Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 2691 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2689
- 2690
- 2691
- 2692
- 2693
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 58
Postautor: Pancer » czwartek, 10 grudnia 2020, 13:28
Prawdopodobny zrzut MT.gox 140k btc( próba wywołania paniki)
https://bithub.pl/amp/kryptowaluty/giel ... -tygodnia/
JP.Morgan mówi, że btc zastąpi złoto( hossa trwa, trzeba kupować więcej)
https://bithub.pl/amp/kryptowaluty/bitc ... e-zaczela/
Analiza na ten moment podpowiada o zbieraniu energii na zrobienie UP, przynajmniej lokalnie.
/Obserwuję ETH i rozważam shorta, mimo że wyszła info o kupnie 100k eth przez instytucję.
/
@miso20 w JP Morgan jest hipokryzja, wysokości najwyższego szczytu gór naszej planety. Dla pieniędzy, są w stanie zmienić retoryka o 180°. Takie newsy też zwiastowały zakończenie trendu. Mamy albo - albo.
Pancer
- Weteran
- Reputacja: 2238
miso20
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » czwartek, 10 grudnia 2020, 14:21

### edited: 2020-12-10 14:53 ###
Zrzuty z helikopterka z pomocą

https://www.bankier.pl/wiadomosc/EBC-do ... 18075.html

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Początkujący
- Reputacja: -85
Postautor: BaśniowySmok » czwartek, 10 grudnia 2020, 15:01
Za parę dni powinno się wyjaśnić.
BaśniowySmok
- Weteran
- Reputacja: 2238
Postautor: miso20 » czwartek, 10 grudnia 2020, 15:01
Oświecisz błądzących?BaśniowySmok pisze: ↑ czwartek, 10 grudnia 2020, 15:01jeśli to, o czym ptaszki ćwierkają, jest prawdą — runie z kretesem.
miso20
- Początkujący
- Reputacja: -85
Postautor: BaśniowySmok » czwartek, 10 grudnia 2020, 15:16
Powiem tylko tyle, że 16 grudnia sieć ma się zmienić. Zobaczymy, czy to prawda.
BaśniowySmok
- Gaduła
- Reputacja: 2566

Postautor: KubaKoń » czwartek, 10 grudnia 2020, 15:34
Ptaszki, a raczej wielorybki ćwierkają to co chcą żeby ulica usłyszała. Zawsze będą krok przed nami i spływa do nas ta informacja, którą chcą żeby spłynęła żeby wywołać konkretne, zamierzone działanie ulicy.BaśniowySmok pisze: ↑ czwartek, 10 grudnia 2020, 15:01ptaszki ćwierkają
"Wiem, ale nie powiem, bo tak naprawdę nie wiem, ale może to prawda, ale jest szansa że nieprawda, więc nie powiem, mimo że wiem, chociaż pewności nie mam że wiem, ale wiem też że mogę nie wiedzieć, ale dowiemy się jak się wydarzy i wtedy powiem że wiedziałem, ale jak się nie wydarzy to w sumie będę cicho."BaśniowySmok pisze: ↑ czwartek, 10 grudnia 2020, 15:16Nie chcę tutaj szerzyć teorii spiskowych, bo sam nie wiem, czy to prawda.
Aha

KubaKoń
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: kAArter » czwartek, 10 grudnia 2020, 15:40
kAArter
- Weteran

Postautor: anagamidev » czwartek, 10 grudnia 2020, 16:01

Taki mały hint: BTC już nigdy nie spadnie poniżej 16k$

### edited: 2020-12-10 16:15 ###
Swoją drogą USD/PLN wybił nowe roczne low i chyba leci do 3PLN

anagamidev
- Weteran
- Reputacja: 1009

Postautor: Majkos » czwartek, 10 grudnia 2020, 17:39
Post w takim razie do usuniecia.
Majkos
- Początkujący
- Reputacja: 21
Postautor: Czesio68 » czwartek, 10 grudnia 2020, 18:10

Czesio68
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » czwartek, 10 grudnia 2020, 19:37
shinya56 pisze: ↑ środa, 9 grudnia 2020, 22:32Realizacja zysków (przytrzymanie pozycji) i szybka akceptacja straty.
Jak kurs pójdzie w drugą stronę co obstawiliśmy najgorsza opcja to uśrednianie strat. To jest ciężkie do zastosowywania, 2-3 lata z tym walczyłem.
Nic lepszego nie wymyślicie w tym biznesie.
1. Od momentu jak nauczyłem się tak grać jeszcze się nie wyzerowałem. Zdarzało mi się i to nie małe kwoty traciłem. To działa na zasadzie dwa kroki do przodu, jeden w tył. Oscyluję na plusie.
2. Gram na większych interwalach. 12h - do kilku dni. Analizuje wykres, stawiam pozycje, dalej obserwuje i odpowiednia reakcja na wydarzenia. Ogólnie kilka razy dziennie sprawdzam wykres na telefonie.
3. Zawsze jestem na lewarze x 2-3. Czasami zdarzy mi się trafić więcej jak ostatnio x25, ale to obserwuje wykres na żywo. Raz na 3 miesiące coś się trafi.
4. Dobre pytanie. W giełdę tak się wkręciłem, że prawie zawsze mam pozycję. Giełda pozytywnie wpływa na kilka spraw. Nauczyłem się cierpliwości, pokory do rynku. Do tego zarządzanie finansami w życiu osobistym. Nie żyje od "weekendu do weekendu" tylko codziennie coś się dzieje.
Siedzenie cały dzień przy kompie i granie na małych interwałach to nie dla mnie. Wole robić coś innego, niż patrzeć na wykres cały dzień

shinya56
- Weteran

Postautor: Majkos » czwartek, 10 grudnia 2020, 19:38

Majkos
- Weteran
- Reputacja: 275
Postautor: lekarz » czwartek, 10 grudnia 2020, 20:38
1. Jeśli to nie tajemnica to na jakim plusie oscylujesz? Nie chodzi mi o kwoty, a raczej procenty.shinya56 pisze: ↑ środa, 9 grudnia 2020, 22:32Realizacja zysków (przytrzymanie pozycji) i szybka akceptacja straty.
1. Od momentu jak nauczyłem się tak grać jeszcze się nie wyzerowałem. Zdarzało mi się i to nie małe kwoty traciłem. To działa na zasadzie dwa kroki do przodu, jeden w tył. Oscyluję na plusie.
2. Gram na większych interwalach. 12h - do kilku dni. Analizuje wykres, stawiam pozycje, dalej obserwuje i odpowiednia reakcja na wydarzenia. Ogólnie kilka razy dziennie sprawdzam wykres na telefonie.
3. Zawsze jestem na lewarze x 2-3. Czasami zdarzy mi się trafić więcej jak ostatnio x25, ale to obserwuje wykres na żywo. Raz na 3 miesiące coś się trafi.
4. Dobre pytanie. W giełdę tak się wkręciłem, że prawie zawsze mam pozycję. Giełda pozytywnie wpływa na kilka spraw. Nauczyłem się cierpliwości, pokory do rynku. Do tego zarządzanie finansami w życiu osobistym. Nie żyje od "weekendu do weekendu" tylko codziennie coś się dzieje.
Siedzenie cały dzień przy kompie i granie na małych interwałach to nie dla mnie. Wole robić coś innego, niż patrzeć na wykres cały dzień![]()
4. Bardziej mi chodziło o rodzinę. Bo jak sobie patrzę na niektórych graczy to nie mają na to czasu.
shinya56 jestem ciekaw Twojego zdania o Zaorskim. On wyznaje podobną filozofię gry co Ty. Niestety ostatnio chyba coś mu nie idzie. Jego poczynania można śledzić tutaj:
https://www.forexfactory.com/deskorolkarz
Gość na jednym rachunku zrobił 660 transakcji, a na drugim 266. Dodatkowo rachunki były jeszcze wielokrotnie zasilane. Moim zdaniem taka ilość transakcji jest wystarczająca, aby ocenić system (niestety negatywnie).
shinya56 wytłumacz mi proszę gdzie jest błąd w moim toku rozumowania. Gość będzie czekać kilka miesięcy, aż jego setup wejdzie i odrobi wtedy wszystkie straty? Ty też masz takk długo trwającą złą passę?
lekarz
Czesio68
- Weteran

Postautor: anagamidev » czwartek, 10 grudnia 2020, 21:00

### edited: 2020-12-10 21:26 ###

anagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 12:07 @Corso nie no, wg. mnie dobrze robisz(w sensie, że robisz jakieś ruchy w międzyczasie) tylko to nie jest long term, bo możesz np. gdzieś później powiedzmy na 10k$ sprzedać licząc na korektę do 9500$, kurs Ci odleci i już nigdy nie kupisz niżejA teoretycznie gdybyś dohodlował te 10 BTC do 100k$ to miałbyś 1M$ czyli 4 miliony złotych czyli 100 lat pracy za średnią krajową w Polsce
Ja to teraz gram max 2 BTC, lwia część już tylko na HODL
### edited: 2019-03-10 12:13 ###
@BitJanusz no ja piszę na bazie właśnego doświadczenia, różnie to bywa, jeśli trend jest byczy to trudno kupić niżej niż się sprzedało, na pewno nie sprzedawałbym 60% swoich BTC bez wyraźnego wygnału do spadku, a teraz nie ma ani sygnału do spadku, ani do wzrostuChociaż powoli, bo powoli, ale pniemy się ku górze
![]()

anagamidev
- Weteran

Postautor: Majkos » czwartek, 10 grudnia 2020, 21:05

Majkos
- Orator
- Reputacja: 4807

Postautor: mesrotten » czwartek, 10 grudnia 2020, 23:00
mesrotten pisze: ↑ czwartek, 3 grudnia 2020, 20:38 ..wtedy widziałbym jednak prędzej budowę trójkąta zwyżkującego i m/w miesięczną akumulację przed wybiciem 20 k.
Podejście pod ten mocny i psychologiczny opór na 20k aktualnie przypomina mi podejście pod 10 k w maju, również mocny psychologiczny opór.
Wtedy też był mocny i szybki shake out a później budowanie trójkąta w ramach kolejnych hl.
Aktualnie jak dla mnie kolejny dip w rejon 17 k - jeśli wystąpi - jest do kupowania, negacja powyższego to przełamanie struktury i zrobienie ll pod 16.2.
![]()
Konsolka trwa już dwa tygodnie i póki robimy HL to wygląda to nieźle, natomiast pewną podpowiedzią co szykuje rynek może być przebicie lokalnej (czerwonej) lt wzrostowej z drugiego obrazka (niebieskiej w pierwszym) - gdzie będzie byczo jeśli po przebiciu nie runiemy, zrobimy db do pułapu obecnego dołka lub mniej byczo jeśli zlecimy w okolice mediany dużego kanału (16.7) co, jeśli się utrzyma, nadal da nam HL i szansę na wyjście górą w ciągu 14/30 dni. Brak mocnej reakcji popytowej w tych rejonach (z dojściem do 19 k+/htf) może z czasem doprowadzić do zrobienia LL i szybkiej podróży w rejony dolnego ograniczenia dużego kanału.
Powyższa lt jest aktualnie testowana już czwarty raz, więc jej żywotność maleje. Imo byki powinny w tym ruchu wybić 18.6/7 dla potwierdzenia W bottom, w przeciwnym wypadku czeka nas kolejna próba przełamania lt.
Btw po info o mt gox czekam spokojnie do 15-18.12, dwa lata wstecz były to daty lokalnych dołków (6.5 i 3.2) a trzy lata temu szczytu bańki

Osobiście to najchętniej przytuliłbym za tydzień efekt paniki w okolicach 13 k.
mesrotten
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » piątek, 11 grudnia 2020, 01:13
ergorg
- Weteran

Postautor: anagamidev » piątek, 11 grudnia 2020, 02:32

Kontrakty

### edited: 2020-12-11 09:04 ###
Broni się dziad, ewentualny target double bottom 19500

Przebite, RSI okolice 30 zalecam potężne skupy za momento

anagamidev
-
Strona 2691 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2689
- 2690
- 2691
- 2692