniczenie, ciekawe czy odbije. :roll:

Dodano po 53 minutach 41 sekundach:
No chyba, że to ramię dopiero się formuje, w takim razie byle odbiło powyżej 82k$. :roll:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja postu: 
28

Postautor: Eazzy0 » niedziela, 9 marca 2025, 13:09

ergorg pisze: niedziela, 9 marca 2025, 11:27Dolne ograniczenie, ciekawe czy odbije.
Patrząc jak to wygląda obecnie na 1W to musiało by wyjść już dziś górą i to powyżej 92k.

Zrobiłem małe porównanie względem poprzedniego roku jak to wygląda obecnie. Wziąłem TOP100 coinów z tamtego okresu z wyłączeniem stablecoinów żeby sprawdzić jak performował całościowo rynek przez ostatni rok.

Patrząc na dwie główne kryptowaluty Bitcoina i Ethereum mamy +24.4% na BTC oraz -45.1% na ETH.

Biorąc pod uwagę kryptowaluty które w marcu poprzedniego roku znajdowały się w TOP100 tylko 16 z nich jest obecnie na poziomie wyższym niż w poprzednim roku.

Obrazek

15 kryptowalut zaliczyło spadek do 50%.

Obrazek

27 kryptowalut zaliczyło spadek od 50% do 70%

Obrazek

42 kryptowaluty zaliczyły spadek od 70 do 95%

Obrazek

Podsumowując 16 kryptowalut utrzymało się na poziomach sprzed roku lub znajduje się aktualnie na wyższych. 84 zaliczyły dość konkretne spadki.

34 Kryptowaluty będące w marcu 2024 w TOP100 aktualnie znajdują się poza nim.

8 ze 100 kryptowalut zaliczyło swoje ATH od marca 2024.

Kupując w marcu 2024 za równą kwotę wszystkie 100 kryptowalut wynik portfela po roku czasu wyniósłby -42.9%

Średni wynik altcoinów bez Bitcoina i Ethereum wyniósł -43.5% czyli średni wynik 98 kryptowalut z miejsc od 3 do 100 dał podobny wynik jaki wykręciło samo Ethereum.
Ostatnio zmieniony niedziela, 9 marca 2025, 13:30 przez Eazzy0, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
4

Postautor: pael » niedziela, 9 marca 2025, 15:08

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
2

Postautor: CzarnaOwca » niedziela, 9 marca 2025, 15:45

Eazzy0 pisze: niedziela, 9 marca 2025, 13:09Podsumowując 16 kryptowalut utrzymało się na poziomach sprzed roku lub znajduje się aktualnie na wyższych. 84 zaliczyły dość konkretne spadki.
To tak wygląda jak patrzymy rok 1:1, natomiast sporo walut przecież wyjebało w kosmos na przełomie listopada/grudnia i wtedy trzeba było sprzedawać (ja sprzedawałem) a nie wymyślać poziomów z kosmosu jak niektórzy wręcz żądali. Wszyscy myśleli, że jak bitek zrobi 100K to alty nagle z dupy zrobią też setki.

"Skupuj strach, sprzedawaj euforię" - to hasło jest wręcz IDEALNE dla tej bańki i praktycznie w 100% było celne. A że niektórzy przehlodlowali to muszą:
a) "spoko ja trzymam na kilka lat"
b) "dokupię do straty, na pewno odbije!"
c) "zmień pracę, weź kredyt"

Ja tak skopałem z ETH, jak był > 3600$ chciałem sprzedać, ale jak dobił do 4K to myślałem że łyknie 5K z palcem w dupie (Vitalika), no i teraz jest -%50% obecnie już nie dokupuję, kolejne zakupy najwyżej <1600$.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
3

Postautor: everman » niedziela, 9 marca 2025, 18:21

lecimy do fioletowej jak niebieska puści

SVG Image

taką konsole bym z tego widział finalnie

SVG Image

a potem juz powinno byc z górki :)
Spoiler:
SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 9 marca 2025, 20:29

Eazzy0 pisze: niedziela, 9 marca 2025, 13:09Patrząc jak to wygląda obecnie na 1W

Powinni to teraz odbić btc , nawet mam longa 82.4
a zobacz sobie upadły projekt przesunięty na 3.. któryś w mc btg - 99% i 2$
mnie to po dwóch latach sporo omineło i z sentymentu zebrałem te btg , jeden drugiemu ukradł stronę, nadal kopią , taka padaczka z 4 kręgu, 3 świata ;) afery z piaskownicy z kryptografią w tle i giełdami z 7 kręgu
jak trump ma 200k btc w rezerwie to i wszystkie forki ma siłą rzeczy ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: Eazzy0 » niedziela, 9 marca 2025, 20:44

CzarnaOwca pisze: niedziela, 9 marca 2025, 15:45To tak wygląda jak patrzymy rok 1:1, natomiast sporo walut przecież wyjebało w kosmos na przełomie listopada/grudnia
Celowo wziąłem rok do roku z perspektywy marca, bo na to wygląda że na marzec 2024 przypadł cyklowy top dla zdecydowanej większości kryptowalut (odpowiednik maja 2021), a w listopadzie poza wyjątkami (głównie kryptowaluty z ISO 20022 + kilka dużych starych coinów) większość zaliczyła po prostu odreagowanie spadków do fib 0.5 / fib 0.618 nie zbliżając się nawet do szczytów z marca (odpowiednik listopada 2021).

Jedyna różnica względem poprzedniego cyklu jest taka, że mamy takie wyniki przy BTC będącym zaledwie -25% od ATH i mimo że wszystko obecnie wygląda "tanio" to nadal z perspektywą kolejnych -50% na dużych marketcapach (TOP20) do -70 / -90% na reszcie w najbliższych miesiącach.
CzarnaOwca pisze: niedziela, 9 marca 2025, 15:45 Ja tak skopałem z ETH, jak był > 3600$ chciałem sprzedać, ale jak dobił do 4K to myślałem że łyknie 5K z palcem w dupie (Vitalika), no i teraz jest -%50
Tutaj też zaliczyłem piękny roundtrip z entry na poziomie ~2200$ we wrześniu licząc na poziomy nawet sporo wyższe niż 5000$ przejechałem się na te 4100$ z których zaliczyłem spadek na 2100$ (nie miałem ustawionego sztywnego stopu bo nie spodziewałem się spadku 35% w 2 dni :lol: ) odreagowanie tego samego dnia na 2900$ i po tym wszystkim udało się sprzedać po 2750$ dwa dni później jak po tym pięknym wyciągnięciu ponownie zeszliśmy poniżej 2850$ i tam zamknęliśmy dzienną świeczkę. I z tego całego szaleństwa wyszło zawrotne 25% zysku :roll:
I mimo że obecnie jesteśmy 10% niżej niż miałem poprzednie entry to patrząc na obecną strukturę całego rynku uważam, że jest za drogo (a raczej zbyt ryzykownie) i kolejna próba będzie albo w okolicach 1500$ albo po odzyskaniu 2850$.

Analogicznie BTC uważam że obecnie jesteśmy nigdzie. I dobrym wejściem powinno być 73k lub ~64k (linia trendu spadkowego która nas ograniczała prawie cały tamten rok @everman w ostatnich scenariuszu wyznaczył spadek w jej okollice) albo wejście po ponownym odzyskaniu poziomu 92k.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » niedziela, 9 marca 2025, 21:13

Tyle ze to tak na luźno, wiadomo, zobaczymy jak to się skończy

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » niedziela, 9 marca 2025, 21:44

według mnie byłoby bardziej byczo, gdybyśmy z tego trojkata wyszli teraz dołem do DB i nie robili nowej podstawy w oparciu o dzisiejsze low

jest teraz opcja na lekkie pogłębienie dołka, ostatni byczy bastion jak dla mnie, ostateczny test miediany giga-kanału, który promowałem, pełniejsze domknięcie luki CME, jakiś spring z rangea 4-2 k na eth i można iść do góry. A jak nie to może być kolejny ping pong, ale raczej trzeba się będzie powoli godzić z hossą bez blow off topu i klasycznego alt seasonu, w najlepszym wypadku opcją końca bańki na btc, głeboką korektą i przedłużoną konsolą na większej części altów co dałoby jeszcze może szansę na przerzucenie kasy z btc w inne projekty (eth trampów) :geek: czyli coś jak nowy szczyt ostatnio na btc i blow off top na eth

przy tej geopolitycznej niepewmosci to może być i black swan jak i blow off top i to na dniach

SVG Image

SVG Image

eth
Spoiler:

opcja mega bycza, że jednak strefa poprzedniej konsoli wytrzyma i po stablilizacji będzie okres powolnych wzróstów i blow off top

SVG Image

i opcja mega niedzwiedzia, ze ten mega długi okres konsolidacji po prostu musi doprowadzić do testu dołka

SVG Image

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
1

Postautor: zomos2 » niedziela, 9 marca 2025, 22:20

Ogólnie jest grubo i chyba idzie jakiś czarny łabędź - a można się spodziewać ciekawych rzeczy po tym co odwalają w USA. Ostatnio coś trumpek pomachał szabelką przed Iranem ot tak sobie i że mamy się spodziewać newsów. W tym dziś Iran odrzucił jakiekolwiek możliwości rozmów.
Jeśli nie będzie czarnego łabędzia - niskie RSI nigdy nie utrzymywało się długo i odbicie należy się jak psu buda - albo długi boczniak.

Dodano po 1 godzinie 39 minutach 40 sekundach:
To do ilu poleci? 70k?

Dodano po 4 minutach 50 sekundach:
JEDZIEMY

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 10 marca 2025, 00:17

Niezła luka na CME, ciekawe czy uda się ją domknąć teraz jakoś czy lecimy bez odbicia na 70k$. :roll:

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » poniedziałek, 10 marca 2025, 04:09

pael pisze: niedziela, 9 marca 2025, 15:08
Spoiler:
Obrazek

IMO o czym pisze od dawna, strasznie podwazylismy fundamenty i zalozenia krypto. Jak nowi maja przychodzic i kupowac, po tylu latach? w nadziei na to, ze BTC flipnie USD? dobre sobie.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 10 marca 2025, 06:13

socjolog2008 pisze: niedziela, 9 marca 2025, 20:29mam longa 82.4

na zero, wygląda to słabiutko. To ma wszystkie symptomy dystrybucji i skończonej bańki z odbiciami którę będą
pael pisze: poniedziałek, 10 marca 2025, 04:09zalozenia krypto

to już dawno pieśń przeszłości..

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
2

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 10 marca 2025, 07:50

Nie rozumiem czasami fenomenu tego forum wy walczycie między sobą tak naprawdę o to kto ma rację jak ktoś się nie zgadza z waszym koncepcją to jest to negowane ktoś kto na przykład obstawia spadki tak jak socjolog w końcu ma pewien okres który nie będzie trwał wiecznie ale się nim cieszy, ja też obstawiam spadki do poziomu które teraz są opisywane przez graczy, wcześniej nie były brane pod uwage, technicznie nie zanegowano dalszych spadków, mamy przystanek bo kurs się zatrzymał na jakiejś tam linii i drobnym wsparciu ale rynek czasami że nawet tak chujowo zamknięta 1 w jest czasami wyciągana wystarczy dobry news by pokryć całkowicie ta kwota na jeden bo mimo wszystko w tej strukturze zasięg spadków to nadal przedział cenowy przy odbiciach 75 korekta spadku można rozgrywać long ale z wąskiem stop lossem kolejny poziom to 71 700 mniej więcej i tu technicznie korekta mogłaby się zamknąć ale jeżeli spadki będę silny to może powstać szejk out nawet do 66 czy 7 000 bo na tym poziomie jest linia trendu spadkowego które nie była testowana od góry reasumując jeśli że oni to czytają moim zdaniem zakup eth na spot cenach 1600 dolców jest możliwe jeśli do niego dojdzie i drop będzie większy to i tak w długim terminie przeniesiony zysk

Nie ma co się podniecać ani nieszczęście ludzi ani tym że miało się rację w pewnym sensie socjolog tak czy inaczej Bitcoin wielokrotnie pokazywał że niedźwiedzie szczęście bywa ulotne tak będzie i tym razem wszystko moim zdaniem jest to wynik technicznego musu zejścia do tych strat wynikał on już i był czytelny według struktury świec dużo wcześniej dlatego dużo wcześniej o tym już pisałem

W długim terminie to i kiedyś ten film konieczny nawet będzie miał rację ponieważ mimo że jego klienci którzy ładowali po 1000 dolców w kursy to znaczy w to jego całą strategię on ich taką o to że finalnie będą się z nimi zgadzać mimo że tak naprawdę czas na sprzedaż i all sezon już było to korekta na bitcoinie przyniesie kolejny zalążek alt sezonu bo po takich spadkach przy korekcie na bitcoinie dojdzie do silny wzrostów na auta ale z jakich poziomach takich jak mniej więcej poprzednio

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » poniedziałek, 10 marca 2025, 11:18

wygląda elegancko, up

SVG Image

w longu od 80,5k

Wróć do „Przedszkole”