Moje wyjaśnienie co do sytuacji forków UASF, SegWit2X, BitcoinCash

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Wymazywanie » piątek, 4 sierpnia 2017, 15:58

Chancellor pisze: Kwestia została już dość dokładnie opisana tu na forum, z odnośnikami do źródeł i tak dalej. Ci, których to nie przekonuje, po prostu sprzedają i zamykają temat. No, oprócz tych, co chcą sobie trochę potrollować na forum .
Zadaje dobre pytania, Twoje odpowiedzi są jak troling... Puste.

Dodano po 3 minutach 30 sekundach:
skarnielson pisze: Rozumiem, że w/g ciebie jesli ktoś krytykuje BCC = troll.
Pisałem już wprost i może to dla niektórych chamskie, ale prawda jest taka, że niektórzy na forum dostali kręćka od darmowych coinów i myślą, że zrobią interes życia i że BCH będzie lepsze od BTC. ;) Cóż, ja rozumiem, że fajnie coś dostać za darmo i sam skorzystałem, ale żeby tak zaginać rzeczywistość i stać się mapetem BCH... Żałosne. :) I zobaczysz, oni dalej będą podniecać się BCH, obojętne co będzie się działo z jego rozwojem, bo dostali je za darmo. To tak jakby ubogiemu krewnemu dać nowe buty na zimę - od tej pory będzie chwalił Cię na imieninach u ciotki jako porządnego gościa hehe. :D
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:01

skarnielson pisze:@Shadow, @Chancellor - możecie sobie gloryfikować BCC jako kontynuację ideii Satoshiego ( bo za nic innego chwalić tego projektu w tym momencie nie można) ale rynek powoli wycenia te rewelacje.

W tym momencie BCC jest najwolniejszą walutą na rynku. Niedługo się to zmieni, pewnie tak. Ale do tego momentu kurs już będzie ledwo zipał i prawie wszyscy się juz tego pozbędą. Więc pytanie dla kogo on własciwie zostanie :)

Paradoksalnie - waluta która broni oryginalnej wizji Satoshiego ma szansę stac się krypto, której jedyna wartość to ta podciągnięta przez spekulantów :lol:
Widać, że kolega jest nowy w tym biznesie i nie pamięta czasów, gdy Bitcoin był po 5 groszy, kopało się go na zwykłym CPU a jeden gość kupił pizzę za 10000 BTC...

Bez obrazy, ale Twój punkt widzenia ogranicza się tylko do spekulacji i chwilowej mody. Nie masz pojęcia o prognozowaniu na dłuższy termin, założę się też że nie czytałeś Whitepaperu Satoshiego Nakamoto, nie wiesz skąd Bitcoin bierze swoją siłę i na czym opiera się wartość kryptowalut. Swoje rewelacje opierasz zapewne na krótkoterminowej obserwacji rynku i bieżących wydarzeń, które nie mają wpływu na całokształt.

Wybacz, ale nie będę kontynuował z Tobą dyskusji bo nie ma ona żadnego sensu.
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Początkujący
Reputacja: -41
Reputacja postu: 
1

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:06

ShadowOfHarbringer pisze: Wybacz, ale nie będę kontynuował z Tobą dyskusji bo nie ma ona żadnego sensu.
Mała strata. Napisałeś tekst na pół strony A4 a konkretów na temat BCC brak. Tylko zarzucasz mi brak wiedzy (jakiej ? nie wiem :)

Dalej czekam na linka do planu developerów BCC. :)

Dodano po 4 minutach 19 sekundach:
PS. Tak bardzo przeciwnicy narzekali na spotkania za zamkniętymi drzwiami - BCC idzie krok dalej: wszyscy developerzy (jesli tacy są) to anonimy :lol:
Which Development Team is In Charge of Bitcoin Cash?
There are now multiple independent teams of developers.

Tak, mamy wiele opcji. Mnóstwo. Tak wiele, że nigdzie się nie moge doszukać jednej :D

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:06

skarnielson pisze:
ShadowOfHarbringer pisze: Wybacz, ale nie będę kontynuował z Tobą dyskusji bo nie ma ona żadnego sensu.
Mała strata. Napisałeś tekst na pół strony A4 a konkretów na temat BCC brak. Tylko zarzucasz mi brak wiedzy (jakiej ? nie wiem :)

Dalej czekam na linka do planu developerów BCC. :)
Zacznij może od otrzymania od adminów pomarańczowego nicka, napisz trochę wartościowych postów i podbij swoją reputację. Pokaż, że potrafisz. Wtedy mogę poświęcić Ci czas.

Na tą chwilę nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji, więc będę Cię ignorował.
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:08

ShadowOfHarbringer pisze: Zacznij może od otrzymania od adminów pomarańczowego nicka, napisz trochę wartościowych postów i podbij swoją reputację. Pokaż, że potrafisz.
Jeśli oceniasz słuszność moich argumentów po kolorze mojego statusu na forum, to juz nie dziwie się dlaczego masz taki problem z ocenieniem sytuacji z BCC.

Jak mówię - mała strata, nie musimy dyskutować, widze że niczego konkretnego się od ciebie nie dowiem.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:13

skarnielson pisze:
ShadowOfHarbringer pisze: Zacznij może od otrzymania od adminów pomarańczowego nicka, napisz trochę wartościowych postów i podbij swoją reputację. Pokaż, że potrafisz.
Jeśli oceniasz słuszność moich argumentów po kolorze mojego statusu na forum, to juz nie dziwie się dlaczego masz taki problem z ocenieniem sytuacji z BCC.
Nie. Oceniłem wartość Twoich argumentów na podstawie Twojej rozmowy z Chancellorem, pokazałeś w niej:
- Brak reakcji na merytoryczne fakty
- Brak szacunku do czyjejś wiedzy, ignorancja
- Brak czytania ze zrozumieniem
- Mentalność dziecka, któremu się wydaje że wie coś głębokiego, a liznęło dopiero powierzchnię

Chancellor wyprzedza Cię o lata świetlne swoim stylem rozmowy i używaniem argumentów. Mimo iż tutaj na forum się z nim przeważnie nie zgadzam, to szanuję go jako oponenta.

Zgaduję, że masz 15 lat i stąd taki wzorzec Twojego zachowania.

Koniec tej dyskusji, dodaję Cię do ignorowanych.
Ostatnio zmieniony piątek, 4 sierpnia 2017, 16:15 przez ShadowOfHarbringer, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:14

ShadowOfHarbringer pisze: Brak czytania ze zrozumieniem
Czytania ze zrozumieniem CZEGO? W internecie nie ma żadnych konkretów dotyczących BCC więc do czego się tutaj odnosić ? :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:15

Bitmar pisze:
amneziahaze pisze: Cały kłopot tkwi w tym, że NIE WIESZ kim jest Nakamoto
Ta wiedza nie jest nam do niczego potrzebna. Wiesz kto wynalazł koło?
amneziahaze pisze: W JAKIM CELU stworzył Bitcoina
To akurat wiemy, jest zawarte w manifeście: http://bitcoin.pl/o-bitcoinie/manifest-satoshi-nakamoto
Wybacz, nie chciałem wczoraj denerwować, ale wniosek z tego nie musi być taki, że "matematyka się liczy, banki są złe i walczymy z gotówką". Wniosek może być taki, że "mamy gdzieś banki, nie wierzymy w pieniądz, bo sami umiemy go kreować nawet lepiej od banków." I teraz... czy na pewno nie jest ważne kto za czym stoi? A co jest gorszego w ETH posiadającym support kapitalistów? Chyba nie dajesz wiary temu, że to kapitaliści celowo wywołują kryzysy ekonomiczne i zadłużają kolejne państwa. Ja wierzę w to, że to głupota i naiwność ludzka rzeczywiście wywołuje kryzysy i zapaści ekonomiczne. Natomiast wynalazki i postęp ekonomiczny wywołują ludzie z czystymi intencjami bez żadnych ukrytych materialistycznych skłonności. Reasumując, ważne jest KTO wynalazł koło, ponieważ my będziemy mieli świadomość jakie były założenia twórcy, tj. czy miał czyste intencje, czy tylko chęć zysku, a to że kiedyś nie było patentów i profitów za jego wynalezienie to już nieco inna kwestia.

Także brak zrozumienia tej kwestii przez Shadowa stanowi jego wyraźną słabość w dalszym rozpatrywaniu tego, co jest rzeczywiście dobre, a co złe. Nie wiemy kim był Nakamoto, mamy poszlaki, ale nie wiemy jakie dokładnie cele mu przyświecały, a to by sporo wyjaśniło w jakim kierunku mógłby/może/być może pójdzie Bitcoin i czy się umocni, czy zostanie zmarginalizowany.

Co bardziej dla mnie ciekawe to sugestia Tradera21 co do tego, że to właśnie Ethereum posiada te wszystkie właściwości i założenia do tego, by wyprzeć ów słabszą technologię z rynku. W historii ten proceder miał nie raz miejsce. I nie powinniśmy nad tym w ogóle nawet dywagować.
Żeby zacząć o czymś rozmawiać, to najpierw trzeba mieć jakąkolwiek wiedzę na temat, kolego.
Kolego... rozmowa na temat z Tobą to droga przez mękę. Te twoje uniki to wprost dowód na to, że nie jesteś poważnym towarzyszem do rozmów. Czas argumentów totalnie wyklucza Ciebie z jakiegokolwiek logicznego dialogu. To dramat.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:26

amneziahaze pisze:
Żeby zacząć o czymś rozmawiać, to najpierw trzeba mieć jakąkolwiek wiedzę na temat, kolego.
Kolego... rozmowa na temat z Tobą to droga przez mękę. Te twoje uniki to wprost dowód na to, że nie jesteś poważnym towarzyszem do rozmów. Czas argumentów totalnie wyklucza Ciebie z jakiegokolwiek logicznego dialogu. To dramat.
Życie (a raczej intensywne dyskusje po 20 kartek A4 toczące się całymi tygodniami na pewnym portalu) nauczyło mnie, że nie muszę z każdym dyskutować. Nie z każdej dyskusji coś wynika, a bezpośredni oponenci NIGDY nie zmieniają swojego zdania.

Więc zażarta dyskusja dzień i noc, 24 godziny na dobę, siedząc przed kompem i pisząc posty nie ma żadnego sensu.

Gdy wyciągnę logiczne argumenty naprawdę z grubej rury, to i tak Cię nie przekonam, a reszta osób popatrzy albo z podziwiem że mi się chciało albo jak na oszołoma. 1-2 osoby z setek może faktycznie się do czegoś przekona i wyciągnie jakąś naukę.

Nie warto tracić życia na takie super-długie argumenty.

Może gdybym nie zajmował się pisaniem na forach, mógłbym np. nauczyć się programowania w C/C++ i zacząć poprawiać klienta Bitcoin. Ale się nie dowiem, bo siedzę tutaj i odpisuję Ci na debilne posty.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:34

Życie (a raczej intensywne dyskusje po 20 kartek A4 toczące się całymi tygodniami na pewnym portalu) nauczyło mnie, że nie muszę z każdym dyskutować. Nie z każdej dyskusji coś wynika, a bezpośredni oponenci NIGDY nie zmieniają swojego zdania.
No to źle się nauczyłeś, bo ja nie mam oponentów ani sprzymierzeńców. I chyba nie tylko ja na tym forum. Być może pomyliłeś fora. To jest całkiem możliwe.
Więc zażarta dyskusja dzień i noc, 24 godziny na dobę, siedząc przed kompem i pisząc posty nie ma żadnego sensu.
?
Gdy wyciągnę logiczne argumenty naprawdę z grubej rury, to i tak Cię nie przekonam, a reszta osób popatrzy albo z podziwiem że mi się chciało albo jak na oszołoma. 1-2 osoby z setek może faktycznie się do czegoś przekona i wyciągnie jakąś naukę.
Nie wydaje mi się, abyś był bardziej zaawansowany w przekonywaniu od innych tutaj.
Nie warto tracić życia na takie super-długie argumenty.
Kolejna nieprawda. Argument jest totalnie krótki. Czy wiesz komu ufasz?
Może gdybym nie zajmował się pisaniem na forach, mógłbym np. nauczyć się programowania w C/C++ i zacząć poprawiać klienta Bitcoin. Ale się nie dowiem, bo siedzę tutaj i odpisuję Ci na debilne posty.
Na szczęście mi nie odpisałeś na argumenty. Niech zgadnę... nie dlatego że jestem w Twojej opinni debilem, ale dlatego, że ty ze ścierwem nie gadasz, a może... dlatego.. że... Ty nie masz żadnych argumentów!

Tylko Wizje i proroctwa. Współczuję Ci. :)

Weteran
Reputacja: 310
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:36

amneziahaze pisze: Natomiast wynalazki i postęp ekonomiczny wywołują ludzie z czystymi intencjami bez żadnych ukrytych materialistycznych skłonności.
„Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza danego narodu i nie będzie mnie obchodzić, kto tworzy jego prawa” - kto to powiedział?
“You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:37

Myślałem nad wstrzymaniem się ze sprzedażą częśći BCC(nigdy nie wiadomo, myślałem)

Ale jeśli @Shadow i @Chancelor są jakimiś reprezentantami społecznośći BCC, to rozważam sprzedaż wszystkiego jeszcze dzisiaj, póki to ma jakąkolwiek wartość. :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 4 sierpnia 2017, 16:52

garmont pisze: Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza danego narodu i nie będzie mnie obchodzić, kto tworzy jego prawa
Ale my nie jesteśmy na tym poziomie. Nie jesteśmy nawet w stanie zdobyć 51% jakiegoś altcoina, to zupełnie nie o to chodzi.

Powiem Ci wprost o co mi chodzi. Chodzi mi o to, że jeżeli o czymś mówimy lub prognozujemy to uzasadniajmy dlaczego tak uważamy i argumentujmy dlaczego tak sądzimy. W przypadku ultra-infantylnych kolesi nie ma ani jednej opcji, ani drugiej, jest tylko... infantylizm... psychoza... wróżbita maciej... błagam.. nie róbcie tego ludzie. Nigdy.

Dla dobra cywilizacji.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » piątek, 4 sierpnia 2017, 17:13

amneziahaze pisze: Chyba nie dajesz wiary temu, że to kapitaliści celowo wywołują kryzysy ekonomiczne i zadłużają kolejne państwa.
Robią to, a jak coś zagraża ich supremacji ekonomicznej, to najeżdżają zbrojnie.
“You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 4 sierpnia 2017, 17:20

garmont pisze:
amneziahaze pisze: Chyba nie dajesz wiary temu, że to kapitaliści celowo wywołują kryzysy ekonomiczne i zadłużają kolejne państwa.
Robią to, a jak coś zagraża ich supremacji ekonomicznej, to najeżdżają zbrojnie.
Kapitaliści nie mają takiego prawa wprost. Co najwyżej mogą sponsorować tych, co wcześniej dane działania zapowiadali. Offtop, stąd być może taka nagonka była na Trumpa. Wielu ludzi obawiało się, że wykorzysta narzędzia do tego, by zastosować tego typu strategię, co akurat było/jest możliwe i nie powinno nikogo dziwić. No przecież wybrała go "większość". W demokracji większość to świętość, zupełnie abstrakcyjnie, a zarazem nielogicznie, jeżeli nie ograniczamy się tylko i wyłącznie do jednego narodu na arenie międzynarodowej.

Tak btw., ja mały żuczek tego forum zastanawiam się wspólnie z bardziej wytrawnymi spekulantami nie w co wejść, tylko kiedy i kiedy wyjść z btc. Ale rozumiem, że należy obracać się w klimacie czarów i magii, i wtedy wszyscy będą wygrani. :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 20:20

Z strony oficjalnej projektu Bch
Obrazek
Podczas gdy :D

Obrazek

PS. Czas jednego potwierdzenia to juz ponad 2h. :roll:
PS. Fajna manipulacja - altcoin istnieje 4 dni i już jest 'proven store of value'? Kogo te oszołomy chcą oszukac ?

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » piątek, 4 sierpnia 2017, 20:37

skarnielson pisze: PS. Czas jednego potwierdzenia to juz ponad 2h. :roll:
PS. Fajna manipulacja - altcoin istnieje 4 dni i już jest 'proven store of value'? Kogo te oszołomy chcą oszukac ?
Nie daj się, ale naganiaj na fejsbuku, a jeszcze lepiej na "zapytaj onet".
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » piątek, 4 sierpnia 2017, 21:04

skarnielson pisze: Czas jednego potwierdzenia to juz ponad 2h.
Jeszcze jakieś 15 min bez bloku i mamy obniżenie trudności. Teraz chyba wyłączyli wszystko ;-).

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
-12

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 4 sierpnia 2017, 21:08

amneziahaze pisze:Nie wydaje mi się, abyś był bardziej zaawansowany w przekonywaniu od innych tutaj.
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Zwykli ludzie są kompletnie nieprzygotowani na dyskusję ze mną, potrafię wyciągnąć z jednego zdania milion argumentów i spunktować Cię w 20 miejscach, których się nie spowiewasz nawet.

Nie jesteście przygotowani psychicznie na prawdziwą dyskusję ze mną. Próbowałem już na tym forum dyskutować tak jak powinno się dyskutować, czyli z logicznymi argumentami opartymi na faktach i automatycznym przyznawaniem racji oponentowi jeżeli argumenty się skończyły lub są błędne.

Nikt tutaj nie jest w stanie tak profesjonalnie dyskutować. Natychmiast zamiast prawdziwej dyskusji pojawiają się niedopowiedzenia, nie odpowiadanie na argumenty, udawanie że się nie przeczytało, pisanie nie na temat. Nie sądzę abyś Ty był w tym lepszy.

Po drugie pełno tutaj zwolenników SegWit, ba ! W Polsce są pratycznie sami zmanipulowani zwolennicy segwit - pewnie dlatego że polskie media kryptowalutowe są za SegWit, więc dyskusja z argumentami skończyłaby się 2-tygodniową batalią postów, w której musiałbym walczyć ze wszystkimi, a nie mam 2 tygodni wolnego czasu więc średnio mi się widzi taka perspektywa.

EDIT:
Po co z resztą mam dyskutować ? Doskonale wiem, że mam rację i nie potrzebuję przekonywania do tej racji innych żeby sobie poprawić humor.

Kto mnie nie posłucha i będzie trzymał CoreCoin zamiast Casha, zwyczajnie straci swoje pieniądze i tyle. Niech to będzie dla Was nauczka.

Ostrzeżenie ode mnie otrzymaliście. A że nie chcecie słuchać, to już Wasz problem.
Ostatnio zmieniony piątek, 4 sierpnia 2017, 21:11 przez ShadowOfHarbringer, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarnielson » piątek, 4 sierpnia 2017, 21:13

garmont pisze: Jeszcze jakieś 15 min bez bloku i mamy obniżenie trudności. Teraz chyba wyłączyli wszystko .
Chyba zorientowali się, że jedynym sposobem żeby zatrzymac spadek ceny jest ... kopac bloki jak najrzadziej :) Wtedy niektórzy pomyślą że rynek się stabilizuje :) Na razie działa, ale na jak długo ? :lol:

Dodano po 2 minutach 39 sekundach:
ShadowOfHarbringer pisze: Nie jesteście przygotowani psychicznie na prawdziwą dyskusję ze mną.
Tutaj racja :lol:

Wróć do „Bitcoin”