Dyskusja na temat kursu LTC - dla POCZĄTKUJĄCYCH

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu LTC - dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: Au 79 » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 20:13

Po bliższym przyjrzeniu się wydarzeniom z grudnia...:

http://imgur.com/DypU7n3

.. stwierdzam, że rzeczywiście najpierw BTC musi mocno pociągnąć cały skład wagoników.

A w kwestii postów powyżej - zdecydujcie się, czy jak LTC się uniezależnia to dobrze czy źle. W grudniu kurs LTC chodził własnymi ścieżkami - to była oznaka "wchodzenia w wiek młodzieńczy". Teraz jak kurs nie reaguje na BTC to mówicie, że to już nie ten LTC co kiedyś, teraz jest słaby i ogólnie inne waluty mają lepsze logotypy. :)
Podkreślam, że w tej chwili inne alty zachowują się TAK SAMO.

Rozmowny
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: szafir » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 22:15

Ostatnimi czasy powstaje tak dużo nowych altów że powoli brakuje inwestorów :) no i ogólnie podważa to jakby wiarę w altcoiny (bo przecież tak porażająco łatwo można stworzyć nową monetę, co chwilę powstają nowe coiny które ogłaszają że są tymi jedynymi i najważniejszymi - parodia...) a w końcu LTC jest jednym z nich, jedynym jasnym i wyróżniającym się punktem jest na razie BTC i to w nim większość teraz lokuje kasę.
"Winter Is Coming"

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: fonetic » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 22:33

ludzie już dajcie sobie spokój z tym że inne alty wysysają krew z ltc, przed bańką kwietniową,listopadową było to samo i to jeszcze gorzej a było mnie altów, po prostu na początku król zbiera oklaski a później doradcy
http://flyingatom.com Stacjonarny kantor wymiany bitcoina w Warszawie Złota 59 nad złotymi tarasami
kupno/sprzedaż bitcoin, szkolenia, konsultacje

https://localbitcoins.com/accounts/profile/flyingatom
https://www.facebook.com/FlyingAtom-1512992832345302

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: szafir » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 22:40

fonetic pisze:ludzie już dajcie sobie spokój z tym że inne alty wysysają krew z ltc, przed bańką kwietniową,listopadową było to samo i to jeszcze gorzej a było mnie altów, po prostu na początku król zbiera oklaski a później doradcy
...kiedyś tych doradców było kilku, teraz jest kilkuset :roll:
"Winter Is Coming"

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 22:44

Bez przesady, poważnych altów jest kilkanaście, reszta to chłam :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: olopolo » wtorek, 3 czerwca 2014, 16:10

Ścianka zakupu 100k LTC jest powoli chrupana ( pozostało 79k).
Czyżby zakupy przed pompowaniem :)?

sir
Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: sir » środa, 4 czerwca 2014, 20:12

Mogli by już się wyleszczyć i nakarmić tego wieloryba chociaż już z 40k LTC dostał bo była jeszcze jedna ściana na 10k
Były miner okradziony inwestor aktualnie daytrader

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » środa, 4 czerwca 2014, 21:06

Czym dłużej ścianka stoi tym lepiej

sir
Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: sir » czwartek, 5 czerwca 2014, 10:05

No i po ścianach teraz jeśli ktoś gruby chce wejść to ma ładny opór do zebrania na drodze do .018, może nie taki jak zgarnięto na .0172 ale może kogoś skusi :)
edit:
Mam nadzieję, że pomału trend się odwróci i przy wzrostach btc ltc/btc będzie szło w górę to by potwierdziło trochę, że idziemy powoli po ath
e2:
No i 51.42k LTC powróciło na .0172
Były miner okradziony inwestor aktualnie daytrader

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 7 czerwca 2014, 08:49

Co sie stanie jak ta ściana zniknie ? (teraz jest 59k ltc). Kurs zacznie spadac czy rosnąć bo juz zgłupiałem, normalnie taka sciana powinna zwiekszac kurs bo inni co chca kupic zaplaca wiecej zeby ich oferta sie zrealizowala, a jest na odwrot bo cena stoi w miejscu od bardzo dawna jakby ta sciana ją utrzymywala tylko, jakby jej nie bylo to kurs spadnie czy wtedy nalezy liczyc ze ten co zakupil jeśli cała ściana się kupi to zatrzyma ewentualny spadek kursu i zacznie pompowac zeby zarobic ?
Czy w takim razie powinno sie teraz kupic duzo ltc i liczyc na pozniejsze pompowanie ? Bo z 11 $ jest wieksza szansa wzrostu z ceny bo jest niska niz na btc co obecnie stoi w miejscu od paru dni i to na 640$ i narazie nie wiadomo co dalej.

Edit: jest tu jakis logiczny błąd co w tym napisałem, nie rozumiem handlu na parach na tym btc-e, nie jestem tam ale sprawdzam kurs aktualny, jak jest sciana na Bid na ltc/btc to sie kupuje ltc a płaci btc. To czemu ta sciana placi 58 ltc za 1 btc ale oferty gdzie ktoś płaci np. 55 ltc za 1 btc są wyżej jako lepsze, coś źle rozumiem o co w tym chodzi.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: szafir » sobota, 7 czerwca 2014, 10:11

@Rumcajs pierwsza kolumna od lewej "Sell orders" to są ofert sprzedaży i u samej góry są ci którzy chcą za swoje ltc najmniej, natomiast prawa kolumna "Buy orders" to oferty kupna i oczywiście na samej górze są ci którzy proponują najwięcej. Reasumując jeśli chcesz kupić ltc to wybierasz ofertę z pierszej "ściany" a jeśli sprzedać to szukasz kupca na drugiej "ścianie" (to tak bardzo ogólnie mówiąc) :D na pozostałe pytania nie jestem ci w stanie w tej chwili odpowiedzieć, bo widzisz... nie wziąłem ze sobą do pracy czarodziejskiej kuli ;)
Wiem tylko że duża ściana nie koniecznie musi oznaczać zmianę kursu na up, oczywiście chwilowo zatrzyma spadek i kurs się będzie co jakiś czas od niej odbijał, ale jeśli kurs ma iść w dół to go ściana nie zatrzyma, poza tym taka ściana może w jednej sekundzie zniknąć.
"Winter Is Coming"

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 7 czerwca 2014, 11:09

To wiem, ale dzieki :)
Ale wlasnie w buy orders na tej parze 2 crypto na btc-e na górze pojawiaja sie oferty wyzsze stosunkiem cen tych walut ale przez to mniej ltc za 1 btc czyli na górze jest oferta (przykladowo bo roznice są malutkie) powiedzmy 35 ltc ktos chce kupic za swój 1 btc (skoro to kolumna buy orders, ta prawa jak pisales :) ) a nizej jest ze ktos chce kupic 38 ltc za swojego 1btc wiec czemu oferta 35 ltc jest lepsza bo na wierzchu od tej ze ktos chce kupic 38 za ltc? Ehh to jest jakos odwrotnie opisane, na Krakenie jest o wiele przejrzysciej bo nie sortuje tym glupim stosunkiem cen tylko jest od razu przeliczone na ilosc LTC za 1 btc i kolumny sa logicznie ustawione i są na odwrót po lewej jest buy a po prawej sell i wyraźnie wtedy widać tak jak na kazdej aukcji i krypto za fiaty ze przy sprzedazy btc im mniej ktos woła ltc to oferta jest lepsza, za bardzo sie zakrecilem z ta tabelą na btc-e wygląda jakby była na odwrót opisana, wole jednak patrzec na aski i bidy na krakenie, a jesli porownywac wg obecnego kursu ltc/btc czyli teraz 0.0171 to juz wole wziąć kalkulator i sobie wyliczyc ile ltc wyjdzie po takim kursie (czyli 1 : 0.071) wychodzi 58,479 LTC za jednego btc czyli tyle samo gdyby co w cenie USD. Jakby nie bylo troche nieczytelna dla mnie jest ta tabela na btc-e za bardzo sie z nia zakreciłem ale kurs 0.0171 trzyma nadal sciana skupu 59k ltc.
Ciekawi mnie co bedzie jak zniknie z kursem LTC.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: fonetic » sobota, 7 czerwca 2014, 13:43

Ja już pisałem co myślę o tej ścianie i obecnie o ltc, wiele tu się napaliło na tą ścianę że musi być teraz zmiana trendu nic nie musi i prawdopodobnie nie będzie , po 2 ltc to nie jest już tylko btc-e to głównie teraz okcoin gdzie obroty są 10 razy większe niż na btc-e, każdy wzrost zaczyna się tam więc wasza ściana zjedzona już w połowie nic tu nie poradzi (oczywiście btc-e z tą scianą też w jakimś stopniu podziałało na okcoin ale nie w takim stopniu jak w odwrotnej sytuacji) kiedy ltc może iść up moim zdaniem kiedy btc osiągnie $800/1000 lub w czasie dłuższej konsolidacji na btc choć tutaj nie jestem pewny ale warto wtedy obserwować ruchy
http://flyingatom.com Stacjonarny kantor wymiany bitcoina w Warszawie Złota 59 nad złotymi tarasami
kupno/sprzedaż bitcoin, szkolenia, konsultacje

https://localbitcoins.com/accounts/profile/flyingatom
https://www.facebook.com/FlyingAtom-1512992832345302

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » niedziela, 8 czerwca 2014, 12:06

Od 20 maja bitcoin poszedł 200$ w górę, zaś LTC tylko 0,6$. Wydaje się, że litecoin tonie w morzu pozostałych altcoinów które wysysają z niego krew niczym małe wampiry. Innym czynnikiem, który ma wpływ na kurs LTC jest przybywanie ich 8 razy więcej niż BTC (pierwsza faza projektu przez spadkiem nagrody o połowę). Dobrze było to kupić na początku 2013r gdzie LTC kosztowało grosze i sprzedać na bańce gdzie cena dochodziła do 50$. Nie jestem pewien czy ta sytuacja się tak szybko powtórzy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » niedziela, 8 czerwca 2014, 15:13

To jaki był powód spadku przed poprzednią bańką i potem nagłego wystrzału? :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » niedziela, 8 czerwca 2014, 17:32

majkel_94 pisze:To jaki był powód spadku przed poprzednią bańką i potem nagłego wystrzału? :P
Powód prosty - zbyt mało innych doskonalszych kryptowalut jak na owy czas.

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
0

Postautor: JacekW_BB » niedziela, 8 czerwca 2014, 18:13

Jesteśmy coraz bliżej pompy jak widać skoro coraz więcej osó wieszczy upadek ltc. Co z tego, że inne krypty są może i doskonalsze, jeśli to btc i ltc są rozpoznawalne w mediach i dla większości inwestorów. Na razie patrząc na wykresy mamy coraz więcej zbieżności z ostatnią bańką. BTC w górę, LTC/USD trend boczny, LTC/BTC spadek i zapewne wkrótce spora pompa.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » niedziela, 8 czerwca 2014, 19:36

I tu nie ma nic do rzeczy że większość się takiego czegoś spodziewa - to jest większość osób które siedzą teraz w krypto, a taką bańkę napędzają media i kupują ludzie z zewnątrz ;)

Sam się na to złapałem, jak BTC było po 200, potem po 500, a ja chciałem wejść w LTC po 8-10$ żeby nie powtórzyć błędu spóźnienia się na BTC :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » niedziela, 8 czerwca 2014, 21:13

czyżby wreszcie obicie? Na Huobi szaleństwo zakupów ;)
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 8 czerwca 2014, 21:20

Ale tylko na LTC te zakupy ? bo btc stoi bez zmian, ale ja sledze kurs tylko na btc-e i stampie bez chinoli.

Wróć do „Przedszkole”