Postautor: Vami » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:07
Vami
Postautor: Crumpi » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:14
Crumpi
Postautor: Kazuk » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:24
Tastaj pisze:Tu masz trochę info:buddookan pisze:Witam. Właśnie mam zamiar w to zainwestować. JEśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat tej waluty to chętnie poczytam.
Projekt ciekawy tylko jak słyszę etykiety RFID to trochę jestem sceptycznie nastawiony. Mam z tym trochę doczynienia, etykiety są drogie w porównaniu do zwykłych. Temat ewidentnie pod klienta. Na magazynie producent średnio to wykorzysta. Także jest to dodatkowy koszt.
Generalnie używane do droższych/luksusowych produktów(ubrania itp.), chociaż jak na przykładnie, mleko dla dzieciaków też nie jest tanie.
Czytników rfid jak na lekarstwo, w telefonach masz tylko nfc. nie odczytasz tym etykiet rfid. tylko chyba standard mifare ale i tak tylko odczytasz numer taga a nie info zawarte. Jeżeli nie podchwycą kilku dużych producentów to będzie lipa. Dla mnie na ten moment czysta spekulacja ale cały rynek krypto to spekulacja. Także ceno może iść w górę ładnie, bo projekt naprawdę fajny. Tylko dla mnie osobiście średnio wykonalny.
Kazuk
Postautor: buddookan » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:33
buddookan
Postautor: likidis » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:41
28 grudnia trzeba mieć na portfelu Jelruidii swoje NXT lub na giełdzie HitBTC (pozostałe giełdy się jeszcze nie określiły czy będą brać udział w airdropie), będzie robiony w ten dzień snapshot wszystkich portfeli i potem ich właściciele dostaną 1 IGNIS za 2 NXT. Ale nie zamieniają się tylko dostajesz je za darmo za trzymanie NXT, czyli ostatecznie będziesz mieć i IGNIS i NXTCrumpi pisze:Żeby zdobyć te Ignis trzeba mieć NXT i później one się „zmieniają”? Dobrze rozumiem?
likidis
Postautor: Xarimar » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:59
Xarimar
Postautor: Vami » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:00
z tego co czytałem jesli bedziesz mial NXT na bittrex to tez dostaniesz INGNISlikidis pisze:28 grudnia trzeba mieć na portfelu Jelruidii swoje NXT lub na giełdzie HitBTC (pozostałe giełdy się jeszcze nie określiły czy będą brać udział w airdropie), będzie robiony w ten dzień snapshot wszystkich portfeli i potem ich właściciele dostaną 1 IGNIS za 2 NXT. Ale nie zamieniają się tylko dostajesz je za darmo za trzymanie NXT, czyli ostatecznie będziesz mieć i IGNIS i NXTCrumpi pisze:Żeby zdobyć te Ignis trzeba mieć NXT i później one się „zmieniają”? Dobrze rozumiem?
Vami
Postautor: KryptoBanita » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:07
KryptoBanita
Postautor: Zie1inski » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:13
Zie1inski
Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:17
Rumcajs
reybanger
Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:25
Rumcajs
Postautor: Crumpi » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:36
Crumpi
Postautor: crone » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:38
crone
Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:43
Rumcajs
Postautor: rapcior » czwartek, 21 grudnia 2017, 13:52
rapcior
Postautor: Mss92 » czwartek, 21 grudnia 2017, 14:15
Mss92
Postautor: franek100milionow » czwartek, 21 grudnia 2017, 14:52
franek100milionow
jpr
Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 15:16
Rumcajs
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).