Jak Bitcurex okrada klientów - tracisz pocztę, tracisz konto

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jak Bitcurex okrada klientów - tracisz pocztę, tracisz konto

Postautor: fanleomessi » czwartek, 22 maja 2014, 11:11

Jak wiecie Bitcurex miał małe problemy z włamywaczami. Po tym incydencie wymusili reset hasła poprzez funkcję przypomnienia. Jednak co w sytuacji, gdy Twoja poczta już nie działa? Nie jestem przestępcą, ale lubię chronić swoją prywatność, więc korzystałem ze skrzynki w domenie Tormail.org. Tak się składa, że ta poczta nie działa od pół roku i już prawdopodobnie działać nie będzie.

Napisałem do Bitcurex, opisałem całą sytuację i dostałem odpowiedź z prośbą o przesłanie następującego oświadczenia:
Oświadczam, że ja jestem właścicielem konta .................. (nazwa konta) prowadzonego na moją rzecz w serwisie bitcurex.com. Wnioskuję o zmianę adresu e-mail zarejestrowanego w systemie z ...............................(adres zarejestrowany) na.......................................(nowy adres e-mail)
Standardowo poprosili też o klauzulę o przetwarzaniu danych osobowych i skan obu stron dowodu osobistego. Nie jestem przestępcą, więc spoko. Przygotowałem, wydrukowałem, podpisałem i zeskanowałem. I teraz najlepsze... Bitcurex regularnie odpisuje mi, że
Prosimy o skontaktowanie się z nami za pośrednictwem adresu e mail zarejestrowanego pod nazwą użytkownika gdyż mamy problem ze zidentyfikowaniem Pana w naszym serwisie.

Po otrzymaniu wiadomości z adresu email zarejestrowanego w serwisie zmiana adresu e mail nastąpi w ciągu kilku minut.
Wytłumaczę na czym polega oszustwo Bitcurex - jeżeli Twoja poczta przestanie działać, a oni zresetują Twoje hasło albo zawieszą konto, to trwale stracisz dostęp do wszystkich swoich pieniędzy! Oświadczenia wysłałem z nowego adresu e-mail oraz pocztą tradycyjną. Bez skutku. Od miesiąca próbuję odzyskać dostęp do moich pieniędzy!

Dyskutant
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Re: Jak Bitcurex okrada klientów - tracisz pocztę, tracisz k

Postautor: big_digger » czwartek, 22 maja 2014, 11:38

A może warto zadzwonić ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » czwartek, 22 maja 2014, 12:01

dane na dowodzie inne niz te ktore podales w bitcurexie ?
tak to by kazdy mogl kazdemu zmienic maila
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: arbuz » czwartek, 22 maja 2014, 12:09

Mam wrażenie że bitcurex wyrasta na taki "microsoft" rynku bitcoina w polsce.

Podejście do klienta beznadziejne, bardzo słaba obsługa , forsę wyciągają a niewiele w zamian dają.

np blokowanie kasy np przed samym weekendem , bo niby weryfikują konto , ani zeskanować dowód , ani wysłać na poczcie ,
kilka dni w plecy człowiek jest, bo w regulaminie nigdzie nie ma że każdy użytkownik giełdy ma mieć skaner w domu !!
a Bitcurex zarabia sobie na odsetkach w banku. Bezczelne sku.. .wo po prostu.

Niby zgodnie z regulaminem, a człowieka robią gdzie tylko mogą.

Mam nadzieje , że ludzie zaczną handlować na innych giełdach, jak widać monopol nikomu nie służy .

A bitcurex z fajnej firmy robi się bandą fiu...ów który tylko patrzy gdzie ludzi oskubać.

A o zgodności ich bazy z GIODO to już nie wspomne, mam nadzieje , że w końcu się ktoś dobierze do nich i zrobi porządek, bo to skandal co wyprawiają

LUDZIE HANDLUJCIE NA INNYCH GIEŁDACH !! to może bitcurex przestanie robić problemy i przestanie zachowywać się jak podły monopolista i może wróci do zasady że to klient rządzi , a nie firma !

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fanleomessi » czwartek, 22 maja 2014, 12:37

big_digger pisze:A może warto zadzwonić ?
Dzwoniłem wielokrotnie. Za każdy razem dostawałem odpowiedź, że mam wysłać oświadczenie pocztą tradycyjną i na adres e-mail. Po wysłaniu oświadczenia już kilkakrotnie otrzymałem odpowiedź, że mam pisać z konta zarejestrowanego w systemie, czyli tego... do którego nie mam dostępu.
hanti pisze:dane na dowodzie inne niz te ktore podales w bitcurexie ?
tak to by kazdy mogl kazdemu zmienic maila
Rejestrując konto nie podajesz danych osobowych. Dane w dowodzie są identyczne z danymi nadawcy wszystkich przelewów.
arbuz pisze:Mam wrażenie że bitcurex wyrasta na taki "microsoft" rynku bitcoina w polsce.

Podejście do klienta beznadziejne, bardzo słaba obsługa , forsę wyciągają a niewiele w zamian dają.
Prowizje prowizjami, opłaty opłatami, ale to, co robią z moim kontem to zwykła kradzież ze strony Digital Future Sp. z o.o.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fanleomessi » czwartek, 22 maja 2014, 12:53

Temat do zamknięcia. Nie wiem, czy przeczytali ten wątek czy rzucanie cholerami wreszcie pomogło, ale adres e-mail został wreszcie zmieniony.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”