@fusywszklanejkuli nie wiem jak Ci odpowiedzieć, czytam każdego i biorę pewne scenariusze pod uwagę. Nie jestem nieomylny, mimo, że poświęciłem dużo czasu na trejding, ciągle popełniam mnóstwo błędów. Jednak suma sumarum cały czas na plus. Po prostu jeśli ktoś chce potwierdzenia odwrócenia trendu to może poczekać, ja jak już wielokrotnie pisałem czekałem aż LTC wybije, zrealizował pół roczenego ISHS w pełni, przeciął MA50/MA200 na 1d. Dla mnie już zaczął się alt season i bottom is in

Oczywiście może sobie pójść jakaś szpilka czy po prostu jakiś krótkotrwały spadek, ale ja akumuluję w strefie 0-4k$, sugerując się strefą procentowo z poprzedniej bessy 200-400 -> 3333-6666$, a mam kupione w większości BTC na 3333$ i uśrednione do 2k$ ok.

Mi ta metoda działa i się nią dzielę

Zakładam, że BTC wbije jeszcze 100k$ w ciągu kilku lat i będę do tego czasu uśredniał

Ogólnie to ja wiem, że może jeszcze spaść i pod 1k$, tylko takie czekanie i banie się grania dla mnie jest bezsensowne jako bagholdera uśredniacza

Ogólnie granie na dźwinig to całkiem inna bajka niż granie tak jak ja robię tutaj nie można trzymać długo pozycji, a mnie nie ruszy spadek do 1$

Ucieszę się, dokupię i uśrednię, a sprzedam na 100k$+

Czy to na koniec tego roku czy za 10 lat

A uśredniając cały czas estymowana wartość moich crypto assetów rośnie pomimo bessy

Kiedy wrócimy do 20-50% ATH chociażby na parze z dolarami to będę mulitmilionerem, strach pomyśleć jak jeszcze wbijemy nowe ATH

Jeszcze kwestia najważniejsza. Założyłem, że Bitcoin i cryptowaluty to rewolucja idąca w ślad za rozwojem Internetu i że większość tych coin'ów będzie co najmniej store of value i hedge'em przeciwko inflacji. Jeśli one pospadają do zera i już nigdy nie odbiją nic nie zarobię. Ale mam satysfakcję z tego co robię i jaram się handlowaniem

Ogólnie wiele osób boi się kryptowalut jak diabeł święconej wody, nie wiem z czego to wynika, ale przecież zainwestowanie chociażby 100PLN czy tysiaka to nie jest wiele i tak ta kasa leżałby na koncie, a potencjalnie takie kryptowaluty dały najlepiej zarobić w ciągu ostatnich 10 lat. Nawet te wszystkie PeerCoin'y i NameCoin'y, podczas ostatniej hossy powbijały swoje ATH na parze z dolarami
(4444 + 3333) / 2 = 3888,5
### edited: 2019-02-25 00:20 ###
### edited: 2019-02-25 00:59 ###
Ten wykres jeszcze ciekawie wygląda