Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 2145 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2143
- 2144
- 2145
- 2146
- 2147
- …
- 4707
- Następna
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » piątek, 3 stycznia 2020, 16:41
Bit-els
- Weteran
- Reputacja: 1765

Postautor: Dovakhiin » piątek, 3 stycznia 2020, 17:16
Dovakhiin
- Gaduła
- Reputacja: 1493

Postautor: Vetz » piątek, 3 stycznia 2020, 17:37
Na 1M bardzo byczo o czym już pisałem wcześniej, taki obrys świec daje nam w dłuższym terminie pewność, że kurs będzie dążył do głównej LT spadkowej, kluczowe będzie to, jak zachowa się $
wg. ob zrobiliśmy korekte 1:1, jeżeli odbicie przebije 7,55 da nam to duza szanse na atak w/w LT spadkowej oznaczonej na pomaranczowo i lokalnego szczytu, ktory nas mocno znokautowal i głównej LT
By wzrostowy impuls trwal, nie powinnismy zejsc ponizej 7,28 - AT dla DT pod finex
Jeżeli zostaniemy dzisiaj na zblizonym poziomie uksztaltuje nam sie GC na 1D, a wtedy szanse na zanegowanie DC na 1W dosc wysokie
Vetz
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » piątek, 3 stycznia 2020, 18:03
socjolog2008 pisze: ↑ piątek, 3 stycznia 2020, 07:48Można pod tych kawalarzy grać. Teraz sobie wyobraźcie że ciągną to nawet i pod Grunwald (4 razy zjeżdżali tam w dół) na 7.4, później z finezją przebijają 7.65 i wjazd do trójkąta, włącza się halvingowa euforia i leci na 7.877 a na końcu nawet do 8.36 wchodząc do trójkątów, przebijając linie (kij wie jakie już, bo tyle tego mam narysowane że sam się pogubiłem)

No tu trzeba uważać na 7500, później to już macie drogę na 8.4 otwartą (i tam ja mam drogę otwartą do otwierania shorcików). Ale się rozbrykało towarzystwo, dwa takie dni i euforia sięgnie zenitu, wybieranie koloru lambo, tapczanów do zamku we Francji, kamieni do sygnetu

socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » piątek, 3 stycznia 2020, 18:06

adiqq
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » piątek, 3 stycznia 2020, 18:12
socjolog2008 pisze: ↑ czwartek, 2 stycznia 2020, 18:34Jeśli wyjebkowicze nie stracili swojego poczucia humoru to powinno wystrzelić nawet i o 1000$+
Co miałem do napisania. Napisałem wczoraj, jak już u większości były Marsowe miny. Dzisiaj Księżyc

@adiqq to są wasze imaginacje odnośnie negatywnego przekazu z mojej strony. Że ja fanem BTC nie jestem to prawda stara jak mój login tutaj. Ale w graniu na long/short to nie przeszkadza (czasami zafiksuje się nad shortami). Nie rozumiem takiego upłycania pisania co się myśli o walorze spekulacyjnym, na którym się gra. Fiatów tu nie lubisz rozumiem, a w nich zarabiasz, płacisz rachunki, masz kredyty, leasingi. Czaisz

socjolog2008
- Moderator
- Reputacja: 4404

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 3 stycznia 2020, 18:46
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » piątek, 3 stycznia 2020, 19:00

socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » piątek, 3 stycznia 2020, 19:10
socjolog2008 pisze: ↑ piątek, 3 stycznia 2020, 19:00Często mam wrażenie że tu sama spekulacja, tona pie.enia i zero testowania
No tak, dlatego dobrze, że czasami poruszasz te kwestię, odezwę się priv i potestujemy shielded xD
Ale dobrze wiesz, że bez spekulacji, nie bylibyśmy tutaj gdzie jesteśmy...
adiqq
- Początkujący
- Reputacja: 109
Postautor: wloczykij78 » piątek, 3 stycznia 2020, 19:23

wloczykij78
- Moderator

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 3 stycznia 2020, 19:32
Jedyna szansa bitcoina to rola pieniądza (cyfrowe złoto). O staniu się walutą nie ma mowy.
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Początkujący
- Reputacja: 882
Postautor: jondoexxx » piątek, 3 stycznia 2020, 19:54
https://unstoppabledomains.com/
https://www.coindesk.com/coinbase-ceo-a ... il-bitcoin
kilka lat i to będzie gotowe. Na początku lat 90tych, wysłanie emaila trwało 2 dni i trzeba było umieć kodować

jondoexxx
- Weteran
- Reputacja: 2772

Postautor: amneziahaze » piątek, 3 stycznia 2020, 19:58
Nigdy nie byłem bardziej pewny tej technologii jak w czasach upadającej wizerunkowo hegemonii USA i bojaźliwej próbującej zachować neutralność Europy. Dla zupełnego przeciętniaka z tłumu próbującego się schować przed wojną albo inflacją BTC jest GENIALNYM wynalazkiem do tego. Zaryzykuję nawet że dużo lepszym od złota czy nieruchomości. Im jego cena będzie wyższa - tym bezpieczniejszy i pewny do nagłego schowania kapitału na trudne czasy. Im wyższa cena BTC tym lepiej dla ludzi i ich fiatów.kozaki_wiesi pisze: ↑ piątek, 3 stycznia 2020, 19:32(cyfrowe złoto)
@socjolog2008 A sprawdzałeś jak działa platforma TRX?
amneziahaze
- Początkujący
- Reputacja: 109
Postautor: wloczykij78 » piątek, 3 stycznia 2020, 19:59
Nie wyobrażam sobie również sytuacji, że waluty fiat zaprzęgną w swoje szeregi technologię blockchain - bo jak to, nie da się pieniądza dodrukować? Nie, aż takim optymistą nie jestem - co najwyżej równolegle funkcjonująca do fiatów forma rozliczeń, w jakiś sposób kontrolowana przez Państwo.
@jondoexxx, tego nie wiedziałem

wloczykij78
- Orator
- Reputacja: 9409

Postautor: Fibo » piątek, 3 stycznia 2020, 20:06
Spadek poniżej czerwonej linii byłby kłopotliwy dla poniższego oznaczenia, które zakłada, że kurs jest już na początku 3-ki wzrostowej od nocnego dołka, a całość tego 5-cio falowego impulsu celuje w okolice 7,9-8 k$.
Fibo
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » piątek, 3 stycznia 2020, 20:06
Bit-els
- Moderator
- Reputacja: 5811
Postautor: koparki » piątek, 3 stycznia 2020, 20:09
To nie jest żadne cyfrowe złoto ani tym bardziej waluta. Walutą nie będzie bo pokierowano tak rozwojem sieci aby to się nie wydarzyło.
Ta zdecentralizowana firma będzie wielka, markowa i znana i widać to w kursie że nie chce być inaczej ale będzie miała konkurencję na 100% bo to jest już po 10 latach dinozaur tak jak w latach 2000 dinozaurem był fax a teraz w 2020 dinozaurem staje się email. Złoto natomiast odkąd spisano historię ludzką do dziś nie jest dinozaurem i jest obecnie poprzez wszystkie epoki w rezerwach obywateli i rządów.
koparki
- Moderator

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 3 stycznia 2020, 20:24
amneziahaze pisze: ↑ piątek, 3 stycznia 2020, 19:58Zaryzykuję nawet że dużo lepszym od złota czy nieruchomości. Im jego cena będzie wyższa - tym bezpieczniejszy i pewny do nagłego schowania kapitału na trudne czasy. Im wyższa cena BTC tym lepiej dla ludzi i ich fiatów.
Tak, to o wiele lepszy wehikuł do przetransportowania majątku w czasie niz Au czy property.
BTC to jedyny sposób by swój majątek wywieźć w głowie, w razie W można uciekać w samych gaciach i pozostać bogatym człowiekiem.
Dlatego też, paradoksalnie, jestem sceptyczny co do sukcesu Bitcoina - właśnie dlatego, że daje ludziom finansową wolność a to jest mokry koszmar rządzących lewicowych elit.
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Gaduła
- Reputacja: 1493

Postautor: Vetz » piątek, 3 stycznia 2020, 20:29
na 7,4 mamy akcpetowalna L-LT i techniczny opor do 7,5 na 7,6 mamy LT spadkowa całej korekty wybicia od zamkniecia luki, na 7,9 mamy silny opor, ale najsilniejszy mamy w okolicach 8,3 jest to overbalance calego ruchu spadkowego od szczytu z czerwca, wiec no chyba nie taka otwartasocjolog2008 pisze: ↑ piątek, 3 stycznia 2020, 18:03No tu trzeba uważać na 7500, później to już macie drogę na 8.4 otwartą (

Vetz
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » piątek, 3 stycznia 2020, 22:07
BTC/USD, 4h [bitfinex], cosik przyślamarzyło się, oby nie było tak jak na lewym ramieniu

Pytanie na ile ten ostatni wykres jest aktualny terazanagamidev pisze: ↑ sobota, 28 września 2019, 18:54Nie mam pojęciaamneziahaze pisze: ↑ sobota, 28 września 2019, 17:59Masz na myśli, że urośnie czy może spadnie?Osobiście jestem obkupiony i chciałbym 10k$ soon, tym bardziej, że RSI na 1d krzyczy BUY BUY BUY zgodnie z moim podejściem, nieważne ile jeszcze od tego momentu spadnie, wszystko kupione w dół w dłuższym terminie da zarobić
Więc co nieco będę mógł sprzedać na jakimś odbiciu
Ale teraz możemy być już nawet w prostej drodze do 2k$
I serio nie pytajcie mnie co dalej, bo kompletnie nic nie wiem
Skoro może spaść 80-90% to staram się być przygotowany na taki scenariusz, skoro może wzrosnąć od tego momentu 1000% to też staram się być gotowy na taki scenariusz
Naprawdę nie traktujcie dużych wahań jako coś dobrego czy negatywnego, tylko starajcie się w tym odnaleźć, bo wszystkim nam chodzi o to, żeby wyłapać jak najwięcej zyskownych wahań, a im są one większe tym więcej możemy zarobić
Kropka
I nie bójcie się BTC, on jest nieśmiertelny i w dłuższym terminie powinien zyskiwać na wartości
Spoiler:anagamidev pisze: ↑ środa, 26 czerwca 2019, 09:17anagamidev pisze: ↑ sobota, 6 kwietnia 2019, 21:12 Z tym RTN to nie wiem. Na 20k$ był szczyt, później spadło o 50% na 10k-11k$ czyli pęknięcie bańki bo 50% korkety, chociaż czasem to bywa mega bulishOdbiło do 17k$ tam właśnie na tej fali był największy optymizm, że to zaraz wróci i zrobimy nowe ATH, ludzie brali kredyty i poleciało na 6k$ i to była fala C, 6k$ nie wytrzymało, więc to co było później to bessa i roszerzona fala C
Ok. 1.236 fibo
(ja to tak rozumuję mniej więcej)
Widziałem ostatnio podobny wykres do BTC i ktoś tak ostaczył fale na tym wykresie, więc taki RTN też chyba jest możliwe, ale ja na falach Elliott'a(idiota) znam się jak świnia na gwiazdachZ tego co wiem to fala C bywa najdłuższa i najbardziej złożona w swojej strukturze
https://atskaner.pl/baza/teoria-fal-ell ... wadzenie-1
Ogólnie pisałem na 4k$, że warto kupować, ryzyko było spadek na -3k$ zakładając, że pesymistyczny scenariusz z 1k$ się spełni, a w zasadzie po odklepaniu dołka potencjalny zysk to nieskończoność czy po prostu 100k$Dzisiaj już zrobiliśmy +9k$
Więc warto było ryzykować
Teraz wchodzenie na tak pionowy wykresie to odkupowanie od tych, którzy kupali na początku roku, a ile to jeszcze pójdzie 1k-2k$ do góry, to musi w końcu skorekić
Know your risk
Ale potwierdza się moja teza, że w dłuższym terminie na BTC nie można stracić
Buy low sell high
Swoją drogą pamiętacie na 4k$ jak parę osób tutaj biadoliło, że BTC jest taki beznadziejny i do niczego się nie nadaje, że będzie globalny kryzys(fudziarze @ekonokomik i @sha256), że już BTC nigdy nie wbije ATH, a teraz całkiem inne nastroje, ATH już jest pewne ; )
Wchodzenie teraz to proszenie się o wyleszczenie, ja bym uważał
Ja tam na razie nie wiem gdzie to teraz pójdzie cel był 12k$, dlatego sprzedałem połowę, albo będzie 100k$ teraz albo 1k$
Przeczytajcie sobie tą formułkę wyżej kilka razy, zanim wyprzedacie się z altów na dnie bessy![]()

Być może będziemy tutaj mulić do lutego czy coś takiego

1w, log, bullish flag

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
-
Strona 2145 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2143
- 2144
- 2145
- 2146