Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: 35
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 20:48

Korekta to się należy na ETH i DASH (i to taka pożądna,bo to co się teraz dzieje to parodia), dajcie bitkowi spokój niech sobie rośnie ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 20:49

z tym rekordem liczebności na forum było coś na rzeczy, napisałem jakiegoś posta, czy maila w tym temacie wtedy, ale już nie pamiętam szczegółów... wydaje mi się, że to błąd jakiś był IMO...
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » środa, 1 marca 2017, 21:01

Widzę, że załadowanie się do końca po 4600 PLN nie było wcale takim złym pomysłem (za 40% środków, resztę miałem w BTC już wcześniej). Na razie niech leży w portfelu. Pomału szykuję też kolejną transzę fiatów, ale z tymi na razie poczekam. Bo jednak ta korekta może faktycznie przyjść ;)

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » środa, 1 marca 2017, 21:51

Kształt, który narysował się po popołudniowych wzrostach zazwyczaj zwiastuje korektę, ale jedynie tego wzrostu. Czyli byłoby to zejście do powiedzmy 1210 USD, a potem znów w górę. Tę mini-korektę obstawiam na 75%.

Ale nie wiem skąd u Was wszystkich nagle takie oczekiwanie na korektę o -$150?
Mamy czyste, gładkie wyjście w górę po niedawnej korekcie(!). Spodziewałbym się raczej kolejnych spokojnych stopni w górę. Sygnałem wyjścia byłoby dla mnie teraz całkiwite zniesienie tego dzisiejszego wybicia.

PS. Przez ostatnie dwa dni miałem wrażenie, że btc-e jest jak skała, nie reaguje na żadne szarpnięcia w dół finexa, trzyma się lewie 8$ (!) za nim. Czyli, że ta giełda jest bardzo prowzrostowa. A jak już wzrost przyszedł, to btc-e natychmiat wróciło do ustawienia $30 za finexem. Nie ogarniam. To chyba obecnie najstabilniejsza giełda, tzn z największą bezwładnością. A kiedyś można było na niej polować na flash crashe... ;)

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 21:56

ekonokomik pisze: Ale nie wiem skąd u Was wszystkich nagle takie oczekiwanie na korektę o -$150?
To ich myślenie życzeniowe, po prostu siedzą we FIATach i oczekiwali korekty już na poziomach ~ 1050 usd. Często ludzie zapominają, że rynek nie idzie tak jak nam to akurat w danej chwili pasuje. I nie, korekta nigdy się 'nie należy'. Będzie co będzie, rynek nie ma litości.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 22:03

ekonokomik pisze: Ale nie wiem skąd u Was wszystkich nagle takie oczekiwanie na korektę o -$150?
Hehe nie oczekuję na marne -150$, ale na odwrócenie trendu i minimum pół roku rzeźni a najlepiej cały rok. :twisted:
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:07

"TO THE MOON" jest niezawodne :lol:

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:09

Wymazywanie pisze: Hehe nie oczekuję na marne -150$, ale na odwrócenie trendu i minimum pół roku rzeźni a najlepiej cały rok.
Odwrócenie trendu na BTC, rzeżnia i spadki przez cały rok oznaczałyby zrezygnowanie inwestorów i przerzucenie się na inne crypto/ oczekiwanie na coś dużo lepszego niż jest teraz. Zejście teraz bitcoina poniżej 1000 usd oznacza też powolną bolesną smierć i porzucenie projektu.

Dodano po 30 sekundach:
roman1959 pisze: "TO THE MOON" jest niezawodne
Dobra, miarka się przebrała, ja sprzedaję wszystko.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » środa, 1 marca 2017, 22:10

ekonokomik pisze: A kiedyś można było na niej polować na flash crashe...
Bo były sztucznie wywoływane. To tzw "polowanie na stopy". Po bańce goxowej wielokrotnie to obserwowałem na BTCe.
Polega to na tym, że insiderzy giełdy (ludzie mający dostęp do pełnego orderbooka, wraz ze zleceniami SL) wiedząc gdzie znajdują się duże zlecenia stop (i ich nagromadzenie) dołowali specjalnie kurs aby wywołać flash crash i podstawiali poniżej wiadro. Dlatego nigdy nie zainteresowałem się tworzeniem konta na BTCe. Teraz nie patrzę na kurs na tej giełdzie no ale chyba to ucichło. Co nie oznacza że w przyszłości nie wróci.

Ucichło pewnie dlatego, bo kilku cwaniaków (jak Ty) zorientowało się co jest grane i robili konkurencję właścicielom giełdy :mrgreen: :mrgreen:
Odpuścili pewnie by uśpić Waszą czujność, Oni nie lubią takiej konkurencji. A ja nie lubię gdy właściciele giełdy robią takie rzeczy. Oznacza to dla mnie, że są zdolni do każdego oszustwa, włącznie z zagrabieniem środków wszystkich klientów.

Na Twoim miejscu wziąłbym to pod uwagę. No i wszyscy inni którzy mają tam konto i trzymaja środki.
Ostatnio zmieniony środa, 1 marca 2017, 22:19 przez zbiges, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:14

edek biodro pisze: Odwrócenie trendu na BTC, rzeżnia i spadki przez cały rok oznaczałyby zrezygnowanie inwestorów i przerzucenie się na inne crypto/ oczekiwanie na coś dużo lepszego niż jest teraz.
DASH? :D
zbiges pisze: Co nie oznacza że w przyszłości nie wróci.
Obstawiam, że nie wróci. Teraz spekuła siedzi na BitMex.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » środa, 1 marca 2017, 22:15

Wymazywanie pisze: Hehe nie oczekuję na marne -150$, ale na odwrócenie trendu i minimum pół roku rzeźni a najlepiej cały rok. :twisted:
Powaznie piszesz? Bo jak powaznie to chyba za wczesnie na ten scenariusz.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:19

roman1959 pisze: DASH?
Pfff.....Nie chce się wypowiadać żeby nikogo nie urażić....ale DASH nie jest i nigdy nie będzie używany poza gronem pasjonatów. Spekulantom gratuluje, wyszedłbym póki cienki orderbook pozwala.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » środa, 1 marca 2017, 22:24

Uhh gruba cena - dokupiłem małe co nie co po upadku Curexa, schowałem na portfel papierowy (byłem w podróży dluższej) ,ostatnio patrzyłem na cenę z miesiac temu. Pytanie do Was - śledzicie i na bieżąco każdy jest - sprzedać teraz co mam czy to jeszcze urośnie(zysk jest spory ale greed..też :mrgreen: Tak się od tematu crypto odciołem na kilka dobrych tygodni (już było uzależnienie jak hazard). Czytam o tym OK coin i Huobi i tak się nasuwa Teoria spiskowa..Może to jest pompowane i małe kumate Chińczyki teraz wypłacają Cny, reszta czeka na termin wypłaty - Kiedy to właściwie jest wyznaczone/data ? A jak je...e to ala boot Willy będzie z tego Goxa (też o tym czytałem, nie byłem w btc wtedy) :roll:

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » środa, 1 marca 2017, 22:26

roman1959 pisze:
Nie wiem co masz na myśli. Moim zdaniem spekuła siedzi wszędzie. Dopóki jednak jedyną jej przewagą jest ilość gotówki do gry, to nic mi to nie przeszkadza. Gdy jednak łamią zasady gry to wtedy dziękuję za taką grę. Powtarzam - Ludzie związani z właścicielami BTCe przez wiele miesięcy grali nie fair. Robili to ponieważ mało kto potrafił zorientować się co jest grane.
Ostatnio zmieniony środa, 1 marca 2017, 22:27 przez zbiges, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 22:28

edek biodro pisze: Odwrócenie trendu na BTC, rzeżnia i spadki przez cały rok oznaczałyby zrezygnowanie inwestorów i przerzucenie się na inne crypto/ oczekiwanie na coś dużo lepszego niż jest teraz. Zejście teraz bitcoina poniżej 1000 usd oznacza też powolną bolesną smierć i porzucenie projektu.
Jaką śmierć? Naturalne ruchy góra-dół, góra-dół.

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
@domator, To nie jest żaden scenariusz, ale to co bym chciał, to nie jest żadna analiza. ;)
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:28

socjolog2008 pisze: Uhh gruba cena - dokupiłem małe co nie co po upadku Curexa, schowałem na portfel papierowy (byłem w podróży dluższej) ,ostatnio patrzyłem na cenę z miesiac temu. Pytanie do Was - śledzicie i na bieżąco każdy jest - sprzedać teraz co mam czy to jeszcze urośnie(zysk jest spory ale greed..też Tak się od tematu crypto odciołem na kilka dobrych tygodni (już było uzależnienie jak hazard). Czytam o tym OK coin i Huobi i tak się nasuwa Teoria spiskowa..Może to jest pompowane i małe kumate Chińczyki teraz wypłacają Cny, reszta czeka na termin wypłaty - Kiedy to właściwie jest wyznaczone/data ? A jak je...e to ala boot Willy będzie z tego Goxa (też o tym czytałem, nie byłem w btc wtedy)
Zmieniłem zdanie - jak takie Janusze wchodzą i pytają się czy dokupić, czy sprzedac czy moze cena jesce urosnje to jednak chyba jesteśmy troche w fazie bańki...niestety :(

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:33

zbiges pisze:
Nie wiem co masz na myśli. Moim zdaniem spekuła siedzi wszędzie. Dopóki jednak jedyną jej przewagą jest ilość gotówki do gry, to nic mi to nie przeszkadza. Gdy jednak łamią zasady gry to wtedy dziękuję za taką grę. Powtarzam - Ludzie związani z właścicielami BTCe przez wiele miesięcy grali nie fair. Robili to ponieważ mało kto potrafił zorientować się co jest grane.
Nie wiem czy masz dowody na to, że to właśnie właściciele tak manipulowali kursem- jeśli tak, to nie ma co dyskutować. Jeśli jednak to tylko domysły, to wg mnie są miejsca przyciągające spekulantów, gdzie ich kapitał stanowi procentowo wyższy udział niż w innych miejscach- a co za tym idzie pozwala im na czyszczenie stopów i podciąganie kursu. Aktualnie obserwując wykresy na Bitmex, Bitfinex i Bitstamp i BTCJPY widać najwięcej 'pików' na tym pierwszym.
To tylko takie moje subiektywne odczucie.
Ostatnio zmieniony środa, 1 marca 2017, 22:33 przez roman1959, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:33

Wymazywanie pisze: Jaką śmierć? Naturalne ruchy góra-dół, góra-dół.
Może masz racje, ale kiedyś w końcu projekt BTC musi wyjść z fazy alfa....Jesli zjedzie znowu porządnie tak np. 40% to większość naprawde straci cierpliwość bo Ty jesteś traderem ale jak ktoś inwesytuje w projekt, ma nadzieję na jego rozwój a tutaj znowu BTC zanurkuje to sprzedadzą i już nigdy nie wrócą.....za przeproszeniem ale ile można się je.bać na bitcoinie z tymi pump i dump, osiwieć można..2017 to musi być rok BTC w przeciwnym razie to już cierpliwość się kończy.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » środa, 1 marca 2017, 22:34

edek biodro pisze:
socjolog2008 pisze: Uhh gruba cena - dokupiłem małe co nie co po upadku Curexa, schowałem na portfel papierowy (byłem w podróży dluższej) ,ostatnio patrzyłem na cenę z miesiac temu. Pytanie do Was - śledzicie i na bieżąco każdy jest - sprzedać teraz co mam czy to jeszcze urośnie(zysk jest spory ale greed..też Tak się od tematu crypto odciołem na kilka dobrych tygodni (już było uzależnienie jak hazard). Czytam o tym OK coin i Huobi i tak się nasuwa Teoria spiskowa..Może to jest pompowane i małe kumate Chińczyki teraz wypłacają Cny, reszta czeka na termin wypłaty - Kiedy to właściwie jest wyznaczone/data ? A jak je...e to ala boot Willy będzie z tego Goxa (też o tym czytałem, nie byłem w btc wtedy)
Zmieniłem zdanie - jak takie Janusze wchodzą i pytają się czy dokupić, czy sprzedac czy moze cena jesce urosnje to jednak chyba jesteśmy troche w fazie bańki...niestety :(
Panie Nie-Januszu ja tu jestem na forum od 2015..i tak zabawę zaczynałem z btc.Po prostu odciołem się na pewien czas bo zerkanie 20 razy dziennie na kurs w domu/pracy i bredzenie o wirtualnych walutach sprawiało że ludzi, których temat nie interesuje z mojego otoczenia irytowałem. Byłem mocno mono tematyczny - kogo mam zapytać panią w Żabce?

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: edek biodro » środa, 1 marca 2017, 22:38

socjolog2008 pisze: kogo mam zapytać panią w Żabce?
Od 2015? To wiesz, że nikt szklanej kuli tutaj nie ma ani Nostradamusem też nie jest. I w sumie przewidywania uzytkowników tego forum mają takie same szanse jak złoty strzał pani z Żabce. ;)

Wróć do „Przedszkole”