Radio Bitcoin | Opinie

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Radio Bitcoin | Wtorek 20:00 Wiadomości !

Postautor: Notrem » środa, 10 sierpnia 2011, 07:21

volv pisze:Może jeszcze za wcześnie na takie rzeczy, ale myśleliście o wprowadzeniu obsługi radia poprzez smartfony, np. system Android?
Nie wiem jak inni, ale ja bym z tego często korzystał. Tak, żeby można go było słuchać wszędzie, nie tylko przy komputerze.
Dodatkowo program mógłby obsługiwać odsłuchiwanie poprzednich wiadomości według daty, wywiadów itp.
świetny pomysł ; )

Pomęcze programistów :)
Obrazek
Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42

Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC

AdamPWO
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamPWO » środa, 10 sierpnia 2011, 11:08

nikt nie lubi lechowicza. z myśla o jego gadkach proponuje zeby zrobic z nim wywiad bedzie kupa smiechu.

- dzień dobry martinie, co nam powiesz o BTC?
- kurs bitkojna wynika z plam na słońcu!
- ależ nie martinie, są kantory, takie jakby giełdy, gdzie ludzie handlują bitkojnami...
- ale ktoś ten kurs wymiany musi ustalać!
- rynek, martinie...
- ale to jest głupie, jak ktoś chce dać na kątestacje to niech mi w złotówkach wyśle, bo ja osobiście trzymam swoje oszczędności na PayPalu i na MoneyBookers, bo to solidne zachodnie firmy, a polskim nie ufam, bo polaków nie lubię, a Polski jeszcze bardziej, a tak ogólnie to wolę lewicę i pedałów bo tam przynajmniej jest weselej... napisałem o tym piosenkę: [brzdęk brzdęk brzdęk Nie Umiem Śpiewac A Głos Wyższy Mam Od Beeeeci brzdęk brzdęk brzdęk Bitkojny to gówno a ja nie chcę mieć dzieeeeci brzdęk brzdęk brzdęk]. Dziękuję i wpłacajcie na kątestacje bo mnie zdenerwowaliście!

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mars2022 » środa, 10 sierpnia 2011, 21:47

Skoro radio ma promować bitcoin to może zrobić coś na rozruszanie skostniałych portfeli czyli jakiś konkurs z nagrodami :) Na przykład przez tydzień z wpłat słuchaczy zbiera się pulę nagród, a potem jakiś konkurs wiedzy o bitcoin albo odgadywanie tytułów utworów, czy coś w ten deseń.
"Ostrzegam państwa - pilnujcie swoich portfeli!" Donald Tusk

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 08:48

Mars2022 pisze:Skoro radio ma promować bitcoin to może zrobić coś na rozruszanie skostniałych portfeli czyli jakiś konkurs z nagrodami :) Na przykład przez tydzień z wpłat słuchaczy zbiera się pulę nagród, a potem jakiś konkurs wiedzy o bitcoin albo odgadywanie tytułów utworów, czy coś w ten deseń.
Pracujemy nad tym ;)

Tymczasem wtorkowe wiadomości do pobrania:

http://www.radio.bitcoin.pl/podcasty/Wi ... 7_2011.mp3
Obrazek

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Re: Radio Bitcoin | Czwartek 20:00 Wiadomosci !

Postautor: Szaman » czwartek, 11 sierpnia 2011, 14:50

Lipa te ostatnie wiadomosci.
Nastepnym razem jako "zapchajdziure" pusc moze sciezke z Gwiezdnych Wojen :P
Robota to głupota - picie to jest życie! :D Jeszcze dziś wypiję za Twoje zdrowie: 1LUDLAyTeoKgt992usyYZzfBRnk5im72cW

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:31

Odnośnie ostatniej audycji, prowadzonej notabene przez Naszego Umiłowanego trolla ;-) (przeglądajcie zawsze historię wiadomości, istna skarbnica wiedzy!), to:
  • co wspólnego mają jakieś "podstawki" pod komputerowe procesory firmy "Zaawansowane mikroukłady" z walutą bitcoin?,
  • i dlaczego Wielce Szanowny Ojciec prowadzący uważa chilijskiego TradeHill i japońskiego MtGox za amerykańskie kantory? To ogromne uproszenie (bo rozumiem, że o walutę chodzi), mediom nie przystoi.
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:48

Dziewiąty sierpnia, a nie dziewiąty sierpień!

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:32

Kimono pisze:Odnośnie ostatniej audycji, prowadzonej notabene przez Naszego Umiłowanego trolla ;-) (przeglądajcie zawsze historię wiadomości, istna skarbnica wiedzy!), to:
  • co wspólnego mają jakieś "podstawki" pod komputerowe procesory firmy "Zaawansowane mikroukłady" z walutą bitcoin?,
  • i dlaczego Wielce Szanowny Ojciec prowadzący uważa chilijskiego TradeHill i japońskiego MtGox za amerykańskie kantory? To ogromne uproszenie (bo rozumiem, że o walutę chodzi), mediom nie przystoi.

O to się kolega popisał. - Widać nie tylko z czytaniem masz problem ale i ze słuchem jakoś tak, też nie bardzo.

Bo nie ja prowadziłem ostatnie wydanie.

I kto jest teraz TROLEM?
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:35

Oj, to przepraszam w takim razie. Mój błąd.

P.S. Pytania niemniej nadal aktualne.
H. L. Mencken

Obrazek
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:47

Kimono pisze:Odnośnie ostatniej audycji, prowadzonej notabene przez Naszego Umiłowanego trolla ;-) (przeglądajcie zawsze historię wiadomości, istna skarbnica wiedzy!), to:
- Nie wiem jak Ty, ale karty graficzne (którymi prawie wszyscy kopią Bitcoiny) podłączam do płyty głównej, na której również znajduje się socket procesora. Sama informacja myśle jest dość znacząca z uwagi iż zdecydowanie większa część populacji kopaczy używa do tego płyt głównych na chipsetach AMD z procesorami tej samej marki. Jeżeli wg Ciebie informacja o zupełnie nowych płytach głównych, z poprawioną sekcją zasilania (mniejsze zużycie prądu) jest niezwiązana z Bitcoinem, to czekam na twoją propozycje.

- Czyżbyś miał jakieś kompleksy? Faktycznie, pomyliłem się co do tych dwóch kantorów, niemniej jednak operują one walutą USD. Co do tradehill: wg mnie Chile znajduje się w Ameryce Południowej. Jednak być może uczyliśmy się innej geografii.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:51 przez Notrem, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:47

Kimono pisze: Mój błąd.
- nie pierwszy to i nie ostatni
P.S. Pytania niemniej nadal aktualne.
Może dlatego iż faktycznie Tibanne Co. LTD (właśiciel Mtgox.com) jest Japońską firmą - błąd w druku

a Tradehill jako sprawdzona firma działa pod adresem w USA

https://secure.trust-guard.com/certific ... dehill.com

a dokładniej w Portland.

Chyba że Trust Guard - kłamie - a ty masz informację potiwerdzające iż tradehill jest zarejestrowana w chile - jeżeli tak to prosimy o podanie pod jakim adresem.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:51

Przypominam że dziś o 20:00 wiadomości ;)
Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:25

Havamal pisze:- nie pierwszy to i nie ostatni
Na pewno nie pierwszy i tym bardziej nie ostatni, za to pierwszy udowodniony :-).

Co do chilijskości TradeHill: (za www.tradehill.com/Support/Legal/)
Jurisdiction

Laws in the country where the user resides may not allow the usage of an online tool with the characteristics of TradeHill or any of its features. TradeHill does not encourage the violation of any laws and cannot be held responsible for violation of such laws. For all legal purposes, these Terms of Use shall be governed by the laws applicable in the Republic of Chile. You agree and hereby submit to the exclusive personal jurisdiction and venue of the Republic of Chile for the resolution of any disputes arising from these Terms of Use.
Nic poza obowiązującą jurysdykcją w praktyce nie ma znaczenia.

Notrem,
widać, że kręcisz, więc nauczy doświadczeniem nie będę się wdawał w pyskówkę :-). I nie, nie było też mowy o żadnej "sekcji zasilania" ;-).
Notrem pisze:Co do tradehill: wg mnie Chile znajduje się w Ameryce Południowej. Jednak być może uczyliśmy się innej geografii.
A to już w ogóle śmiechu warte!
H. L. Mencken

Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:31

Wniosek z tego taki iż tradehill jest chilijską firmą z oddziałem w USA która to nie podaje swojego adresu w chile - a bitomatu się wszyscy czepiają.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:38

Kimono pisze:
Havamal pisze:- nie pierwszy to i nie ostatni
Na pewno nie pierwszy i tym bardziej nie ostatni, za to pierwszy udowodniony :-).

Co do chilijskości TradeHill: (za www.tradehill.com/Support/Legal/)
Jurisdiction

Laws in the country where the user resides may not allow the usage of an online tool with the characteristics of TradeHill or any of its features. TradeHill does not encourage the violation of any laws and cannot be held responsible for violation of such laws. For all legal purposes, these Terms of Use shall be governed by the laws applicable in the Republic of Chile. You agree and hereby submit to the exclusive personal jurisdiction and venue of the Republic of Chile for the resolution of any disputes arising from these Terms of Use.
Nic poza obowiązującą jurysdykcją w praktyce nie ma znaczenia.

Notrem,
widać, że kręcisz, więc nauczy doświadczeniem nie będę się wdawał w pyskówkę :-). I nie, nie było też mowy o żadnej "sekcji zasilania" ;-).
Notrem pisze:Co do tradehill: wg mnie Chile znajduje się w Ameryce Południowej. Jednak być może uczyliśmy się innej geografii.
A to już w ogóle śmiechu warte!

Nie było mowy o sekcji zasilania? Zapraszam do laryngologa

tymczasem fragment wycięty z ostatnich wiadomości: http://www.radio.bitcoin.pl/podcasty/zasilanie.mp3
Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:50

Świetnie, to może przytoczymy fragment w całości:
Notrem pisze:- Nie wiem jak Ty, ale karty graficzne (którymi prawie wszyscy kopią Bitcoiny) podłączam do płyty głównej, na której również znajduje się socket procesora. Sama informacja myśle jest dość znacząca z uwagi iż zdecydowanie większa część populacji kopaczy używa do tego płyt głównych na chipsetach AMD z procesorami tej samej marki. Jeżeli wg Ciebie informacja o zupełnie nowych płytach głównych, z poprawioną sekcją zasilania (mniejsze zużycie prądu) jest niezwiązana z Bitcoinem, to czekam na twoją propozycje.
i proszę, wytłumacz nam, skąd Twój szanowny słuchacz miałby niby wysnuć wniosek, iż poprawionej "sekcja zasilania" ma zmniejszyć zużycie prądu (a nie zwiększyć np. wydajność) i w jaki sposób pojawienie się tejże poprawionej sekcji zasilania w płytach głównych wpłynie na ekonomię bitcoin. O ile promille kilowatogodziny spadnie zużycie prądu per jednostka bitcoin oraz po jakim czasie taka inwestycja w nową - drogą zapewne - płytę główną się ma się zwrócić. Nie wiem nawet, po co ja to wszystko piszę. Przecież to czysty absurd.

Górnicy jedzą też np. kartofle, bo kalorie są im potrzebne, by swoje maszyny kopiące obsłużyć. Wniosek: może by tak następne wiadomości przerobić w stylu kultowego Agrobiznesu? :-)
H. L. Mencken

Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 19:00

Kimono pisze:Świetnie, to może przytoczymy fragment w całości:
Notrem pisze:- Nie wiem jak Ty, ale karty graficzne (którymi prawie wszyscy kopią Bitcoiny) podłączam do płyty głównej, na której również znajduje się socket procesora. Sama informacja myśle jest dość znacząca z uwagi iż zdecydowanie większa część populacji kopaczy używa do tego płyt głównych na chipsetach AMD z procesorami tej samej marki. Jeżeli wg Ciebie informacja o zupełnie nowych płytach głównych, z poprawioną sekcją zasilania (mniejsze zużycie prądu) jest niezwiązana z Bitcoinem, to czekam na twoją propozycje.
i proszę, wytłumacz nam, skąd Twój szanowny słuchacz miałby niby wysnuć wniosek, iż poprawionej "sekcja zasilania" ma zmniejszyć zużycie prądu (a nie zwiększyć np. wydajność) i w jaki sposób pojawienie się tejże poprawionej sekcji zasilania w płytach głównych wpłynie na ekonomię bitcoin. O ile promille kilowatogodziny spadnie zużycie prądu per jednostka bitcoin oraz po jakim czasie taka inwestycja w nową - drogą zapewne - płytę główną się ma się zwrócić. Nie wiem nawet, po co ja to wszystko piszę. Przecież to czysty absurd.
Informacje o nowych procesorach były w dziale "Nowinki techniczne". Nie rozumiem dlaczego uważasz iż "nowinki techniczne" muszą wpływać na "ekonomię bitcoin" Człowieku, szukasz dziury w całym, zresztą jak każdy "hater". Nie wiem czy różnica na poziomie ok.50W (Patrząc na TDP Phenoma II x4 980 na poziomie 125W i TDP najnowszego procesora 4-rdzeniowego na poziomie 75W) jest dla Ciebie "promilem", ale dla mnie nie.

Z resztą:
Obrazek
Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 19:11

To wreszcie mają mieć czy nie? Bo najpierw twierdzisz, że to z pozabitcoinowego działu radia (jak dla mnie spoczko w cipkę, tylko powiedzcie ludziom z góry, że to wiadomości bitcoinowe i niebitcoinowe różne, bo też personale zainteresowania prowadzącego), a potem mówisz, że jeśli jakiś nierozumny człowiek kupiłby najdroższy procesor do swojej maszyny niby kopiącej na kartach grafiki i ten jego procesor non stop byłby czymś obciążony (abstrahując od tego, iż maszyna niby kopiąca to ma być, więc dlaczego sztucznie obciążać?), no to może coś by zaoszczędził. Ale właśnie... wliczając w to inwestycję czy nie? Po jakim czasie?
Notrem pisze:Z resztą:
Obrazek
Ależ pozdrawiam ciepło! I dedykuję cytat dla poprawy humoru: :-)
Notrem pisze:Nie wiem jak Ty, ale karty graficzne (którymi prawie wszyscy kopią Bitcoiny) podłączam do płyty głównej, na której również znajduje się socket procesora.
H. L. Mencken

Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » czwartek, 11 sierpnia 2011, 19:45

Ta dyskusja nie ma sensu. Nie rozumiem tylko, dlaczego twoim celem jest wyśmiane wszystkiego, co Tobie nie podpasuje. Nie powiesz mi jednak, że informacja o nowych energooszczędnych procesorach jest nieistotna w świecie Bitcoina. Wg mnie jest to największa z planowanych w tym roku (Poza planowanym wprowadzeniem serii kart 7xxx) nowinek technicznych. Tyle na ten temat.

Ponadto informuje że same nowinki są i będą związane ze światem Bitcoina. Jednakowoż prawdopodobnie będą one rozbite jako osobny blok programowy.

Pozdrawiam
Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 19:49

Notrem pisze:Ponadto informuje że same nowinki są i będą związane ze światem Bitcoina.
No cóż, pozazdrościć jedynie wiary w we własną wolę (silniejszą zapewne niż matematyka, tudzież moc perswazyjna wezwań do zapłaty z elektrowni! :-D) i życzyć dalszych sukcesów.
H. L. Mencken

Obrazek

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”