marmod pisze: kondzio pisze: Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?
Ten pierwszy to absolutne ryzyko. Wolumen mały. Kapitalizacja również. Przy takim ryzyku i cenie wyjściowej 1,5k to za dużo. Zacznij od tego jaki masz cel? Ile chcesz osiągnąć? Jak pomnożyć razy 2-3 to wystarczą alty z pierwszej 20-30. W spekułę bym wchodził niższą kwotą.
Ja robie od jakiegoś czasu dokładnie na odwrót

Wchodzi się w ryzykowne wysoką kwotą , a w te z top 30 mniejszymi bo piszesz że na nich można pomnożyć x 2, x3 co dla mnie nie jest takie oczywiste ostatnio co prawda jest wielki boom na wszystko i te z top nawet robią cały czas ATH lub są w top tylko dlatego, że mają wielką liczbę coinow a wiele osob patrzy i tak na cene sztuki mimo ze ich jest miliardy, dziwne że doge coin nie jest w top (a moze jest?? aż sprawdze o_O) ale to nienaturalne wzrosty.
Kiedyś to te z top jak rosły o 10-20 % to było wydarzenie a teraz wiele osob spodziewa się że coiny z kilkoma miliardami USD market capa bedą go podwajały bez ustanku.
Jak to rypnie w jakims momencie to wiele z tych "top" spadnie o 80% w cenie.
Dlatego tych z Top mam tylko trochę, a kupuje dużo tanich i różnych za dużo wieksze kwoty niż w jakies drogie dobre i czekam na dobre mnożniki a ostatnio wszystko rośnie więc szanse są spore. Niestety te co kupiłem są ciągle na etapie wykluwania się

Ale jak jakieś z nich się wyklują to mój wallet exploduje mam nadzieje hehe

Narazie ważne że wartość eth walleta nie spada , jak dla mnie to już sukces

Te z top to praktycznie omijam poza paroma co mi same urosły przypadkiem do tego top (np. Stratis, Waves) ale nowych z top nie kupuje bo są za drogie.
Bez ryzyka nie ma zabawy
EDIT: A i w bitcoinchecker ustawione mam alarmy na 50% zmiany ceny
Po co mam sie stresować i latać sprawdzać co jakieś 5-10%, a na noc wyłączam. Co ma być to będzie.