Propozycja współpracy.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Propozycja współpracy.

Postautor: WAT_MAN » sobota, 1 lutego 2014, 20:41

Witam wszystkich kopaczy,
na forum jak widzicie jestem nowy ale zarejestrowałem się ponieważ wpadłem na pomysł jak Wam pomóc i przy okazji samemu zarobić,

Tematem BTC interesuje się raptem od 2 dni więc wszystkiego jeszcze nie zdążyłem przeczytać więc wybaczcie jeśli ktoś już coś podobnego do mojej propozycji oferował, a ja to dubluję.

Oby nie przedłużać śpieszę się tłumaczyć, że chodzi mi o udostępnienie mojego prądu za powiedzmy 50% jego wartości. Tak więc stawiacie koparkę u mnie i zmniejszacie koszt produkcji monet. Co Wy na to? Pomysł dosłownie przed chwilą urodził się w mojej głowie więc wszystkie szczegy techniczne omówimy na bierząco.

Pozdrawiam

Weteran
Reputacja postu: 
0

Re: Propozycja współpracy.

Postautor: lenny » sobota, 1 lutego 2014, 21:05

Witaj na forum.
Jesteś tu nowy i nikt Cię nie zna. Kto odda Ci koparki pod opiekę?
Masz prąd za darmo, legalnie? Jeśli nie, to co będziesz miał z tego, że ktoś postawi u Ciebie koparki?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » sobota, 1 lutego 2014, 21:13

:lol:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WAT_MAN » sobota, 1 lutego 2014, 21:15

lenny pisze:Witaj na forum.
Jesteś tu nowy i nikt Cię nie zna. Kto odda Ci koparki pod opiekę?
Masz prąd za darmo, legalnie? Jeśli nie, to co będziesz miał z tego, że ktoś postawi u Ciebie koparki?

Potencjalny kopacz jeszcze mnie nie zna ale pozna, przecież sam by tą koparkę wstawiał (ja się na tym nie znam choć chętnie temat liznę). Tematu prądu nie będę Ci tłumaczył bo wiesz, że są ludzie którzy mają dostęp do darmowej energi i nie musi być to nie legalne.

Pozdrawiam

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » sobota, 1 lutego 2014, 23:36

Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy ;)

Nie tędy droga...

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » niedziela, 2 lutego 2014, 08:48

Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WAT_MAN » niedziela, 2 lutego 2014, 10:50

wookie85 pisze:Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy ;)

Nie tędy droga...

A tak zwane data center to rodzina klientów? Umowa i jazda...

kingscrown pisze:Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu
Myślałem o tym ale dla mnie już chyba za późno bo za późno zainteresowałem się tematem. Z opłacalośćią i z zwrotem kosztó może być różnie. Mimo wszystko dziękuję za radę.

Pozdrawiam

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » niedziela, 2 lutego 2014, 11:29

Piszesz z TORa, masz nielegalny prąd, zero pojęcia o miningu, a umowę chcesz pisać z klientem? ("Umowa i jazda...") :lol:

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » niedziela, 2 lutego 2014, 11:31

WAT_MAN pisze:
wookie85 pisze:Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy ;)

Nie tędy droga...

kingscrown pisze:Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu
Myślałem o tym ale dla mnie już chyba za późno bo za późno zainteresowałem się tematem. Z opłacalośćią i z zwrotem kosztó może być różnie. Mimo wszystko dziękuję za radę.

Pozdrawiam
data center?... nie masz bladego pojęcia o kopaniu/sprzęcie, więc jak siądzie jakaś karta, system, ustawienia cokolwiek to nic nie zrobisz a zdalnie też wszystkiego nie da się. Teraz okaże się, że trzeba kogoś do tego załatwić. Umowa? Tu ważne w pierwszej kolejności jest zaufanie a jego od tak pierwszym postem na forum się nie zdobywa. Żyję już na tym świecie trochę i dawno przestałem żyć złudzeniami, że umowa ma mi zapewnić bezpieczeństwo.

Zacznij sam od kopania, naucz się, to może coś z tego będzie. Tudzież szukaj osób ze swojego miasta, swoją drogą mogłeś w ogóle podać skąd jesteś.

Nadal opłaca się inwestować.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » niedziela, 2 lutego 2014, 12:42

WAT_MAN pisze:Tematu prądu nie będę Ci tłumaczył bo wiesz, że są ludzie którzy mają dostęp do darmowej energi i nie musi być to nie legalne.
Parafrazując Friedmana: Nie istnieje coś takiego jak darmowy prąd.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WAT_MAN » niedziela, 2 lutego 2014, 23:14

lenny pisze:Piszesz z TORa, masz nielegalny prąd, zero pojęcia o miningu, a umowę chcesz pisać z klientem? ("Umowa i jazda...") :lol:
Piszę z TORa - dla Ciebie fakt, że trudniej zweryfikować moją osobę, to już problem i świadczy o braku podstaw do zaufania w moją propozycję. Jeśli tak to widzisz (albo chcesz to przedstawić) to świetnie, nie muszę tłumaczyć Tobie jak miało by to dalej wyglądać skoro nie jesteś w stanie tego "zauważyć" ale po prostu masz chęć to skrytykować. Rozumiem i doceniam trud "ostrzegania" potencjalnych kopaczy którzy chcieli by wejść ze mną w współpracę.

Nielegalny prąd - tym wyczerpałeś "wizerunek" osoby chcącej zweryfikować mnie jako kogoś wiarygodnego, a ujawniłeś się jako ktoś kto chce mnie po prostu postawić w złym świetle. Przy okazji odpowiem użytkownikowi "lucky777": słyszałeś o odnawialnych (wiatr, turbiny wodne) źródłach wody? Taki przykład Ci wystarczy? Co prawda mnie nie dotyczy ale daje pewien szerszy pogląd na sprawę i nie będę go więcej pogłębiał.
wookie85 pisze: Odpowiedz z cytatem Post Zamieszczono: niedziela, 2 lutego 2014, 11:31
WAT_MAN napisał:
wookie85 napisał:
Czyli komuś obcemu, kto kompletnie nie zna się na sprzęcie/kopaniu, miałbym wstawić koparki za kilkadziesiąt tysięcy ;)

Nie tędy droga...

kingscrown napisał:
Może i chcesz dobrze ale nic z tego nie wyjdzie. Kup sobie sam koparki i to bedzie najlepszy użytek z Twojego prądu

Pozdrawiam

data center?... nie masz bladego pojęcia o kopaniu/sprzęcie, więc jak siądzie jakaś karta, system, ustawienia cokolwiek to nic nie zrobisz a zdalnie też wszystkiego nie da się. Teraz okaże się, że trzeba kogoś do tego załatwić. Umowa? Tu ważne w pierwszej kolejności jest zaufanie a jego od tak pierwszym postem na forum się nie zdobywa. Żyję już na tym świecie trochę i dawno przestałem żyć złudzeniami, że umowa ma mi zapewnić bezpieczeństwo.

Zacznij sam od kopania, naucz się, to może coś z tego będzie. Tudzież szukaj osób ze swojego miasta, swoją drogą mogłeś w ogóle podać skąd jesteś.

Nadal opłaca się inwestować.
Miło przeczytać konkretne argumenty przedstawiające wątpliwości i śpieszę się tłumaczyć.

Z tym bladym pojęciem jest tak, że poza ogólną wiedzą tzn. hardware + software + sieć = koparka generująca monety, nie wnikam w temat bo jest to poza moim obecnie zasięgiem (kasa). Stąd pomysł na zarobieniu w inny sposób. Jeśli chodzi o moją wiedzę na temat IT, to mam doświadczenie w pracy w kilku korporacjach na stanowisku administracyjnym (AD, trochę sieci, backupy, hardware itd.) i zaczynałem od pracownika helpdesku. W razie czego służę suportem :) Z resztą poradzisz sobie pulpitem zdalnym.
Co do umowy, to oczywiście tylko papier ale ja też ryzykuję bo do końca miesiąca nie mam pewności, że zapłacisz mi za ten prąd, a po sprzęt przyjechać możesz zawsze z policją. Wystarczy, że znasz przecież adres... Ja też muszę Ci zaufać i za przeproszeniem "kij w ten papier".

Jeśli chodzi o podanie mojej lokalizacji to przy moim koncie widnieje lokalizacja "woj. Mazowieckie", na tym etapie "negocjacji" musi starczyć.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » niedziela, 2 lutego 2014, 23:40

WAT_MAN pisze: "lucky777": słyszałeś o odnawialnych (wiatr, turbiny wodne) źródłach wody? Taki przykład Ci wystarczy? Co prawda mnie nie dotyczy ale daje pewien szerszy pogląd na sprawę i nie będę go więcej pogłębiał.
Nie wiem co to są odnawialne źródła wody.
Ten przykład mi nie wystarczy bo jak sam napisałeś nie dotyczy sprawy.
Ergo, nie ma nic za darmo.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: barman86 » sobota, 8 lutego 2014, 08:00

Panowie po co taka spina,
koleszka albo ma MEW i ma prąd za darmo albo pracuje w Energetyce i ma prąd za darmo.
Fakt, że ciężko wstawić obcemu maszyne za klikadziesiąt tysięcy ale temat tańszego prądu czasami determinuje opłacalność koparki.

Może komuś złotego "realnego" BitCoina?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3957301555

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BarteX » czwartek, 6 marca 2014, 22:21

Tak jest, też tego nie rozumiem, po co ta nagonka. Gdyby kolega był z woj. wielkopolskiego z pewnością bym się zainteresował tematem.

Wróć do „Generowanie monet”