Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 91
Reputacja postu: 
5
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: VooCash » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:23

Update. BTC wypadł z wczesniejszego małego kanału. Utowrzył się większy i szerszy, tendencja nadal jest wzrostowa natomiast jeżeli wypadnie z tego dołem to czuję że prędko nie wróci i zatrzyma się na wspomnianych przeze mnie 11k lub może nawet przebije barierę i do 9k.

Krótka dygresja co do BTC.
  • Co do pękającej bańki i powtórki 2014. Nic takiego nie będzie. Tamta sytuacja była o tyle specyficzna, że mieliśmy do czynienia z oszustwem i kradzieżą na dominującej giełdzie odpowiedzialnej za 70%-90% globalnych transakcji BTC. Historię każdy zna.
  • Dziś wygląda to inaczej, nie ma już 'monopolowych giełd' mamy co najmniej tuzin liczących się giełd i przynajmniej 2 razy tyle mniejszych. Nawet jak jedna z większych stanie się ofiarą oszustwa lub ataku hakerów to co najwyżej będzie to 10-20% transakcji BTC w skali globalnej. Oczywiście odbije się to na kursie BTC, ale nie w stopniu porównywalnym z Mt.Gox. Ta cała bańka i crash który jest tak proroczo wieszczony przyjmie najzwyczajniej w świecie spokojny trend spadkowy do któregoś z wcześniej osiągniętych poziomów tylko po to by znów rozbujać 'bańkę'. Oczywiście kryptowaluty rozrosły się do tego stopnia, że wiele państw zaczyna problem (bo jest to dla państwa problem) traktować poważniej.
  • Także w 2018 zamiast mistycznej bańki spodziewam się zwyczajnych regulacji dla kryptowalut mających na celu większą ich kontrolę. To zaś będzie się przekładać na kurs BTC raz w jedną a raz w drugą stronę. Jednak czerwony kolor będzie bardziej lubiany przynajmniej do połowy tego roku :) Pozdrawiam.
Obrazek
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 stycznia 2018, 23:39 przez VooCash, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
2

Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:32

frontier pisze: na wykresy nie patrzę już jak mówię od jakiegoś czasu i przepraszam ale czasem swoimi postami mogę wzbudzać kontrowersje.
bo np na wykresie u @domator widzę formację chu** która prowadzi nas do wiecie chyba czego :/
To po co spamujesz? Ten wątek czytają setki jak nie ponad tysiąc ludzi dziennie w Polsce (ciekawe pytanie do @Bitmar, - ile różnych ip dziennie średnio wchodzi?), mniej spamu a więcej treści a wszyscy na tym skorzystają.

Post typu "myślę że spadnie do 13k$" jest NIC nie warty - zyskuje dopiero wartość jak zawiera jakieś ciekawe:
-obserwacje,
-interpretacje,
-argumenty,
-wnioski,
-własne idee,
-próby przewidywań,
-różnego rodzaju wartościowe uwagi nt tego rynku i sytuacji itd. itd.

Takie elementy są wartościowe a "chyba spadnie" czy "ojejku co jest powodem spadku panowie" itp. nic nie daje i jest jak reklama podczas ciekawego filmu.

Co do wykresu, średnio to wygląda by nie powiedzieć, że słabo. Wisi sobie bezpłciowo i chyba czeka na nową dzienną świeczkę. Zanegowało odbicie ale też nie zrobiło nowego dołka. Byki mogą odważnie zagrać na Big W bottom z targetem na 15k, no a miśki mogą shortować cały obecny poziom z SL koło 14.3k. Ale najrozsądniej w tym punkcie jest nie mieć pozycji a zająć pozycję dopiero po wyraźnym sygnale. Tylko przy wyjściu w dół może być to szybki dynamiczny ruch, natomiast przy wyjściu do górnej linii trójkąta, jeśli nie dynamiczne Big W z 15k targetem, to będzie powolne wspinanie wzdłuż linii trendu.

Akcja na dziennej nowej i końcu obecnej może być znacząca, kto może warto poczekać i zobaczyć.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
0

Postautor: spidersEverywhere » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:41

Jestem zielony w temacie AT i dlatego nawet nie próbuję grać DT więc mój punkt widzenia przedstawię jako osoby, która weszła w btc po cenie 16k wierząc w to, że w tym roku (po upadkach i wzlotach) będzie nowe ath na poziomie 30k i może następnie 50k (bazując na info od kolegi z zarchiwizowanego już wątku o tym samym temacie..). Mimo, że jestem już w trybie HODL ;) to aktywnie czytam ten temat z nadzieją, że kiedyś coś z tych lekcji wyniosę. BTW dzięki wszystkim za dzielenie się swoją wiedzą.
Wracając do tematu. Jako osoba stojąca z boku i próbująca poznać grę jaka jest na kursie btc przy okazji nauki zastanawiam się nad tym jak dopasować aktualne zachowanie kursu do celu jaki zakładam się zrealizuje o którym wspomniałem na początku. Wszystkie te wykresy AT widzę sprawdzają się w dużym stopniu przy DT ale na rynku kryptowalut, który nie jest w żaden sposób regulowany nie sprawdzają się kiedy dochodzi czynnik 'losowy', który steruje kursem by zrealizować cel. Wiem, że brzmi to jak naciągana pod mój punkt widzenia teoria ale czy nie pasuje aktualne zachowanie (skupowanie btc po jak najniższej cenie od tych, którym najłatwiej zabrać kasę i od tych, którzy znają AT i liczą, że raz obrany kurs nie ma prawa się zmienić) by później podpompowawszy btc w górę zrealizować zysk? Ktoś kto zna 'zasady gry' (AT) i ma środki by sterować kursem mógłby teraz potrząsać drzewem by zebrać jak najwięcej bitków przed pompą. Wcześniej kilka postów z poprzedniego wątku, mimo, że brzmią troche jak wyciagnięte z archiwum x, wydaje mi się całkiem prawdopodobnych m.in. anagamidev, ishias..
Zatem, czy Waszym zdaniem zakładacie, że nowe ath będzie w tym roku a póki co gracie by ugrać coś na tych wahaniach kursu czy nie specjalnie wierzycie w przedstawione przepowiednie? ;)

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:44

VooCash pisze: Co do pękającej bańki i powtórki 2014. Nic takiego nie będzie. Tamta sytuacja była o tyle specyficzna, że mieliśmy do czynienia z oszustwem i kradzieżą na dominującej giełdzie odpowiedzialnej za 70%-90% globalnych transakcji BTC. Historię każdy zna.
Chyba, że Tethery okażą się oszustwem ;) :(

Początkujący
Reputacja: 147
Reputacja postu: 
1

Postautor: krakan » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:52

Czy do pekniecia banki (ogromnej korekty) potrzebne sa jakies zle newsy? Tak samo jak roslo bezpodstawnie, tak samo mocno i bezpodstawnie moze spasc i zredukowac caly ten ogromny i rozdmuchany wzrost.
Te spadki moga napedzac sie jak lawina. Ludzie zaczyna sie obawiac wchodzic a ci co juz weszli beda wyciagac kase.
Spoiler:
Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek, 12 stycznia 2018, 00:07 przez krakan, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 311
Reputacja postu: 
0

Postautor: spamboy » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:58

Dokałdnie w tytm samym miejscu na 13k ściana na 1000BTC stała dziś rano i dokładnie tak samo w mgnieniu oka została zasypana. Ktoś to musi zatem skupować, a z takim szmalcem to na pewno nie Kowalski z ulicy...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pan Inwestor » piątek, 12 stycznia 2018, 00:04

spamboy pisze: Dokałdnie w tytm samym miejscu na 13k ściana na 1000BTC stała dziś rano i dokładnie tak samo w mgnieniu oka została zasypana. Ktoś to musi zatem skupować, a z takim szmalcem to na pewno nie Kowalski z ulicy...
Nie wiem czy ta ściana wisiała z 5 sekund nawet...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » piątek, 12 stycznia 2018, 00:06

@spidersEverywhere, Mała podpowiedź dla Ciebie ode mnie. AT to nie wskazywanie na coś, co powinno się stać bo tak mówi AT, bo takie są zasady itd. To błędne myślenie. AT to tylko różne narzędzia, które pomagają interpretować szlaczki wykresu. Tylko tyle i aż tyle. AT to nie żadna zgodność z zasadami, bo własnie trudność polega na tym, że cena idzie dynamicznie i zmiennie, raz idzie znanym schematem, innym razem wymyka się i idzie zupełnie inaczej. Analiza nie mówi co będzie, ale co MOŻE być i NIGDY nie ma jednej drogi. Możliwych dróg jest nieskończenie wiele, a po prostu jedne są bardziej prawdopodobne, inne mniej, a prawdopodobieństwo można ocenić na podstawie historii, przeczucia, możliwych rozwiązań aktualnych figur i trendów itd.

Dlatego to jest takie trudne. Bo AT to nie tutorial do poznania przyszłości i zarabiania na tym, ale po prostu ogromny wachlarz narzędzi, z których tylko od nas zależy czy zrobimy coś pożytecznego dla nas i naszej gry.
Nie ma mowy o czymś takim jak "zgodność z AT" ponieważ ona nie mówi NIC o pewnikach, normach, zgodności - rozwiązania figur są różne a na podstawie historii mamy tylko pewne prawdopodobieństwo na wielu byłych przypadkach, z czego wiemy, że np. jakiś klin w 70% przypadków wychodzi dołem itd. Nie ma jednak żadnych zdarzeń na wykresie, które są w 100% prawdopodobne. Nie ma czegoś takiego jak złamanie zasad AT. Mam nadzieje, że łapiesz o czym piszę, to wiele pomaga wiedzieć czym jest analiza. Oczywiście to tylko moje ujęcie i pewnie spec by je wyśmiał, ale sądzę, że wiele z tego co piszę mówi jednak prawdę.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 636
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pawelawe » piątek, 12 stycznia 2018, 00:07

spamboy pisze: Dokałdnie w tytm samym miejscu na 13k ściana na 1000BTC stała dziś rano i dokładnie tak samo w mgnieniu oka została zasypana. Ktoś to musi zatem skupować, a z takim szmalcem to na pewno nie Kowalski z ulicy...
Pisałem o tym wcześniej, że jakiś poważny gracz pilnuje poziom 13k. Mało tego, uważam że teraz napełnił zbiory i będzie realizował fałszywe wybicie, żeby zrealizować zyski. Skoro już skupił ponad 2k, bo wczoraj była identyczna sytuacja tylko, że w środku nocy to na pewno dopnie swego i kurs nie spadnie tak szybko poniżej 13k. Takie grubasy raczej nie tracą, tylko zawsze wychodzą z profitem.
Ostatnio zmieniony piątek, 12 stycznia 2018, 00:09 przez Pawelawe, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 12 stycznia 2018, 00:09

Pawelawe pisze: Takie grubasy raczej nie tracą, tylko zawsze wychodzą z profitem.
Źródło informacji? :)

Dodano po 28 sekundach:
No bo jeśli po prostu "dużo ma czyli zarabia", no to jest to stereotyp.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pawelawe » piątek, 12 stycznia 2018, 00:13

Wymazywanie pisze:
Pawelawe pisze: Takie grubasy raczej nie tracą, tylko zawsze wychodzą z profitem.
Źródło informacji? :)
Autopsja ;) nie od dzisiaj wiadomo, że na rynkach spekulacyjnych kosztem wzbogacenia się grubasów, zawsze traci klasa średnia (biedni).

To nie żaden stereotyp, bo tak zazwyczaj właśnie jest. Nie wiem, czy wiesz, ale w Polsce sporo zagranicznych koncernów nawet nie płaci podatków mimo tak kolosalnych dochodów.
Ostatnio zmieniony piątek, 12 stycznia 2018, 00:17 przez Pawelawe, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4002
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitloteiros » piątek, 12 stycznia 2018, 00:14

Dołączę się do @Wymazywanie,
A nie dopuszczasz możliwości, że właśnie zamknął shorty otwarte o wiele wyżej i ma teraz gdzieś co się teraz stanie z ceną? :twisted:
Ostatnio zmieniony piątek, 12 stycznia 2018, 00:15 przez bitloteiros, łącznie zmieniany 1 raz.
BTC 201x - mBTC 202x - satoshi 20xx

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: spamboy » piątek, 12 stycznia 2018, 00:15

Wisieć to wisiała już chwile wczęsniej, jedynie co, że szybko ją wypełnili jak dobili do progu. Ale jak by nie było to jest to 13mln baksów wiec kawał kapusty, ktoś położył ot tak na stół. Gdyby był tylko straszak to by usuwali w miarę wypełniania, bo kto by chciął sie taknować wyżej jak można niżej.
Nie klei mi się to wszytko.

Owszem mógł zamykać shorty to fakt.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pawelawe » piątek, 12 stycznia 2018, 00:19

bitloteiros pisze:
Dołączę się do @Wymazywanie,
A nie dopuszczasz możliwości, że właśnie zamknął shorty otwarte o wiele wyżej i ma teraz gdzieś co się teraz stanie z ceną? :twisted:
Gdyby tak było to nie mieli byśmy tej obrony, przecież to widać gołym okiem, że naturalnie rynek chcę iść w dół, ale cały czas ktoś masowo skupuje BTC. Czemu uważam, że ktoś? Bo widać, że te skupy nie są naturalne tylko są generowane przez jakiegoś bota, praktycznie ten sam interwał czasowy i podobne sumy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » piątek, 12 stycznia 2018, 00:19

Pawelawe pisze:nie od dzisiaj wiadomo, że na rynkach spekulacyjnych kosztem wzbogacenia się grubasów, zawsze traci klasa średnia (biedni).
Kurcze zaraz dojdziemy do wyzyskiwania klas i konieczności buntu proletariatu. :P
A tak poważnie, to nie jest to prawda. Ci co mają kasę tak samo są to gracze i słabi i dobrzy, cały przekrój.
Tak samo tracą i zarabiają jak średniacy czy drobnica, tylko u nich ten sam % oznacza wyższe kwoty i tyle.
No i trudniej im grać, ale równocześnie mają większe możliwości manipulowania.
Kolo co skupił dużo za 13k może być też słabeuszem i skąd wiemy, może naładował się jak królik Duracella za 18-19k a teraz tylko uśrednia straty hehe.
Ma to takie same źródło jak gadanie, że wie co robi, zarobi i zawsze zarabia - czyli wyobraźnię. :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pawelawe » piątek, 12 stycznia 2018, 00:35

spamboy pisze: Wisieć to wisiała już chwile wczęsniej, jedynie co, że szybko ją wypełnili jak dobili do progu. Ale jak by nie było to jest to 13mln baksów wiec kawał kapusty, ktoś położył ot tak na stół. Gdyby był tylko straszak to by usuwali w miarę wypełniania, bo kto by chciął sie taknować wyżej jak można niżej.
Nie klei mi się to wszytko.

Owszem mógł zamykać shorty to fakt.
13mln baksów kawał kapusty? Wszystko zależy dla kogo, jest sporo takich graczy jak Warenn Buffet których majątek sięga 80 MLD myślisz, że 13mld dla takich ludzi to jest dużo? :D

Czemu tak wysoko tankuje? Może dlatego, że już wcześniej skupił i jeszcze nie zdążył ich wysprzedać.

Dodano po 8 minutach 13 sekundach:
Wymazywanie pisze:
Pawelawe pisze:nie od dzisiaj wiadomo, że na rynkach spekulacyjnych kosztem wzbogacenia się grubasów, zawsze traci klasa średnia (biedni).
Kurcze zaraz dojdziemy do wyzyskiwania klas i konieczności buntu proletariatu. :P
A tak poważnie, to nie jest to prawda. Ci co mają kasę tak samo są to gracze i słabi i dobrzy, cały przekrój.
Tak samo tracą i zarabiają jak średniacy czy drobnica, tylko u nich ten sam % oznacza wyższe kwoty i tyle.
No i trudniej im grać, ale równocześnie mają większe możliwości manipulowania.
Kolo co skupił dużo za 13k może być też słabeuszem i skąd wiemy, może naładował się jak królik Duracella za 18-19k a teraz tylko uśrednia straty hehe.
Ma to takie same źródło jak gadanie, że wie co robi, zarobi i zawsze zarabia - czyli wyobraźnię. :)

Przecież ja nie twierdze, że taki grubas od razu jest mistrzem analiz technicznych, ma świetną intuicje i zawsze wychodzi z profitem.. Wręcz przeciwnie, może mieć kiepskie pojęcie jak dobrze spekulować, ale wystarczy, że ma sporo hajsu i może manipulować popytem/podażą.

Myślisz, że kto stoi za tymi wielkimi wzrostami i spadkami? Właśnie grube ryby które najpierw pakują hajs, żeby stworzyć sztuczny popyt, a póżniej jak masa dołączy się do rosnącego kursu to w pewnym momencie wysprzedają to co kupili i wychodzą z profitem.

Chyba, że ty mówisz o zwykłych gościach co dysponują kwotami typu kilka/kilkanaście milionów to się oczywiście zgadzam XD

PS. A nie mówiłem? Już jest odbicie.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: spamboy » piątek, 12 stycznia 2018, 00:40

Wymazywanie pisze: Ci co mają kasę tak samo są to gracze i słabi i dobrzy, cały przekrój.
Wiesz co, tak i nie. To już jest na tyle konkretny hajs, że zastanawiasz się jak go dobrze lokować. Owszem można popełniać błedy, można też nietrafić z decyzją, ale sprowadzenie osób z takim potencjałem do roli idiotów jest dość mocnym nagięciem rzeczywistości.

Ktoś kto będzie miał taki kapitał, a nie będzie znał się na grze stwierdzi zapewne że lepiej ulokuje go choćby w nieruchomościach. Aby manipulować kursem i zaganiać sobie stadko w te czy we w te ( tym bardziej w sytuacji gdy kursem buja jak na sztormie) to trzbeba mieć nwersy ze stali i cholerne zaufanie do siebe i swoich umiejętności. Zatem pierwszy lepszy lamer sobie nie poradzi i nawet prewnie by nie próbował. Stawka już jest za wysoka by ot hojraczyć dla ekperymentów.
Pawelawe pisze:13mln baksów kawał kapusty?.
Tak myśle, że to kawał kasputy. Przyzwyczailismy się do wysokich cyferrek i szastamy nimi bezmyśłnie. Ale nie zmienia to postaci rzeczy , że to kwał szmalcu. Fakt że Buffet ma wiecej nic nie winosi. Przelicz tą kasę na jakieś zasoby to urelani ci potencjał takiej kwoty. Już to widzę jak w Polsce wyskakuje ktoś i kładzie sobie 40 milonów na szali z machnieciem ręką... "a co mi tam niech się gra!".

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » piątek, 12 stycznia 2018, 00:48

Pawelawe pisze: Przecież ja nie twierdze, że taki grubas od razu jest mistrzem analiz technicznych, ma świetną intuicje i zawsze wychodzi z profitem..
To ciekawe, bo 20 minut temu właśnie tak twierdziłeś hehe. :P :P
spamboy pisze: Wiesz co, tak i nie. To już jest na tyle konkretny hajs, że zastanawiasz się jak go dobrze lokować. Owszem można popełniać błedy, można też nietrafić z decyzją, ale sprowadzenie osób z takim potencjałem do roli idiotów jest dość mocnym nagięciem rzeczywistości.
A kto sprowadza ich do roli idiotów? Ja na pewno nie, mówię tylko, że jest tam cały przekrój graczy. A zdanie typu, że gruby to gra lepiej, zawsze z zyskiem itd. brzmi jak stereotyp oparty na kompleksie wiążącym większą kasę z większą wiedzą. Pamiętajmy, że wielu grubych to niekoniecznie ludzie co doszli do majątku od zera, ale ludzie co już posiadali duże środki bez gry.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: spamboy » piątek, 12 stycznia 2018, 00:51

Pawelawe pisze: Właśnie grube ryby które najpierw pakują hajs, żeby stworzyć sztuczny popyt, a póżniej jak masa dołączy się do rosnącego kursu to w pewnym momencie wysprzedają to co kupili i wychodzą z profitem.
Nie no jesne nie musimy soebie tłumaczyć rzeczy oczywistych. Jednak nie mówmy, że wystawienie co by nie mówić "niemałego" już koszyka w momęcie kiedy mozna by śmiało pokusić się o niższy poziom, nie jest wcale takie bez znaczenia.

Zadaj sobie pytanie, czemu akurat tu, a nie niżej?
I kolejne, dlaczego majać dość rozbudowane funkcje składania zleceń na BFXie ktoś wybiera najprostszą, najprymitywniejszą metodę i kładzie zlecenie w całości?

Ja nie mam jasnej odpowiedzi na to zachowanie. A obserujemy je (przynajmniej co poniektórzy) już kolejny raz.

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ahr » piątek, 12 stycznia 2018, 00:51

@Wymazywanie, @Pawelawe, Panowie jesli macie w taki sposob dyskutowac to moze skrzystajcie z funkcji prywatnej wiadomosci, wymienicie swoje spostrzezenia, zasypujecie watek, bedziecie "grubasami" to mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami "Chyba, że ty mówisz o zwykłych gościach co dysponują kwotami typu kilka/kilkanaście milionów to się oczywiście zgadzam XD" ten wspomniany opor na 13k$ (1000 btc) mozesz kupic za kilkanascie milionow, w mojej opini sprawa wyglada tak, ze wczorajsza swieczka zakonczyla sie dosc pieknie pro-wzrostowo, to raczej nie bull trap, bo zza niskiego poziomu poszlo w dol, dzisiaj to wyglada kiepsko, LT zostala nadszarpnieta, odbijalismy sie od niej juz kilka razy, nastawiam sie na spadki. wsparcia na pelnych liczbach dla DT, ale ja ustawiam sie na 11500-11000$ i to na chwile

Czy wy naprawde myslicie, ze gosc ktory ma xxx 000 000$ siedzi i obserwuje kurs i gra na gieldzie? tacy ludzie maja od tego ludzi, ktorzy sie na tym "znaja"
Ostatnio zmieniony piątek, 12 stycznia 2018, 01:04 przez Ahr, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Przedszkole”