Postautor: marco5811 » wtorek, 20 czerwca 2023, 20:26
@ergorg , absolutnie nie twierdzę że nie będzie tak jak mówisz. Ja trzymam się swojej metodologii i według tego, teraz jest bardzo silne miejsce na korektę do około 26k i wtedu up.
I trzymam sie sztywno swoich zasad. Sl ustawiony więc niech leci gdzie chce. Pozycja zajęta, SL ustawiony, moja rola w tym już się zakończyła
Poleci wyżej też OK. Long nadal pracuje, a shorta poszukam wyżej. Zero stresu.
Jestem w tym longu od 24900 , jak pisałem wcześniej. Prawie 1:50 już dał. Złapiemy shorta wyżej Nie ucieknie
Jak nie będzie jakiegoś max wyraźnego sygnału na spadki to na 27510 ponownie dokładam do longa
Ostatnio zmieniony wtorek, 20 czerwca 2023, 21:34 przez marco5811, łącznie zmieniany 1 raz.
28k$ cyka A jeszcze chwilę temu było 25k$, RSI 4h poniżej 30 i FUD'u co nie miara +10% na razie nie jest źle CDProjekt ostatnio urósł +60% w ciągu paru dni, może będzie podobnie, ale to trzeba przebić 30k$ i jazda na 40k$ by była
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|@Anagamidev HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average! Liftoff, liftoff, liftoff
Postautor: marco5811 » środa, 21 czerwca 2023, 00:29
@ergorg Teraz dopiero zobaczyłem twój wykres. Widzę że nasze spojrzenie jest zbieżne. Miejsce o którym wspominałem wcześniej to było strategiczne miejsce, i choć powinienem poczekać na świeczki z wejściem, to jednak nie mam czasu siedzieć nonstop przy wykresie i dlatego oczekujące zlecenie.
Ale wykres widzimy podobnie. Dlatego trzymam dalej około 20% i po powtórzeniu czerwonej na 100% będę dokładał.
problemem w tym oznaczeniu jest fakt że 2 nie zrobiła minimalnego zasięgu, więc to oznaczenie to takie troszkę życzeniowe a nie techniczne. :)Dlatego po czerwonej na bank dokładam, ale po wybiciu wierzchołka to już raczej trzeba będzie obsewować i szukać miejsca, tym bardziej że może być bardzo sympatyczny trejd w shorcie.
LT mocno przebita. 30k to jest kwestia czasu (z lekką korekta i dalej jazda w górę). "Papa Smerf" pokazał kto rządzi w wiosce. Nawet ETH nie daje rady dogonić dziadka
Lord_Bafford pisze: ↑ środa, 21 czerwca 2023, 01:00LT mocno przebita. 30k to jest kwestia czasu (z lekką korekta i dalej jazda w górę). "Papa Smerf" pokazał kto rządzi w wiosce. Nawet ETH nie daje rady dogonić dziadka
Bo to nie tak działa. Najpierw BTC, później ETH, dalej najlepsze alty a na końcu shity
"Zatem z punktu widzenia analizy technicznej sytuacja na wykresie bitcoina jest bardzo obiecująca. Zasięg formacji odwróconej głowy z ramionami sugeruje wzrost notowań do ok. 40 tys. dolarów."
Wracam po jednodniowym banie za prośbę o wyczyszczenie tagu z plucia na crypto i bitcoina - post który jak na forum o zdecentralizowanym pieniądzu przystało zostało szybko skasowany, żeby jak najmniej osób widziało.
Spoiler:
Wywołałem @rav3n_pl i @Bitmar , żeby sprawdzili kozaka ale zanimnprzeczytali to przyszedł kozakiwiesi i skasował
To pewnie tez skasuje zielony więc czytajcie szybko moją interpetację ostatnich wydarzeń, choć szaloną to IMO nie pozbawioną sensu.
Pierwsza rzecz: czy naprawdę myślicie, że jedna z najbardziej wpływowych korporacji finansowych puściłaby w eter ETF spot BTC, żeby można bylo sie obkupić przed nimi zanim ich wniosek zostanie zaakceptowany?
Odpowiedz jest oczywista: nie.
Czy najazd na alty i zablokowanie amerykanom kupowania ich całkiem przypadkowo nastąpił tydzień przed złożeniem wniosku przez BB? Czy przypadkowo SEC ominał BTC i ETH?
Nie i nie.
Ja myślę, że plan był taki - dać ciemnemu ludowi zapakować się w BTC, którego już od dawna mają dużo i mogą w przyszłości sterować kursem. A za kurtyną doprowadzili do spadku najlepiej rozwijających się i rokujących projektów - MATIC, SOLANA, Cardano i reszta. Plan był taki, żeby niezależne firmy inwestycyjne pozbyły się swoich udziałów w tych projektach ze strachu przed regulacjami.
Pomimo tego czy to jest prawda czy nie - natłok pozytywnych newsów może sprawić, że mała wakacyjna hossa przed nami z BTC za 45k i alty robiace kilka/kilkadziesiąt x.
Opinia bez bias - aktualnie mam 40% btc i reszta alty. Z tygodnia na tydzien bede wymieniał btc na alty.
Postautor: Tomigan » środa, 21 czerwca 2023, 15:03
"Pierwsza rzecz: czy naprawdę myślicie, że jedna z najbardziej wpływowych korporacji finansowych puściłaby w eter ETF spot BTC, żeby można bylo sie obkupić przed nimi zanim ich wniosek zostanie zaakceptowany?"
BlackRock nic nie puścił w eter (a mogli dawno to zrobić że zamierzają) tylko złożył oficjalny opublikowany bodajże na stronie SEC wniosek !
Tomigan pisze: ↑ środa, 21 czerwca 2023, 15:03BlackRock nic nie puścił w eter (a mogli dawno to zrobić że zamierzają) tylko złożył oficjalny opublikowany bodajże na stronie SEC wniosek
Masz rację -> natomiast moim zdaniem BB ma tak potężne wpływy, że jakby chciał to wszystkie formalności byłyby już dawno dopełnione a zgoda zaklepana. Co wiele by tłumaczyło - BB kilka miesiecy temu zaklepał sobie w kuluarach decyzję, poprosił łysego żeby zdumpował cene crypto jeszcze, obkupili sie i po tygodniu oficjalka dla mas.
Czyli opcje są 2 - mini hossa i dystrybucja zakupionego BTC trwa teraz i zakonczy się 'sell the news' premierą ETF ALBO tak jak pisałem - prawdziwym targetem są najlepsze alty na promocji i to one są teraz powoli skupywane pod przyszłą premierę jakiejś giełdy zaaprobowanej przez SEC
Postautor: Tomigan » środa, 21 czerwca 2023, 15:21
BarryBensler pisze: ↑ środa, 21 czerwca 2023, 15:09Czyli opcje są 2 - mini hossa i dystrybucja zakupionego BTC trwa teraz i zakonczy się 'sell the news' premierą ETF ALBO tak jak pisałem - prawdziwym targetem są najlepsze alty na promocji i to one są teraz powoli skupywane pod przyszłą premierę jakiejś giełdy zaaprobowanej przez SEC
Dla tego ja ostatnio ostro skupowałem Litecoin'a powodów jest wiele ...
Postautor: EL POLAKO » środa, 21 czerwca 2023, 16:45
Widzę, że 90% światku krypto otworzyło szampana na wniosek BlackRock'a. No... muszę powiedzieć, że wizja zysków każdemu może w głowie przewrócić. Naprawdę sądzicie, że taki globalistyczny gniot na usługach globalistów będzie ciągnął adopcję BTC? Mi się wydaje, że mogą być ugadani z SEC, że wniosek zostanie ODRZUCONY - zgadnijcie jakie będą konsekwencje: "Widzicie krypto-szarlatani? Nawet BlackRock nie dostał pozwolenia na ETFa, więc dajcie sobie spokój z tymi żałosnymi wnioskami". No - to zobaczymy czyja wersja stanie się rzeczywistością.
BarryBensler pisze: ↑ środa, 21 czerwca 2023, 13:18Wracam po jednodniowym banie za prośbę o wyczyszczenie tagu z plucia na crypto i bitcoina
Crypto po informacjach i radości z wejścia BlackRock dla mnie to jest scam..
Pomyśl nad własną erudycją i sposobem komunikowania się - jesteś reprezentantem Crypto i Bitcoina tu obecnie, młodym wilkiem. Broń merytorycznie. Ja pozdrawiam z wakacji, z leżaka z platformy CMC (zachęciłeś mnie tym wpisem do zbierania co 500$ S na lewarze 1:2 u normalnego brokera)
To wygląda jak exit pump XD bez zmian urlop do 7.07
BTC/USDT, 1d Roczna formacja cup and handle prawie się domyka Warto zauważyć, że każdy ktoś uśredniał i akumulował od ponad roku jest dzisiaj na pięknym zysku o ile nie sprzedawał taniej niż kupował A Może być jeszcze piękniej
socjolog2008 pisze: ↑ piątek, 3 marca 2023, 09:22Sami się ubiją i dużo niżej, pomost trzeszczy. Sami się Zaorali przez lata
Właśnie wg. mnie jest wręcz przeciwnie, to, że BTC zatacza coraz szersze kręgi zainteresowania oznacza, że odniósł niebywały sukces Od jakiegoś aktywa będącego ciekawostką przyrodniczą używaną przez wąskie grono zapaleńców stał się globalnym aktywnem, store of value w najczystszej postaci. Od czegoś co było warte 1$ doszedł do 20 000$ i na tej cenie utrzymuje się już ponad rok, tak naprawdę, jakby nawet spadł do 1k$ to i tak będzie to nadal ogromny sukces, a też mega okazja inwestycyjna Tak obiektywnie patrząc, to jak ktoś skupuje 50% spadków od ATH to długoterminowo nie może stracić. Są duże wahania i należy się do tego dostosować Najczęściej biadolą Ci co kupują na wzrostach, na ATH, a np. jak teraz przez prawie rok cena była poniżej 20k$ to było wielkie narzekanie, a nie skupowanie Kto spokojnie akumulował i uśredniał na 25k$ był ucieszony od ucha do ucha, a z tyłka mucha
anagamidev pisze: ↑ poniedziałek, 14 listopada 2022, 16:50
BTC/USDT, 1w, na razie kurs idzie w jakimś bearish channel'u Dywergencja bycza gdyż kurs spada, a RSI rośnie, ale to na ten moment Sugerując się poprzednią bessą/hossą to powinniśmy odklepać to 12222$(-82%) i później odbić do 40k$ ponad i znowu zlecieć do obecnych poziomów Ryzyko do nagrody wynosi 1/5, więc bardzo korzystnie, 16.5k$ jest pewne, 12k$ jest niepewne, ale jeśli tym razem nie będzie inaczej to jakoś rynek znowu się podniesie i wbije nowe ATH, z tej perspektywy R/R jest jeszcze piękniejsze Jak ktoś nie jest pewny to lepiej, żeby poczekał albo na 12k$ albo na przebicie 25k$, bo zdaje się tam niby ma być potwierdzenie odwrócenia trendu, z tym że już będzie kupował i tak na cenach wyższych niż dziś o 50-100%
ekonokomik pisze: ↑ piątek, 3 marca 2023, 09:55RSI w skalach poniżej 1D jest dla mnie obecnie całkowicie niewiarygodnym i nieprzydatnym wskaźnikiem, a i przy 3D traktuję go wyłącznie pomocniczo. Just saying
Akurat skupowanie ostatnio płaciło, chociaż czasem trzeba czekać kilka dni czy tygodni zanim to RSI 4h będzie się przegrzewać
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|@Anagamidev HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average! Liftoff, liftoff, liftoff