Jak ktoś chce kombinować to i tak zakombinuje a takie transakcje praktycznie są nie do wyśledzenia tzn .. osobowo nie do wyśledzenia chyba że ktoś przegnie i podpuchę zrobią, ale mało prawdopodobne. Prędzej cię sąsiad podpierdzieli bo za dużo wydajesz

Taki kraj niestety.
Ale tak szczerze to przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby wpłyty z BTC wpływały na konto tylko trzeba to uwzględnić w zeznaniu rocznym - kwota wolna od podatku. Wtedy poakujecie dochód płacicie podatek i po problemie. *o ile ktoś chce dużo zarabiać. ** a jak ktoś chce jeszcze więcej zarabiać to ziuuuuu na kajmany i siepać tam kasiore i wam #$# zrobią

z tamtym miejscem polska nie ma podpisanych żadnych umów odnośnie kwesti podatkowo/zobowiązaniowych w skrócie.
Poprostu zachowajmy rozwagę i wszystko i się nie bać:) głowa do góry.
A tak BTW nie wiem czy zauważyliście ale na pewno że w tej chwili kurs PLN jest idzwierciedleniem kursu USD, także spekulacje w na USD odbijają się na PLN, ale tak coś mi się wydaje że zgodnie z projektem BTC taka wrażliwość niedługo ustąpi bo:
jak dolar spada to inwestujemy w PLN
jak to spada to w CHF (a tak własnie chyba nie ma wymiany na chf? chyba że ktoś wie gdzie to poproszę o linka będę wdzięczny)
jak CHF to EURO a jak nie to rubel albo bat tajlandzki
Także to tylko chwilowe przejściowe, a co do trudności w kopaniu... niedługo duzo osób się zniechęci, ale najpierw wakacje ... część wyjedzie ale pojawią się tymczasowi minerzy we wrześniu rynek kopania się ustabilizuje o ile nie będzie rosło tak zainteresowanie., ale powiedzmy sobie szczerze niektórzy zadowolą się nawet 10 BTC na miesiąć więc nie wszyscy będą mocno kopać.
Skoro jest to jedyna największa w tej chwili społeczność BTC i każy zainteresowany BTC wcześniej czy później tutaj trafi.... to proponuję założyć może coś w rodzaju "ukrytnego" płatnego forum za btc oczywiście zrzeszających "kopaczy" lub też "inwestorów" aby można było ułożyć strategię na polski BTC.
Wiele osób za ten pomysł mnie znienawidzi, ale zobaczcie co się dzieje teraz. Wchodzi byle kto puszcza plote w jedną albo drugą strone i się dzieje. Dlaczego nie może to być wszystko przemyślane mówię tutaj o opracowaniu jakichś poradników dla początkujących, żeby ich nie zniechęcić ale też żeby nie wprowadzali zamieszania i nie panikowali.
Nowy kopacz kupił swoje 6990 kurs spadł i sieje panike że o matko bosko wa ta fak że to koniec i wogóle i mu się nie zwróci że kasa w błoto i masakra.
Tak wiem kto ma to opracowywać i każdy będzie się czuł poszkodowany i wogóle wypnie się i masakra jak to w polsce standard. Sam twórca wskazał na nierówną równość, ci pierwsi ryzykowali bardzo dużo ale teraz mają korzyści proste.
Temat jest stosunkowo nowy i nabiera rozpędu, ale trzeba to jakoś uporządkować.
Przedewszystkim uwazałbym z propozycjami oszukiwania US lub kogokolwiek innego chyba że to forum nie jest na polskim serwerze, bo się dobiorą.
Tak czy owak można by było pomyśleć nad płatnym dostępem do niektórych części forum, być może gdzie można będzie znaleźć zkonkretyzowane miejsca gdzie kupić co kupić (sprzęt) np albo zakup hurtowy 4 osoby kupują po 3 karty ... zawsze można wynegocjować % procen upustu.
W tej chwili ktoś kto natrafi na promocję w sprzęcie albo wogóle go znajdzie lub skomponował niezły zestwa cena/jakoś/zużycie energi/mining to nie chętnie podzieli sięna forum otwarcie bo i po co komuś to mówić? przecież to konkurencja. I to własnie miałem na myśli żeby nie tworzyć konkurencji bo razem można osiągnąć więcej niż osobno tak jak w pool miningu.
Tak czy owak hater gona hate.... etc.
Pozdrawiam