Napisałem do Bitcurex, opisałem całą sytuację i dostałem odpowiedź z prośbą o przesłanie następującego oświadczenia:
Standardowo poprosili też o klauzulę o przetwarzaniu danych osobowych i skan obu stron dowodu osobistego. Nie jestem przestępcą, więc spoko. Przygotowałem, wydrukowałem, podpisałem i zeskanowałem. I teraz najlepsze... Bitcurex regularnie odpisuje mi, żeOświadczam, że ja jestem właścicielem konta .................. (nazwa konta) prowadzonego na moją rzecz w serwisie bitcurex.com. Wnioskuję o zmianę adresu e-mail zarejestrowanego w systemie z ...............................(adres zarejestrowany) na.......................................(nowy adres e-mail)
Wytłumaczę na czym polega oszustwo Bitcurex - jeżeli Twoja poczta przestanie działać, a oni zresetują Twoje hasło albo zawieszą konto, to trwale stracisz dostęp do wszystkich swoich pieniędzy! Oświadczenia wysłałem z nowego adresu e-mail oraz pocztą tradycyjną. Bez skutku. Od miesiąca próbuję odzyskać dostęp do moich pieniędzy!Prosimy o skontaktowanie się z nami za pośrednictwem adresu e mail zarejestrowanego pod nazwą użytkownika gdyż mamy problem ze zidentyfikowaniem Pana w naszym serwisie.
Po otrzymaniu wiadomości z adresu email zarejestrowanego w serwisie zmiana adresu e mail nastąpi w ciągu kilku minut.