Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bitup » wtorek, 5 listopada 2024, 17:32

bitup pisze: sobota, 2 listopada 2024, 00:46 Adres Dash podam za 8 dni do wypłaty ;)

@adamjttk https://chainz.cryptoid.info/dash/searc ... ivs1c3miFG
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » wtorek, 5 listopada 2024, 18:21

@bitup Z tego konta bedziesz mi przelewal 100 zielonych? ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
1

Postautor: Godstar » wtorek, 5 listopada 2024, 19:42

Fundingi zjeżdżają w dół - na bybit już prawie zerowy.
Cena w miejscu - funding w dół.
Gdyby ktoś mnie zapytał czego potrzeba do wybicia ATH po wielu próbach i odrzuceniach ?
Odpowiedziałbym jednym słowem - shortów.

Te 3,41 %, przy dobrej wywózce może się szybko zmienić na 2 x tyle

Tylko te wybory, które ch wie w którą nas będą chcieli rozegrać.

Gdyby jeszcze dziś rezjechali ten opór na 70,5 otworzy to pięknie drogę i posypie się sporo SL LIQ.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » wtorek, 5 listopada 2024, 19:50

Godstar pisze: wtorek, 5 listopada 2024, 19:42Tylko te wybory, które ch wie w którą nas będą chcieli rozegrać.
Dzisiaj szykuje się długa noc, chyba więcej będzie można powiedzieć dopiero o 4. Ja chyba nie idę spać. :D
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

hps
Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: hps » wtorek, 5 listopada 2024, 19:54

W czwartek jest FED ( FOMC ) - tak że do czwartku może być stypa.

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
3

Postautor: Eazzy0 » środa, 6 listopada 2024, 03:28

Eazzy0 pisze: wtorek, 5 listopada 2024, 12:14

Tu może bujać na pełnej w tym tygodniu, bo poza wyborami w czwartek jeszcze konferencja FED i stopy procentowe. A i jakiś fake news może się pojawić tradycyjnie
Target wbity :) Zamknąłem long na btc na 72k, zostawiam long na ETH. Nawet jak pójdą od razu wyżej to większy ruch może wykonać eth które w końcu znajdzie dołek na parze do btc o ile to właśnie nie nastąpiło.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » środa, 6 listopada 2024, 03:47

Eth leży w cieniu po wynikach poszła proca wg mierzen wcześniejszych szczyt ruchu 75200
Maks wybicia 85400 mierzone jakoś po trzecim odbiciu od LT która wczoraj testowaliśmy od góry

Z ciekawostek jeśli solana będzie ciągnęła warto przyjrzeć się goat gówno powiązane z solana

Pytanko mam czy xrp wspierało finansowo kampanię trampa? Gdzieś mi się coś obiło o oczy :geek:

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eazzy0 » środa, 6 listopada 2024, 04:04

New All Time High for 1 Bitcoin :D 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 6 listopada 2024, 04:08

Co tu się. :mrgreen:

U mnie kolejne tp wpadają.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » środa, 6 listopada 2024, 04:21

BITCOIN może kosztować 100,200 i więcej . Może kosztować i 0000001. Dzisiaj chce być najdroższy w historii . Pokaż im moc stary dziadu :D , ale serio Donald ma taki hype? Tak czy siak trzeba się cieszyć , bo dzięki temu "wynalazkowi" , spędzamy tutaj chwilę czasu ;) pozdrawiam wszystkich fanatyków , misie jeszcze przyjdą dni kolorowe :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » środa, 6 listopada 2024, 07:12

Potrzebna jeszcze kropka nad i

Obrazek

Obrazek
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
2

Postautor: CzarnaOwca » środa, 6 listopada 2024, 07:46

Trump musiał być paliwem bo dziadek biden, yy tzn BTC nie potrafił sam wstać z kolan :lol:
ETH nie ogarnia co się dzieje, tam może być potężna katastrofa, wszystkie oczy zwrócone na btc,
Oby teraz utrzymać te poziomy to może coś odbiją porządnie alty, na razie muskowy DOGE łapie lejce i leci do przodu.

ZOO opustoszało:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
6

Postautor: kim_dzong_un » środa, 6 listopada 2024, 08:16

CzarnaOwca pisze: środa, 6 listopada 2024, 07:46ZOO opustoszało
Znamienne foto wrzuciłeś. Po demokratach zostały tylko śmieci, dosłownie i w przenośni. Ból tyłka socjalistów i komunistów (aż dziwne, że tutaj na forum też takich mamy...) - bezcenny. Na nic ich oszustwa, manipulacje, kłamstwa, zamachy. Za kadencji Trumpa BTC ma szansę na nieznane nam wcześniej poziomy. BTC na obecną chwilę na poziomie 74500 USD. Wartość dolara również spektakularnie w górę, więc wycena BTC w PLN pięknie wygląda. Zobaczymy czy to się utrzyma czy tylko moment euforii.
Nie jestem graczem/spekulantem giełdowym.

Początkujący
Reputacja: 139
Reputacja postu: 
-2

Postautor: WojciechT » środa, 6 listopada 2024, 09:41

Wychodzi na to, że jest tak jak pisałem, ćzyli BTC jest zależny od bieżących wydarzeń w USA. Myślę, że gdyby wynik był w drugą stronę, to obecnie kurs spokojnie znajdowałby się w granicach 63K, a w perspektywie byłaby 5 z przodu. Teraz wszystko zależy od tego ile pieniędzy napłynie do krypto...
Z perspektywy naszego kraju Trump jest bardzo złym wyborem. Każdy prezydent, który mówi, że nie interesuje go Europa, niech Putin w Europie robi to co chce, Putin jest moim przyjacielem to dla nas oznacza kłopoty. Rosja obecnie gospodarkę przestawiła na system wojenny,a więc produkują sprzętu kilkakrotnie więcej niż cała Europa razem wzięta.
Jeżeli Trump zaprowadzi pokój w Ukrainie tak jak to zapowiada, czyli wstrzyma dostawy broni do tego kraju, to w bliskiej perspektywie należy spodziewać się przejęcia Ukr przez Rosję, a tym samym Europe zaleje fala migracji. Szacuje się, że w takim wypadku Putin wyrzuci do UE ok 10 -20 mln ludzi. Także raczej nikomu nie trzeba uzmysławiać z jakim kryzysem będziemy się zmagać i w takim wypadku raczej mało kto będzie myślał o krypto. Do tego dochodzi perspektywa realnej wojny, bo też każdy powinien mieć świadomość, że jeżeli Rosja dostanie przestrzeń do zemsty, to jej dokona.
PS. Po raz kolejny Bloomberg uświadomił mi, że ich prognozy, przewidywania, analizy nie są warte są funta kłaków i powoływanie się na nich jest zwyczajną żenadą.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » środa, 6 listopada 2024, 09:51

Ot usunięte - proszę trzymać się tematu wątku.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
9

Postautor: new06 » środa, 6 listopada 2024, 09:52

WojciechT pisze: środa, 6 listopada 2024, 09:41Wychodzi na to, że jest tak jak pisałem
WojciechT pisze: środa, 6 listopada 2024, 09:41PS. Po raz kolejny Bloomberg uświadomił mi, że ich prognozy, przewidywania, analizy nie są warte są funta kłaków i powoływanie się na nich jest zwyczajną żenadą.

nie czytałem całego posta, ale nosz kurna :D :D :D
Brave New World

oam
Początkujący
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: oam » środa, 6 listopada 2024, 10:29

WojciechT pisze: środa, 6 listopada 2024, 09:41Myślę, że gdyby wynik był w drugą stronę, to obecnie kurs spokojnie znajdowałby się w granicach 63K, a w perspektywie byłaby 5 z przodu. Teraz wszystko zależy od tego ile pieniędzy napłynie do krypto...
Skąd takie zmiękczenie Twoich poglądów?
WojciechT pisze: poniedziałek, 7 października 2024, 15:21Żeby zrozumieć dlaczego BTC nie może przekroczyć 75K wystarczy przeanalizować dane wskazujące na jakich poziomach ludzie chcą oczyszczać torby. Gdyby w tym momencie ktoś podbił do 80K, to kurs utrzymałby się raptem kilka sekund i zakończyłoby to się potężnym, najprawdopodobniej kończącym, zjazdem w dół. Po co "wieloryby" mają pchać kurs do góry kiedy spokojnie mogą wyleszczać do samej wiosny. "Ulica" na tym etapie nie ma już nic do powiedzenia +-2 - 3% - tyle może zrobić ulica.
W grudniu tąpnięcie? Wiosna 50k?

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » środa, 6 listopada 2024, 10:33

WojciechT pisze: środa, 6 listopada 2024, 09:41 Wychodzi na to, że jest tak jak pisałem, ćzyli BTC jest zależny od bieżących wydarzeń w USA. Myślę, że gdyby wynik był w drugą stronę, to obecnie kurs spokojnie znajdowałby się w granicach 63K, a w perspektywie byłaby 5 z przodu. Teraz wszystko zależy od tego ile pieniędzy napłynie do krypto...
Z perspektywy naszego kraju Trump jest bardzo złym wyborem. Każdy prezydent, który mówi, że nie interesuje go Europa, niech Putin w Europie robi to co chce, Putin jest moim przyjacielem to dla nas oznacza kłopoty. Rosja obecnie gospodarkę przestawiła na system wojenny,a więc produkują sprzętu kilkakrotnie więcej niż cała Europa razem wzięta.
Jeżeli Trump zaprowadzi pokój w Ukrainie tak jak to zapowiada, czyli wstrzyma dostawy broni do tego kraju, to w bliskiej perspektywie należy spodziewać się przejęcia Ukr przez Rosję, a tym samym Europe zaleje fala migracji. Szacuje się, że w takim wypadku Putin wyrzuci do UE ok 10 -20 mln ludzi. Także raczej nikomu nie trzeba uzmysławiać z jakim kryzysem będziemy się zmagać i w takim wypadku raczej mało kto będzie myślał o krypto. Do tego dochodzi perspektywa realnej wojny, bo też każdy powinien mieć świadomość, że jeżeli Rosja dostanie przestrzeń do zemsty, to jej dokona.
PS. Po raz kolejny Bloomberg uświadomił mi, że ich prognozy, przewidywania, analizy nie są warte są funta kłaków i powoływanie się na nich jest zwyczajną żenadą.

Myślę, że statystyczny i z olejem w głowie wyborca w usa jest zainteresowany jak prezydent wreszcie zadba o swój kraj po pierwsze, a nie o resztę świata (bo jako mocarstwo musi zadbać i o reszte ,ale to w drugiej kolejce). Co ich ma interesować Polska czy inny zaścianek europy. Snujesz czarne wizje, które nie mają podstaw opierając je na strachu. Jak znam życie będzie po staremu, z pewnymi zmianami, zobaczymy jakimi... Ja się o krypto nie martwię, bo wiem, że jak krypto zniknie, to wiele innych rynków również, i wówczas możemy się naprawdę martwić. A póki co nie bój się i kup sobie jakiegoś fajnego alta. :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » środa, 6 listopada 2024, 10:58

Raczej nie ma znaczenia kogo wybiorą byle by rosło :D
Spoiler:
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » środa, 6 listopada 2024, 11:14

w nocy postanowiłem spać. Tak dla świętego spokoju żeby nie grzebać, emocje mogły by mi to spierdolic a tak pobudka okazała się bardzo przyjemna :)

Pozycje trzymam.
Jak mamy iść w górę to cena powinna się utrzymać chwile w tym miejscu i wywalić jeszcze raz up przebić kanał i wywalić shorty a spóźnialskim nie pozwolić wejść w longi.
1W wygląda dokładnie tak jak oczekiwałem. Pomimo niepewności po drodze udało się nie spaprać.
everman pisze: sobota, 2 listopada 2024, 21:26@anagamidev
anagamidev pisze:
Jeśli druga faza hossy ma nastąpić to od poniedziałku wszystko zacznie dynamicznie wybijać
- zgadzam sie nawet uważam ze ta 1W zostanie kolejna 1W w całości pokryta korpusem. Jak spadnie niżej zrobi się nieprzyjemnie.
Tak wiec teraz pasowało by to jeszcze tak wyciągnąć i dopiero zrobić korektę. Zobaczymy czy pyknie.

SVG Image

Wróć do „Przedszkole”