Propozycja współpracy.
- Początkujący
- Reputacja: 0
Propozycja współpracy.
Postautor: WAT_MAN » sobota, 1 lutego 2014, 20:41
na forum jak widzicie jestem nowy ale zarejestrowałem się ponieważ wpadłem na pomysł jak Wam pomóc i przy okazji samemu zarobić,
Tematem BTC interesuje się raptem od 2 dni więc wszystkiego jeszcze nie zdążyłem przeczytać więc wybaczcie jeśli ktoś już coś podobnego do mojej propozycji oferował, a ja to dubluję.
Oby nie przedłużać śpieszę się tłumaczyć, że chodzi mi o udostępnienie mojego prądu za powiedzmy 50% jego wartości. Tak więc stawiacie koparkę u mnie i zmniejszacie koszt produkcji monet. Co Wy na to? Pomysł dosłownie przed chwilą urodził się w mojej głowie więc wszystkie szczegy techniczne omówimy na bierząco.
Pozdrawiam
WAT_MAN
- Weteran
Re: Propozycja współpracy.
Postautor: lenny » sobota, 1 lutego 2014, 21:05
Jesteś tu nowy i nikt Cię nie zna. Kto odda Ci koparki pod opiekę?
Masz prąd za darmo, legalnie? Jeśli nie, to co będziesz miał z tego, że ktoś postawi u Ciebie koparki?
lenny
- Wygadany
wookie85
- Początkujący
Postautor: WAT_MAN » sobota, 1 lutego 2014, 21:15
lenny pisze:Witaj na forum.
Jesteś tu nowy i nikt Cię nie zna. Kto odda Ci koparki pod opiekę?
Masz prąd za darmo, legalnie? Jeśli nie, to co będziesz miał z tego, że ktoś postawi u Ciebie koparki?
Potencjalny kopacz jeszcze mnie nie zna ale pozna, przecież sam by tą koparkę wstawiał (ja się na tym nie znam choć chętnie temat liznę). Tematu prądu nie będę Ci tłumaczył bo wiesz, że są ludzie którzy mają dostęp do darmowej energi i nie musi być to nie legalne.
Pozdrawiam
WAT_MAN
- Wygadany
Postautor: wookie85 » sobota, 1 lutego 2014, 23:36

Nie tędy droga...
wookie85
- Orator
- Reputacja: 1
Postautor: kingscrown » niedziela, 2 lutego 2014, 08:48
Pomogłem? Daj tipa BTC: 1Cc1M8FFFzRZL1U14qDaWnpWcv9av2ETEw
kingscrown
- Początkujący
Postautor: WAT_MAN » niedziela, 2 lutego 2014, 10:50
wookie85 pisze:Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy
Nie tędy droga...
A tak zwane data center to rodzina klientów? Umowa i jazda...
Myślałem o tym ale dla mnie już chyba za późno bo za późno zainteresowałem się tematem. Z opłacalośćią i z zwrotem kosztó może być różnie. Mimo wszystko dziękuję za radę.kingscrown pisze:Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu
Pozdrawiam
WAT_MAN
- Weteran
Postautor: lenny » niedziela, 2 lutego 2014, 11:29

lenny
- Wygadany
Postautor: wookie85 » niedziela, 2 lutego 2014, 11:31
data center?... nie masz bladego pojęcia o kopaniu/sprzęcie, więc jak siądzie jakaś karta, system, ustawienia cokolwiek to nic nie zrobisz a zdalnie też wszystkiego nie da się. Teraz okaże się, że trzeba kogoś do tego załatwić. Umowa? Tu ważne w pierwszej kolejności jest zaufanie a jego od tak pierwszym postem na forum się nie zdobywa. Żyję już na tym świecie trochę i dawno przestałem żyć złudzeniami, że umowa ma mi zapewnić bezpieczeństwo.WAT_MAN pisze:wookie85 pisze:Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy
Nie tędy droga...
Myślałem o tym ale dla mnie już chyba za późno bo za późno zainteresowałem się tematem. Z opłacalośćią i z zwrotem kosztó może być różnie. Mimo wszystko dziękuję za radę.kingscrown pisze:Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu
Pozdrawiam
Zacznij sam od kopania, naucz się, to może coś z tego będzie. Tudzież szukaj osób ze swojego miasta, swoją drogą mogłeś w ogóle podać skąd jesteś.
Nadal opłaca się inwestować.
wookie85
- Wygadany

Postautor: lucky777 » niedziela, 2 lutego 2014, 12:42
Parafrazując Friedmana: Nie istnieje coś takiego jak darmowy prąd.WAT_MAN pisze:Tematu prądu nie będę Ci tłumaczył bo wiesz, że są ludzie którzy mają dostęp do darmowej energi i nie musi być to nie legalne.
lucky777
- Początkujący
Postautor: WAT_MAN » niedziela, 2 lutego 2014, 23:14
Piszę z TORa - dla Ciebie fakt, że trudniej zweryfikować moją osobę, to już problem i świadczy o braku podstaw do zaufania w moją propozycję. Jeśli tak to widzisz (albo chcesz to przedstawić) to świetnie, nie muszę tłumaczyć Tobie jak miało by to dalej wyglądać skoro nie jesteś w stanie tego "zauważyć" ale po prostu masz chęć to skrytykować. Rozumiem i doceniam trud "ostrzegania" potencjalnych kopaczy którzy chcieli by wejść ze mną w współpracę.lenny pisze:Piszesz z TORa, masz nielegalny prąd, zero pojęcia o miningu, a umowę chcesz pisać z klientem? ("Umowa i jazda...")
Nielegalny prąd - tym wyczerpałeś "wizerunek" osoby chcącej zweryfikować mnie jako kogoś wiarygodnego, a ujawniłeś się jako ktoś kto chce mnie po prostu postawić w złym świetle. Przy okazji odpowiem użytkownikowi "lucky777": słyszałeś o odnawialnych (wiatr, turbiny wodne) źródłach wody? Taki przykład Ci wystarczy? Co prawda mnie nie dotyczy ale daje pewien szerszy pogląd na sprawę i nie będę go więcej pogłębiał.
Miło przeczytać konkretne argumenty przedstawiające wątpliwości i śpieszę się tłumaczyć.wookie85 pisze: Odpowiedz z cytatem Post Zamieszczono: niedziela, 2 lutego 2014, 11:31
WAT_MAN napisał:
wookie85 napisał:
Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy
Nie tędy droga...
kingscrown napisał:
Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu
Myślałem o tym ale dla mnie już chyba za późno bo za późno zainteresowałem się tematem. Z opłacalośćią i z zwrotem kosztó może być różnie. Mimo wszystko dziękuję za radę.
Pozdrawiam
data center?... nie masz bladego pojęcia o kopaniu/sprzęcie, więc jak siądzie jakaś karta, system, ustawienia cokolwiek to nic nie zrobisz a zdalnie też wszystkiego nie da się. Teraz okaże się, że trzeba kogoś do tego załatwić. Umowa? Tu ważne w pierwszej kolejności jest zaufanie a jego od tak pierwszym postem na forum się nie zdobywa. Żyję już na tym świecie trochę i dawno przestałem żyć złudzeniami, że umowa ma mi zapewnić bezpieczeństwo.
Zacznij sam od kopania, naucz się, to może coś z tego będzie. Tudzież szukaj osób ze swojego miasta, swoją drogą mogłeś w ogóle podać skąd jesteś.
Nadal opłaca się inwestować.
Z tym bladym pojęciem jest tak, że poza ogólną wiedzą tzn. hardware + software + sieć = koparka generująca monety, nie wnikam w temat bo jest to poza moim obecnie zasięgiem (kasa). Stąd pomysł na zarobieniu w inny sposób. Jeśli chodzi o moją wiedzę na temat IT, to mam doświadczenie w pracy w kilku korporacjach na stanowisku administracyjnym (AD, trochę sieci, backupy, hardware itd.) i zaczynałem od pracownika helpdesku. W razie czego służę suportem

Co do umowy, to oczywiście tylko papier ale ja też ryzykuję bo do końca miesiąca nie mam pewności, że zapłacisz mi za ten prąd, a po sprzęt przyjechać możesz zawsze z policją. Wystarczy, że znasz przecież adres... Ja też muszę Ci zaufać i za przeproszeniem "kij w ten papier".
Jeśli chodzi o podanie mojej lokalizacji to przy moim koncie widnieje lokalizacja "woj. Mazowieckie", na tym etapie "negocjacji" musi starczyć.
WAT_MAN
- Wygadany

Postautor: lucky777 » niedziela, 2 lutego 2014, 23:40
Nie wiem co to są odnawialne źródła wody.WAT_MAN pisze: "lucky777": słyszałeś o odnawialnych (wiatr, turbiny wodne) źródłach wody? Taki przykład Ci wystarczy? Co prawda mnie nie dotyczy ale daje pewien szerszy pogląd na sprawę i nie będę go więcej pogłębiał.
Ten przykład mi nie wystarczy bo jak sam napisałeś nie dotyczy sprawy.
Ergo, nie ma nic za darmo.
lucky777
- Początkujący
Postautor: barman86 » sobota, 8 lutego 2014, 08:00
koleszka albo ma MEW i ma prąd za darmo albo pracuje w Energetyce i ma prąd za darmo.
Fakt, że ciężko wstawić obcemu maszyne za klikadziesiąt tysięcy ale temat tańszego prądu czasami determinuje opłacalność koparki.
- Rozmowny

Postautor: BarteX » czwartek, 6 marca 2014, 22:21
BarteX
- Bitcoin
- Bezpieczeństwo
- Giełdy i serwisy - zagrożenia
- Anonimowość i bezpieczeństwo w sieci
- Piramidy i scamy
- Bitcoin
- Rozwój projektu