Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"

Postautor: JanBatory » czwartek, 4 stycznia 2018, 19:06

Prosiłbym o pomoc początkującego :) odnośnie NXT bo nie rozumiem nic z tego.

Miałem na wallecie 1787 NXT https://nxt.jelurida.com/index.html
Teraz loguje sie przez: https://testnxt.jelurida.com/ i mam 0 NXT
a na https://testardor.jelurida.com/ mam 446.7695 IGNIS

-gdzie są moje nxt? i dlaczego mam ignisa mniej (ratio miało być 2-1) ?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » czwartek, 4 stycznia 2018, 19:32

@Rumcajs, Z Twojego doświadczenia i ew innych osób. Czy prowizja z wypłaty na hitBTC zależy od kursu danej waluty? Tzn jeśli w tej chwili jest to 145 VIBE przy jakimś kursie, to jesli kurs skoczy dajmy na to x10 to prowizja nadal wyniesie 145 czy będzie odpowiednio niższa aby utrzymać stałą wartość po przeliczeniu na klasyczne waluty? Jakie macie doświadczenie z innych krypto w tym temacie?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » czwartek, 4 stycznia 2018, 19:38

skapskiadi pisze: @Rumcajs, Z Twojego doświadczenia i ew innych osób. Czy prowizja z wypłaty na hitBTC zależy od kursu danej waluty? Tzn jeśli w tej chwili jest to 145 VIBE przy jakimś kursie, to jesli kurs skoczy dajmy na to x10 to prowizja nadal wyniesie 145 czy będzie odpowiednio niższa aby utrzymać stałą wartość po przeliczeniu na klasyczne waluty? Jakie macie doświadczenie z innych krypto w tym temacie?
Na 99% kurs nie ma tutaj nic wspólnego. Powiedzieli sobie, że 145 VIBE i tyle musisz zapłacić chcąc zrobić wypłatę. Może kiedyś coś zwiększą/ zmniejszą, ale zmiana kursu o 10 czy 20% nie ma tutaj żadnego wpływu.
Jak kurs się zmieni powiedzmy o 100 razy i będziesz musiał płacić zamiast teraz około 160 zł, wtedy 16 tysięcy PLN to może będą myśleć żeby coś zmienić.
Na razie się na to nie zanosi.

Za każdym razem gdy ktoś pomaga, a nie dostaje plusika to na świecie ginie jeden mały kotek. Ratujmy koty!

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: mateuszx » czwartek, 4 stycznia 2018, 20:22

@everyone witam, czy mógłby ktoś pomoc( mała instrukcja) jak przelac XCS na oficjalny portfel :) Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » czwartek, 4 stycznia 2018, 21:03

@maxxam97, pisząc o wzroście x10 miałem na myśli 10cio krotność czyli 1000% a nie 10% :P

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:43

skapskiadi pisze: maxxam97, pisząc o wzroście x10 miałem na myśli 10cio krotność czyli 1000% a nie 10%
Wiem, wiem. Dlatego mówie, 10 procentowe zmiany nic nie zmienia w kursie. 10 krotne...hmm, prawdopodobnie straciliby wszystkich klientów gdyby wypłata kosztowała 1600 PLN. Pewnie gdzieś dopiero od dłuższej kilkukrotnej zmianie zmienią fee.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Albi » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:45

Raczkuję ogólnie w temacie krypto, ale zdecydowałem się na zakup XCS i przelałem BTC z abucoins na koinexchange i kilka godzin mam juz status "pending". Rozumiem, że to może trochę iść, nawet do kilku dni? Dopiero potem ogarnąłem, że mogłem LTC, ale trudno.
Teraz pytanie: ile to jeszcze może potrwać i czy można jakoś "cofnąć" ten przelew i wykonać go jeszcze raz tylko, że LTC?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: mxxm977 » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:50

Abucoins ma bardzo fajne osoby w helpdesku. Napisz do nich (czat online po prawej stronie u dołu) i powiedz, że chcesz to anulować bo już idzie za długo, a pieniądze muszą być szybciej...Sam tak robiłem i przyznaje, działa bez problemów.
No i tak, BTC jest strasznie drogie w przesyle. Lepiej LTC.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Albi » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:58

maxxam97 pisze: Abucoins ma bardzo fajne osoby w helpdesku. Napisz do nich (czat online po prawej stronie u dołu) i powiedz, że chcesz to anulować bo już idzie za długo, a pieniądze muszą być szybciej...Sam tak robiłem i przyznaje, działa bez problemów.
No i tak, BTC jest strasznie drogie w przesyle. Lepiej LTC.
Cytuję Panią z helpdesku:
"Po tym jak transakcja opuści naszą giełdę nie ma takiej możliwości" :(

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:11

No ale skoro jest jeszcze pending czyli oczekiwanie to powinienes jeszcze móc ją cofnąć. Znaczy na pewno ja cofnalem na pendingu ale wtedy chyba była inna sytuacja bo coś im się zepsuło z ripplem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:22

@maxxam97,

To dlatego ze jak im sie popsuło riple to ona u nich czekała a tylko Ty widziałes status pokazywany tobie że niby pending, u niego jak wyszła i jest w trakcie potwierdzania to już nie mogą jej anulować w tym momencie bo za późno.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » piątek, 5 stycznia 2018, 00:14

@Rumcajs, na abucoinsie z tego co sam zobaczyłem to pending jest zaraz po wysłaniu. Potem się jeszcze chwilę czeka i dopiero wtedy pojawia się, że wykonano i można sprawdzić ile jest potwierdzeń.
Ale może faktycznie jak wysyłałem Ripla to było inaczej. W takim razie wybacz ale nie wiem jak długo będzie szło. Nigdy nie wysyłałem BTC.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Artur7428 » piątek, 5 stycznia 2018, 00:20

Jak myslicie co się stanie z ignis po wejściu na bitrex i hitbtc?
Dump czy raczej utrzyma się cena ustawiona na tej giełdzie gdzie ignis juz śmiga?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Rumcajs » piątek, 5 stycznia 2018, 00:21

Uwaga nie wiem czy to dziś dopiero bo wczoraj tez nic chyba nie wysyłałem ale:

HitBtc tworzy nowe adresy do wpłat, nawet dla btc i eth które sie ma na saldzie, to uważajcie przy wysyłaniu i sprawdzcie czy wam sie adres odbioru nie zmienił na nowy !!

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: suszini » piątek, 5 stycznia 2018, 02:06

Dla tych co jeszce zastawiają się nad zakupem DAXXa i nie mają konta na Cryptopii patowa sytuacja, zawiesili rejestrację nowych userów do czasu rozwiązania problemów z systemem mailowym. Mam nadzieję, że jutro ruszy.

EDIT
czy wiadomo o której godzinie mniej więcej airdrop coinów za XCS?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » piątek, 5 stycznia 2018, 02:51

marmod pisze:
kondzio pisze: Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?
Ten pierwszy to absolutne ryzyko. Wolumen mały. Kapitalizacja również. Przy takim ryzyku i cenie wyjściowej 1,5k to za dużo. Zacznij od tego jaki masz cel? Ile chcesz osiągnąć? Jak pomnożyć razy 2-3 to wystarczą alty z pierwszej 20-30. W spekułę bym wchodził niższą kwotą.
Ja robie od jakiegoś czasu dokładnie na odwrót :)
Wchodzi się w ryzykowne wysoką kwotą , a w te z top 30 mniejszymi bo piszesz że na nich można pomnożyć x 2, x3 co dla mnie nie jest takie oczywiste ostatnio co prawda jest wielki boom na wszystko i te z top nawet robią cały czas ATH lub są w top tylko dlatego, że mają wielką liczbę coinow a wiele osob patrzy i tak na cene sztuki mimo ze ich jest miliardy, dziwne że doge coin nie jest w top (a moze jest?? aż sprawdze o_O) ale to nienaturalne wzrosty.
Kiedyś to te z top jak rosły o 10-20 % to było wydarzenie a teraz wiele osob spodziewa się że coiny z kilkoma miliardami USD market capa bedą go podwajały bez ustanku.
Jak to rypnie w jakims momencie to wiele z tych "top" spadnie o 80% w cenie.
Dlatego tych z Top mam tylko trochę, a kupuje dużo tanich i różnych za dużo wieksze kwoty niż w jakies drogie dobre i czekam na dobre mnożniki a ostatnio wszystko rośnie więc szanse są spore. Niestety te co kupiłem są ciągle na etapie wykluwania się :) Ale jak jakieś z nich się wyklują to mój wallet exploduje mam nadzieje hehe :) Narazie ważne że wartość eth walleta nie spada , jak dla mnie to już sukces :)
Te z top to praktycznie omijam poza paroma co mi same urosły przypadkiem do tego top (np. Stratis, Waves) ale nowych z top nie kupuje bo są za drogie.
Bez ryzyka nie ma zabawy :)

EDIT: A i w bitcoinchecker ustawione mam alarmy na 50% zmiany ceny :) :) :)
Po co mam sie stresować i latać sprawdzać co jakieś 5-10%, a na noc wyłączam. Co ma być to będzie.

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: PiotrC » piątek, 5 stycznia 2018, 05:32

paprykarz18 pisze: DaxxCoin (DAXX)

Popatrzcie na wykres. Wygląda tak, jak wykres XCS z przed wielkich wzrostów. Ktoś coś wie (jak o tym airdrop), czego jeszcze my nie wiemy. Ktoś to skupuje, jest faza akumulacji.
Można również kupić i poczekać na wystrzał.
Do tego kolejnym tropem jest plotka w temacie ANN na Bitcointalk, że spodziewana jest pompa na tym coinie.
Kto nie ryzykuje nie pije szampana. Ryzykujecie na własną odpowiedzialność. Od początku mówię, że to nurkowanie w szambie, w którym można wyłowić diamenty. Sam projekt jest moim zdaniem beznadziejny i normalnie bym w niego nie zainwestował, ale w tych sprzyjających okolicznościach, spróbowałem zarobić.

Mój ref do Cryptopii: https://www.cryptopia.co.nz/Register?re ... aprykarz18
gratulacje doskonałęgo wyczucia rynku ;) jak czytałem post wczoraj daxx byl po 0,003 aktualnie jest po 0,009 zobaczym czy pompka pójdzie dalej, ja bardziej z ciekawości włożyłem jedno NEO i narazie inwestycja sie opłaciła ;)

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: snajp » piątek, 5 stycznia 2018, 08:56

@paprykarz18 jako nasz lokalny guru jak myślisz ARN odbije jeszcze w górę, czy już został lot swobodny w dół. Tak duża pompa wiadomo musi odreagować, ale czy jeszcze jest szansa na nowe ath. Jak myślisz, trzymasz swoje ARN czy sell?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Albi » piątek, 5 stycznia 2018, 09:16

snajp pisze:@paprykarz18 jako nasz lokalny guru jak myślisz ARN odbije jeszcze w górę, czy już został lot swobodny w dół. Tak duża pompa wiadomo musi odreagować, ale czy jeszcze jest szansa na nowe ath. Jak myślisz, trzymasz swoje ARN czy sell?
Pisał w innym wątku, że wierzy w projekt i trzyma. Ja też uważam, że się odbije.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » piątek, 5 stycznia 2018, 09:34

Jak myslicie czemu Daxx rosnie? Moze szykuja cos. Moze ma byc tez jakis air drop i pierwsze "cwaniaki" kupuja :roll:?

Wróć do „Pozostałe”