Jak dla mnie mamy zrealizowany dość duży ISHS na 1d czyli trend reversal. Wystarczy spojrzeć jakie spustoszenie zrobił ten mały SHS na 15m dzisiaj

Więc powinien utworzyć się teraz cup and handle tudzież kolejny ISHS z zasięgiem na 5k$ i odklepać te poziomy

Poza tym teraz jest
bardzo, ale to bardzo małe ryzyko straty w dłuższym terminie, raz że jestesmy już poniżej 4k$, a jedynie tymczasowo można stracić 3k$, przy pesymistycznym spadku do 1k$, ale w dłuższym terminie do zgarnięcia 96k$(czyli 4 lata zarobków po średniej krajowej) raczej nikt nie będzie kupował za 1k$, żeby sprzedać wszystko na 2k$, bądźmy realistami

Zresztą sam jak wchodziłem pierwszy raz na BTC to chyba kupowałem po 1k PLN, a w ciągu kilku dni miałem -40%, bo chyba spadło do 600PLN czy 800PLN, ale nie panikowałem. Taki urok bessy, że nie ważne jak nisko kupicie i tak pewnie będzie chwilowo taniej. Zacisnąć zwiercze, czy założyć pampersy i przeczekać ten czas. Każdy kto za bardzo kombinował na poprzdniej bessie i czekał na spadek do 100$ do dzisiaj pewnie żałuje

Jest tanio

HODL on and average for dear life
@Wymazywanie czyli zakładasz, że BTC upadnie i spadnie do 0

Ryzyko jest zawsze, przecież w każdej chwili może spaść na nas kometa i umrzemy i chuj wszystko trafi. Po prostu racjonalne, chłodne myślenie i tyle

Ale jak ktoś woli to ryzyko 0.01% szans straty, aczkolwiek kupując teraz to 80% szans, że trafimy w ceny dołkowe, a 20% szans, że uda nam się kupić jeszcze taniej