Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: rafgoo » niedziela, 31 grudnia 2017, 02:41

Ludzie, ktoś kto zainwestował 8MPLN nie jest wyrocznią, widać że błąd popełnił bo ściana mogła być niżej, a teraz 1 MPLN w plecy. Ale, i tak wyjdzie na swoje bo kurs raczej później ale urośnie.
Tak też sobie myślę że na miejscu deweloperów warto opóźnić release, kurs spada, społeczność duża, czeka, można się obkupić i ładnie zarobić. Byle nie za długo bo jest konkurencja..

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » niedziela, 31 grudnia 2017, 03:33

rafgoo pisze: Ludzie, ktoś kto zainwestował 8MPLN nie jest wyrocznią, widać że błąd popełnił bo ściana mogła być niżej, a teraz 1 MPLN w plecy. Ale, i tak wyjdzie na swoje bo kurs raczej później ale urośnie.
Tak też sobie myślę że na miejscu deweloperów warto opóźnić release, kurs spada, społeczność duża, czeka, można się obkupić i ładnie zarobić. Byle nie za długo bo jest konkurencja..

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
"
Tak samo mówili o gościu że jest idiotą bo za 3mln kupił po 28.5 a cena spadła potem do 24. Teraz to on ma prawie 3 krotność ..

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » niedziela, 31 grudnia 2017, 03:50

Iemix96 pisze:
rafgoo pisze: Ludzie, ktoś kto zainwestował 8MPLN nie jest wyrocznią, widać że błąd popełnił bo ściana mogła być niżej, a teraz 1 MPLN w plecy. Ale, i tak wyjdzie na swoje bo kurs raczej później ale urośnie.

"
Tak samo mówili o gościu że jest idiotą bo za 3mln kupił po 28.5 a cena spadła potem do 24. Teraz to on ma prawie 3 krotność ..
Jak nie sprzedał wcześniej ;) a może teraz to on kupował za 8MPLN..

Nie przeszkadza mi podpis w tapatalku. Korzystam mogę wspierać. Lemerem jest ten kto chce wszystko za darmo.

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: NEO1 » niedziela, 31 grudnia 2017, 09:49

Witam
Na tą chwilę widać, iż LSK ma dobre wsparcie na poziomie 17-18 $ .. co będzie po przebiciu? pewnie zjazd do 15-16 $ dużo zależy od BTC niestety .. który z kolei testuje wsparcie na poziomie około 12 tyś $ .. jeśli nie da rady to lecimy z LSK na 15-16 $ jeśli się "uda utrzymać" BTC na tym wsparciu to zostaje nam "opór psychologiczny" dla LSK - 20 $ i lecimy wyżej .. czekamy . wszystkiego najlepszego na NOWY ROK 2018 :-) oby LSK przebił 100 $ :-) ..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » niedziela, 31 grudnia 2017, 11:54

Te 8 mln to raczej kilka osób (jak nie kilkanaście).. ale załóżmy, że jedna osoba. Ona raczej nie weszła swoim pierwotnym kapitałem, tylko wypracowanym... to, że jest bańkę w plecy to po prostu pomniejsza zysk, który wypracowała... nadal ma te 6-7 mln do przodu to i tak ogrom. Nawet jakby doszła do 2 mln to też dużo.. owszem niesmak pozostaje, ale na pewno ma granicę psychologiczną do pomniejszenia zysków - sprzedając. Tak czy inaczej ta osoba raczej więcej wygra niż straci jeśli gra na longa, a po zakupach widać, że tak.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: goldmen69 » niedziela, 31 grudnia 2017, 12:04

na wykresie trzy czarne kruki na wykresie day, było bardzo prawdopodobne że dalej tąpnie,okolice 55.30 bitbay to i korekta byłaby solidna i zatrzymała by się na linii trendu wzrostowego,zarazem min z 22.12,i zniosła by 0.618 fibo ostatniego impulsu,indykatory na dziennych by się wystarczająco schłodziły,dobre by to było dla zdrowotności dalszego wzrostu kursu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » niedziela, 31 grudnia 2017, 12:11

Wiecie co mnie najbardziej z perspektywy czasu irytuje, że człowiek znowu przegapił fakt że cena w granicach 23-24usd to była po prostu niczym nie pokryta pompa. Nie narzekam na swój portfel z Lisk i perspektywy długoterminowej(jesień 2018- początek 2019) ale tym razem zawiódł mechanizm ostrzegawczy gdy ceny na BB były napompowane pow. 90pln i wtedy trzeba było się wyprzedawać.
Będę raczej umiarkowanym pesymistom i myślę że pułap 25-30 usd do lutego raczej jest nie do ogarnięcia chyba że będziemy mieli kolejną pompę na cały marketcap albo jak to pisał użytkownik Liskpoland rzeczy które szykują się, zrobią różnicę na plus.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -28
Reputacja postu: 
0

Postautor: Makaveli455 » niedziela, 31 grudnia 2017, 12:19

To zależy ile kto inwestuje, jeżeli zainwestowało się kwotę, której nie można stracić, to teraz jest płacz, panika i zgrzytanie zębów i pewnie sprzedaż ze znaczną stratą, po czym narzekanie na krypto jakoe to jest gówno i z grona inwestorów dołączenie do grona przeciwników krypto. Powód jest tylko jeden - własna głupota. Ja też przed 22 grudnia zakupiłem za 90 liska, z tym że za kwotę, ktorą ja osobiście przeboleje, nawet jak pożegnam się z nią na zawsze, dlatego nie przejmuje się tymi spadkami i wychodzę z takiego założenia : albo oni mnie wyczyszczą do 0 albo ja ich, proste. Pozdrawiam inwestujących z głową.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » niedziela, 31 grudnia 2017, 12:20

Dovakhiin pisze:Te 8 mln to raczej kilka osób (jak nie kilkanaście).. ale załóżmy, że jedna osoba. Ona raczej nie weszła swoim pierwotnym kapitałem, tylko wypracowanym... to, że jest bańkę w plecy to po prostu pomniejsza zysk, który wypracowała... nadal ma te 6-7 mln do przodu to i tak ogrom. Nawet jakby doszła do 2 mln to też dużo.. owszem niesmak pozostaje, ale na pewno ma granicę psychologiczną do pomniejszenia zysków - sprzedając. Tak czy inaczej ta osoba raczej więcej wygra niż straci jeśli gra na longa, a po zakupach widać, że tak.
Zgadzam się ze wszystkim. Wracając do tematu, spodziewałem się spadku poniżej 70 ale dzisiejszy poranek przerósł moje oczekiwania. Myślicie że jeszcze poleci? Ja myślę że to już dno.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: goldmen69 » niedziela, 31 grudnia 2017, 12:28

nikt za 8mln liska nie kupił,porozumiał się z którąś z giełd,składa się np.depozyt zabezpieczający w wys.114 % ceny,on te liski wypożyczył i sprzedał na rynku,po cenie 86 odkupił,oddał zachowując dla siebie zysk

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
2

Postautor: Zeus81 » niedziela, 31 grudnia 2017, 13:29

Witam serdecznie.
Jestem nowy na kryptowalutach ale zarejstrowalem sie widzac wasze wypowiedzi i chcac odpowiedziec cos od siebie oraz podzielic sie swoim doswiadczeniem.
Jest jedna zasada:"kupuj plotki sprzrdawaj fakty". Moja zasada i wielu innych grajacych kiedys i teraz na GPW. Widzac wasze wypowiedzi smiac mi sie chcialo a raczej chcialem was ostrzec. Niektore osoby znaja sie na wykresach inni ogladaja tylko na YT analize jakis dupkow....inni pocieszaja sie korekta badz 8mln skupem akcji po 86zl.
Ludzie kochani....ja gralem na NEWCONNECT 8lat temu i tutaj to pikus sie dzieje. Stawianie slupow to normalka na NewConnect a robily to przewaznie grupy inwestycyjne itp.

Kupilem akcje po 36zl i po spadku do 25zl bylem bardzo spokojny bo widzialem sprawdzanie maksimow i szykowanie sie na walke przebicia ponownie 36zl i wyzej. Jednak obecnie sprzedalem pare dni temu po 86zl dla tego GRUBASA. Wynikiem tego nie bylo braku wiary w LISK lecz wykres i brak sily przebicia 100zl plus przesuniecie terminu newsa na poczatek 2018r. Zla sytuacja BTC takze mnie do tego skłoniła. Teraz czekam na stabilizacje czyli stale wyniki przez jakis czas. Tym co duzo stracili radze byc optymistami na longtime....
Tak jak napisalem nie znam sie na kryptowalutach ale sadze ze wasze newsy plus skromne moje spostrzezenia dadza cos wyjatkowego.
Nie sugerujcie sie scianami grubasa chyba, ze jest masa mniejszych scian zwyklych osob. Dla mnie sciana stawiana jest po to aby sprzedawac akcje swoje w tym czasie. A ze ktos nabyl to mnie nie obchldzi widzac ogolny rynek.
Gralem na GPW i NC kiedy byly kleski na gieldach stad moje doswiadczenie. Zwykle trzesienie ziemi sprawialo,ze trzeba spierdzielac z akcji na tydzien lub dwa.
Co do Liska jestem pewny, ze zmana terminu z tego roku na poczatek jest dokonana tylko i wylacznie dla zagrywek osob bliskich LISKOWI. zanizyc,przesunac,skupic,dac news,i pompa w gore :)
Pozdrawiam.
:D

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafalg690 » niedziela, 31 grudnia 2017, 17:00

Do siego roku inwestorzy :lol: :lol: :lol:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: morloh » niedziela, 31 grudnia 2017, 17:50

Jeszcze północy nie ma a ktoś już rakiete wystrzelił na lisku ^^ .

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Stefun007 » niedziela, 31 grudnia 2017, 17:51

morloh pisze:Jeszcze północy nie ma a ktoś już rakiete wystrzelił na lisku ^^ .
Na dalekim wschodzie już dawno po północy ;)

Według mnie to ostygnie szybko. Boty pohandlowały i cool down :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » niedziela, 31 grudnia 2017, 18:02

Zeus81 pisze: Witam serdecznie.
Jestem nowy na kryptowalutach ale zarejstrowalem sie widzac wasze wypowiedzi i chcac odpowiedziec cos od siebie oraz podzielic sie swoim doswiadczeniem.
Jest jedna zasada:"kupuj plotki sprzrdawaj fakty". Moja zasada i wielu innych grajacych kiedys i teraz na GPW. Widzac wasze wypowiedzi smiac mi sie chcialo a raczej chcialem was ostrzec. Niektore osoby znaja sie na wykresach inni ogladaja tylko na YT analize jakis dupkow....inni pocieszaja sie korekta badz 8mln skupem akcji po 86zl.
Ludzie kochani....ja gralem na NEWCONNECT 8lat temu i tutaj to pikus sie dzieje. Stawianie slupow to normalka na NewConnect a robily to przewaznie grupy inwestycyjne itp.

Kupilem akcje po 36zl i po spadku do 25zl bylem bardzo spokojny bo widzialem sprawdzanie maksimow i szykowanie sie na walke przebicia ponownie 36zl i wyzej. Jednak obecnie sprzedalem pare dni temu po 86zl dla tego GRUBASA. Wynikiem tego nie bylo braku wiary w LISK lecz wykres i brak sily przebicia 100zl plus przesuniecie terminu newsa na poczatek 2018r. Zla sytuacja BTC takze mnie do tego skłoniła. Teraz czekam na stabilizacje czyli stale wyniki przez jakis czas. Tym co duzo stracili radze byc optymistami na longtime....
Tak jak napisalem nie znam sie na kryptowalutach ale sadze ze wasze newsy plus skromne moje spostrzezenia dadza cos wyjatkowego.
Nie sugerujcie sie scianami grubasa chyba, ze jest masa mniejszych scian zwyklych osob. Dla mnie sciana stawiana jest po to aby sprzedawac akcje swoje w tym czasie. A ze ktos nabyl to mnie nie obchldzi widzac ogolny rynek.
Gralem na GPW i NC kiedy byly kleski na gieldach stad moje doswiadczenie. Zwykle trzesienie ziemi sprawialo,ze trzeba spierdzielac z akcji na tydzien lub dwa.
Co do Liska jestem pewny, ze zmana terminu z tego roku na poczatek jest dokonana tylko i wylacznie dla zagrywek osob bliskich LISKOWI. zanizyc,przesunac,skupic,dac news,i pompa w gore :)
Pozdrawiam.
:D
Miałem podobne odczucia co do sprzedaży. Nie narzekam bo to long-term dla mnie ale i tak palec świerzbił na cynglu. Pogratulować wyczucia.
Mnie chyba zawiódł zdrowy rozsądek bo naiwny bylem że jak się wysprzedam na tej górce to akurat na złość poszybuje bo wypuszczą core 1.0

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
0

Postautor: LiskPoland.pl » niedziela, 31 grudnia 2017, 22:48

Samych sukcesów w nowym roku i niech wasze spekulacje przyniosą wam same zyski :D zwłaszcza na LISKu :D

Pozdrawiam,
Delegat LiskPoland.pl ;D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Stefun007 » poniedziałek, 1 stycznia 2018, 01:21

Szczęścia w nowym AD2018 drodzy Liskowicze. Chciałbym tym samym podziękować wszystkim za cenne wskazówki w handlu :)
Życzę jak poprzednicy wszelkiej pomyślności i realizacji założonych celów :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » poniedziałek, 1 stycznia 2018, 08:21

Szczęśliwego 2018 :D

Btc ladnie sie obronil....zobaczymy czy dalej podtrzyma kurs pow.50k.
Lisk przy takiej stabilizacji BTC póki nie bedzie chocby nowego wpisu od zespołu powinien badac wsparcie na 20USD.

Początkujący
Reputacja: -20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dzonzi » poniedziałek, 1 stycznia 2018, 14:13

Zastanawiam się, czy nie wejść ostro w liska. Chciałbym kupić 100 coinów i przytrzymać pół roku, może rok.
Albo jaką inną walutę polecacie na długoterminową inwestycję?

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 1 stycznia 2018, 14:22

@Dzonzi, wczoraj LSK stał w okolicach 65 PLN, można było brać. Ogólnie sytuacja z BTC jest nie pewna i jeszcze cena może zjechać. Co do inwestycji długoterminowej, LSK może wzrosnąć dość znacznie już w lutym, pod warunkiem że BTC nie zrobi psikusa z ceną na poziomie 5k$.

Wróć do „Lisk”