W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Vami » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:07

Hmm też posiadam NXT (tylko że małą ilosc bo raptem 1000 sztuk) wskoczyłem przy 0.68 i chciałem wyskoczyć około 27 grudnia ale po tym co piszecie zastanwiam sie czy może nie zostać i dostać 500 Ignis :D z drugiej strony 27 pewnie bede mieć jakis zysk i można go zrealizować hmm pozniej może być nie pewnie hmmm sam nie wiem co robić :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Crumpi » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:14

Żeby zdobyć te Ignis trzeba mieć NXT i później one się „zmieniają”? Dobrze rozumiem?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kazuk » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:24

@Tastaj, @buddookan,
Spoiler:
Tastaj pisze:
buddookan pisze:
Kazuk pisze: Mnie zainteresowało WABI. Może nie w perspektywie długoterminowej, ale myślę że w styczniu może jeszcze wystrzelić. Pomysł ciekawy, zainteresowanie na razie umiarkowane ( na Binance dopiero od kilku dni) i mam nadzieję że w perspektywie tygodnia/ dwóch pompa będzie :)
Witam. Właśnie mam zamiar w to zainwestować. JEśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat tej waluty to chętnie poczytam.
Tu masz trochę info:
Projekt ciekawy tylko jak słyszę etykiety RFID to trochę jestem sceptycznie nastawiony. Mam z tym trochę doczynienia, etykiety są drogie w porównaniu do zwykłych. Temat ewidentnie pod klienta. Na magazynie producent średnio to wykorzysta. Także jest to dodatkowy koszt.
Generalnie używane do droższych/luksusowych produktów(ubrania itp.), chociaż jak na przykładnie, mleko dla dzieciaków też nie jest tanie.
Czytników rfid jak na lekarstwo, w telefonach masz tylko nfc. nie odczytasz tym etykiet rfid. tylko chyba standard mifare ale i tak tylko odczytasz numer taga a nie info zawarte. Jeżeli nie podchwycą kilku dużych producentów to będzie lipa. Dla mnie na ten moment czysta spekulacja ale cały rynek krypto to spekulacja. Także ceno może iść w górę ładnie, bo projekt naprawdę fajny. Tylko dla mnie osobiście średnio wykonalny.
Zgodzę się że projekt oparty o RFID może wzbudzać sceptyczne emocje, nie jest to technologia wyjątkowo kojarzona z przyszłością. Myślę jednak że Chińczycy mają nadal w pamięci aferę sprzed kilku lat gdzie setki tysięcy dzieci zostały potrute jakimś lewym mlekiem modyfikowanym. :?
Pamiętam artykuły że Polacy niezłą kasę trzepali wtedy wysyłając do Chin nasze mleko w proszku :D
Ale wracając do tematu, sądzę że koncepcja takiego projektu może na Azjatyckim rynku pobudzić odzew, w końcu ma on za zadanie zabezpieczyć coś co sprawiało swojego czasu nie lada problem.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Postautor: buddookan » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:33

@Kazuk Z drugiej strony Chiny powoli doganiają Europę i obawiam się że takie problemy zostaną rozwiązane naturalnie.
To co powiedział @Tastaj troche zniechęca. Rzeczywiście cena tych etykiet może być kłopotliwa w masowym użyciu. #wabi

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:41

Crumpi pisze:Żeby zdobyć te Ignis trzeba mieć NXT i później one się „zmieniają”? Dobrze rozumiem?
28 grudnia trzeba mieć na portfelu Jelruidii swoje NXT lub na giełdzie HitBTC (pozostałe giełdy się jeszcze nie określiły czy będą brać udział w airdropie), będzie robiony w ten dzień snapshot wszystkich portfeli i potem ich właściciele dostaną 1 IGNIS za 2 NXT. Ale nie zamieniają się tylko dostajesz je za darmo za trzymanie NXT, czyli ostatecznie będziesz mieć i IGNIS i NXT :)

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Xarimar » czwartek, 21 grudnia 2017, 11:59

jak myslicie, giełda Poloniex wprowadzi snapshot NXT?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vami » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:00

likidis pisze:
Crumpi pisze:Żeby zdobyć te Ignis trzeba mieć NXT i później one się „zmieniają”? Dobrze rozumiem?
28 grudnia trzeba mieć na portfelu Jelruidii swoje NXT lub na giełdzie HitBTC (pozostałe giełdy się jeszcze nie określiły czy będą brać udział w airdropie), będzie robiony w ten dzień snapshot wszystkich portfeli i potem ich właściciele dostaną 1 IGNIS za 2 NXT. Ale nie zamieniają się tylko dostajesz je za darmo za trzymanie NXT, czyli ostatecznie będziesz mieć i IGNIS i NXT :)
z tego co czytałem jesli bedziesz mial NXT na bittrex to tez dostaniesz INGNIS ;) bo bittrex też bierze udział w tym airdrop ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:07

psychologiczne 700 przebite,przetestowane i jedziemy dalej na ZEC :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zie1inski » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:13

Jeśli ktoś chce zacząć fajnie nowy rok to polecam zakupić teraz SysCoina, na dniach spodziewany rebranding, cena pójdzie zdecydowanie w górę. Pociąg własnie zaczął odjeżdzać.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:17

@Vami,

Tak jest już info na twiterze ze Bittrex da ludziom Ignis za NXT https://twitter.com/bittrexexchange
pewnie to tez pomogło cenie, wygodniej w sumie dla wielu ludzi zwłaszcza z małymi kwotami miec na Bitrexie pewnie wiele od razu bedzie chciało dumpować jak tylko będą mieli Ignisy a z walleta zanim wysla i dojda to zawsze jakies opoznienia bywają.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: reybanger » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:24

Zie1inski pisze: Jeśli ktoś chce zacząć fajnie nowy rok to polecam zakupić teraz SysCoina, na dniach spodziewany rebranding, cena pójdzie zdecydowanie w górę. Pociąg własnie zaczął odjeżdzać.
gdzie /skąd info o tym rebrandingu?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:25

@Zie1inski,

Miałem dokupić SYS ale brakło mi BTC zeby kupić taką ilosc jaką zaplanowałem, kupowałem wczoraj jeszcze Vibe i ATS na HitBTC, do tego cena juz rosła od kilku dni i nie zdążyłem a teraz ponad 4000s juz kurcze :(

@reybanger,

od dawna jest mowa w wątkach o SYS o rebrandingu i dopiero wtedy marketing na full no i ten market ich muszą poprawić i sklepy pododawać, dawno nie instalowałem tego ale ma być chyba nowa wersja kiedyś z masą sklepów a narazie sklepów nie ma przynajmniej jak patrzyłem mało rzeczy było dostępnych do kupienia i chyba od ludzi głownie a nie sklepów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Crumpi » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:36

Gdzie kupię sys? W ogóle jakie giełdy polecacie do altów, bittrex zamknięty na nowe konta, binance akurat tej waluty nie ma :/

Początkujący
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: crone » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:38

@Crumpi, nie wydawaj złotówki na to, jeśli nie potrafisz ogarnąć tak prostej rzeczy. Poważnie, bez hejtu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 12:43

@Crumpi,

pilnuj tego linka i korzystaj tam wiekszosc rzeczy sprawdzisz o innych coinach też.
https://coinmarketcap.com/currencies/syscoin/#markets
A tu do wszystkich:
https://coinmarketcap.com/all/views/all/

Poloniex byłby chyba dobry jeśli Bittrex nie dodaje nowych kont, nie słyszałem o tym nawet.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: rapcior » czwartek, 21 grudnia 2017, 13:52

Póki co Radium (RADS) (jest na dołku, + na forach cisną żeby kurs podskoczył)
https://www.tradingview.com/chart/RADSB ... dea_update

STEEM (STEEM) "Steem and Ethereum 4.77% are the two first chains to break 1 million transactions barrier. "
https://www.tradingview.com/chart/STEEM ... on_publish

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mss92 » czwartek, 21 grudnia 2017, 14:15

Cześć, co sądzicie o inwestycji w vertcoin i stratis na ten moment?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: franek100milionow » czwartek, 21 grudnia 2017, 14:52

XRP na bithumbie już prawie po 0.00007. Taki Poloniex czy Bittrex nienadążają rosnąć :D

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 21 grudnia 2017, 14:56

Mss92 pisze: Cześć, co sądzicie o inwestycji w vertcoin i stratis na ten moment?
Na Stratisie w styczniu/lutym zaczną sie ICO. 2 są juz potwierdzone ale nazwy firm nie ujawnione jeszcze. Fakt, ze ludzie bedą musieli kupic STRAT zeby wejśc w te ICO moze wam pomóc w podjęciu decyzji ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 21 grudnia 2017, 15:16

@jpr,

A ja ciągle próbuje złapać wyrównanie ceny Arka i Stratisa zeby część arka wymienić na stratisa 1:1 i ciagle stratis mi ucieka. Raz był z miesiac czy dwa temu dobry kurs ale akurat w srodku nocy jak spałem i jak wstałem to juz ark spadał i spadał.
Ale Ark ma 99% mobilnego walleta zrobione i dopiero co wszedł na koreanską czy chińską (nie jestem pewien czyja) giełdę OKEx.
Z tym walletem dokładają po 0,25% i jestem pewien że to chcą tak zrobić żeby ten wallet wydać na święta jako świateczny news, tak że Ark teraz może dopiero ruszyć, kiedys w sumie przebił 110 000 satoshi.

Wróć do „Pozostałe”