A CORE to nie znany i sprawdzony klient (a wręcz najbardziej znany i najbardziej sprawdzony)?
Jeśli tak, to dlaczego go nie wymieniasz?
Postautor: Wymazywanie » niedziela, 29 stycznia 2017, 02:15
A CORE to nie znany i sprawdzony klient (a wręcz najbardziej znany i najbardziej sprawdzony)?
Wymazywanie
Postautor: ShadowOfHarbringer » niedziela, 29 stycznia 2017, 10:29
O, jeszcze ciebie tutaj brakowało, ale miałem przeczucie, że się pojawisz.Wymazywanie pisze:A CORE to nie znany i sprawdzony klient (a wręcz najbardziej znany i najbardziej sprawdzony)?
Jeśli tak, to dlaczego go nie wymieniasz?
ShadowOfHarbringer
Postautor: adam1226 » niedziela, 29 stycznia 2017, 11:12
adam1226
Postautor: Wymazywanie » niedziela, 29 stycznia 2017, 12:10
Czemu zamiast odpowiedzi zgodnie z własnymi przekonaniami (czyli, że nie wymieniłeś Core bo negatywnie ich oceniasz i nie chcesz promować ich klienta), jedziesz prostackie ad personam? Wstydzisz się własnych przekonań czy po prostu reagujesz emocjonalnie na proste pytanie jakie zadałem? Bo słabe to.
Błąd, powinno być "co oznacza, że moja lista była pełna". Ale fajny a la lapsus.
Wymazywanie
Postautor: ShadowOfHarbringer » niedziela, 29 stycznia 2017, 12:54
Czepiasz się nagminnie wszystkiego co piszę bez wyraźnego powodu, więc o ile to było ad personam, to wciąż w 100% trafne.Wymazywanie pisze:Czemu zamiast odpowiedzi zgodnie z własnymi przekonaniami (czyli, że nie wymieniłeś Core bo negatywnie ich oceniasz i nie chcesz promować ich klienta), jedziesz prostackie ad personam?
Nie mam czasu na takie filozoficzne dywagacje, szczególnie z takimi profesjonalnymi zaczepiaczami jak ty.Wymazywanie pisze: Wstydzisz się własnych przekonań czy po prostu reagujesz emocjonalnie na proste pytanie jakie zadałem? Bo słabe to.
To, że Core jest opcją główną to tylko twój punkt widzenia.Wymazywanie pisze:Błąd, powinno być "co oznacza, że moja lista była pełna". Ale fajny a la lapsus.Fakt, Twoja lista nie była pełna. W "itp., itd. czy etc." umieszcza się raczej poboczne opcje, a Core jest główną.
ShadowOfHarbringer
Postautor: ShadowOfHarbringer » niedziela, 29 stycznia 2017, 12:54
Nie oceniałem żadnych cech przeciwnika, a jedynie jego działania. Więc najpierw się doucz, nieuku (podkreślam - tym razem 100% celowego ad personam) a potem dyskutuj ze mną.Argumentum ad personam (łac. „argument skierowany do osoby”) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant porzuca właściwy spór i zaczyna opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika.
ShadowOfHarbringer
Postautor: Wymazywanie » niedziela, 29 stycznia 2017, 13:35
Nie, obiektywnie o tym, że jest głównym klientem świadczy to, że najwięcej górników go używa.
To było tak napisać na moje pytanie, a nie atakować mnie, że znowu ja, że (siadanie na inteligencji) nie znasz języka itd. A Ty jedziesz po człowieku jak cham, tylko dlatego, że ktoś zwrócił uwagę, że nie wymieniłeś głównego klienta BTC i grzecznie zapytał dlaczego. Stać Cię (chyba) na więcej. EOT.
Mylisz się po raz kolejny. Pisząc "kup sobie słownik" robisz typowe ad personam. Uciekasz od pytania poprzez atakowanie mnie, że rzekomo mam problem z rozumieniem języka polskiego.
Mylisz wątki... Śmieszne. Widzę, że jakakolwiek dyskusja z Tobą a nawet nie dyskusja tylko proste pytanie typu "czemu nie wymieniłeś Core?" to będzie teraz Twoja padaczka i potem odniesienie, że zebrałeś niezbite dowody czyli masz 100% rację, podczas gdy temat jest inny niż ocena core i znacznie prostszy, zawarty we wspomnianym pytaniu. Zamiast robienia znów gównoburzy i jaraniem się swoim głodnym ego samym sobą, odpowiedziałbyś marwwowi na ciekawy post.
Wymazywanie
Postautor: maxi82 » niedziela, 29 stycznia 2017, 16:43
maxi82
Postautor: Bitcoiniak » niedziela, 29 stycznia 2017, 16:46
Bitcoiniak
Postautor: pm7 » niedziela, 29 stycznia 2017, 16:57
Chciałbym zaznaczyć, że utworzenie klucza to zasadniczo wylosowanie liczby w zakresie 0x1 do 0xFFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFE BAAE DCE6 AF48 A03B BFD2 5E8C D036 4140. Jeżeli używa się dobrych źródeł losowości (/dev/random), to każdy średnio doświadczony programista powinien być w stanie wygenerować prawidłowo taką liczbę. https://en.bitcoin.it/wiki/Private_keyShadowOfHarbringer pisze:Najlepiej jest korzystać z gotowych generatorów w znanych i sprawdzonych klientach BTC (Unlimited/Classic, Mycellium, Multibit, Electrum etc).bartek6949 pisze:Nie chce tu za bardzo robić oftop ale chodzi też trochę o świadomość, że nie każdy wygenerowany klucz jest tak samo silny i jedno to ogólny zakres przeszukiwań ,a drugie to czy jest dobrze wykonany generator. Wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy i ich to nie interesuje, ale nie zdziwił bym się gdyby jakaś giełda korzystała z generatora, który jest słaby .
Właściwie to każdy inny generator jest ryzykowny.
Napisanie własnego generatora też jest bardzo ryzykowne. Jeden drobny błąd i możesz pożegnać się z Bitcoinami swoimi i swoich klientów (o ile ich masz).
Choć lepiej używać sprawdzonych portfeli, choćby z uwagi na późniejsze działania wymagane do otrzymania klucza publicznego i adresuNearly every 256-bit number is a valid ECDSA private key. Specifically, any 256-bit number from 0x1 to 0xFFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFE BAAE DCE6 AF48 A03B BFD2 5E8C D036 4140 is a valid private key.
pm7
Postautor: ShadowOfHarbringer » niedziela, 29 stycznia 2017, 17:21
Luzik, już go dodałem do wrogów, więc nie będziecie musieli znosić więcej kłótni.maxi82 pisze:@ShadowOfHarbringer, @Wymazywanie, - chcecie solidarnie po ostrzeżeniu?!?
Wszystko się zgadza, ale zwykli użytkownicy tego nie wiedzą i mogą się naciąć na oprogramowanie, które tak nie robi.pm7 pisze:Chciałbym zaznaczyć, że utworzenie klucza to zasadniczo wylosowanie liczby w zakresie 0x1 do 0xFFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFE BAAE DCE6 AF48 A03B BFD2 5E8C D036 4140. Jeżeli używa się dobrych źródeł losowości (/dev/random), to każdy średnio doświadczony programista powinien być w stanie wygenerować prawidłowo taką liczbę. https://en.bitcoin.it/wiki/Private_keyShadowOfHarbringer pisze:Najlepiej jest korzystać z gotowych generatorów w znanych i sprawdzonych klientach BTC (Unlimited/Classic, Mycellium, Multibit, Electrum etc).bartek6949 pisze:Nie chce tu za bardzo robić oftop ale chodzi też trochę o świadomość, że nie każdy wygenerowany klucz jest tak samo silny i jedno to ogólny zakres przeszukiwań ,a drugie to czy jest dobrze wykonany generator. Wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy i ich to nie interesuje, ale nie zdziwił bym się gdyby jakaś giełda korzystała z generatora, który jest słaby .
ShadowOfHarbringer
Postautor: powered » niedziela, 29 stycznia 2017, 17:40
powered
Postautor: pm7 » niedziela, 29 stycznia 2017, 17:55
Ale niech będzie, że odpowiem.
pm7
Postautor: The Real McCoin » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:08
Nie kombinuj. Jak zabierzesz te monety, to i tak będzie to uznane przez większość za kradzież, pójdziesz do więzienia, a na koniec może trzeba będzie jeszcze zrobić hard fork, żeby to odkręcić
The Real McCoin
Postautor: tomko222 » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:22
tomko222
Postautor: The Real McCoin » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:33
The Real McCoin
Postautor: rav3n_pl » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:38
rav3n_pl
Postautor: maky » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:42
A nie lepiej monetą każdy bit?
maky
Postautor: pm7 » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:45
/dev/random. Poważnie. Potrzymaj komputer chwilę uruchomiony i będziesz miał wartości losowe nie do zgadnięcia.
pm7
Postautor: hanti » niedziela, 29 stycznia 2017, 18:47
hanti
Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).