Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4447 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4445
- 4446
- 4447
- 4448
- 4449
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 92
Postautor: atlas1234 » piątek, 4 października 2024, 18:17
atlas1234
- Weteran
- Reputacja: 1389

Postautor: DjVegas98 » piątek, 4 października 2024, 18:39

Kolejne to wybić 66500

I na sam koniec zaatakować mocno 70k i powinno być po problemie.
// Nie zdziwie się jak na weekend zostaniemy z nieprzebitym 62350, bo to SPX musi podjąć decyzje w poniedziałek.
Mamy mało czasu.
Jak się uda przebić 62350 do 22:00, to z pewnością z przebijaniem 66500 zaczekamy ten weekend na Stany.
DjVegas98
- Początkujący
- Reputacja: 857

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 19:38
ee właśnie wygląda na niskich zachęcająco i czuje ze to sciema bo z daleka na 1D juz tak elegancko to nie wygląda 3D MA50 znowu od dołu testowana
redukowałem longa to chętnie bym go powiększył ale niżej nie wyżej
mam generalnie dwa scenariusze i każdy jest całkiem niezły zarówno pod wzrosty i dalsze spadki i chyba robię se przerwę bo taki stan niezdecydowania jest najgorszy.
everman
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » piątek, 4 października 2024, 21:26
ergorg
- Początkujący

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 21:58
Niech nam weekend zielonym będzie w takim razie.
Miłego, ja spadam gdzieś po wypoczywać.
everman
- Weteran
- Reputacja: 948
Postautor: adamjttk » piątek, 4 października 2024, 22:04
Mi to mowi tylko jedno --> jak juz zlapiemy wiatr w zagle to hossa w tym cyklu bedzie prawilna, to nie bedzie jakies jakies badziewne 100 czy 150k
https://www.youtube.com/watch?v=h3hwff_CeeM
adamjttk
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » piątek, 4 października 2024, 22:15
Bitcoin , krypto na dzień dzisiejszy to jest taka mumia z szafy . Nikogo to nie jara za bardzo , mało kogo interesuje w 2024..w świecie social mediów jest równoważne z innymi bajerami, fajne takie ale stare i nie ma się co podniecać . Wy korzystajcie z tych wysokich wycen i realizujcie zyski , przecież większość kupiła po covidzie po 3000 $

x 20
Tu się wiele więcej niż dzieje , nie podzieje

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Weteran
- Reputacja: 3903

Postautor: fusywszklanejkuli » sobota, 5 października 2024, 00:17
anagamidev https://forum.bitcoin.pl/app.php/reputation/details/post/790073 pisze:Zaczęło się:D Wszystko wkrótce wystrzeli x10-100
anagamidev https://forum.bitcoin.pl/app.php/reputation/details/post/790076 pisze:Pompastyczny czas rozpoczyna się
Shall we ever find that lovely chart of might-have-been?
fusywszklanejkuli
- Weteran
- Reputacja: 6831

Postautor: BitJanusz » sobota, 5 października 2024, 01:31
To w sumie dobra uwaga, bo w historii nie było takiego przypadku. Bitcoin miał w swej historii trzy fazy:
1. agresywne wzrosty, kolejne zielone świeczki miesięczne po sobie (czasem jakaś drobna korekta);
2. agresywne spadki po bańce
3. rycie w mule po zakończeniu spadków
Dlatego sporo osób jest lekko zszokowanych tym, że teraz mamy czwartą fazę - długiego boczniaka po wbiciu ATH.
Ale to nic strasznego, wiele osób np. pisało, że bitcoin nigdy nie wraca do poziomów poniżej poprzedniego ATH po jego wybiciu. Ostatnio wreszcie wrócił (spadek do 15k) i też nic się nie stało.
Ja nie przywiązuje aż takiej uwagi do takich rzeczy osobiście. Chociaż OFC o wiele bardziej bycze byłoby konsekwentne wzrosty, ale BTC z 2024 to nie BTC z 2013. Mamy znacznie większą "masę" i kapitalizację. M.in. stąd nie jestem fanem wykresików z wiecznie powtarzającymi się bańkami, bo ta kapitalizacja też trochę "ciąży" na kursie.
Na razie nie widzę na tym wykresie nic niepokojącego, a takie pierdnięcia spadkowe po jakiejś okołowojennej akcji to akurat BTC zawsze robił.
Wiele osób w przeszłosci spekulowało, ze BTC będzie zyskiwał przy konfliktach, no ale wyszło inaczej. BTC zasadniczo robi to samo, co SP500. Wejśce funduszy i ETF-ów to raczej przypieczętowało.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM
BitJanusz
- Weteran
Postautor: adamjttk » sobota, 5 października 2024, 12:13
Ja tu nie przyszedlem po x3
x3 to ja mam juz na kupowanych w tym samym czasie (polowa 22') Netflixie (209-->720$) czy Spotify (112-->370$)
Ryzyko na BTC wtedy bylo "troche" wieksze wiec i zyski powinny byc "troche" wieksze

I zaczyna byc to problemem imho.
Bit ma jeszcze rok zeby pokazac, ze ma jeszcze pazury.
Jak w ciagu roku nie bedzie fajerwerkow to imho sami entuzjasci tego duzo bardziej nie wyciagna, nie ten kapital.
adamjttk
- Gaduła
- Reputacja: 1112

Postautor: Arcymistrz1990 » sobota, 5 października 2024, 13:43
Sądzę, że tej strefy cena powinna już udać się po atak na linie trendu.
Lepiej to widać na interwale 4h, gdzie cena wróciła do zasięgu świecy 4h z godziny 18:00 z dnia 18 września o podwyższonej wartości transakcji i zareagowała tam popytem na dużym wolumenie, który obronił cenę przed dalszymi spadkami.
W chwili obecnej utworzył się kanał wzrostowy, który może przetransportować cenę pod spadkową linię trendu,
Arcymistrz1990
- Weteran
Postautor: adamjttk » sobota, 5 października 2024, 16:06

Janome, ty lepiej sie juz tu nie udzielaj, spaliles sie po tym jak waz w kieszeni ci sie zacisnal na 500 zeszmaconych dolarow rotfl
Co do kursu - ewidentnie sie cos ruszy dopiero w okolicy wyborow, btc obecnie jest na bardzo krotkiej smyczy, chyba rzeczywiscie podlecielismy za szybko slonca i teraz trzeba kaca przeleczyc
adamjttk
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » sobota, 5 października 2024, 18:24
Tyle, że to nieprawda. Macie krótką pamięć. Ostatni taki przypadek mieliśmy... raptem rok temu

W 2023, od marca do połowy października był boczniak. Vide wykres.
A wcześniej półroczne korekty/boczniaki w czasie "przedbańkowym" też były bardziej normą niż wyjątkiem, co omawiałem tu:
viewtopic.php?f=27&t=25968&p=788510&hil ... 9B#p788510
ekonokomik
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 5 października 2024, 19:20
jaki macie plan JEŚLI odrzucimy czerwoną strefę i przełamiemy lt od sierpnia?
imo db byłby mocarny i nie widziałbym wielu powodów - jeśli by się utrzymało - żeby po wyjściu nad ath robić od niego jakieś karłowate 70%..

wielu zaczełoby wychodzić przy 130 k według mnie i wtedy dopiero mozna by odpalić rakietę
jestem bydzwiedziem chociaz bardziej .. niebykiem

short term eth imo jakoś tak

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » sobota, 5 października 2024, 19:35
Zamknięcie 1w poniżej 60.9 doprowadzi nas do testu 50k powyżej 63 do testu 68 proste otwarcie pozycji
KingKanPL
- Moderator
- Reputacja: 1737

Postautor: maxi82 » sobota, 5 października 2024, 20:41
Moje widzimisię, jeszcze z 10k$ w dół bym to uwalił, co by zamieszać w kociołku

Edit.
Zauważyłem że masa ludzi oczekuję tutaj "wodolejstwa" aale --- panie, nikt wam nie wytłumaczy lepiej niż analityk, który się pomylił

Nie jestem analitykiem, ot gapię się w ten wykres odkąd on powstał, bo lubię

maxi82
- Początkujący

Postautor: everman » sobota, 5 października 2024, 23:09
Odbiliśmy od LT na co liczyłem i oczekiwałem nawet na pogłębienie tej korekty, problem tylko taki ze nie w takiej formie a ryplo dość agresywnie. Myślę ze chwilowo odbije ale niebawem zobaczymy kolejna fale w dół chociażby w celu ponownego potwierdzenia tej LT jeżeli będzie to tak samo agresywnie to kolejne odbicie najprawdopodobniej będzie już krótsze i kolejny spadek przebije obie LT co raczej spowoduje panikę. Trochę to wygląda jak by wyjście z tego trójkąta górą było za wcześnie i skończy się jako fajkowe.
Jest kilka opcji do odbitki i nakierowanie ceny UP ale nie od razu, jeszcze nie teraz.
Bede to rozgrywał ostrożnie i raczej odpalę szorta asekuracyjnie najwyżej go zamknę będzie się chwile hedzował z obecnym longiem. Gra zerowa ale będę miał czas i szanse z czegoś zrezygnować później.
Na X widzę dużo wpisów podkreślających HL i ze to obecne odbicie to kolejne HL i ze teraz lecimy UP.
Są tez wpisy ze w końcu nadchodzi ta chwila kiedy torby dadzą zarobić, ze trzeba mieć plan i się go trzymać i wyliczanie na ile "razy" warto liczyć a ile to już pazerność

Tak jak by sytuacja w zasadzie była już przyklepana.
Taki PEWNIACZEK w tak wielu wpisach całkowicie wygasza mój optymizm.
------------------------
To teraz pozytywniej z bliska

na 1h dotykamy ma50 i wygląda jak by lokalna korekta była przy końcówce jak odbijemy w górę to pewnie szarpnie nas pod 63k tam na 1H odbijemy od ma 200 potwierdzamy ihs od góry i jak nas szarpnie wyżej to powinno doprowadzić do byczego krzyża na 1H na 4h wzniesiemy się nad ma50 i pociągniemy w kierunku 64,7 tam się kończy zasięg ihsa i walimy w górna bandę kanału co nas ściąga niżej zgodnie już z wyższym planem pesymistycznym.
Inna opcja Lokalnie tez pozytywna to jebac 1h na 4h spadamy w okolice 60,9 chwilkę mielimy i lecimy w górę robiąc W
Najlepsza sytuacja jest kiedy każdy wyższy interwal ładnie skleja sie z tym co widzę na niższym wtedy czuje sie pewniej. Tutaj trochę taka rozjebunda.
Co by się nie działo dokupuje z opcja pod finalne wyjście góra z tej cholernie irytującej konsoli.
Dodano po 8 minutach 44 sekundach:
e tam od razu pier...lonym

everman
maxi82
- Weteran
- Reputacja: 1389

Postautor: DjVegas98 » niedziela, 6 października 2024, 07:05
Weekend podeszwa, solidna spółka technologiczna z USA o nazwie Bitcoin jest uwiązana do parkietu Wall Street, bez niego ani rusz góra/dół

Na altach też ch*jnia na maxa, nic się nie dzieje totalnie. Na Binance tylko 2 coiny (OG, CELO) coś rosną przez weekend spośród tej całej bandy.

Naprawdę ostatnio na grzybach w lasach państwowych większe emocje niż w tym pier*olniku xD
DjVegas98
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » niedziela, 6 października 2024, 14:46
No tak nie do końca, bo Dow Jones w piątek zrobił ATH, a Bitcoin dalej muil w korekcie

Dla mnie kluczowe pytanie na najbliższy tydzień brzmi: czy atak Izraela na Iran jest już w cenie?
W zasadzie powinien być. Wiadomo, że atak nastąpi, a ostatni rok pokazał, że Izrael nie pie... się w tańcu. Nie wiem co musiałoby się stać by wydarzenia przebiły oczekiwania.

ekonokomik
-
Strona 4447 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4445
- 4446
- 4447
- 4448
- 4449