Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)
-
Strona 199 z 1604
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- …
- 1604
- Następna
- Czarna Owca
- Reputacja: 35

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH
Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 20:48

edek biodro
- Weteran
- Reputacja: 644

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 20:49
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!
NoMoreCore
baggins
- Weteran
- Reputacja: 428
Postautor: Chancellor » środa, 1 marca 2017, 21:01

Chancellor
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » środa, 1 marca 2017, 21:51
Ale nie wiem skąd u Was wszystkich nagle takie oczekiwanie na korektę o -$150?
Mamy czyste, gładkie wyjście w górę po niedawnej korekcie(!). Spodziewałbym się raczej kolejnych spokojnych stopni w górę. Sygnałem wyjścia byłoby dla mnie teraz całkiwite zniesienie tego dzisiejszego wybicia.
PS. Przez ostatnie dwa dni miałem wrażenie, że btc-e jest jak skała, nie reaguje na żadne szarpnięcia w dół finexa, trzyma się lewie 8$ (!) za nim. Czyli, że ta giełda jest bardzo prowzrostowa. A jak już wzrost przyszedł, to btc-e natychmiat wróciło do ustawienia $30 za finexem. Nie ogarniam. To chyba obecnie najstabilniejsza giełda, tzn z największą bezwładnością. A kiedyś można było na niej polować na flash crashe...

ekonokomik
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 21:56
To ich myślenie życzeniowe, po prostu siedzą we FIATach i oczekiwali korekty już na poziomach ~ 1050 usd. Często ludzie zapominają, że rynek nie idzie tak jak nam to akurat w danej chwili pasuje. I nie, korekta nigdy się 'nie należy'. Będzie co będzie, rynek nie ma litości.
edek biodro
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 22:03
Hehe nie oczekuję na marne -150$, ale na odwrócenie trendu i minimum pół roku rzeźni a najlepiej cały rok.

Wymazywanie
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:09
Odwrócenie trendu na BTC, rzeżnia i spadki przez cały rok oznaczałyby zrezygnowanie inwestorów i przerzucenie się na inne crypto/ oczekiwanie na coś dużo lepszego niż jest teraz. Zejście teraz bitcoina poniżej 1000 usd oznacza też powolną bolesną smierć i porzucenie projektu.
Dodano po 30 sekundach:
Dobra, miarka się przebrała, ja sprzedaję wszystko.
edek biodro
- Weteran
- Reputacja: 646
Postautor: zbiges » środa, 1 marca 2017, 22:10
Bo były sztucznie wywoływane. To tzw "polowanie na stopy". Po bańce goxowej wielokrotnie to obserwowałem na BTCe.
Polega to na tym, że insiderzy giełdy (ludzie mający dostęp do pełnego orderbooka, wraz ze zleceniami SL) wiedząc gdzie znajdują się duże zlecenia stop (i ich nagromadzenie) dołowali specjalnie kurs aby wywołać flash crash i podstawiali poniżej wiadro. Dlatego nigdy nie zainteresowałem się tworzeniem konta na BTCe. Teraz nie patrzę na kurs na tej giełdzie no ale chyba to ucichło. Co nie oznacza że w przyszłości nie wróci.
Ucichło pewnie dlatego, bo kilku cwaniaków (jak Ty) zorientowało się co jest grane i robili konkurencję właścicielom giełdy

Odpuścili pewnie by uśpić Waszą czujność, Oni nie lubią takiej konkurencji. A ja nie lubię gdy właściciele giełdy robią takie rzeczy. Oznacza to dla mnie, że są zdolni do każdego oszustwa, włącznie z zagrabieniem środków wszystkich klientów.
Na Twoim miejscu wziąłbym to pod uwagę. No i wszyscy inni którzy mają tam konto i trzymaja środki.
Problem w tym, że ja jej nie znam

Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.
zbiges
- Gaduła
- Reputacja: 95
Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:14
DASH?

Obstawiam, że nie wróci. Teraz spekuła siedzi na BitMex.
roman1959
- Weteran
- Reputacja: 2731

Postautor: domator » środa, 1 marca 2017, 22:15
Powaznie piszesz? Bo jak powaznie to chyba za wczesnie na ten scenariusz.
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści
BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.
domator
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:19
edek biodro
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » środa, 1 marca 2017, 22:24

socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 646
Postautor: zbiges » środa, 1 marca 2017, 22:26
Nie wiem co masz na myśli. Moim zdaniem spekuła siedzi wszędzie. Dopóki jednak jedyną jej przewagą jest ilość gotówki do gry, to nic mi to nie przeszkadza. Gdy jednak łamią zasady gry to wtedy dziękuję za taką grę. Powtarzam - Ludzie związani z właścicielami BTCe przez wiele miesięcy grali nie fair. Robili to ponieważ mało kto potrafił zorientować się co jest grane.
Problem w tym, że ja jej nie znam

Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.
zbiges
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 22:28
Jaką śmierć? Naturalne ruchy góra-dół, góra-dół.
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
@domator, To nie jest żaden scenariusz, ale to co bym chciał, to nie jest żadna analiza.

Wymazywanie
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:28
Zmieniłem zdanie - jak takie Janusze wchodzą i pytają się czy dokupić, czy sprzedac czy moze cena jesce urosnje to jednak chyba jesteśmy troche w fazie bańki...niestetysocjolog2008 pisze: Uhh gruba cena - dokupiłem małe co nie co po upadku Curexa, schowałem na portfel papierowy (byłem w podróży dluższej) ,ostatnio patrzyłem na cenę z miesiac temu. Pytanie do Was - śledzicie i na bieżąco każdy jest - sprzedać teraz co mam czy to jeszcze urośnie(zysk jest spory ale greed..też Tak się od tematu crypto odciołem na kilka dobrych tygodni (już było uzależnienie jak hazard). Czytam o tym OK coin i Huobi i tak się nasuwa Teoria spiskowa..Może to jest pompowane i małe kumate Chińczyki teraz wypłacają Cny, reszta czeka na termin wypłaty - Kiedy to właściwie jest wyznaczone/data ? A jak je...e to ala boot Willy będzie z tego Goxa (też o tym czytałem, nie byłem w btc wtedy)

edek biodro
- Gaduła
- Reputacja: 95
Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:33
Nie wiem czy masz dowody na to, że to właśnie właściciele tak manipulowali kursem- jeśli tak, to nie ma co dyskutować. Jeśli jednak to tylko domysły, to wg mnie są miejsca przyciągające spekulantów, gdzie ich kapitał stanowi procentowo wyższy udział niż w innych miejscach- a co za tym idzie pozwala im na czyszczenie stopów i podciąganie kursu. Aktualnie obserwując wykresy na Bitmex, Bitfinex i Bitstamp i BTCJPY widać najwięcej 'pików' na tym pierwszym.Nie wiem co masz na myśli. Moim zdaniem spekuła siedzi wszędzie. Dopóki jednak jedyną jej przewagą jest ilość gotówki do gry, to nic mi to nie przeszkadza. Gdy jednak łamią zasady gry to wtedy dziękuję za taką grę. Powtarzam - Ludzie związani z właścicielami BTCe przez wiele miesięcy grali nie fair. Robili to ponieważ mało kto potrafił zorientować się co jest grane.
To tylko takie moje subiektywne odczucie.
roman1959
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:33
Może masz racje, ale kiedyś w końcu projekt BTC musi wyjść z fazy alfa....Jesli zjedzie znowu porządnie tak np. 40% to większość naprawde straci cierpliwość bo Ty jesteś traderem ale jak ktoś inwesytuje w projekt, ma nadzieję na jego rozwój a tutaj znowu BTC zanurkuje to sprzedadzą i już nigdy nie wrócą.....za przeproszeniem ale ile można się je.bać na bitcoinie z tymi pump i dump, osiwieć można..2017 to musi być rok BTC w przeciwnym razie to już cierpliwość się kończy.
edek biodro
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » środa, 1 marca 2017, 22:34
Panie Nie-Januszu ja tu jestem na forum od 2015..i tak zabawę zaczynałem z btc.Po prostu odciołem się na pewien czas bo zerkanie 20 razy dziennie na kurs w domu/pracy i bredzenie o wirtualnych walutach sprawiało że ludzi, których temat nie interesuje z mojego otoczenia irytowałem. Byłem mocno mono tematyczny - kogo mam zapytać panią w Żabce?edek biodro pisze:Zmieniłem zdanie - jak takie Janusze wchodzą i pytają się czy dokupić, czy sprzedac czy moze cena jesce urosnje to jednak chyba jesteśmy troche w fazie bańki...niestetysocjolog2008 pisze: Uhh gruba cena - dokupiłem małe co nie co po upadku Curexa, schowałem na portfel papierowy (byłem w podróży dluższej) ,ostatnio patrzyłem na cenę z miesiac temu. Pytanie do Was - śledzicie i na bieżąco każdy jest - sprzedać teraz co mam czy to jeszcze urośnie(zysk jest spory ale greed..też Tak się od tematu crypto odciołem na kilka dobrych tygodni (już było uzależnienie jak hazard). Czytam o tym OK coin i Huobi i tak się nasuwa Teoria spiskowa..Może to jest pompowane i małe kumate Chińczyki teraz wypłacają Cny, reszta czeka na termin wypłaty - Kiedy to właściwie jest wyznaczone/data ? A jak je...e to ala boot Willy będzie z tego Goxa (też o tym czytałem, nie byłem w btc wtedy)
socjolog2008
- Czarna Owca

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:38
edek biodro
-
Strona 199 z 1604
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …