Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4626 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4624
- 4625
- 4626
- 4627
- 4628
- …
- 4707
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » piątek, 7 marca 2025, 18:08
WOW.
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 83
Postautor: gvesiosz » piątek, 7 marca 2025, 18:49
Teraz Trump straszy zwiększeniem ceł i mówi że może w zasadzie w dowolnym momencie zwiększyć cła. Stąd czerwień na krypto i akcjach.
W zasadzie za miesiąc możemy mieć 60 tys za btc jako i 160

Myślicie ze ta rezerwa to tylko taki kapiszon i nic nie będą kupować? Może jednak dzisiaj coś zaproponują chociaż 100 tys BTC rocznie i będzie zielona dzida. 19.30 start
Przeciez miało być Cardano Solanka w tej rezerwie. Aż tyle tego konfiskują?
gvesiosz
Eazzy0
- Weteran
- Reputacja: 946
Postautor: adamjttk » piątek, 7 marca 2025, 21:56
Wogole mnie nie zdziwi jak z dupy, zupelnie z dupy po prostu ktoregos dnia niedligo zaczniemy wspinaczke powyzej 110k.
Nie bedzie zadnego wyraznego powodu, otoczenie bedzie podobne do teraz, cla, stopy, wojna whatever, czuje ze bit bedzie mial to wszystko w nosie
I wajcha sie przekreci o 180 stopni i bedzie rozkmina jak i dlaczego.
Zwalnia mi sie znowu troche kapitalu na dniach, nie pogardze poziomem 80-85k w 2025r, wszystko pojdzie w btc, no moze z 20% w eth, moze to padlo jeszcze nas zaskoczy w tym cyklu, jak zleci to ponizej 2k to imho bedzie kapitulacja absolutna i wodosoad na tym shicie.
Ps Trump i jego rezerwy to komedia i mem, powiedziec kapiszon to nic nie powiedziec. Generalnie wstyd dzisiaj sie przyznawac ze jest sie Amerykaninem, co ten facet wyrabia to jest odcinek south parku doslownie ^^
adamjttk
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » sobota, 8 marca 2025, 05:43
ergorg
- Weteran

Postautor: ergorg » niedziela, 9 marca 2025, 11:27

Dodano po 53 minutach 41 sekundach:
No chyba, że to ramię dopiero się formuje, w takim razie byle odbiło powyżej 82k$.

ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 563
Postautor: Eazzy0 » niedziela, 9 marca 2025, 13:09
Patrząc jak to wygląda obecnie na 1W to musiało by wyjść już dziś górą i to powyżej 92k.
Zrobiłem małe porównanie względem poprzedniego roku jak to wygląda obecnie. Wziąłem TOP100 coinów z tamtego okresu z wyłączeniem stablecoinów żeby sprawdzić jak performował całościowo rynek przez ostatni rok.
Patrząc na dwie główne kryptowaluty Bitcoina i Ethereum mamy +24.4% na BTC oraz -45.1% na ETH.
Biorąc pod uwagę kryptowaluty które w marcu poprzedniego roku znajdowały się w TOP100 tylko 16 z nich jest obecnie na poziomie wyższym niż w poprzednim roku.

15 kryptowalut zaliczyło spadek do 50%.

27 kryptowalut zaliczyło spadek od 50% do 70%

42 kryptowaluty zaliczyły spadek od 70 do 95%

Podsumowując 16 kryptowalut utrzymało się na poziomach sprzed roku lub znajduje się aktualnie na wyższych. 84 zaliczyły dość konkretne spadki.
34 Kryptowaluty będące w marcu 2024 w TOP100 aktualnie znajdują się poza nim.
8 ze 100 kryptowalut zaliczyło swoje ATH od marca 2024.
Kupując w marcu 2024 za równą kwotę wszystkie 100 kryptowalut wynik portfela po roku czasu wyniósłby -42.9%
Średni wynik altcoinów bez Bitcoina i Ethereum wyniósł -43.5% czyli średni wynik 98 kryptowalut z miejsc od 3 do 100 dał podobny wynik jaki wykręciło samo Ethereum.
Eazzy0
- Weteran
- Reputacja: 3022
pael
- Weteran
- Reputacja: 1335

Postautor: CzarnaOwca » niedziela, 9 marca 2025, 15:45
To tak wygląda jak patrzymy rok 1:1, natomiast sporo walut przecież wyjebało w kosmos na przełomie listopada/grudnia i wtedy trzeba było sprzedawać (ja sprzedawałem) a nie wymyślać poziomów z kosmosu jak niektórzy wręcz żądali. Wszyscy myśleli, że jak bitek zrobi 100K to alty nagle z dupy zrobią też setki.
"Skupuj strach, sprzedawaj euforię" - to hasło jest wręcz IDEALNE dla tej bańki i praktycznie w 100% było celne. A że niektórzy przehlodlowali to muszą:
a) "spoko ja trzymam na kilka lat"
b) "dokupię do straty, na pewno odbije!"
c) "zmień pracę, weź kredyt"
Ja tak skopałem z ETH, jak był > 3600$ chciałem sprzedać, ale jak dobił do 4K to myślałem że łyknie 5K z palcem w dupie (Vitalika), no i teraz jest -%50% obecnie już nie dokupuję, kolejne zakupy najwyżej <1600$.
CzarnaOwca
- Początkujący
- Reputacja: 850

Postautor: everman » niedziela, 9 marca 2025, 18:21

taką konsole bym z tego widział finalnie

a potem juz powinno byc z górki

everman
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 9 marca 2025, 20:29
Powinni to teraz odbić btc , nawet mam longa 82.4
a zobacz sobie upadły projekt przesunięty na 3.. któryś w mc btg - 99% i 2$
mnie to po dwóch latach sporo omineło i z sentymentu zebrałem te btg , jeden drugiemu ukradł stronę, nadal kopią , taka padaczka z 4 kręgu, 3 świata

jak trump ma 200k btc w rezerwie to i wszystkie forki ma siłą rzeczy

socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 563
Postautor: Eazzy0 » niedziela, 9 marca 2025, 20:44
Celowo wziąłem rok do roku z perspektywy marca, bo na to wygląda że na marzec 2024 przypadł cyklowy top dla zdecydowanej większości kryptowalut (odpowiednik maja 2021), a w listopadzie poza wyjątkami (głównie kryptowaluty z ISO 20022 + kilka dużych starych coinów) większość zaliczyła po prostu odreagowanie spadków do fib 0.5 / fib 0.618 nie zbliżając się nawet do szczytów z marca (odpowiednik listopada 2021).CzarnaOwca pisze: ↑ niedziela, 9 marca 2025, 15:45To tak wygląda jak patrzymy rok 1:1, natomiast sporo walut przecież wyjebało w kosmos na przełomie listopada/grudnia
Jedyna różnica względem poprzedniego cyklu jest taka, że mamy takie wyniki przy BTC będącym zaledwie -25% od ATH i mimo że wszystko obecnie wygląda "tanio" to nadal z perspektywą kolejnych -50% na dużych marketcapach (TOP20) do -70 / -90% na reszcie w najbliższych miesiącach.
Tutaj też zaliczyłem piękny roundtrip z entry na poziomie ~2200$ we wrześniu licząc na poziomy nawet sporo wyższe niż 5000$ przejechałem się na te 4100$ z których zaliczyłem spadek na 2100$ (nie miałem ustawionego sztywnego stopu bo nie spodziewałem się spadku 35% w 2 dniCzarnaOwca pisze: ↑ niedziela, 9 marca 2025, 15:45 Ja tak skopałem z ETH, jak był > 3600$ chciałem sprzedać, ale jak dobił do 4K to myślałem że łyknie 5K z palcem w dupie (Vitalika), no i teraz jest -%50

I mimo że obecnie jesteśmy 10% niżej niż miałem poprzednie entry to patrząc na obecną strukturę całego rynku uważam, że jest za drogo (a raczej zbyt ryzykownie) i kolejna próba będzie albo w okolicach 1500$ albo po odzyskaniu 2850$.
Analogicznie BTC uważam że obecnie jesteśmy nigdzie. I dobrym wejściem powinno być 73k lub ~64k (linia trendu spadkowego która nas ograniczała prawie cały tamten rok @everman w ostatnich scenariuszu wyznaczył spadek w jej okollice) albo wejście po ponownym odzyskaniu poziomu 92k.
Eazzy0
- Początkujący
- Reputacja: 850

Postautor: everman » niedziela, 9 marca 2025, 21:13

everman
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » niedziela, 9 marca 2025, 21:44
jest teraz opcja na lekkie pogłębienie dołka, ostatni byczy bastion jak dla mnie, ostateczny test miediany giga-kanału, który promowałem, pełniejsze domknięcie luki CME, jakiś spring z rangea 4-2 k na eth i można iść do góry. A jak nie to może być kolejny ping pong, ale raczej trzeba się będzie powoli godzić z hossą bez blow off topu i klasycznego alt seasonu, w najlepszym wypadku opcją końca bańki na btc, głeboką korektą i przedłużoną konsolą na większej części altów co dałoby jeszcze może szansę na przerzucenie kasy z btc w inne projekty (eth trampów)

przy tej geopolitycznej niepewmosci to może być i black swan jak i blow off top i to na dniach

eth
opcja mega bycza, że jednak strefa poprzedniej konsoli wytrzyma i po stablilizacji będzie okres powolnych wzróstów i blow off top

i opcja mega niedzwiedzia, ze ten mega długi okres konsolidacji po prostu musi doprowadzić do testu dołka

mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 646
Postautor: zomos2 » niedziela, 9 marca 2025, 22:20
Jeśli nie będzie czarnego łabędzia - niskie RSI nigdy nie utrzymywało się długo i odbicie należy się jak psu buda - albo długi boczniak.
Dodano po 1 godzinie 39 minutach 40 sekundach:
To do ilu poleci? 70k?
Dodano po 4 minutach 50 sekundach:
JEDZIEMY
zomos2
- Weteran

Postautor: ergorg » poniedziałek, 10 marca 2025, 00:17

ergorg
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » poniedziałek, 10 marca 2025, 04:09
IMO o czym pisze od dawna, strasznie podwazylismy fundamenty i zalozenia krypto. Jak nowi maja przychodzic i kupowac, po tylu latach? w nadziei na to, ze BTC flipnie USD? dobre sobie.
pael
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 10 marca 2025, 06:13
socjolog2008 pisze: ↑ niedziela, 9 marca 2025, 20:29mam longa 82.4
na zero, wygląda to słabiutko. To ma wszystkie symptomy dystrybucji i skończonej bańki z odbiciami którę będą
to już dawno pieśń przeszłości..
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 10 marca 2025, 07:50
Nie ma co się podniecać ani nieszczęście ludzi ani tym że miało się rację w pewnym sensie socjolog tak czy inaczej Bitcoin wielokrotnie pokazywał że niedźwiedzie szczęście bywa ulotne tak będzie i tym razem wszystko moim zdaniem jest to wynik technicznego musu zejścia do tych strat wynikał on już i był czytelny według struktury świec dużo wcześniej dlatego dużo wcześniej o tym już pisałem
W długim terminie to i kiedyś ten film konieczny nawet będzie miał rację ponieważ mimo że jego klienci którzy ładowali po 1000 dolców w kursy to znaczy w to jego całą strategię on ich taką o to że finalnie będą się z nimi zgadzać mimo że tak naprawdę czas na sprzedaż i all sezon już było to korekta na bitcoinie przyniesie kolejny zalążek alt sezonu bo po takich spadkach przy korekcie na bitcoinie dojdzie do silny wzrostów na auta ale z jakich poziomach takich jak mniej więcej poprzednio
KingKanPL
-
Strona 4626 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4624
- 4625
- 4626
- 4627
- 4628