[RIP] MtGox - Dyskusja ogólna

Co wybierzesz?

a) Intermediate Repayment and Final Repayment
14
23%
b) Early Lump-Sum Repayment
46
77%

Liczba głosów: 60
Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: MtGox - Dyskusja ogólna

Postautor: MegaMol » środa, 5 lutego 2014, 15:51

Zazdroszczę tym, którzy czekają na przelew tylko 2 miesiące, lub na bitki 2 tygodnie.
Ja na swoje PLNy czekam już od maja i tak bardzo im wchodze na głowe, że zamiast "Dear Customer" piszą mi per "Dear Valued Customer".
Szkoda tylko, że to gówno znaczy :D

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: poprostuandi » środa, 5 lutego 2014, 15:53

powiedzcie mi, aby wypłacić btc z goxa muszę mieć zweryfikowane konto ? - w tej chwili nie mam..

gdy chce zrobić wypłatę btc do portfela z giełdy cały czas pokazuje mi komunikat
Invalid bitcoin address, please confirm your input
nie ma możliwości ze adres jest błędny.. próbowałem na kilka różnych adresów i za każdym razem to samo..
żeby się u nich zweryfikować wystarczy skan dowodu w wysokiej jakości czy jakieś inne dokumenty są potrzebne ?

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: paltoco » środa, 5 lutego 2014, 16:19

Błąd który otrzymujesz nie wynika z braku weryfikacji. Albo ktoś zmądrzał i zablokował możliwość wypłaty bitcoinów, żeby tymczasowo nie zapętlać się w pracy, albo, jak na IRC'u twierdzi obsługa to wina DDoSu.

Na poprzedniej stronie masz mój post, w którym opisałem właśnie, że wszystkie coiny w mtgox są zamrożone dopóki się nie zweryfikujesz.

Możesz je co najwyżej sprzedać za pln'y, ale tych też nie wypłacisz do czasu weryfikacji a potem czekaj, jak kolega jeszcze wyżej, 8 miesięcy.

Poważnie 8 miesięcy czekasz?

[16:11] <@ne0futur> aleks124: pln withdrawal have the same delay as SEPA EUR
[16:11] <@ne0futur> meaning more or less 5 weeks delay
[16:11] <@SarahCoinBit> Yes aleks124, i think the queue is around five or six weeks
[16:12] <aleks124> more or less 5 weeks, so? more, or less?
[16:12] <aleks124> okay, thanks
[16:12] <@ne0futur> ok lets say 6 weeks
[16:12] <aleks124> huh, almost dead end here, i can't believe that oh.. :(

Nie wierzę, toż to totalny dramat, nie będę przebierał w słowach - ALE SIĘ WJE*AŁEM!!

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » środa, 5 lutego 2014, 16:26

Do weryfikacji potrzebujesz:
A copy of your (valid) government issued photo ID (passport, permanent residence card or driver’s license) and
A copy of either your monthly utility bill (power, phone, TV, gas, water, etc.) or a certificate of residency issued by your local government.
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0

Postautor: krasnolud » środa, 5 lutego 2014, 19:01

Tutaj próbuję ustalić, ilu z nas "siedzi" na Goxie a ilu gdzie indziej:

[ankieta] Na której giełdzie handlujesz BTC?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 5 lutego 2014, 19:36

Trochę inne światło na sprawę goxa: http://www.vocativ.com/02-2014/people-c ... re-pissed/

Czyli wychodzi na to, że po aresztowaniu Charlie Shrema zaostrzyli weryfikację (faktycznie jakaś inna niż ostatnio próbowałem) i zaczęły się problemy z wypłatami BTC (wcześniej też były ale ostatnio na masową skalę). Sprawdzają wszystkie konta czy przypadkiem, nie znalazły się na nich bitki z Bitinstant. Jak wiadomo sporo ludzi pierze BTC przelewając je między giełdami i to prawdopodobnie jest sprawdzane. To by wyjaśniało dlaczego wstrzymują wypłaty pytanie tylko dlaczego milczą o tym i udają, że to problem techniczny....

Rozmowny
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marian » środa, 5 lutego 2014, 20:19

Fbi nie pozwolilo gadac

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 5 lutego 2014, 20:45

poprostuandi pisze:powiedzcie mi, aby wypłacić btc z goxa muszę mieć zweryfikowane konto ? - w tej chwili nie mam..
gdy chce zrobić wypłatę btc do portfela z giełdy cały czas pokazuje mi komunikat
nie ma możliwości ze adres jest błędny.. próbowałem na kilka różnych adresów i za każdym razem to samo..
żeby się u nich zweryfikować wystarczy skan dowodu w wysokiej jakości czy jakieś inne dokumenty są potrzebne ?
wpisując kwotę mozesz wpisać 1,5BTC lub 1.5BTC Zobacz czy nie dałeś przecinka zamiast kropki , jeśli dałeś przecinek to także wyskakuje komunikat " Invalid bitcoin address, please confirm your input".
Niezweryfikowani mogą wypłacać bitcoiny ale tylko teoretycznie - bo w ciągu ostatnich 2dni nie widzę tu nikogo kto się pochwalił że otrzymał z gox jakikolwiek przelew BTC, chyba że jest tu ktoś taki?
Ostatnio zmieniony środa, 5 lutego 2014, 20:50 przez koparki, łącznie zmieniany 1 raz.
---

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: radez9 » środa, 5 lutego 2014, 20:46

Potwierdzam że obecnie wypłaty BTC na GOX nie działają.

Mam konto od kilku miesięcy i nigdy nie było problemów poza czasem oczekiwania na PLN (2 miesiące).

Dzisiaj przy próbie wypłaty btc komunikat mam taki:
Sprawdziłem że adres jest dobry, kwota jest dobra, kod autentykacji także.

Czyli wszystko jest poprawnie podane ale komunikat uparcie twierdzi jak powyżej.
Ostatnio zmieniony środa, 5 lutego 2014, 20:51 przez radez9, łącznie zmieniany 1 raz.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 5 lutego 2014, 20:49

Potwierdzam, mi też wyskakuje taki błąd, ale w ciągu kilku ostatnich miesięcy miałem już tak kilka razy. Widać kiedyś to był problem sporadyczny a teraz masowy.

Gaduła
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: doooku » środa, 5 lutego 2014, 21:02

Ja wczoraj rano wysłałem do siebie trzy małe przelewy, jeden dotarł.

Gaduła
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: satriani » środa, 5 lutego 2014, 21:06

mi juz przedwczoraj sie pokazywalo ze adres jest bledny, ale za druga próbą zaskoczylo.

wlasnie widze że przed chwila padło:
http://skanner.net/MtGox/mtgox_tx.php?s ... mit=Search

ciekawy jestem jak sprawa sie zakończy, ale jak padnie najbardziej popularna giełda bitcoinów to na pewno mocno sie to odbije na kursie samego bitcoina. natomiast uważam że najbardziej prawdopodobny scenariusz to właśnie dochodzenia FBI w sprawie bitinstant i praniu brudnych pieniedzy. dlatego też cold wallet jest zamrożony a wypłaty idą tylko z hot walleta (na którym prawodpodobnie wlasnie skonczyła sie kasa). inna możliwości to ponzi - ale sądze że wcześniejsze dochodzenia i audyty sprzed roku ze strony USA raczej by to wykryły. pozostaje czekac na jakieś oświadczenie ze strony mtgoxa

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: radez9 » środa, 5 lutego 2014, 21:11

satriani pisze:mi juz przedwczoraj sie pokazywalo ze adres jest bledny, ale za druga próbą zaskoczylo.

wlasnie widze że przed chwila padło:
http://skanner.net/MtGox/mtgox_tx.php?s ... mit=Search

co to za link ?

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: satriani » środa, 5 lutego 2014, 21:16

pokazywała które bitcoiny utknęły.

pytanie do starszych starzem - czy kiedyś była już taka sytuacja na mtgoxie że nie można było wysłac bitów? czy w kwietniu też tak było?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 5 lutego 2014, 21:19

Tak zdarzało się już wcześniej: https://forum.bitcoin.pl/post92543.html#p92543
Zrobiłem mały wywiad środowiskowy i wiem, że nie tylko mi. Czasami transakcje się gdzieś zawieszały i trzeba było pisać do supportu. Tylko kiedyś trzeba było mieć pecha by na akie coś trafić a teraz szczęście by nie trafić :)

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 5 lutego 2014, 21:39

Nie wiem czy komukolwiek przyszła kasa (FIAT) z goxa w wypadku gdy wypłacał na szczycie bańki i po pęknięciu bańki, nie widziałem aby się ktoś chwalił.

W przeszłości było rożnie, były wyłączenia giełdy, opóźnienia w wypłacie btc też się zdarzały. Obecnie sytuacja wygląda jednak tak, że Gox zablokował z premedytacją możliwość wypłaty bitcoinów wszystkim a to o ile pamiętam się nie zdarzyło.
---

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: snapek17 » środa, 5 lutego 2014, 21:47

paltoco pisze:Błąd który otrzymujesz nie wynika z braku weryfikacji. Albo ktoś zmądrzał i zablokował możliwość wypłaty bitcoinów, żeby tymczasowo nie zapętlać się w pracy, albo, jak na IRC'u twierdzi obsługa to wina DDoSu.

Na poprzedniej stronie masz mój post, w którym opisałem właśnie, że wszystkie coiny w mtgox są zamrożone dopóki się nie zweryfikujesz.

Możesz je co najwyżej sprzedać za pln'y, ale tych też nie wypłacisz do czasu weryfikacji a potem czekaj, jak kolega jeszcze wyżej, 8 miesięcy.

Poważnie 8 miesięcy czekasz?

[16:11] <@ne0futur> aleks124: pln withdrawal have the same delay as SEPA EUR
[16:11] <@ne0futur> meaning more or less 5 weeks delay
[16:11] <@SarahCoinBit> Yes aleks124, i think the queue is around five or six weeks
[16:12] <aleks124> more or less 5 weeks, so? more, or less?
[16:12] <aleks124> okay, thanks
[16:12] <@ne0futur> ok lets say 6 weeks
[16:12] <aleks124> huh, almost dead end here, i can't believe that oh.. :(

Nie wierzę, toż to totalny dramat, nie będę przebierał w słowach - ALE SIĘ WJE*AŁEM!!
6 tygodni? Bzdura!
Mój zlecony w pierwszych dniach grudnia przelew jeszcze nie dotarł, a to już 8 tygodni.
Nikt do tej pory nie potwierdził otrzymania jakiegokolwiek przelewu z datą zlecenia po październiku, wiec opóźnienie ma conajmniej 12 tygodni.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: satriani » środa, 5 lutego 2014, 22:29

dzis ktos dostal z goxa odpowiedz:

Ashley, Feb 05 16:55:
Dear Valued Customer,

Thank you for the email. We have merged all your tickets for a better follow up. Sorry for the delay in response. Due to the high volume of tickets we are unable to respond at time. We can see that your withdrawal is yet to be processed. The transactions are being re-issued automatically.All BTC are safe ,the transaction will be processed and they are not lost or stolen.We are working to resolve the issue, but at this point we are unable to give a definite date of resolution.Please be advised that BTC on MtGox are not fractional. We will keep you updated once it is processed.

Best regards,

MtGox Team
https://www.mtgox.com

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TheKolaNN » środa, 5 lutego 2014, 22:50

satriani pisze:dzis ktos dostal z goxa odpowiedz:

Ashley, Feb 05 16:55:
Dear Valued Customer,

Thank you for the email. We have merged all your tickets for a better follow up. Sorry for the delay in response. Due to the high volume of tickets we are unable to respond at time. We can see that your withdrawal is yet to be processed. The transactions are being re-issued automatically.All BTC are safe ,the transaction will be processed and they are not lost or stolen.We are working to resolve the issue, but at this point we are unable to give a definite date of resolution.Please be advised that BTC on MtGox are not fractional. We will keep you updated once it is processed.

Best regards,

MtGox Team
https://www.mtgox.com
Dostałem taką samą odpowiedź z supportu o 21:51.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: satriani » środa, 5 lutego 2014, 22:56

przed momentem probowalem wyslac 0,2btc. poszło, ale nie doszlo. nie ma też w blockchainie a minelo 10minut, wiec kicha.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”