Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -176
Reputacja postu: 
-70
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: osobliwy_nick » niedziela, 10 marca 2019, 03:51

Nawet, jeśli bitcoin nie upadnie - to powinien. Tak będzie lepiej dla wszystkich. Tymczasem chyba zagram pod ten scenariusz:

Obrazek

Nie ma tam żadnego trójkąta, ta zielona linia jest tam, bo jest, przypadek. Za dużo tych trójkątów rysujecie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 08:02

@szymoncorr przecież pisałem to żartobliwie, akurat @socjolog2008 to spoko gość, po prostu wydaje mi się, że sieje FUD i blefuje :D I już tłumaczyłem z czego wynika mój 1 mln $ i dlaczego warto brać pod uwagę. Przecież, żeby dojść do takiej kwoty to wymaga czasu, ale jak już każdy będzie pewny tego miliona to już będzie 100k$ co najmniej :D Zauważ, że Ty się fiksujesz na jakiejś konkretnej cenie, wg. mnie to działa tak, że jeśli ktoś kupuje na 10k$ czy na 20k$ to też chce zarobić co najmniej 10x tak samo jak osoba, która kupwała na 100$ i 1k$. Jedni kupują inni sprzedają, proste. Zatem w pewnym momencie osób, które kupowały na wysokich cenach jest więcej, oni HODL'ują i nie sprzedają poniżej, akumulują i w końcu następuje jakieś przesilenie, cena zaczyna rosnąć. Poprzednie ATH to było 1k$, a ostatnie to było 20x czyli 20k$, do kolejnego 100k$ to zaledwie już 5x, a jak pęknie 100k$, to dla wielu osób 1M$ to już będzie kwestia czasu :D Od 4k$ do 1M$ to jest 250x, czyli inwestując/ryzykując teraz 1000PLN na długi termin jest szansa mieć z tego 250.000PLN, czy nie warto zamrozić tego tysiaka na kilka lat? :D
Ja osobiście patrzę na to tak. Skoro już raz było 20k$, to jest duża szansa, że kiedyś w przyszłości znowu dobijemy do tej ceny(co najmniej). Zatem ja kupując na cenach 4k$ i niżej mam pewne 500% ROI w mojej opinii podkreślam. Jeśli będzie spadało niżej to będę to traktował jako promocję i dokupywał. Nie muszę być perfekcyjnym w swoim handlowaniu, bo uważam, że to nie ma znaczenia. Chcę zarobić. Z drugiej strony np. dużo osób którzy mówią, że nie warto myśleć długoterminowo, boją się np. grać na 1h-4h, gdzie wahania są takie, że w ciągu dnia można wyciągnąć tyle co na wahnięciu o 300-500$, powiedzmy 5%, czyli jako daytrader powinno się mieć 100% zysku co 20 dni :D Ale nie, `to musi spaść do 2k$ albo do 500$, obrażam się, uciekam z rynku` to jest zachowanie takiej małej dziewczynki, która obraża się o jakąś pierdołę, tupie sobie nóżką i odwraca się na pięcie pokazując swoje ja, a nie zachowanie dojrzałego trader'a, który myśli logicznie i trzyma emocje na wodzy, gra to co daje rynek i próbuje wyjść na swoje :D
Dodatkowo BTC można potraktować jako niedowartościowany chwilowo token do gry na altach :D Jeśli ktoś gra kapitałem rzędku kilku tysięcy $/PLN, to spokojnie może skupować wypłaszczenia i łapać te 5-20% dziennie, co pozwoli mu masakrycznie uśrednić cenę BTC jeśli akumuluje :D

Na 1h, bullish hammer, ale wypadło z mniejszego kanaliku :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 09:57

@anagamidev co do małych dziewczynek :p to ja jestem cholernie niewyspana i mam gdzieś czy pójdzie +1000$ czy - 1000$
Nie myślę ani o cenie 2000$ ani o ATH tylko o tym by choć w niedzielę te cholerne rynki były nieczynne :p

To oczywiście tekst z przymróżeniem oka, ale ... cena snu rośnie u mnie szybciej niż ten muł BTC

Mam taką linię wyrysowaną na Bitfinex 1D po dołkach z 6 lutego (po body) i 1 kwietnia/24 czerwca (knot) i wydaje się, że kurs jej nie może przebić, ale przez niewyspanie już nie pamiętam czemu ją rysowałam :p

edit:
jakie tam narzekanie :p
interesujące dla mnie byłyby wyniki ankiety, w której byłoby pytanie czy chcesz notowań 24h przez cały rok czy choć jeden dzień bez (w tygodniu, miesiącu
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 marca 2019, 11:10 przez Lais, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 10:44

@Lais czyli potwierdzasz moje tezy, w każdym Twoim poście jakieś narzekanie. Mulenie BTC to szansa dla alt'ów, dzisiaj STEEM przykładowo daje pięknie zarobić :D Ja raczej staram się dostosować do sytuacji i znaleźć w niej jakiś pozytyw :D
Spoiler:
Dla przypomnienia moja rozmowa ze sławetnym panem misiem :D Gość idealnie przewidział target, a ja zajebiście się pomyliłem, mimo to, teraz mam ponad 2x więcej BTC niż przed bańką, a ten pan ciągle traci na shortowaniu mimo, że miał rację. Pomylił się zaledwie o 100$, pomijalny procent. Chociaż wg. mnie powinien też mieć dwa razy więcej BTC skoro wszystko sprzedał przed spadkiem :D Znajmość target'ów potencjalnych musi iść w parze z odpowiednim wyczuciem, timingiem i działaniem. W przeciwnym razie jesteśmy osobami, które liżą lizaka przez papierek :D
Obrazek
I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać :D Ale takie podejście nic nie daje, bo będzie się miało rację przez długi czas n razy, a za n + 1 razem może nas wyleszczyć :D

I wykresik 1h, żeby nie było, że syf :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » niedziela, 10 marca 2019, 11:02

anagamidev pisze: niedziela, 10 marca 2019, 10:44I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać Ale takie podejście nic nie daje, bo będzie się miało rację przez długi czas n razy, a za n + 1 razem może nas wyleszczyć

Dokładnie jak było 6-8k wszyscy pisali, że 3-4k to dołek :D Teraz nagle okazuje się, że dołek to już 2-2,5k. Ciekawe, co przy tych 2,5k byłoby dołkiem, ale spokojnie tę grupę też musi wyleszczyć nie ma że boli :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
7

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 11:19

BitJanusz pisze: sobota, 9 marca 2019, 17:27 pewnie jutro wieczorem zakończą się te słabe wzrosty na żałosnym wolumenie i pierdyknie świeca -15%. I koniec zabawy będzie
...................
....powyższe to raczej przeczucie, niż TA. Nie mogę pozbyć się przeczucia, że zaraz pierdyknie ;)
@BitJanusz
mam identycznie ;) i chociaż kupiłem na długoterminową lokatę 10btc x3650 .... "miałem nie ruszać" :mrgreen: ,
to nie wytrzymałem i wczoraj zrzuciłem 6btc na +3900 które mam nadzieję zrobi jeszcze dzisiaj minimum 6,5btc :mrgreen:

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
3

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 10 marca 2019, 11:28

@anagamidev wieszcze, nie wieszcze. Widzę potencjał oparty o przesłanki w postaci mocy/trudności i pewnego zapętlenia na rynku.
Tak na logikę gdybyś widział że wiele interesów ,,wisi'' w tej chwili na cieńkiej nitce, która oddziela je od bankructwa to nie wykorzystał byś tego :?:
Ja bym wykorzystał (ich jedyny ratunek to wzrost ceny..) No nie ma zmiłuj. Kto by pomyślał rok temu, że Bitmain zachwieje się w posadach..
Ja mam dość komfortową sytuację, pisać sobie można, ale jak się ma zaangażowane środki człowiek się angażuje emocjonalnie.
Bez angażowania realnej kasy tylko sobie obserwuję, bez większych emocji.
Ale nie neguje zajebistości crypto - nadal koparki które kopią pokrywają mi 50% mojego czynszu za biuro, już wiele razy o tym pisałem. Kopie, shortuje, sprzedaje. Teraz eksperyment robię w marcu że sobie potrzymam chwilkę.
Ale jak gracie, macie porządne kwoty w tym, się nie sugerujcie, ja nie mam. Mam wolną głowę.
Nie ma tego pazura na kursie ,no chyba to widzi każdy, obojętnie czy long czy short.
ps. i z tym że wiecznie traci na shortowaniu. Wy to jesteście z tymi wzrostami niezmordowani :mrgreen: dwa tygodnie temu w Niedziele o 15:00 kto był beneficjentem spadku o 400$, no właśnie shorciarze. Walczy, podnosi się, próbuje dalej. Kibicuje Wszystkim. To Gra.
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 marca 2019, 11:44 przez socjolog2008, łącznie zmieniany 1 raz.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 93
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 11:44

anagamidev pisze: niedziela, 10 marca 2019, 10:44I jeszcze jedna kwestia. Gość dostał swoje 3333$, a mimo to nadal wieszczy spadki, jak spadniemy do 1k$ to pewnie też będzie wieszczył, że musi/będzie dalej spadać Ale takie podejście nic nie daje, bo będzie się miało rację przez długi czas n razy, a za n + 1 razem może nas wyleszczyć

I tu ważna kwestia, nie chodzi o to kto kiedy miał racje i ile na tym zarobił bo to indywidualna sprawa. Chodzi o to że teraz też MOŻE mieć racje i warto brać to pod uwagę. Taki kubeł zimnej wody na wszystkie rozpalone łby w tym mój, kto chce niech korzysta i zwróci uwagę że są alternatywne scenariusze, kto nie chce niech żyje marzeniami. Sam byłem lokalnie bullish jeszcze parę dni temu, natomiast to co się rysuje te parę dni jakoś do mnie nie przemawia, zbyt klarownie to wygląda, dlatego obecnie jestem dużą częścią na shorcie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 11:51

@Corso to faktycznie long-term :D Ryzykować ruch na +96k$ dla ruchu na -100-200$ :D A plus, że podzieliłeś się liczbami :D 10 BTC to wg. mnie dość sporo, wystarczyłoby niecałe 2 miliony takich osób na świecie i zabrakłoby BTC :D

4h, być może bullish hammer :D Ciężko powiedzieć :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 343
Reputacja postu: 
3

Postautor: depar » niedziela, 10 marca 2019, 11:57

Nie wiem czy ktoś pisał bo ostatnio nie czytałem forum.
Od kilku dni pojawiają się wiadomości, że Fidelity ruszyło z kryptowalutami dla instytucji finansowych (dopływ świeżego kapitału). To może być początek wielkiej zmiany. Jak jeszcze dołączy BAKKT to można wypatrywać jakiegoś mocniejszego wybicia w górę. Niestety start crypto/Fidelity trafił na załamanie impulsu wzrostowego na S&P 500. Impuls wzrostowy na amerykańskich giełdach trwał gdzieś od 25 XII 2018 do 1 III 2019. Instytucje w odróżnieniu od indywidualnych inwestorów będą mocniej korelować swoje ruchy z giełdą amerykańską.
Bardzo ciekawy moment dla crypto. Warto śledzić ruchy BTC w najbliższych dniach
Na swojej stronie https://zdalnyprofit.pl/category/kryptostrategia/ szczegółowo opisuję prostą strategię btc/usd dla początkujących

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 12:00

anagamidev pisze: niedziela, 10 marca 2019, 11:51@Corso to faktycznie long-term :D Ryzykować ruch na +96k$ dla ruchu na -100-200$ :D
@nagamidev
.....nie no bez przeginki , aż tak w plecy chyba nie będę :shock: dzisiaj raczej nie dociągniemy do 100k$ :mrgreen:
nie wiem czy to mądry ruch , ale liczę na zjazd więc dlatego tak .... bo zawsze lepiej mieć 0,5btc wiecej :mrgreen: :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 marca 2019, 12:07

@Corso nie no, wg. mnie dobrze robisz(w sensie, że robisz jakieś ruchy w międzyczasie) tylko to nie jest long term, bo możesz np. gdzieś później powiedzmy na 10k$ sprzedać licząc na korektę do 9500$, kurs Ci odleci i już nigdy nie kupisz niżej :D A teoretycznie gdybyś dohodlował te 10 BTC do 100k$ to miałbyś 1M$ czyli 4 miliony złotych czyli 100 lat pracy za średnią krajową w Polsce :D Ja to teraz gram max 2 BTC, lwia część już tylko na HODL :D

### edited: 2019-03-10 12:13 ###
@BitJanusz no ja piszę na bazie właśnego doświadczenia, różnie to bywa, jeśli trend jest byczy to trudno kupić niżej niż się sprzedało, na pewno nie sprzedawałbym 60% swoich BTC bez wyraźnego wygnału do spadku, a teraz nie ma ani sygnału do spadku, ani do wzrostu :D Chociaż powoli, bo powoli, ale pniemy się ku górze :D
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 marca 2019, 12:27 przez anagamidev, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » niedziela, 10 marca 2019, 12:11

anagamidev pisze: niedziela, 10 marca 2019, 12:07kurs Ci odleci i już nigdy nie kupisz niżej :D
to kupisz wyżej? skąd to dziwne założenie, że jak nie kupisz tam gdzie chciałeś, to już w ogóle nie kupisz?
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Wygadany
Reputacja postu: 
1

Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 12:17

@Corso na bitbay to ciężko Ci będzie pomnożyć, chyba, że mocno zlecimy, bo na tej giełdzie dołki są zawsze o wiele wyżej niż na innych giełdach, mają mały wolumen i generalnie nie wiadomo gdzie wypadną haha bo to zależy gdzie stoi dany bot, czy ucieknie czy nie ucieknie niżej, a jak ktoś zapomni wycofać ofertę nawet na 1 BTC to może się na niej zatrzymać.
Tam nie ma logiki - albo masz fuksa albo nie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 12:28

@BitJanusz Też właśnie próbuję to zrozumieć ale nie potrafię tak samo jak:
anagamidev pisze: niedziela, 10 marca 2019, 11:51Ryzykować ruch na +96k$ dla ruchu na -100-200$

Ryzykować mało realny ruch dla realizacji zysku to coś dziwnego? Dla mnie to właśnie trading, kwintesencja spekulacji a to o czym ty piszesz to nie spekulacja to wiara w projekt co najwyżej, choć dla mnie raczej to tylko mało realne marzenia. Zawsze może odkupić to co sprzedał te 200$ wyżej i nic się nie stanie. Ale jak już ktoś wczesniej pisał, również szanuje że nie zmieniasz zdania. Też wierzę w kolejną banie, może nawet w kolejne ATH, ale w obliczu tylu klonów, chyba taniej będzie wypromować i spompować coś innego, zobaczymy.

@Lais Wytłumacz mi proszę dlaczego tak uparłaś się na handel na tym bitbayu, wiem że ktoś już o to pytał kiedyś ale nie mogę sobie przypomnieć twojej odpowiedzi. Może być pw co by nie śmiecić za wiele.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jahu » niedziela, 10 marca 2019, 12:35

kozaki_wiesi pisze: sobota, 9 marca 2019, 21:58Mam deja vu z okresu gdy btc tkwił w przedziale 6,2 - 6,4. Takie same posty tu były na porządku dziennym. Bardzo silny "opór w dół" nie wytrzymał minuty gdy ruszyła podaż
fusywszklanejkuli pisze: sobota, 9 marca 2019, 22:17To bywa zwodnicze. W jeszcze lepszej równowadze byliśmy od początku września do początku listopada ubiegłego roku, aż klaunom od najprawdziwszej wizji Satoshiego zachciało się zaprezentować najnowszy numer, co idealnie zgrało się z sytuacją na wykresie i poooooszło. Niby technicznie wszystko pasowało, ale sam zostałem bardzo zaskoczony, że rynek było stać na tak dynamiczny ruch, obojętnie w którą stronę.
Nonsens. Nie było wtedy żadnego silnego oporu, a każdy rozsądny człowiek musiał zakładać spadek 80-90% od ATH. Ja już rok temu stawiałem na dołek na poziomie 3000$. Zaskakujące w rozwoju wypadków były jedynie gwałtowność ruchu i brak odbić. Po drugie to był ewidentny trójkąt zniżkujący, który musiał zostać przebity, bo uderzaliśmy w opór dobre kilka, kilkanaście razy, a teraz nawet nie przetestowaliśmy jeszcze dołka z 15 grudnia. Poza tym wtedy mieliśmy mnóstwo osób obkupionych na bańce i czekających na wyjście. Teraz sytuacja jest zupełnie inna.

Wygadany
Reputacja postu: 
3

Postautor: Lais » niedziela, 10 marca 2019, 12:39

@szymoncorr nie handluję na bitbay od wyłączenia ofert ukrytych tylko wychodzę tam na PLN arbitrażem gdy tej giełdzie odbija szajba. Absurdy BB to moje hobby :p bo próbuję zrozumieć rozumowanie statystycznego idioty, dlaczego kupuje po zawyżonej cenie w momencie gdy spada (z sukcesami). Poznanie schematu zachowań idioty to klucz do sukcesu w DT hehe (to tak żartem)

Pamiętam, że @Corso tam kupował bo się pytał na temat zakupu więc mu odpisuję jak to wygląda z mojego doświadczenia.

@Jahu

a nie było też wtedy tak, że jakaś wojenka byłą między (nie wnikałam i nie pamiętam), kopalniami, jakimiś grupami decyzyjnymi czy stronnictwami i ktoś groził, że zrzuci BTC by pokryć koszty kopani czy czegoś tam, jeśli coś tam na czym mu zależy nie przejdzie, czy aby pokryć koszty kopania.
Sorry za chaos ale nie pamiętam o co chodziło, a było to przed spadkami.

@szymoncorr no właśnie o to chodzi, dzięki za przypomnienie. Potem jak byłyby spadki to już się nie zastanawiałam nad tym, ale gdyby to była kula, która uruchomiła lawinę, czyli spadki wykreowane przez sytuację (i oczywiście ustawienie się przez nich na grę na spadki by nie były to zrzuty bezsensowne) to może być kłopot z niższymi dołkami jeśli nie nastąpi kolejna wykreowana sytuacja, w sensie - jakiś pretekst do podobnej akcji. Trochę to było jak wojna samców alfa - jeden mówi tam mi robisz, to ja ci pokaże na co mnie stać.
Może to trochę zbyt oderwane od rzeczywistości ale trzeba rozważać każdą opcję.
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 marca 2019, 13:05 przez Lais, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymoncorr » niedziela, 10 marca 2019, 12:55

@Lais Chodzi Ci zapewne o sytuację z wojnę na hashe która miała miejsce przy forkowaniu BCH czy tam BCC czy BABC czy BSV czy coś :lol:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Corso » niedziela, 10 marca 2019, 13:21

Lais pisze: niedziela, 10 marca 2019, 12:17 @Corso na bitbay to ciężko Ci będzie pomnożyć, chyba, że mocno zlecimy, bo na tej giełdzie dołki są zawsze o wiele wyżej niż na innych giełdach, mają mały wolumen i generalnie nie wiadomo gdzie wypadną haha bo to zależy gdzie stoi dany bot, czy ucieknie czy nie ucieknie niżej, a jak ktoś zapomni wycofać ofertę nawet na 1 BTC to może się na niej zatrzymać.
Tam nie ma logiki - albo masz fuksa albo nie.
@Lais
tak dokładnie , tam wprowadziłem kasę i teraz też tam sprzedałem choć wiem i już zdążyłem to zaobserwować , że tam np. nie występują żadne ostre szpile jak ma to miejsce choćby na stampie , a jeśli nawet jest jakiś szybki większy ruch to jest to zdecydowanie bardziej uśrednione , ale też minimalnie opóźnione w reakcji do stampa ( tu na plus jeśli jest się on-line można coś zadziałać ;) ) choć na tych szpilach na BB za wiele się nie ugra bo ich nie ma ;)
PS
nie jestem zbytnio jeszcze z tym wszystkim "obcykany" i trochę po prostu obawiam się przerzucić BTC na stampa by tam podziałać , a z drugiej strony , to jak dla mnie czyli "długoterminowe" lokaty ( głównie zakup btc ) to BB jak na razie wystarczy

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 10 marca 2019, 13:32

depar pisze: niedziela, 10 marca 2019, 11:57Fidelity ruszyło z kryptowalutami dla instytucji finansowych (dopływ świeżego kapitału). To może być początek wielkiej zmiany. Jak jeszcze dołączy BAKKT to można wypatrywać jakiegoś mocniejszego wybicia w górę

Zainteresowałeś mnie, i pół godzinki sobie poczytałem co to właściwie jest. Bo faktycznie przedstawiane jest jako takie globalne HODL. Duże przedsiębiorstwa wpłacają miliard powiedźmy, trzymają, zmniejsza się się ilość coinów (bo zabezpieczeją z crypto) i Moon.ale...to nie do końca tak.
https://www.fidelitydigitalassets.com/b ... assets.pdf
To można by nazwać takim gigantycznym Ledgerem pod opieką tej firmy, jest możliwość wypłacania, przesyłania na giełdy, czyli też grania na obie pozycje. To ma zapewnić bezpieczeństwo przechowywania środków. Na plus to też widzę, że się zaczynają giełdy integrować, czyli może będzie też możliwość przesłania na giełdę - pogrania (sprzedania/odkupienia taniej) czy long/short i powrotnie do nich żeby bezpiecznie leżało.
https://blog.coinbase.com/coinbase-laun ... 240e054ac7
Ale dlaczego akurat miałoby jedynie spowodować tylko jedno biegunowy kierunek, to zasadniczo nie znalazłem odpowiedzi :idea: tak marketingowo jest przedstawiane, czy odbierane w społeczności.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Wróć do „Przedszkole”