Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 92
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: atlas1234 » piątek, 4 października 2024, 18:17

Każde "przedwzrosty"bańki miały takie nie pewności ktoś chcę zniechęcić aby ludzie sprzedawali i omineli nagły wzrost gdzie można najwięcej zarobić ja skupuje dołki myślę że w tym roku będzie z tego zysk

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » piątek, 4 października 2024, 18:39

Na ten moment pierwsze zadanie to wybić 62350.

Obrazek

Kolejne to wybić 66500

Obrazek

I na sam koniec zaatakować mocno 70k i powinno być po problemie.

// Nie zdziwie się jak na weekend zostaniemy z nieprzebitym 62350, bo to SPX musi podjąć decyzje w poniedziałek.
Mamy mało czasu.
Jak się uda przebić 62350 do 22:00, to z pewnością z przebijaniem 66500 zaczekamy ten weekend na Stany.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
2

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 19:38

atlas1234 pisze: piątek, 4 października 2024, 18:17Każde "przedwzrosty"bańki miały takie nie pewności ktoś chcę zniechęcić aby ludzie sprzedawali
ee właśnie wygląda na niskich zachęcająco i czuje ze to sciema bo z daleka na 1D juz tak elegancko to nie wygląda 3D MA50 znowu od dołu testowana
redukowałem longa to chętnie bym go powiększył ale niżej nie wyżej

mam generalnie dwa scenariusze i każdy jest całkiem niezły zarówno pod wzrosty i dalsze spadki i chyba robię se przerwę bo taki stan niezdecydowania jest najgorszy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 4 października 2024, 21:26

A ja tam trzymam longa twardo. Weekend powinien być wzrostowy/boczniak i pompki na altach.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 21:58

To co mam to zostawiam jak jest ale przerwę robię od patrzenia w to.
Niech nam weekend zielonym będzie w takim razie.

Miłego, ja spadam gdzieś po wypoczywać.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 4 października 2024, 22:04

Matko swieta, 7 miesiecy minelo, takiego szamba na wykresie btc nie pamietam, jak juz akcje nasdaqa sa bardziej dynamiczne to znaczy ze jest naprawde zle i gra idzie na wymeczenie.
Mi to mowi tylko jedno --> jak juz zlapiemy wiatr w zagle to hossa w tym cyklu bedzie prawilna, to nie bedzie jakies jakies badziewne 100 czy 150k

https://www.youtube.com/watch?v=h3hwff_CeeM

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » piątek, 4 października 2024, 22:15

@adamjttk tyle razy pisałeś że kupowałeś za śrubki lol ,, poniżej 20 tysięcy dolarów '' to masz x 3 = tylko się cieszyć i realizując zyski wybierać miejsce na mapie gdzie będziesz mógł pół roku leżeć masowany przez egzotyczne masarzystki ..

Bitcoin , krypto na dzień dzisiejszy to jest taka mumia z szafy . Nikogo to nie jara za bardzo , mało kogo interesuje w 2024..w świecie social mediów jest równoważne z innymi bajerami, fajne takie ale stare i nie ma się co podniecać . Wy korzystajcie z tych wysokich wycen i realizujcie zyski , przecież większość kupiła po covidzie po 3000 $ ;) a to
x 20
Tu się wiele więcej niż dzieje , nie podzieje :shock: tylko te 100$ zostaw dla mnie na wypłatę pod zakład wygranej Kamali w wyborach w USA
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
7

Postautor: fusywszklanejkuli » sobota, 5 października 2024, 00:17

anagamidev https://forum.bitcoin.pl/app.php/reputation/details/post/790073 pisze:Zaczęło się:D Wszystko wkrótce wystrzeli x10-100 :D
adamjttk pisze: piątek, 4 października 2024, 22:04Mi to mowi tylko jedno --> jak juz zlapiemy wiatr w zagle to hossa w tym cyklu bedzie prawilna, to nie bedzie jakies jakies badziewne 100 czy 150k

Shall we ever find that lovely chart of might-have-been?

Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » sobota, 5 października 2024, 01:31

adamjttk pisze: piątek, 4 października 2024, 22:04takiego szamba na wykresie btc nie pamietam,
To w sumie dobra uwaga, bo w historii nie było takiego przypadku. Bitcoin miał w swej historii trzy fazy:

1. agresywne wzrosty, kolejne zielone świeczki miesięczne po sobie (czasem jakaś drobna korekta);
2. agresywne spadki po bańce
3. rycie w mule po zakończeniu spadków

Dlatego sporo osób jest lekko zszokowanych tym, że teraz mamy czwartą fazę - długiego boczniaka po wbiciu ATH.

Ale to nic strasznego, wiele osób np. pisało, że bitcoin nigdy nie wraca do poziomów poniżej poprzedniego ATH po jego wybiciu. Ostatnio wreszcie wrócił (spadek do 15k) i też nic się nie stało.

Ja nie przywiązuje aż takiej uwagi do takich rzeczy osobiście. Chociaż OFC o wiele bardziej bycze byłoby konsekwentne wzrosty, ale BTC z 2024 to nie BTC z 2013. Mamy znacznie większą "masę" i kapitalizację. M.in. stąd nie jestem fanem wykresików z wiecznie powtarzającymi się bańkami, bo ta kapitalizacja też trochę "ciąży" na kursie.

Na razie nie widzę na tym wykresie nic niepokojącego, a takie pierdnięcia spadkowe po jakiejś okołowojennej akcji to akurat BTC zawsze robił.

Wiele osób w przeszłosci spekulowało, ze BTC będzie zyskiwał przy konfliktach, no ale wyszło inaczej. BTC zasadniczo robi to samo, co SP500. Wejśce funduszy i ETF-ów to raczej przypieczętowało.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Reputacja postu: 
-1

Postautor: adamjttk » sobota, 5 października 2024, 12:13

bitup pisze: piątek, 4 października 2024, 22:15@adamjttk tyle razy pisałeś że kupowałeś za śrubki lol ,, poniżej 20 tysięcy dolarów '' to masz x 3 = tylko się cieszyć i realizując zyski wybierać miejsce na mapie gdzie będziesz mógł pół roku leżeć masowany przez egzotyczne masarzystki ..
Ja tu nie przyszedlem po x3
x3 to ja mam juz na kupowanych w tym samym czasie (polowa 22') Netflixie (209-->720$) czy Spotify (112-->370$)
Ryzyko na BTC wtedy bylo "troche" wieksze wiec i zyski powinny byc "troche" wieksze ;)
BitJanusz pisze: sobota, 5 października 2024, 01:31BTC zasadniczo robi to samo, co SP500.
I zaczyna byc to problemem imho.
Bit ma jeszcze rok zeby pokazac, ze ma jeszcze pazury.
Jak w ciagu roku nie bedzie fajerwerkow to imho sami entuzjasci tego duzo bardziej nie wyciagna, nie ten kapital.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
5

Postautor: Arcymistrz1990 » sobota, 5 października 2024, 13:43

Cena zareagowała wzrostem na lokalnym wsparciu.

Sądzę, że tej strefy cena powinna już udać się po atak na linie trendu.

Lepiej to widać na interwale 4h, gdzie cena wróciła do zasięgu świecy 4h z godziny 18:00 z dnia 18 września o podwyższonej wartości transakcji i zareagowała tam popytem na dużym wolumenie, który obronił cenę przed dalszymi spadkami.

W chwili obecnej utworzył się kanał wzrostowy, który może przetransportować cenę pod spadkową linię trendu,

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 5 października 2024, 16:06

Obrazek

Janome, ty lepiej sie juz tu nie udzielaj, spaliles sie po tym jak waz w kieszeni ci sie zacisnal na 500 zeszmaconych dolarow rotfl

Co do kursu - ewidentnie sie cos ruszy dopiero w okolicy wyborow, btc obecnie jest na bardzo krotkiej smyczy, chyba rzeczywiscie podlecielismy za szybko slonca i teraz trzeba kaca przeleczyc

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
11

Postautor: ekonokomik » sobota, 5 października 2024, 18:24

BitJanusz pisze: sobota, 5 października 2024, 01:31
adamjttk pisze: piątek, 4 października 2024, 22:04takiego szamba na wykresie btc nie pamietam,
To w sumie dobra uwaga, bo w historii nie było takiego przypadku.

Tyle, że to nieprawda. Macie krótką pamięć. Ostatni taki przypadek mieliśmy... raptem rok temu :)
W 2023, od marca do połowy października był boczniak. Vide wykres.

A wcześniej półroczne korekty/boczniaki w czasie "przedbańkowym" też były bardziej normą niż wyjątkiem, co omawiałem tu:
viewtopic.php?f=27&t=25968&p=788510&hil ... 9B#p788510

boczniak2023.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 5 października 2024, 19:20

to mi sie przyśniło, więc sie zdarzy

jaki macie plan JEŚLI odrzucimy czerwoną strefę i przełamiemy lt od sierpnia?

imo db byłby mocarny i nie widziałbym wielu powodów - jeśli by się utrzymało - żeby po wyjściu nad ath robić od niego jakieś karłowate 70%.. ;)

wielu zaczełoby wychodzić przy 130 k według mnie i wtedy dopiero mozna by odpalić rakietę

jestem bydzwiedziem chociaz bardziej .. niebykiem

SVG Image

short term eth imo jakoś tak

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » sobota, 5 października 2024, 19:35

Rynek zaakceptowal i wycenił sytuacje geopolityczna, btc ma szansę przez weekend wyrwać się że smyczy spx, który nadaje sentyment na rynku krypto, wg ma by rozpocząć wyjście pod zanegowanie dalszych spadków rynek powinien w kolejnych 1h robić C powyżej 61.4 zamkniecie powyżej 62.1 otworzy kolejne pietra decyzja na 63.4

Zamknięcie 1w poniżej 60.9 doprowadzi nas do testu 50k powyżej 63 do testu 68 proste otwarcie pozycji

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
3

Postautor: maxi82 » sobota, 5 października 2024, 20:41

Witam, dawno mnie tu nie było..
Moje widzimisię, jeszcze z 10k$ w dół bym to uwalił, co by zamieszać w kociołku ;)
Edit.
Zauważyłem że masa ludzi oczekuję tutaj "wodolejstwa" aale --- panie, nikt wam nie wytłumaczy lepiej niż analityk, który się pomylił ;)
Nie jestem analitykiem, ot gapię się w ten wykres odkąd on powstał, bo lubię :) a kto by choć 1zł postawił na to że koleś na forum lub doradca coś powiedział jest pi....m idiotą z nadmiarem gotówki.. ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: everman » sobota, 5 października 2024, 23:09

Pogoda tragiczna pozostaje wypoczywać przy kielichu wina. Może jak pęknie butelka pojawi się optymistyczne myślenie, z oknem leje a scenariusz widzę tak:

Odbiliśmy od LT na co liczyłem i oczekiwałem nawet na pogłębienie tej korekty, problem tylko taki ze nie w takiej formie a ryplo dość agresywnie. Myślę ze chwilowo odbije ale niebawem zobaczymy kolejna fale w dół chociażby w celu ponownego potwierdzenia tej LT jeżeli będzie to tak samo agresywnie to kolejne odbicie najprawdopodobniej będzie już krótsze i kolejny spadek przebije obie LT co raczej spowoduje panikę. Trochę to wygląda jak by wyjście z tego trójkąta górą było za wcześnie i skończy się jako fajkowe.

Jest kilka opcji do odbitki i nakierowanie ceny UP ale nie od razu, jeszcze nie teraz.
Bede to rozgrywał ostrożnie i raczej odpalę szorta asekuracyjnie najwyżej go zamknę będzie się chwile hedzował z obecnym longiem. Gra zerowa ale będę miał czas i szanse z czegoś zrezygnować później.

Na X widzę dużo wpisów podkreślających HL i ze to obecne odbicie to kolejne HL i ze teraz lecimy UP.
Są tez wpisy ze w końcu nadchodzi ta chwila kiedy torby dadzą zarobić, ze trzeba mieć plan i się go trzymać i wyliczanie na ile "razy" warto liczyć a ile to już pazerność :lol:
Tak jak by sytuacja w zasadzie była już przyklepana.

Taki PEWNIACZEK w tak wielu wpisach całkowicie wygasza mój optymizm.

------------------------

To teraz pozytywniej z bliska :)

na 1h dotykamy ma50 i wygląda jak by lokalna korekta była przy końcówce jak odbijemy w górę to pewnie szarpnie nas pod 63k tam na 1H odbijemy od ma 200 potwierdzamy ihs od góry i jak nas szarpnie wyżej to powinno doprowadzić do byczego krzyża na 1H na 4h wzniesiemy się nad ma50 i pociągniemy w kierunku 64,7 tam się kończy zasięg ihsa i walimy w górna bandę kanału co nas ściąga niżej zgodnie już z wyższym planem pesymistycznym.

Inna opcja Lokalnie tez pozytywna to jebac 1h na 4h spadamy w okolice 60,9 chwilkę mielimy i lecimy w górę robiąc W
Spoiler:
SVG Image
SVG Image
W zasadzie każdy interwał pokazuje mi cos innego bo znowu wyższe tez inaczej bym interpretował.
Najlepsza sytuacja jest kiedy każdy wyższy interwal ładnie skleja sie z tym co widzę na niższym wtedy czuje sie pewniej. Tutaj trochę taka rozjebunda.

Co by się nie działo dokupuje z opcja pod finalne wyjście góra z tej cholernie irytującej konsoli.

Dodano po 8 minutach 44 sekundach:
maxi82 pisze: sobota, 5 października 2024, 20:41a kto by choć 1zł postawił na to że koleś na forum lub doradca coś powiedział jest pi....m idiotą z nadmiarem gotówki..
e tam od razu pier...lonym :) trzeba współczuć, pochylić się a nie wytykać 8-)

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » sobota, 5 października 2024, 23:22

everman pisze: sobota, 5 października 2024, 23:18Co by się nie działo dokupuje z opcja pod finalne wyjście góra z tej cholernie irytującej konsoli.

Chcącemu -- nie dzieję się krzywda, rozumiem i doceniam. Baa, kibicuje wręcz (nie angażuje kapitału w rynek krypto).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
3

Postautor: DjVegas98 » niedziela, 6 października 2024, 07:05

Kurde czyli tak jak myślałem.
Weekend podeszwa, solidna spółka technologiczna z USA o nazwie Bitcoin jest uwiązana do parkietu Wall Street, bez niego ani rusz góra/dół :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na altach też ch*jnia na maxa, nic się nie dzieje totalnie. Na Binance tylko 2 coiny (OG, CELO) coś rosną przez weekend spośród tej całej bandy. :mrgreen:
Naprawdę ostatnio na grzybach w lasach państwowych większe emocje niż w tym pier*olniku xD
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » niedziela, 6 października 2024, 14:46

DjVegas98 pisze: niedziela, 6 października 2024, 07:05Kurde czyli tak jak myślałem.
Weekend podeszwa, solidna spółka technologiczna z USA o nazwie Bitcoin jest uwiązana do parkietu Wall Street, bez niego ani rusz góra/dół

No tak nie do końca, bo Dow Jones w piątek zrobił ATH, a Bitcoin dalej muil w korekcie ;)

Dla mnie kluczowe pytanie na najbliższy tydzień brzmi: czy atak Izraela na Iran jest już w cenie?

W zasadzie powinien być. Wiadomo, że atak nastąpi, a ostatni rok pokazał, że Izrael nie pie... się w tańcu. Nie wiem co musiałoby się stać by wydarzenia przebiły oczekiwania. :roll:

Wróć do „Przedszkole”