Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: koparki » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:13

trend spadkowy już sporo czasu na tapecie , bańka spekulacyjna przekłuta a sonda forumowa tryska optymizmem , najwyraźniej mamy etap niedowierzania , zwrot powyżej 48 byłby zaprzeczeniem w/w rozważań, póki co 40k zaczyna pracować jako opór
---

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:20

bitup pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 21:58 Zróbcie sobie ćwiczenie . Tydzień nie oglądajcie nic o kryptowalutach , nie czytajcie a zagłębcie się w coś innego :arrow: na przykład analizy waluty czy spółek .. po tygodniu włączcie dowolny film z youtuba o krypto , brzmi to jak czysty idiotyzm dla kogoś z boku i takie naciągane handlowanie szklanymi kulkami w różnych kolorach bez większego celu , nawet dla kogoś kto zrobił sobie przerwę tak brzmi :arrow: mnóstwo materiałów = zero treści i sensu , wkręcili was ;)
Hmmm, w sumie można zrobić sobie ćwiczenie i w trzecią stronę. Przestać oglądać cokolwiek związanego z jakąkolwiek giełdą przez rok, zacząć żyć normalnie, oddać się rzeczom,które cieszą, zarabiając kasę w powiedzmy zawodzie/miejscu ,które Cie satysfakcjonuje i raduje, , pojechać na jakieś zadupie za granice, wyjść do świata , z ludźmi pogadać ,po czym włączyć jakiekolwiek newsy,teksty o giełdzie, krypto, nie krypto,bez znaczenia. I wówczas padnie pytanie, co ci kuźwa ludzie biorą, że gadają o takich pierdołach i tracą życie na pseudo skomplikowany bełkot nie mający nic wspólnego z ekonomią ? :roll: :twisted: :) Myślę, że jednak są tu osoby, jak sam pleasek89 mawiał, że dzięki krypto "troszkę" chcą zmienić swoje życie i raczej zakończyć bawienie się tym podmiotem rzeczywistości. Ja mam podobnie. Nie wyjdzie,życie,ale nadal czekam na 20k,co w sumie i tak jest fajną kwotą :) a jakie alty będą tanie wtedy, :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:21

Trochę wygląda to jak świeca kapitulacyjna. Wybija dołek za dołkiem.

Zobaczymy jak rynek zareaguje, kiedy Ameryka się zamknie. Równo leci z SPX.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
4

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:23

bitup pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 21:58i ostatni mój post przy deklaracji że więcej 50000 w tym roku nie zobaczycie i deklaracji Pleasek89 choć mnie nie zależy żeby ktokolwiek znikał tylko żeby pisało x 10 osób tyle co piszę

Ponawiam zakład, nie miałeś jaj się założyć przy cenie 47k, więc pytam jeszcze raz tym razem przy 39,5k. Pokaż jaja zamiast się pojawiać po którejś czerwonej świeczce przy spadkach o 20% tworząc iluzję zwycięstwa. O ile pamięć mnie nie myli dzisiaj jest 11 kwietnia a nie 31 grudnia.

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0

Postautor: Twolipan » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:29

Olasek, niby się zgodził, ale już nie wytrzymal i potwierdza triumf 8-)
To co, pora na 130 k? :D :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:30

koparki pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:13 trend spadkowy już sporo czasu na tapecie , bańka spekulacyjna przekłuta a sonda forumowa tryska optymizmem , najwyraźniej mamy etap niedowierzania , zwrot powyżej 48 byłby zaprzeczeniem w/w rozważań, póki co 40k zaczyna pracować jako opór
Ty serio badasz sentyment na podstawie forum BTC gdzie 95%+ użytkowników, którzy siedzą w krypto od minimum 5 lat i przeżyli takich spadków multum?
Twolipan pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:29Olasek, niby się zgodził, ale już nie wytrzymal i potwierdza triumf
To co, pora na 130 k?

Nie sięgam tak daleko, na razie obserwuję poziom i jakość odbicia. Ja w przeciwieństwie do koparki uważam, że sentyment jest skrajnie niedźwiedzi porównywalny ze zjazdem covidowym.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:35 przez Pleasek89, łącznie zmieniany 1 raz.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:34

Pleasek89 pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:23Ponawiam zakład, nie miałeś jaj się założyć przy cenie 47k,

Miałem i pajacujesz . Napisałem dwa posty na ten temat = które admin usunął .
bMh pisze: środa, 6 kwietnia 2022, 12:07Wtedy @bitup wygra zakład
ale są ludzie co przeczytali mój post i prześmiewczy ton :arrow: dlatego pewnie usunięto
Jaj to nie ma wasz Byk z btc ale mnie to nie przeszkadza . Wasz największy błąd to są spolaryzowane media jak tvppis i brak wiedzy co się dzieje , a się dzieje .. Wasz kraik Salvador wprowadził stan wojenny .. kolebka bitcoina sobie nie radzi , ale kto miałby wam o tym powiedzieć :roll: nikt nie powiedział i teraz macie :idea: dlaczego spada :arrow: :arrow: szukajcie źródła ;) mnie znowu nie będzie kilka dni bo maxymaliści muszą dostać mocniej po garach żeby się obudzić , te plusiki są mi nie potrzebne a wystarczą dolaros z szortów ;) i napiszę jak będzie mi się chciało :arrow: zakład wygrałem i wygrywam @Pleasek89 cfaniaro bo kozaczyłeś na 47000 :lol: :lol: :lol:
papa
Przy okazji od @Vetza coś optymistycznego ,, chwilówka '' i pozdro od pijanego socjo z 3miasta
Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:38 przez bitup, łącznie zmieniany 1 raz.
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:38

bitup pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:34Miałem i pajacujesz . Napisałem dwa posty na ten temat = które admin usunął .

Nie przyjąłeś zakładu. W ciągu kilku godzin kiedy cię sprawdziłem napisałeś, że 50k jednak zobaczymy w tym roku i zmodyfikowałeś zakład na 60k. Żałuję, że nie zrobiłem print screena, bo bym cię teraz skompromitował.
bitup pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 22:34te plusiki są mi nie potrzebne a wystarczą dolaros z szortów i napiszę jak będzie mi się chciało zakład wygrałem i wygrywam cfaniaro bo kozaczyłeś na 47000

Czyli 11 kwietnia 2022r. oznajmiasz, że wygrałeś zakład, że do końca 2022 roku nie zobaczymy 50k?

Ty się dobrze czujesz? :D

Pytam ostatni raz - przyjmujesz zakład, czy nie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
6

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 23:00

U mnie były dwa miejsca na obronienie longów, oba padły. Teraz to już łapanie noży.

Pierwszy - retest wyjścia z konsoli górą:

Drugi- 42k jako mocne wsparcie:

Obecny charakter spadków nie wygląda na korektę wzrostów a impuls spadkowy. Myślę, że do środy zrobimy 37.5-38k$. Potem jakiś boczniak, może retest 40k$ i dalsze spadki.

P.S. News o użyciu broni chemicznej na Ukrainie chyba dodał mocy spadkom:

https://www.express.co.uk/news/world/15 ... n-mariupol
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
1

Postautor: michalll1337 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 23:25

michalll1337 pisze: środa, 6 kwietnia 2022, 21:41@ergorg Zjedziemy niżej, prawdopodobnie 4300-4350, aby poczuć znów niedźwiedzie nastroje i oddech bessy na plecach później stroma jazda aż do listopada-grudnia 5800-6200.
Perspektywa u traderów często zawodzi, ja widzę sytuacje obecnie tak jak wyżej napisałem(chyba, że na świecie zdarzy się coś jeszcze gorszego), więcej nie będą pisał, bo nie ma nic więcej do dodania - wrócę pod koniec roku i potwierdzę to co zostawiłem dla was.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 23:28

Dodano po 12 minutach 54 sekundach:
P.S.
Polecam dzisiejszy Hejt Park z Zaorskim, mądrego to i przyjemnie posłuchać.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
2

Postautor: voodoom » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 23:43

Ja powiem tylko tyle - got ist tut. Od półtora roku nie było takiego numeru żeby BTC na m15 na WT i Cipher wybił tak przedłużony dołek. W ostrym bull runie nawet 1 głęboki oversold na WT to rzadkość, w konsoli 2 oznaczały dno (przy dywergencji MACD na wyższym interwale), w fazie spadków 3-krotnie pogłębiony oversold to już definitywnie lokalne dno. A dziś mamy 6-krotny dołek i właśnie robimy 7-mą iterację. Co to znaczy? Moim zdaniem że nikt nie chce kupować dołków na tych poziomach. Tym co by kupowali już skończyła się kasa. Tylko dzięki botom ten kurs jeszcze czasem odbija w górę pod wskaźniki na m1. Takiego numeru z wiecznym odbijaniem od ema20 na m15 przez tyle czasu jeszcze nie widziałem.

A przypomnę tylko że wisimy niedaleko nad krawędzią wszechrzeczy tej hossy, okolice 36-38k, niżej jest już piekło. Do tego 1d Ichi na przypale, wbicie w chmurę na czerwonym przewężeniu, w zasadzie już przecięło.

Obrazek

Personalnie - patrzę na spadek z maja 2021 i myślę że przed nami lada moment kapitulacja, obstawiam że już nie wybije ponad 42k. Realistycznie - nawet jak odleci na 44-45k, to i tak go ściągnie w dół. Bez ostrej kapitulacji się nie obejdzie. Obstawiam rejon docelowy jako 20-30k, tam robimy medium-term dno i staję się bykiem.
Ostatnio zmieniony wtorek, 12 kwietnia 2022, 01:08 przez voodoom, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja: 238
Reputacja postu: 
0

Postautor: kisiel » wtorek, 12 kwietnia 2022, 00:19

32->48->39 i wchodzą Azjaci. Lecimy tym samym schematem co był we wrześniu 2021. Okolice 39/40 i wyciąganie. W Indonezji 5:17, a Japonia zaraz się otwiera. Ja twierdzę, że do końca maja te 53, a nawet 57 zobaczymy. Dokładam do Longa. Dobranoc.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
0

Postautor: revo » wtorek, 12 kwietnia 2022, 01:20

Myślicie że biorąc pod uwagę sytuację polityczno-ekonomiczną jest jeszcze szansa na większe spadki?

fixedfloat.com
:!: handluj tanio XMR i innymi krypto bez rejestracji :!:

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » wtorek, 12 kwietnia 2022, 06:38

Spx korekci a BTC jak napisałem zatrzymał się na wsparciu i zbierają longi. Jak boty przegrają a potem spx ruszy w górę to BTC może mocniej odbić.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
3

Postautor: zombine » wtorek, 12 kwietnia 2022, 09:34

Dobra koniec tego dobrego :D Wybieram się na zakupy ale nie bitka tylko coś z altów DOT, Lunę i może Solanę.
Myślę że to będzie kolejne odbicie w tym pofałdowaniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » wtorek, 12 kwietnia 2022, 11:50

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
3

Postautor: mesrotten » wtorek, 12 kwietnia 2022, 14:05

Dobiliśmy do strefy gdzie z ostrożności staję się neutralny, chociaż spadki ciągle wydają się bardziej prawdopodobne. Zastanawia mnie jedynie charakter wczorajszych spadków, niedźwiedzie ewidentnie pchały kurs do większych likwidacji, które nie nastąpiły (nie było crasha), brakowało coinów wpływających na giełdy, nie zrzucano mocno spot.

Więc jawi się pytanie czy brakło siły czy to było zamierzone i miało nastawić rynek na dalsze spadki? Imo gdyby chcieli wywołać kaskadę likwidacji to wczoraj był idealny moment przy 39, teraz rynek będzie czujny.

Nie zmienia to faktu, że kompletnie nie ma kupujących. Mogą jednak chcieć bujnąć kursem w drugą stronę.

W sumie imo nawet fraktal, który wrzucał @ergorg może nadal być w grze.

:roll:

Obrazek

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » wtorek, 12 kwietnia 2022, 15:30

Ciekawe rzeczy się dzieją

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"