Nie ma tam żadnego trójkąta, ta zielona linia jest tam, bo jest, przypadek. Za dużo tych trójkątów rysujecie.
Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 1460 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1458
- 1459
- 1460
- 1461
- 1462
- …
- 4707
- Następna
- Czarna Owca
- Reputacja: -176

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)
Postautor: osobliwy_nick » niedziela, 10 marca 2019, 03:51
Nie ma tam żadnego trójkąta, ta zielona linia jest tam, bo jest, przypadek. Za dużo tych trójkątów rysujecie.
osobliwy_nick
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 08:02

Ja osobiście patrzę na to tak. Skoro już raz było 20k$, to jest duża szansa, że kiedyś w przyszłości znowu dobijemy do tej ceny(co najmniej). Zatem ja kupując na cenach 4k$ i niżej mam pewne 500% ROI w mojej opinii podkreślam. Jeśli będzie spadało niżej to będę to traktował jako promocję i dokupywał. Nie muszę być perfekcyjnym w swoim handlowaniu, bo uważam, że to nie ma znaczenia. Chcę zarobić. Z drugiej strony np. dużo osób którzy mówią, że nie warto myśleć długoterminowo, boją się np. grać na 1h-4h, gdzie wahania są takie, że w ciągu dnia można wyciągnąć tyle co na wahnięciu o 300-500$, powiedzmy 5%, czyli jako daytrader powinno się mieć 100% zysku co 20 dni

Dodatkowo BTC można potraktować jako niedowartościowany chwilowo token do gry na altach

Na 1h, bullish hammer, ale wypadło z mniejszego kanaliku

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Wygadany
- Reputacja: 347
Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 09:57
Nie myślę ani o cenie 2000$ ani o ATH tylko o tym by choć w niedzielę te cholerne rynki były nieczynne :p
To oczywiście tekst z przymróżeniem oka, ale ... cena snu rośnie u mnie szybciej niż ten muł BTC
Mam taką linię wyrysowaną na Bitfinex 1D po dołkach z 6 lutego (po body) i 1 kwietnia/24 czerwca (knot) i wydaje się, że kurs jej nie może przebić, ale przez niewyspanie już nie pamiętam czemu ją rysowałam :p
edit:
jakie tam narzekanie :p
interesujące dla mnie byłyby wyniki ankiety, w której byłoby pytanie czy chcesz notowań 24h przez cały rok czy choć jeden dzień bez (w tygodniu, miesiącu
Lais
- Weteran

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 10:44

I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać

I wykresik 1h, żeby nie było, że syf

anagamidev
- Weteran
- Reputacja: 1607

Postautor: blink » niedziela, 10 marca 2019, 11:02
anagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 10:44I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać Ale takie podejście nic nie daje, bo będzie się miało rację przez długi czas n razy, a za n + 1 razem może nas wyleszczyć
Dokładnie jak było 6-8k wszyscy pisali, że 3-4k to dołek

blink
- Początkujący
- Reputacja: 88

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 11:19
@BitJanusz
mam identycznie

to nie wytrzymałem i wczoraj zrzuciłem 6btc na +3900 które mam nadzieję zrobi jeszcze dzisiaj minimum 6,5btc

Corso
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 10 marca 2019, 11:28
Tak na logikę gdybyś widział że wiele interesów ,,wisi'' w tej chwili na cieńkiej nitce, która oddziela je od bankructwa to nie wykorzystał byś tego

Ja bym wykorzystał (ich jedyny ratunek to wzrost ceny..) No nie ma zmiłuj. Kto by pomyślał rok temu, że Bitmain zachwieje się w posadach..
Ja mam dość komfortową sytuację, pisać sobie można, ale jak się ma zaangażowane środki człowiek się angażuje emocjonalnie.
Bez angażowania realnej kasy tylko sobie obserwuję, bez większych emocji.
Ale nie neguje zajebistości crypto - nadal koparki które kopią pokrywają mi 50% mojego czynszu za biuro, już wiele razy o tym pisałem. Kopie, shortuje, sprzedaje. Teraz eksperyment robię w marcu że sobie potrzymam chwilkę.
Ale jak gracie, macie porządne kwoty w tym, się nie sugerujcie, ja nie mam. Mam wolną głowę.
Nie ma tego pazura na kursie ,no chyba to widzi każdy, obojętnie czy long czy short.
ps. i z tym że wiecznie traci na shortowaniu. Wy to jesteście z tymi wzrostami niezmordowani

socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 93

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 11:44
anagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 10:44I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać Ale takie podejście nic nie daje, bo będzie się miało rację przez długi czas n razy, a za n + 1 razem może nas wyleszczyć
I tu ważna kwestia, nie chodzi o to kto kiedy miał racje i ile na tym zarobił bo to indywidualna sprawa. Chodzi o to że teraz też MOŻE mieć racje i warto brać to pod uwagę. Taki kubeł zimnej wody na wszystkie rozpalone łby w tym mój, kto chce niech korzysta i zwróci uwagę że są alternatywne scenariusze, kto nie chce niech żyje marzeniami. Sam byłem lokalnie bullish jeszcze parę dni temu, natomiast to co się rysuje te parę dni jakoś do mnie nie przemawia, zbyt klarownie to wygląda, dlatego obecnie jestem dużą częścią na shorcie.
szymoncorr
- Weteran

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 11:51

4h, być może bullish hammer

anagamidev
- Gaduła
- Reputacja: 343

Postautor: depar » niedziela, 10 marca 2019, 11:57
Od kilku dni pojawiają się wiadomości, że Fidelity ruszyło z kryptowalutami dla instytucji finansowych (dopływ świeżego kapitału). To może być początek wielkiej zmiany. Jak jeszcze dołączy BAKKT to można wypatrywać jakiegoś mocniejszego wybicia w górę. Niestety start crypto/Fidelity trafił na załamanie impulsu wzrostowego na S&P 500. Impuls wzrostowy na amerykańskich giełdach trwał gdzieś od 25 XII 2018 do 1 III 2019. Instytucje w odróżnieniu od indywidualnych inwestorów będą mocniej korelować swoje ruchy z giełdą amerykańską.
Bardzo ciekawy moment dla crypto. Warto śledzić ruchy BTC w najbliższych dniach
depar
- Początkujący

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 12:00
@nagamidevanagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 11:51@Corso to faktycznie long-termRyzykować ruch na +96k$ dla ruchu na -100-200$
.....nie no bez przeginki , aż tak w plecy chyba nie będę

nie wiem czy to mądry ruch , ale liczę na zjazd więc dlatego tak .... bo zawsze lepiej mieć 0,5btc wiecej

Corso
- Weteran

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 12:07

### edited: 2019-03-10 12:13 ###
@BitJanusz no ja piszę na bazie właśnego doświadczenia, różnie to bywa, jeśli trend jest byczy to trudno kupić niżej niż się sprzedało, na pewno nie sprzedawałbym 60% swoich BTC bez wyraźnego wygnału do spadku, a teraz nie ma ani sygnału do spadku, ani do wzrostu

anagamidev
- Weteran
- Reputacja: 6831

Postautor: BitJanusz » niedziela, 10 marca 2019, 12:11
to kupisz wyżej? skąd to dziwne założenie, że jak nie kupisz tam gdzie chciałeś, to już w ogóle nie kupisz?
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM
BitJanusz
- Wygadany
Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 12:17
Tam nie ma logiki - albo masz fuksa albo nie.
Lais
- Początkujący

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 12:28
anagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 11:51Ryzykować ruch na +96k$ dla ruchu na -100-200$
Ryzykować mało realny ruch dla realizacji zysku to coś dziwnego? Dla mnie to właśnie trading, kwintesencja spekulacji a to o czym ty piszesz to nie spekulacja to wiara w projekt co najwyżej, choć dla mnie raczej to tylko mało realne marzenia. Zawsze może odkupić to co sprzedał te 200$ wyżej i nic się nie stanie. Ale jak już ktoś wczesniej pisał, również szanuje że nie zmieniasz zdania. Też wierzę w kolejną banie, może nawet w kolejne ATH, ale w obliczu tylu klonów, chyba taniej będzie wypromować i spompować coś innego, zobaczymy.
@Lais Wytłumacz mi proszę dlaczego tak uparłaś się na handel na tym bitbayu, wiem że ktoś już o to pytał kiedyś ale nie mogę sobie przypomnieć twojej odpowiedzi. Może być pw co by nie śmiecić za wiele.
szymoncorr
- Gaduła
- Reputacja: 698

Postautor: Jahu » niedziela, 10 marca 2019, 12:35
kozaki_wiesi pisze: ↑ sobota, 9 marca 2019, 21:58Mam deja vu z okresu gdy btc tkwił w przedziale 6,2 - 6,4. Takie same posty tu były na porządku dziennym. Bardzo silny "opór w dół" nie wytrzymał minuty gdy ruszyła podaż
Nonsens. Nie było wtedy żadnego silnego oporu, a każdy rozsądny człowiek musiał zakładać spadek 80-90% od ATH. Ja już rok temu stawiałem na dołek na poziomie 3000$. Zaskakujące w rozwoju wypadków były jedynie gwałtowność ruchu i brak odbić. Po drugie to był ewidentny trójkąt zniżkujący, który musiał zostać przebity, bo uderzaliśmy w opór dobre kilka, kilkanaście razy, a teraz nawet nie przetestowaliśmy jeszcze dołka z 15 grudnia. Poza tym wtedy mieliśmy mnóstwo osób obkupionych na bańce i czekających na wyjście. Teraz sytuacja jest zupełnie inna.fusywszklanejkuli pisze: ↑ sobota, 9 marca 2019, 22:17To bywa zwodnicze. W jeszcze lepszej równowadze byliśmy od początku września do początku listopada ubiegłego roku, aż klaunom od najprawdziwszej wizji Satoshiego zachciało się zaprezentować najnowszy numer, co idealnie zgrało się z sytuacją na wykresie i poooooszło. Niby technicznie wszystko pasowało, ale sam zostałem bardzo zaskoczony, że rynek było stać na tak dynamiczny ruch, obojętnie w którą stronę.
Jahu
- Wygadany
Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 12:39
Pamiętam, że @Corso tam kupował bo się pytał na temat zakupu więc mu odpisuję jak to wygląda z mojego doświadczenia.
@Jahu
a nie było też wtedy tak, że jakaś wojenka byłą między (nie wnikałam i nie pamiętam), kopalniami, jakimiś grupami decyzyjnymi czy stronnictwami i ktoś groził, że zrzuci BTC by pokryć koszty kopani czy czegoś tam, jeśli coś tam na czym mu zależy nie przejdzie, czy aby pokryć koszty kopania.
Sorry za chaos ale nie pamiętam o co chodziło, a było to przed spadkami.
@szymoncorr no właśnie o to chodzi, dzięki za przypomnienie. Potem jak byłyby spadki to już się nie zastanawiałam nad tym, ale gdyby to była kula, która uruchomiła lawinę, czyli spadki wykreowane przez sytuację (i oczywiście ustawienie się przez nich na grę na spadki by nie były to zrzuty bezsensowne) to może być kłopot z niższymi dołkami jeśli nie nastąpi kolejna wykreowana sytuacja, w sensie - jakiś pretekst do podobnej akcji. Trochę to było jak wojna samców alfa - jeden mówi tam mi robisz, to ja ci pokaże na co mnie stać.
Może to trochę zbyt oderwane od rzeczywistości ale trzeba rozważać każdą opcję.
Lais
- Początkujący

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 12:55

szymoncorr
- Początkujący

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 13:21
@LaisLais pisze: ↑ niedziela, 10 marca 2019, 12:17 @Corso na bitbay to ciężko Ci będzie pomnożyć, chyba, że mocno zlecimy, bo na tej giełdzie dołki są zawsze o wiele wyżej niż na innych giełdach, mają mały wolumen i generalnie nie wiadomo gdzie wypadną haha bo to zależy gdzie stoi dany bot, czy ucieknie czy nie ucieknie niżej, a jak ktoś zapomni wycofać ofertę nawet na 1 BTC to może się na niej zatrzymać.
Tam nie ma logiki - albo masz fuksa albo nie.
tak dokładnie , tam wprowadziłem kasę i teraz też tam sprzedałem choć wiem i już zdążyłem to zaobserwować , że tam np. nie występują żadne ostre szpile jak ma to miejsce choćby na stampie , a jeśli nawet jest jakiś szybki większy ruch to jest to zdecydowanie bardziej uśrednione , ale też minimalnie opóźnione w reakcji do stampa ( tu na plus jeśli jest się on-line można coś zadziałać

PS
nie jestem zbytnio jeszcze z tym wszystkim "obcykany" i trochę po prostu obawiam się przerzucić BTC na stampa by tam podziałać , a z drugiej strony , to jak dla mnie czyli "długoterminowe" lokaty ( głównie zakup btc ) to BB jak na razie wystarczy
Corso
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 10 marca 2019, 13:32
Zainteresowałeś mnie, i pół godzinki sobie poczytałem co to właściwie jest. Bo faktycznie przedstawiane jest jako takie globalne HODL. Duże przedsiębiorstwa wpłacają miliard powiedźmy, trzymają, zmniejsza się się ilość coinów (bo zabezpieczeją z crypto) i Moon.ale...to nie do końca tak.
https://www.fidelitydigitalassets.com/b ... assets.pdf
To można by nazwać takim gigantycznym Ledgerem pod opieką tej firmy, jest możliwość wypłacania, przesyłania na giełdy, czyli też grania na obie pozycje. To ma zapewnić bezpieczeństwo przechowywania środków. Na plus to też widzę, że się zaczynają giełdy integrować, czyli może będzie też możliwość przesłania na giełdę - pogrania (sprzedania/odkupienia taniej) czy long/short i powrotnie do nich żeby bezpiecznie leżało.
https://blog.coinbase.com/coinbase-laun ... 240e054ac7
Ale dlaczego akurat miałoby jedynie spowodować tylko jedno biegunowy kierunek, to zasadniczo nie znalazłem odpowiedzi

socjolog2008
-
Strona 1460 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1458
- 1459
- 1460
- 1461
- 1462