BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 13:24

zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:18@the_great_pretender Komentarz twój nic nie wnosi oprócz kolejnego zaciemniania i zarzucania tematu. Nie wiesz jak przebiega śledztwo a wiadomo kto sprzedał komu Bitmarket na Seszelach. Przypomnę Ci tylko że nie założyli tej spółki panowie o których mowa tylko poprzedni właściciel ją wydzielił by w końcu sprzedać. Wiadomo KTO nabył od KOGO Bitmarket i KTO go prowadził czym sam Bitmarket się CHWALIŁ. Jeszcze RAZ rozróżnij odpowiedzialność finansową od KARNEJ. I przestań już pieprzyć bo jest wystarczająco dużo danych dla organów ścigania od KOGO powinni zaczynać!

Po pierwsze, żadnego śledztwa jeszcze nie ma ;-). Nie było czasu na rozpoczęcie, prawda?

Powiedzmy, że dowiedzieliśmy się z materiałów prasowych, że ktoś coś sprzedał. Nikt z nas nie widział żadnej umowy kupna sprzedaży, prawda? Ja nie widziałem. A ty?

Tak, wiemy z materiałów prasowych, że jeden sprzedał drugiemu. Nikt z nas nie wie co jest w rejestrach handlowych spółek z Seszeli. Ale wierzymy we wszystko, co napiszą w Internetach, tak? Ty wierzysz?

Nie wiadomo, kto i co komu sprzedał. Wiemy tylko to, co napisano w materiałach prasowych. Nigdzie nie opublikowano wypisu z rejestru spółek z Seszeli.

Może zadam podstawowe pytanie.

Jaki zarzut postawiono i komu. Albo jakie zarzuty będą postawione? Komu? Przed jaką jurysdykcją będzie prowadzone śledztwo? Jak oskarżonym dostarczone będą zawiadomienia i wezwania?

Mam pisać więcej?

;-)

Rozmowny
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: XRPOskar » czwartek, 11 lipca 2019, 13:26

the_great_pretender pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:19Zatem nie można ukarać kogoś za to, że cytuje:

Ok a co powiesz na to: Aktualizacja 00:40

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:27

@the_great_pretender Taa ? A skąd wiesz ? byłeś widziałeś? Czy ktoś prokuraturę już pytał? Człowieku dywagujesz i naginasz dywagacje pod swoją wizję. Kiedy i podejrzenia dowody dotarły już pewnie nie jednym kanałem do wydziałów cyberprzestępczości i prokuratury. A to czy ktoś coś z tym zrobi ? To wiadomo pytanie jest czy komuś się będzie chciało bo to jest Polska.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 13:28

zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:22@the_great_pretender Człowieku czy tego już nie KUMASZ że w właściciele tej spółki byli w niej osobami z zarządu co wynika z odpowiedników KRS ? Wiesz że można być właścicielem i wiesz że można być w zarządzie jednocześnie ? Wiesz że tak było czy do twojego pustego łba nie dociera że tak jest? Czy do ciebie nie dociera to że odpowiedzialność karna i finansowa to sa dwa rózne tematy ?

"Polscy obywatele A i N kupili Bitmarket od Plebana" - kupili, posiadali/posiadają i wydymali/dymają! mało ? Dowody jasno wskazują DO KIEDY i KTO działa w tych firmach.

@zomos
Czy możesz się z nami podzielić odpowiednikami KRS z Seszeli?

Bo tam jest zapisane, kto był i jest właścicielem udziałów oraz kto jest w Radzie Dyrektorów.

Ja nie widziałem tych rejestrów. A ty? Kto je widział i kto je przedstawi polskim prokuratorom?

Wiem, że można być właścicielem udziałów i być w Zarządzie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 11 lipca 2019, 13:28

the_great_pretender pisze: czwartek, 7 marca 2019, 21:01Ten prezes Szczepan musi odpowiedzieć za to.
A on akurat nie Seszel... Teraz rozumiem ;)
"...więzienie i bany są dla ludzi jak mawiał Tolek Banan .. ;)"

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 13:32

XRPOskar pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:26Ok a co powiesz na to: Aktualizacja 00:40

@XRPOskar
Z tego wpisu wynika, że istnieje osoba, która straciła dostęp do ok 6 mln zł.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:37

@the_great_pretender No to własnie mało wiesz.
I pytanie czego nie rozumiesz w zdaniu ? "Poniżej dane naszych agentów do kontaktów w Polsce/UE. Agenci są członkami międzynarodowego holdingu BitMarket/capitalDIGI i tworzą spójny system dodatkowego zabezpieczenia kapitałowego naszych giełd wobec Naszych Klientów. "

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 13:42

zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:27@the_great_pretender Taa ? A skąd wiesz ? byłeś widziałeś? Czy ktoś prokuraturę już pytał? Człowieku dywagujesz i naginasz dywagacje pod swoją wizję. Kiedy i podejrzenia dowody dotarły już pewnie nie jednym kanałem do wydziałów cyberprzestępczości i prokuratury. A to czy ktoś coś z tym zrobi ? To wiadomo pytanie jest czy komuś się będzie chciało bo to jest Polska.

Moja wiedza o całej sprawie pochodzi z prasówki i tego forum. Nie cytowałeś, wieć nie wiem konkretnie do czego się odnosisz. Prokuratury się nie pyta o nic... ;-)
Dywaguje jak wszyscy pozostali, natomiast w przeciwieństwie od ciebie, wiem jak działa system prawny w Polsce. To co opisujesz, to jest życzenie jak byś chciał, żeby poprowadzono sprawę, ponieważ zakładasz, że znasz prawdą.

Piszesz, że podejrzenia i dowody dotarły nie jednym kanałem do wydziałów cyberprzestępczości i prokuratury. Ale jak dotarły? Emailem? mailem? Gołębiem pocztowym? Formalnie, czy na zasadzie ej Włodek wyjebka będzie na bitmarkecie bo mi Zocha mówiła? Zawiadomienia imienne?

Czy komuś się będzie chciało? Tu masz racje, prawo i przepisy to jedno a ludzka chęć to drugie.

Ale jednego jestem pewien. Jeżeli prokurator trafi na osoby takie jak ty, tak formułujące zarzuty i opierające się nie na faktach i dowodach ale na prasówce z Internetu, to zapewniam cię, że nikt jet sprawie nie nada żadnego biegu.

Dodano po 3 minutach 29 sekundach:
zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:37@the_great_pretender No to własnie mało wiesz.
I pytanie czego nie rozumiesz w zdaniu ? "Poniżej dane naszych agentów do kontaktów w Polsce/UE. Agenci są członkami międzynarodowego holdingu BitMarket/capitalDIGI i tworzą spójny system dodatkowego zabezpieczenia kapitałowego naszych giełd wobec Naszych Klientów. "

Czy pisałem gdzieś wcześniej, że nie rozumiem tych zdań?
Nie potrafię odgadywać twoich myśli ;-)

To jest materiał marketingowy.

Chyba, że ty przykładasz jakąś specjalną wagę do słowa pisanego w Internecie ;-)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:44

@the_great_pretender System prawny w Polsce nie działa. To raz. Więc nie wiesz. Organy ścigania też działają różnie. Po to jest organizowanie się w grupę bo janusz nic nie zrobi. Dowody są i o to chodzi by dusić. Podejrzani też są. Także skoro nie wiesz to nie bredź bo bredzisz i to na bierząco... Wprowadzasz zamęt i stawiasz kołki tak jakbyś był zaangażowany w przewał.

Jesli się dowiem i powiem na policji ze mam podejrzenia o to ze taki i taki robi przewał na 100mln to uważasz ze nikt się nie zainteresuje ? Aha. Spoko nikt się nie zainteresuje póki nie dojdzie do wałka. Materiały marketingowe ? Taaa? Jak już mówiłem. JEST umowa kupna sprzedaży i z oczywistych względów nie jest publiczna. No ale ty się znasz na prawie... O tak się znasz szczególnie na karnym. Bo przecież w imieniu spółki seszelskiej mogę iść i mordować i nikt się nie skapnie bo będe w imieniu ofsshoreowej spółki mordował kradł i gwałcił :). Dla mnie już wystarczy. Nie warto czytać kogoś kto nigdy nie był zaangażowany w żadne postępowanie kryminalne...
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 lipca 2019, 13:47 przez zomos2, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Reputacja: 456
Reputacja postu: 
1

Postautor: g100 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:47

the_great_pretender pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 12:47Nie należy wpłacać pieniędzy spółce z Seszeli a jeżeli się to robi, mieć świadomość, że jak zabiorą, to trzeba iść dalej i tyle.

A powiedz mi drogi kolego, w jakim kraju musi być spółka, żeby jej można było wpłacać pieniądze?

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: zomos2 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:49

@g100 No jak to jaka - Radziecka ewentualnie żydowska. Najlepsze że się przelewa firmie w Polsce, która to ma ślad gdzie idą te pieniądze dalej. Ale kolega great_pretender_for_wałek dobrze wie jak się toczą śledztwa...

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: XRPOskar » czwartek, 11 lipca 2019, 13:49

the_great_pretender pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:28@zomos

Bo tam jest zapisane, kto był i jest właścicielem udziałów oraz kto jest w Radzie Dyrektorów.

Ja nie widziałem tych rejestrów. A ty? Kto je widział i kto je przedstawi polskim prokuratorom?

Zapewne takie informacje posiada IQ Partners SA i pewnie przekazali już to do prokuratury

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » czwartek, 11 lipca 2019, 13:53

@XRPOskar Widać że na forum jest wielu ludzi którzy wprowadzają zamęt w temacie. Powody są dwa - januszostwo na zasadzie dobrze tak dziadowi bo co on ma zarabiać i dobrze że go okradli. Drugi - jestem z nimi powiązany.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: IGBiNT » czwartek, 11 lipca 2019, 13:57

Spotkanie w TJS i jego transmisja
viewtopic.php?f=7&t=31251&p=588172#p588172
Izba Gospodarcza Blockchain i Nowych Technologii - IGBiNT.pl
Profile: Twitter, Facebook,
Masz pytania lub propozycję współpracy? Napisz do nas na: kontakt@igbint.pl

Początkujący
Reputacja postu: 
-2

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 14:02

zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:44@the_great_pretender System prawny w Polsce nie działa. To raz. Więc nie wiesz. Organy ścigania też działają różnie. Po to jest organizowanie się w grupę bo janusz nic nie zrobi. Dowody są i o to chodzi by dusić. Podejrzani też są. Także skoro nie wiesz to nie bredź bo bredzisz i to na bierząco... Wprowadzasz zamęt i stawiasz kołki tak jakbyś był zaangażowany w przewał.

@@zomos2

Powtórzę ponownie, wiem tyle, ile przeczytałem w Internecie.

Ani ja ani nikt z obecnych nie widział dokumentów rejestrowych firmy z Seszeli, która jest właścicielem Bitmarketu.

Ani ja ani nikt z obecnych nie wie, co się stało, gdzie są środki, kto popełnił przesępstwo.

Ja nie dysponuje żadnymi dowodami i nikt jeszcze nie pokazał ŻADNEGO dowodu na to, że popełniono przestępstwo, chyba, że umknęło mi coś podczas czytania.

Przeczytałem jak wyglądają wizję niektórych z Was co do tego, jak się to odbyło, kto jest winien, kto i co kupił, sprzedał i sprzeniewierzył.

Nigdy tam nie trzymałem środków, ponieważ struktura właścicielska jest taka, że w przypadku problemów nie ma szans na odzyskanie środków. Jedyna giełda, na której sprzedawałem BTC to Bitbay. Ale nie korzystam od pewnego czasu, ponieważ uważam, że mają ogromne problemy z płynnością i nie długo podaną (moje osobiste zdanie). W tej chwili korzystam tylko z bankomatów, na średnie kwoty. Ryzyko zminimalizowałem.

W przewał nie jestem zaangażowany, mój IP jest znany moderatorom. Nie siedzę za żadnym VPN ani Torem.

I znów powtórzę. To co robicie to kompletna amatorka. Szkoda mi, że tak się dzieje, bo to jest dowód na to, jak bezradne jest środowisko i jak łatwo staje się żerem dla oszustów.

Nazywasz mnie wiele razy durniem, głupkiem itp. Nie z pierwszej łapanki jestem, żeby się przejmować takimi epitetami, ale jesteś przykładem tego, co jest problemem dla tego środowiska.

Jesteś internetowym krzykaczem, nie znającym się na sprawie, wykłócającym się z kiedy nie masz argumentów, atakujesz, wyzywasz, minusujesz.

Osoby, które nie mają dostępu do swoich środków nie są głupcami. Są albo wyjątkowo naiwni, że uwierzyli, że ich środki są bezpieczne na giełdzie prowadzonej w Seszelach albo są wyjątkowo odważni, mówiąc, a co mi tam, kto ryzykuje ten dyma księżniczki.

Ja uznałem, że tego ryzyka nie podejmę. Nie straciłem ale też nie zarabiałem na dźwigniach i itp.

Trzeba być dorosłym i skoro się zaryzykowało i dostało w dupę, to przyjąć to a nie lecieć z płaczem i się skarżyć każdemu wokoło.

Jeżeli chcecie kogoś do lochu wrzucić, to zróbcie to z głową - dobrymi chęciami jest wybrukowane piekło.

A to pospolite ruszenie to jest g... warte.

Dodano po 40 sekundach:
XRPOskar pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:49the_great_pretender pisze: ↑ czwartek, 11 lipca 2019, 13:28
@zomos

Zapewne takie informacje posiada IQ Partners SA i pewnie przekazali już to do prokuratury

Napisałeś, zapewne. Zapytaj ich o to.

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
g100 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:47the_great_pretender pisze: ↑ czwartek, 11 lipca 2019, 12:47
Nie należy wpłacać pieniędzy spółce z Seszeli a jeżeli się to robi, mieć świadomość, że jak zabiorą, to trzeba iść dalej i tyle.

A powiedz mi drogi kolego, w jakim kraju musi być spółka, żeby jej można było wpłacać pieniądze?

Dla mnie poziom ryzyka w tej chwili jest taki, że nie dotykam żadnych giełd. Polskich nie ma, Bitbay to dla mnie bomba, która zaraz wybuchnie. Chodzę tylko do bankomatów, tylko na średnie kwoty.

Dodano po 55 sekundach:
zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:49@g100 No jak to jaka - Radziecka ewentualnie żydowska. Najlepsze że się przelewa firmie w Polsce, która to ma ślad gdzie idą te pieniądze dalej. Ale kolega great_pretender_for_wałek dobrze wie jak się toczą śledztwa...

Widzę, że jak się skończyły argumenty to trzeba kogoś umoczyć...

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
1

Postautor: hyipselect » czwartek, 11 lipca 2019, 14:04

Ale śmietnik robocie. Panowie miejcie trochę szacunku dla tych co szukają tutaj konkretnej pomocy. 3 strony to wasze przepychanki o niczym.

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: Karolak » czwartek, 11 lipca 2019, 14:04

Spoiler:
OŚWIADCZENIE DYREKTORA KVADRATCO – MARCINA ASZKIEŁOWICZA

Szanowni Klienci serwisu Bitmarket

Żadna z osób, które zarządzały na przestrzeni lat giełdą Bitmarket, nigdy nie defraudowała środków Klientów. Jestem przekonany o swojej uczciwości i dobrej woli i będę jej bronił w trakcie postępowania sądowego.

Ogromna dziura, o której poinformowałem w ostatnich dniach Zarząd IQ Partners, jest wynikiem sytuacji nadzwyczajnych i błędów w zarządzaniu, popełnionych przez osoby faktycznie zarządzające wówczas giełdą, które miały miejsce w pierwszych dwóch latach działalności giełdy, po jej przejęciu z Aftermarket, min. włamaniu hakerskiemu na serwery giełdy, w wyniku którego z kont kilku użytkowników oraz kont technicznych giełdy, zginęło ponad 600 BTC. Sprawę kradzieży prowadziła olsztyńska delegatura PG Policji.

W sprawie powyższych okoliczności w najbliższych dniach złożę szczegółowe zeznania w prokuraturze prowadzącej postępowanie przygotowawcze.

Posiadam szereg niezbitych dowodów, na wytłumaczenie ujemnego salda środków.

Ich przybliżone saldo wynosiło już w 2017 roku ok. 2300 BTC, liczoną dla wszystkich kryptowalut i FIAT. Osoby faktycznie zarządzające wówczas giełdą, mając świadomość tej ogromnie trudnej sytuacji, zostawiły mnie samego z problemem ogromnego deficytu. Przez ostatnie 2 lata robiłem z całym zespołem wszystko, aby wyprowadzić firmę z tej patowej sytuacji.

Dziesiątki rozmów z inwestorami, spotkań i pomysłów rozwoju, nie przyniosły niestety poprawy sytuacji. Galopujący wzrost kursu kryptowalut zmuszał nas niejednokrotnie do podejmowania niekorzystnych działań w celu utrzymania płynności giełdy.

Do ostatnich dni żyłem nadzieją, że uda się uniknąć tej katastrofy – dla setek Klientów i mojej osobistej.

Jestem na skraju wytrzymałości fizycznej i emocjonalnej. Zaszczuty i ścigany przez poszkodowanych Klientów.

Mogę teraz tylko prosić i wybaczenie, cierpliwość i prawo do obrony. Nie byłem i nie jestem oszustem. Zostałem zostawiony przez wspólników sam, na tonącym okręcie, naiwnie wierząc, że uda się nim dopłynąć do portu.
[https://www.facebook.com/bitmarketpl/po ... 5350467281]
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 lipca 2019, 14:13 przez Karolak, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 14:05

zomos2 pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:53@XRPOskar Widać że na forum jest wielu ludzi którzy wprowadzają zamęt w temacie. Powody są dwa - januszostwo na zasadzie dobrze tak dziadowi bo co on ma zarabiać i dobrze że go okradli. Drugi - jestem z nimi powiązany.

Jest trzeci powód. A może i czwarty albo piąty.
Trzeci powód to smutek, że środowisko jest reprezentowane przez ludzi jak zomos2

Ciężko mi z nim nawiązać nić dialogu, jeżeli się ze mną nie zgadza, to mnie atakuje, minusuje i obraża. Takich ludzi jest więcej, niestety.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: XRPOskar » czwartek, 11 lipca 2019, 14:09

the_great_pretender pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:32@XRPOskar

Ja tam widzę 121 BTC a nie jakieś zł (czytać też trzeba umieć)
the_great_pretender pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 13:59Napisałeś, zapewne. Zapytaj ich o to.

A dlaczego ty tego nie zrobiłeś do tej pory ?????

Dodano po 3 minutach 40 sekundach:
Karolak pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 14:04OŚWIADCZENIE DYREKTORA KVADRATCO – MARCINA ASZKIEŁOWICZA

Daj oficjalny odnośnik

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_great_pretender » czwartek, 11 lipca 2019, 14:10

XRPOskar pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 14:05the_great_pretender pisze: ↑ czwartek, 11 lipca 2019, 13:32
@XRPOskar

Ja tam widzę 121 BTC a nie jakieś zł (czytać też trzeba umieć)
the_great_pretender pisze: ↑ czwartek, 11 lipca 2019, 13:59
Napisałeś, zapewne. Zapytaj ich o to.

A dlaczego ty tego nie zrobiłeś do tej pory ?????

Czy 121 BTC to nie równowartość ok 6 mln zł
Dlaczego nie spytałem? Bo po pierwsze, nie mam w tym interesu a po drugie, na takie pytanie nikt nie odpowie, ponieważ jest to tajemnica przedsiębiorstwa.

Rozumiem, że jesteś na mnie o coś zły. O co?

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”