Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
4
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: rubel » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 09:05

Jak @voodoom poczuł niedźwiedzią euforie to jak ja przy 48k byczą :lol: :lol: :lol: Trzeba uważać.
Nawet najbardziej zatwardziali holderzy tracą cierpliwość.
Możemy sobie BTC analizować na tysiące sposobów a tak naprawdę kluczowe jest co nam narysują USA. Pytanie czy to tylko korekta tego odbicia od dołka czy jednak kierunek dalszy w dół. Ja mam cały czas więcej argumentów za dalszymi wzrostami i tego się trzymam. W tym tyg widzę nawet możliwość zrobienia czegoś jak 21.02 - 27.02. Wick na 38k i szybki powrót do 41k.
Ale sam przyznam że czuję duże zwątpienie i rezygnacje. :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
1

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 09:51

Spadki wyglądają na zmęczone. Albo po ludzku odbijemy albo.. zrobia mala pompke, sprowadza kurs pod 42 i doprowadza do likwidacji longów co powinno zaowocować crashem.

Tak jak w grudniu - tez byly lagodne spadki, trzy coraz slabsze dolki, podbicie up, crash.

Póki netflow jest korzystny/neutralny to moze uda sie pojsc up.

No i DXY wyglada jakby powoli topowal, 100 to test od dolu lt od 2018 roku. Odnosze dziwne wrazenie, ze poczatek spadkow na dolarze skoreluje sie z wyjsciem z range’a górą.

Obrazek

e/ grudzien

Obrazek

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 10:35

szacuje że obecny sentyment jest podobny do tego z marca 2020

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 11:24

voodoom pisze: niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:04Już, nacieszyli się byki widokiem?
No trochę się pospieszyłem, ale na RSI 4h ciągle bycza dywergencja, pewnie przedsmak mega pomp wkrótce :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 11:33

Wyszliśmy dołem + retest. Nie wygląda to dobrze.
rubel pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 09:05Możemy sobie BTC analizować na tysiące sposobów a tak naprawdę kluczowe jest co nam narysują USA.
Zgadzam się.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 12:02

Pleasek89 pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:18Co do kursu obstawiam, że to był finalny wyleszcz i tyleśmy widzieli BTC poniżej 42k. Dołożyłem do longa po ok. 42k.
"nigdy nie mów nigdy" ;)
w takim tempie może dziś "3" z przodu zobaczymy ale czy na długo?
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
0

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 12:22

Czekałem na ten poziom na dot w parze z btc bo to dobre miejsce na db i poczatek wychodzenia z klina, dokladam, ale reka na spuscie.

Eth testuje wyjscie z pennanta.

Ostatnia szansa bykow?

Obrazek

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 14:07

ergorg pisze: poniedziałek, 28 marca 2022, 11:52

Powinniśmy jeszcze dobić do 48k$, może więcej a potem jakaś większa korekta.

A może nie większa korekta a po prostu 48k$ było zakończeniem korekty spadków - scenariusz @Fibo.

Dodano po 59 sekundach:
40k$ to chyba jeszcze przed sesją USA klepniemy, a wydaję mi się, że dopiero byki większy oddech złapią na 37.5-38k$.

Negacja spadków to powrót nad 43.5k$. Cała nadzieja w tym, że USA wyciągnie indeksy.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
0

Postautor: rubel » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 14:38

Zejście poniżej 40k raczej nieuniknione. Widział bym np. takie 1W jak zaznaczone.
Obrazek

Pytanie czy 38k utrzyma i dalej kontynuacja do góry czy rzeczywiście kaplica. No ale to pytanie bardziej do amerykanów. :D

Obrazek

Mamy też lukę na nasdaq
Obrazek

No i brawa dla naczelnego sułtana ze złotej za wyczucie ruchu spadkowego. :lol:

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 14:58

Btc po 41tys$ a ty czujesz duże zwątpienie i rezygnację? Co zrobisz przy 30tys$ za btc... Tak w ogóle to widzę, że więjszość ovstawia szybki zjazd i odbitkę a dlaczego nie migłoby być powolnego opadania z małymi korektami spadków?

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 15:36

w końcu coś się dzieje na wykresie to może małe karaoke? xD

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 15:55

@rubel Oj zejdzie poniżej 39,5k ale troszkę inaczej się te opory, wsparcia i lt rysują jak rok temu https://www.tradingview.com/x/iPcvnICE/
Jeśli będziemy mieć wzrosty to jak dla mnie jest to pierwsza poważna korekta podobna do tej z września 2021 gdzie pod koniec września cena spadła poniżej wsparcia/oporu na kilka dni czyli okolicę 41k wtedy. Teraz sytuacja wygląda troszkę inaczej i wysoce prawdopodobne zejście poniżej 39,5k albo w okolicę tego. Scenariusz może mieć troszkę sensu bo już widzę że zaczynają ludzie łapać longi chociaż moim zdaniem brakuje ostatniego szarpnięcia w okolicę wsparcia 39,5k.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 16:55

Btw nie wiem czy forum przeoczyło, ale FED ma zamiar się zacząć wyprzedawać w najbliższej przyszłości:

https://www.bloomberg.com/news/articles ... lion-month

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
10

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 17:18

Coś ku pokrzepieniu serc ;)

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomigan » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 17:27

ergorg pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 16:55 Btw nie wiem czy forum przeoczyło, ale FED ma zamiar się zacząć wyprzedawać w najbliższej przyszłości:

https://www.bloomberg.com/news/articles ... lion-month
https://pl.investing.com/analysis/czy-k ... -200258898
Pod koniec tego art jest wyjaśnione dla czego to takie ważne ( chyba że btc odklei się od sp500 )
32k pewne potem się zobaczy

Weteran
Reputacja postu: 
15

Postautor: RevWolt » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 17:55

Jak dla mnie totalny brak zainteresowania, kto chciał to kupił i trzyma a te kilka % cały czas mieli te kilka sztuk skutecznie zbijając cenę. W absurdalnej formie wygląda to tak, wielkie targowisko 200k ludzi ale tylko jeden towar dajmy na to ziemniaki. Sprzedawcy i kupujący po całym dniu są zadowoleni, końcowa cena wynosi 2zł za kilogram. Kto chciał to sprzedał, kto chciał to kupił. Po zamknięciu targowiska otwiera się mała budka i tam zaczynają sprzedawać to co kupili najpierw po 2zł, potem po 1,90 itd... aż do 1,50. I co z tego że poprzedniego dnia 200k ludzi handlowało po 2zł skoro cena przez noc poleciała o 25% w dół przez kilku ludzi. I ja to tak porównuję do obecnej sytuacji, kto chciał to kupił ale już brakuje hajsu i gdyby był tej nocy to cenę faktycznie by wyciągnął ale 0 to 0. Doskonale to widać po tym co się dzieje w weekend, handel staje a w poprzednią sobotę przez większość dnia cena oscylowała +/-0,2%. Dwie grube krechy i kurs odbijał się od nich jak pingpong, long/short/long/short. Dopiero pod koniec dnia coś się ruszyło ale praktycznie tak jest co tydzień. Podejrzewam że każdy się nachapał myśląc już że będzie druga hossa jak w 2021 ale widocznie za mało ludzi straciło jak w 2021 by to pchnąć dalej a jak wiadomo ktoś musi stracić a ktoś musi zyskać. 32k to za dużo i myślę że dojdziemy prędzej do kwoty gdzie liczba sprzedających będzie mniejsza od kupujących.

EDIT: No już brawie jest blisko, https://www.tradingview.com/x/79SHgDnb/

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: wszyscy » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 20:14

Na moje bycze oko to wystarczy i teraz czeka nas ruch w okolice 49-51k, oczywiście nie będzie to jednostajny ruch w górę ;)
Na tym poziomie kolejna "analiza".
Pozdrawiam

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 20:23

@wszyscy Coś w tym jest ale moim zdaniem jeszcze musimy zobaczyć 3xx, chociaż absurdalne jest to że moje alty zaczynają częściowo ruszać i to jeden na 1h wystrzelił prawie 10% nadrabiając dzisiejszy spadek.

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: xrtert » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 20:38

https://www.tradingview.com/chart/wzuUF ... AMEX%3AHYG - myślę ze największym problemem jest to. Rynek długu jest ważniejszy i większy niz rynek akcji. Mówi sie ze rynek akcji wyprzedza to co sie dzieje w gospodarce, a rynek długu wyprzedza wszystko. Mamy na 1d nowy dołek, wiec można spodziewać sie nowego dołka na nasdaqu. Wiec ja tu niestety nie widzę ruchu w gore a w dol. Chyba ze fed zmieni zdanie ale jeszcze pewno nie w tym roku.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 21:58

bitup pisze: poniedziałek, 4 kwietnia 2022, 20:02Uznając stablecoiny jako stół i zabezpieczenie całego rynku kryptowalut :arrow: 8 noga się wyłamała
Całkowita nowość , tego jeszcze nie grali i nie jedna osoba mogła sobie włączyć refleksję , co byłoby gdyby ..
bitup pisze: wtorek, 5 kwietnia 2022, 15:16 Precedens z łamiącym się o 35% stablecoinem zrobił chyba robotę mentalną

i ostatni mój post przy deklaracji że więcej 50000 w tym roku nie zobaczycie i deklaracji @Pleasek89 :arrow: choć mnie nie zależy żeby ktokolwiek znikał tylko żeby pisało x 10 osób tyle co piszę
bitup pisze: wtorek, 5 kwietnia 2022, 15:16 @voodoom pozycje łapiące szorciska miałem ustawione od 47000 - 47500 i 60% się złapało
Zakładacie że to może być to i rok :arrow: dwa spadamy a zbieramy dopiero po tym czasie i dopiero pompa w innym rozdaniu , tzn inna opowieść niż nft czy defi ( coś zawsze wymyślą , od ico się wyrobili ) i inne alty . I teraz nie ma się co szarpać jak 2018 :arrow: 2019 tylko spuścić i odczekać

Zróbcie sobie ćwiczenie . Tydzień nie oglądajcie nic o kryptowalutach , nie czytajcie a zagłębcie się w coś innego :arrow: na przykład analizy waluty czy spółek .. po tygodniu włączcie dowolny film z youtuba o krypto , brzmi to jak czysty idiotyzm dla kogoś z boku i takie naciągane handlowanie szklanymi kulkami w różnych kolorach bez większego celu , nawet dla kogoś kto zrobił sobie przerwę tak brzmi :arrow: mnóstwo materiałów = zero treści i sensu , wkręcili was ;)
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Wróć do „Przedszkole”