Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 57
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: https://www.apostas-pt.com

Postautor: marco5811 » wtorek, 20 czerwca 2023, 20:26

@ergorg , absolutnie nie twierdzę że nie będzie tak jak mówisz. Ja trzymam się swojej metodologii i według tego, teraz jest bardzo silne miejsce na korektę do około 26k i wtedu up.
I trzymam sie sztywno swoich zasad. Sl ustawiony więc niech leci gdzie chce. Pozycja zajęta, SL ustawiony, moja rola w tym już się zakończyła :)
Poleci wyżej też OK. Long nadal pracuje, a shorta poszukam wyżej. Zero stresu.
Jestem w tym longu od 24900 , jak pisałem wcześniej. Prawie 1:50 już dał. Złapiemy shorta wyżej :) Nie ucieknie

Jak nie będzie jakiegoś max wyraźnego sygnału na spadki to na 27510 ponownie dokładam do longa
Ostatnio zmieniony wtorek, 20 czerwca 2023, 21:34 przez marco5811, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
2

Postautor: anagamidev » wtorek, 20 czerwca 2023, 20:58

28k$ cyka :D A jeszcze chwilę temu było 25k$, RSI 4h poniżej 30 i FUD'u co nie miara :D +10% na razie nie jest źle :D CDProjekt ostatnio urósł +60% w ciągu paru dni, może będzie podobnie, ale to trzeba przebić 30k$ i jazda na 40k$ by była :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » wtorek, 20 czerwca 2023, 22:44

anagamidev pisze: wtorek, 20 czerwca 2023, 20:58A jeszcze chwilę temu było 25k$, RSI 4h poniżej 30 i FUD'u co nie miara
ee jakie ustawienia ? Zawsze mi się pokrywało z Twoim ale teraz jest po drugiej stronie

Dla wygranych gratulacje, mnie ten ruch wyczyścił depo, właśnie dlatego nie czytam TT, for i innych pierdoł...

Początkujący
Reputacja: 57
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://www.apostas-pt.com

Postautor: marco5811 » środa, 21 czerwca 2023, 00:29

@ergorg Teraz dopiero zobaczyłem twój wykres. Widzę że nasze spojrzenie jest zbieżne. Miejsce o którym wspominałem wcześniej to było strategiczne miejsce, i choć powinienem poczekać na świeczki z wejściem, to jednak nie mam czasu siedzieć nonstop przy wykresie i dlatego oczekujące zlecenie.
Ale wykres widzimy podobnie. Dlatego trzymam dalej około 20% i po powtórzeniu czerwonej na 100% będę dokładał.
problemem w tym oznaczeniu jest fakt że 2 nie zrobiła minimalnego zasięgu, więc to oznaczenie to takie troszkę życzeniowe a nie techniczne. :)Dlatego po czerwonej na bank dokładam, ale po wybiciu wierzchołka to już raczej trzeba będzie obsewować i szukać miejsca, tym bardziej że może być bardzo sympatyczny trejd w shorcie.
SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » środa, 21 czerwca 2023, 01:00

LT mocno przebita. 30k to jest kwestia czasu (z lekką korekta i dalej jazda w górę). "Papa Smerf" pokazał kto rządzi w wiosce. Nawet ETH nie daje rady dogonić dziadka :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
1

Postautor: blink » środa, 21 czerwca 2023, 08:59

Lord_Bafford pisze: środa, 21 czerwca 2023, 01:00LT mocno przebita. 30k to jest kwestia czasu (z lekką korekta i dalej jazda w górę). "Papa Smerf" pokazał kto rządzi w wiosce. Nawet ETH nie daje rady dogonić dziadka

Bo to nie tak działa. Najpierw BTC, później ETH, dalej najlepsze alty a na końcu shity :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » środa, 21 czerwca 2023, 09:52

Pisałem niedawno, że trzeba triggera do wzrostów. Lepszego chyba nie mogliśmy mieć. :)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 949
Reputacja postu: 
3

Postautor: adamjttk » środa, 21 czerwca 2023, 10:15

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bitcoi ... 64086.html

"Zatem z punktu widzenia analizy technicznej sytuacja na wykresie bitcoina jest bardzo obiecująca. Zasięg formacji odwróconej głowy z ramionami sugeruje wzrost notowań do ok. 40 tys. dolarów."

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
5

Postautor: BarryBensler » środa, 21 czerwca 2023, 13:18

Wracam po jednodniowym banie za prośbę o wyczyszczenie tagu z plucia na crypto i bitcoina - post który jak na forum o zdecentralizowanym pieniądzu przystało zostało szybko skasowany, żeby jak najmniej osób widziało.
Spoiler:
Wywołałem @rav3n_pl i @Bitmar , żeby sprawdzili kozaka ale zanimnprzeczytali to przyszedł kozakiwiesi i skasował 😄😄😄
To pewnie tez skasuje zielony więc czytajcie szybko moją interpetację ostatnich wydarzeń, choć szaloną to IMO nie pozbawioną sensu.

Pierwsza rzecz: czy naprawdę myślicie, że jedna z najbardziej wpływowych korporacji finansowych puściłaby w eter ETF spot BTC, żeby można bylo sie obkupić przed nimi zanim ich wniosek zostanie zaakceptowany?

Odpowiedz jest oczywista: nie.

Czy najazd na alty i zablokowanie amerykanom kupowania ich całkiem przypadkowo nastąpił tydzień przed złożeniem wniosku przez BB? Czy przypadkowo SEC ominał BTC i ETH?

Nie i nie.

Ja myślę, że plan był taki - dać ciemnemu ludowi zapakować się w BTC, którego już od dawna mają dużo i mogą w przyszłości sterować kursem. A za kurtyną doprowadzili do spadku najlepiej rozwijających się i rokujących projektów - MATIC, SOLANA, Cardano i reszta. Plan był taki, żeby niezależne firmy inwestycyjne pozbyły się swoich udziałów w tych projektach ze strachu przed regulacjami.

Pomimo tego czy to jest prawda czy nie - natłok pozytywnych newsów może sprawić, że mała wakacyjna hossa przed nami z BTC za 45k i alty robiace kilka/kilkadziesiąt x.

Opinia bez bias - aktualnie mam 40% btc i reszta alty. Z tygodnia na tydzien bede wymieniał btc na alty.

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomigan » środa, 21 czerwca 2023, 15:03

"Pierwsza rzecz: czy naprawdę myślicie, że jedna z najbardziej wpływowych korporacji finansowych puściłaby w eter ETF spot BTC, żeby można bylo sie obkupić przed nimi zanim ich wniosek zostanie zaakceptowany?"

BlackRock nic nie puścił w eter (a mogli dawno to zrobić że zamierzają) tylko złożył oficjalny opublikowany bodajże na stronie SEC wniosek !

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0

Postautor: BarryBensler » środa, 21 czerwca 2023, 15:09

Tomigan pisze: środa, 21 czerwca 2023, 15:03BlackRock nic nie puścił w eter (a mogli dawno to zrobić że zamierzają) tylko złożył oficjalny opublikowany bodajże na stronie SEC wniosek

Masz rację -> natomiast moim zdaniem BB ma tak potężne wpływy, że jakby chciał to wszystkie formalności byłyby już dawno dopełnione a zgoda zaklepana. Co wiele by tłumaczyło - BB kilka miesiecy temu zaklepał sobie w kuluarach decyzję, poprosił łysego żeby zdumpował cene crypto jeszcze, obkupili sie i po tygodniu oficjalka dla mas.

Czyli opcje są 2 - mini hossa i dystrybucja zakupionego BTC trwa teraz i zakonczy się 'sell the news' premierą ETF ALBO tak jak pisałem - prawdziwym targetem są najlepsze alty na promocji i to one są teraz powoli skupywane pod przyszłą premierę jakiejś giełdy zaaprobowanej przez SEC

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomigan » środa, 21 czerwca 2023, 15:21

BarryBensler pisze: środa, 21 czerwca 2023, 15:09Czyli opcje są 2 - mini hossa i dystrybucja zakupionego BTC trwa teraz i zakonczy się 'sell the news' premierą ETF ALBO tak jak pisałem - prawdziwym targetem są najlepsze alty na promocji i to one są teraz powoli skupywane pod przyszłą premierę jakiejś giełdy zaaprobowanej przez SEC

Dla tego ja ostatnio ostro skupowałem Litecoin'a :) powodów jest wiele ...

Początkujący
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
15

Postautor: EL POLAKO » środa, 21 czerwca 2023, 16:45

Widzę, że 90% światku krypto otworzyło szampana na wniosek BlackRock'a. No... muszę powiedzieć, że wizja zysków każdemu może w głowie przewrócić. Naprawdę sądzicie, że taki globalistyczny gniot na usługach globalistów będzie ciągnął adopcję BTC? Mi się wydaje, że mogą być ugadani z SEC, że wniosek zostanie ODRZUCONY - zgadnijcie jakie będą konsekwencje: "Widzicie krypto-szarlatani? Nawet BlackRock nie dostał pozwolenia na ETFa, więc dajcie sobie spokój z tymi żałosnymi wnioskami". No - to zobaczymy czyja wersja stanie się rzeczywistością.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » środa, 21 czerwca 2023, 16:47

@EL POLAKO, spoko ale póki nie odrzucą - LONG. :mrgreen:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 219
Reputacja postu: 
0

Postautor: ao1989 » środa, 21 czerwca 2023, 16:53

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » środa, 21 czerwca 2023, 17:04

Bitcoin w tym ruchu powinien zahaczyć o 30k $-31k $.

Obrazek

Obrazek

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » środa, 21 czerwca 2023, 17:09

BarryBensler pisze: środa, 21 czerwca 2023, 13:18Wracam po jednodniowym banie za prośbę o wyczyszczenie tagu z plucia na crypto i bitcoina

Crypto po informacjach i radości z wejścia BlackRock dla mnie to jest scam..
Pomyśl nad własną erudycją i sposobem komunikowania się - jesteś reprezentantem Crypto i Bitcoina tu obecnie, młodym wilkiem. Broń merytorycznie. Ja pozdrawiam z wakacji, z leżaka z platformy CMC (zachęciłeś mnie tym wpisem do zbierania co 500$ S na lewarze 1:2 u normalnego brokera)
To wygląda jak exit pump XD bez zmian urlop do 7.07
Spoiler:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » środa, 21 czerwca 2023, 17:11

BTC/USDT, 1d :D Roczna formacja cup and handle prawie się domyka :D Warto zauważyć, że każdy ktoś uśredniał i akumulował od ponad roku jest dzisiaj na pięknym zysku o ile nie sprzedawał taniej niż kupował :D A Może być jeszcze piękniej :D

Spoiler:
@socjolog2008 trzeszczy sufit :D
anagamidev pisze: piątek, 3 marca 2023, 11:50
socjolog2008 pisze: piątek, 3 marca 2023, 09:22Sami się ubiją i dużo niżej, pomost trzeszczy. Sami się Zaorali przez lata
Właśnie wg. mnie jest wręcz przeciwnie, to, że BTC zatacza coraz szersze kręgi zainteresowania oznacza, że odniósł niebywały sukces :D Od jakiegoś aktywa będącego ciekawostką przyrodniczą używaną przez wąskie grono zapaleńców stał się globalnym aktywnem, store of value w najczystszej postaci. Od czegoś co było warte 1$ doszedł do 20 000$ i na tej cenie utrzymuje się już ponad rok, tak naprawdę, jakby nawet spadł do 1k$ to i tak będzie to nadal ogromny sukces, a też mega okazja inwestycyjna :D Tak obiektywnie patrząc, to jak ktoś skupuje 50% spadków od ATH to długoterminowo nie może stracić. Są duże wahania i należy się do tego dostosować :D Najczęściej biadolą Ci co kupują na wzrostach, na ATH, a np. jak teraz przez prawie rok cena była poniżej 20k$ to było wielkie narzekanie, a nie skupowanie :D Kto spokojnie akumulował i uśredniał na 25k$ był ucieszony od ucha do ucha, a z tyłka mucha :D
anagamidev pisze: poniedziałek, 14 listopada 2022, 16:50 BTC/USDT, 1w, na razie kurs idzie w jakimś bearish channel'u :D Dywergencja bycza gdyż kurs spada, a RSI rośnie, ale to na ten moment :D Sugerując się poprzednią bessą/hossą to powinniśmy odklepać to 12222$(-82%) i później odbić do 40k$ ponad i znowu zlecieć do obecnych poziomów :D Ryzyko do nagrody wynosi 1/5, więc bardzo korzystnie, 16.5k$ jest pewne, 12k$ jest niepewne, ale jeśli tym razem nie będzie inaczej to jakoś rynek znowu się podniesie i wbije nowe ATH, z tej perspektywy R/R jest jeszcze piękniejsze :D Jak ktoś nie jest pewny to lepiej, żeby poczekał albo na 12k$ albo na przebicie 25k$, bo zdaje się tam niby ma być potwierdzenie odwrócenia trendu, z tym że już będzie kupował i tak na cenach wyższych niż dziś o 50-100% :D

ekonokomik pisze: piątek, 3 marca 2023, 09:55RSI w skalach poniżej 1D jest dla mnie obecnie całkowicie niewiarygodnym i nieprzydatnym wskaźnikiem, a i przy 3D traktuję go wyłącznie pomocniczo. Just saying
Akurat skupowanie ostatnio płaciło, chociaż czasem trzeba czekać kilka dni czy tygodni zanim to RSI 4h będzie się przegrzewać :D

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
2

Postautor: Arcymistrz1990 » środa, 21 czerwca 2023, 17:26

Dlaczego nikt dzisiaj nie pisze na forum, że bitek na smyczy SP500? :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » środa, 21 czerwca 2023, 17:48

Wróć do „Przedszkole”