wex.nz (dawne BTC-e) - Dyskusja ogólna

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: BTC-e - Dyskusja ogólna

Postautor: Traconis » poniedziałek, 25 listopada 2013, 16:26

kajtek14102 pisze:Czy ktoś może mi jak debilowi wytłumaczyć jak najkorzystniej (przy najmniejszych opłatach) wycofać pieniądze z BTC-e na konto walutowe (Alior). Mówimy tu o kwocie rzędu kilkudziesięciu tysięcy euro. Mógłby mi ktoś pomóc? - Bo 3% to trochę dużo...
No i jak z "legalnością"?
powiem krotko latwo nie bedzie.

Weryfikacja twojego konta potrwa kilak dni ( w moim przypadku jest to juz ponad 4 dni i dupa).
Kolesie z supportu zaczeli teraz zadawac mega poje.. pytania w dodatku lamana angielszczyzna ktorej moje ziomki z Manchesteru nawet nie rozumieja :(
Po wyslaniu im skanu paszportu + rachunku za prad i gaz + wyciagu z konta z ktorego zrobilem przelew (mojego wlasnego z tym samym imieniem i nazwiskiem jak na pozostalych dokumentach) ten - musze uzyc tego slowa - jebel z obslugi zapytal - kto mi wyslal pieniadze na btce?!?!?!
Po prostu rece odpadly. Odpowiedzialem ze ja sam z mojego wlasnego konta - no to kontakt sie urwal od soboty 17 - do teraz nei ma updatu w tickecie :(
porazka - trzymam kciuki za twoj przypadke.
Co do legalnosci to wszystko jest ok - obowiazuje BTCE i Ciebie przepisy unijne wiec nie masz sie co martwic dopoki nie prales piniedzy albo nie masz ich z przemuty czy czegos podobnego.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » poniedziałek, 25 listopada 2013, 16:28

kajtek14102 pisze:Czy ktoś może mi jak debilowi wytłumaczyć jak najkorzystniej (przy najmniejszych opłatach) wycofać pieniądze z BTC-e na konto walutowe (Alior). Mówimy tu o kwocie rzędu kilkudziesięciu tysięcy euro. Mógłby mi ktoś pomóc? - Bo 3% to trochę dużo...
No i jak z "legalnością"?
Metoda (na której jeszcze zarobisz biorąc pod uwagę obecne kursy):

kupujesz na btc-e BTC i przelewasz sobie na bitcurexa. Limit dzienny przelewu chyba 100 BTC
na bitcurexie sprzedajesz
wypłacasz z bitcurexa PLN wprost na Twoje konto. (może lepiej paczkami po kilka tys. by nie było czepiania się i weryfikacji)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Traconis » poniedziałek, 25 listopada 2013, 16:31

servantes pisze:
Traconis pisze:
SkyValley pisze:Są 2 dni po których możesz wypłacać krypty. To są 2 dni PO ZWERYFIKOWANIU MAILA :) -> chyba w security
Mogłeś konto założyć wiele miesięcy temu, ale maila nie potwierdzić - sprawdź.
nie i nie - Ja wiem w czym problem - musza mnie zweryfikowac personalnie - szkoda tylko ze nie napisali czego chca tylko ten debilny email wyslali :(
problem nie w tym ze musza zweryfikowac - tylko w tym ze nie ma o tym nigdzie informacji zanim zalozysz konto lub zanim zrobisz przelew - bo w koncu przelewik to przyjeli bez marudzenia :(
W regulaminie jest. Czytałeś ?
to uwazasz za regulamin?
Identity verification
Required in case you choose to load your account by wire transfer.To comply with AML/CTF recommendations, we require our clients to verify identity by providing scanned copy of ID and scanned copy of utility bill or a bank statement which should not be older then 6 month. Copy should be in good resolution and colored.
Please note the funds will be on hold untill the identity is verified.
bo w tym powyzej nei ma opisane dlaczego wstrzymuja werfikacje bez podania przyczyny? A nie wyjasnia sie ze ticket w kolejce czeka bo jakis FIN - zadaje co jakis czas jakies poje.. pytanie :(

podsumowujac jak na razie odradzam szkoda nerwów - no chyba ze ktos ma 15 lat i sie chce bawic w 5-10 eurowe zyski z kazdych 500 euro :( raz na 2 tygodnie

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kajtek14102 » poniedziałek, 25 listopada 2013, 18:27

Dzięki za odpowiedzi. Nie chce się cofać przez curexa raczej. Pieniędzy nie prałem :) Nie boje się że mnie wsadzą za to tylko że ktoś zapyta "a skąd to?". Podatki i te sprawy :)

WMP
Gaduła
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: WMP » poniedziałek, 25 listopada 2013, 19:15

A jak jest z wpłatą USD na BTC? Postanowiłem dokonać przelewu na ich konto w czechach, ktoś ma jakieś doświadczenia?
WMP pisze:Strata zawsze boli o wiele bardziej niż cieszy ewentualny zysk

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: tarpan » wtorek, 26 listopada 2013, 11:34

kajtek14102 pisze:Dzięki za odpowiedzi. Nie chce się cofać przez curexa raczej. Pieniędzy nie prałem :) Nie boje się że mnie wsadzą za to tylko że ktoś zapyta "a skąd to?". Podatki i te sprawy :)
Poszukaj sobie karty prepaid:
:arrow: "Karta z doładowaniem Premium to rodzaj elektronicznej portmonetki. Karta jest na okaziciela, zatem przy jej nabyciu nie ma konieczności podpisywania umowy z bankiem. Kartą można płacić za zakupy w sklepach, w Internecie lub wypłacać pieniądze z bankomatu."
jest w ofercie BZWBK, bardzo przydatna w takich sytuacjach ;)

Panowie wie ktoś o wprowadzaniu PLN w BTC-e ?

EDIT:
Jeśli ktoś chce wypłącać $ z tej giełdy radzę poczytać wątek na bitcointalk - pełno narzekań

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: plociarz » wtorek, 26 listopada 2013, 13:16

Ja wczoraj wysłałem skan dowodu i rachunek celem weryfikacji ,ale nic nie przelewam bo sie boje ze bedzie trwało to tygodniami zanim odblokuja konto a na tickety nikt nawet nie raczy odpisac… Nawet w info konta nie maja zadnej informacji tak jak na stampie ze konto zweryfikowane...

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Traconis » wtorek, 26 listopada 2013, 15:34

WMP pisze:A jak jest z wpłatą USD na BTC? Postanowiłem dokonać przelewu na ich konto w czechach, ktoś ma jakieś doświadczenia?
Czytaj wszystkie moje posty :)
Zanim zrobisz przelew - zweryfikuj konto - ja czekam juz 5 dzien : i dupa :(
Nastepnie upewnij sie ze nie beda wymagali dodatkowej weryfikacji.
Dopiero wtedy mozesz zrobic przelew i modlic sie zeby szybko przeszedl a jak bedziesz chcial cokolwiek wyplacic modl sie zeby supportowi cos nie odbilo :(
Dzięki za odpowiedzi. Nie chce się cofać przez curexa raczej. Pieniędzy nie prałem :) Nie boje się że mnie wsadzą za to tylko że ktoś zapyta "a skąd to?". Podatki i te sprawy :)
podatki to podstawa.
Ja mam dzienne obroty ok 3-5k w zaleznosci jak przelewy przechodza i dopoki place podatki to jak dotad nikt sie nie przywalil :)
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 listopada 2013, 15:40 przez Traconis, łącznie zmieniany 1 raz.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: trickster00 » wtorek, 26 listopada 2013, 15:37

kupię vouchery na BTC-E, ktoś sprzedaje?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: przester27 » wtorek, 26 listopada 2013, 16:17

na jakiej zasadzie działają te vouchery na btce ?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: muleen4 » wtorek, 26 listopada 2013, 18:19

W którym miejscu mogę zweryfikować swoje konto personalnie? Nie widzę nic takiego po zalogowaniu się. A chciałbym mieć to z głowy przed rozpoczęciem gry na tej giełdzie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ukryty » wtorek, 26 listopada 2013, 18:36

No w tym właśnie klopot że weryfikacja odbywa sie w trakcie transferu środków. A z tego co widze to obecnie minimalna wpłata wynosi już 2000 euro... które trzeba w pewnym sensie wysłać w ciemno nie wiedząc jak przebiegnie weryfikacja.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: muleen4 » wtorek, 26 listopada 2013, 18:37

ukryty pisze:No w tym właśnie klopot że weryfikacja odbywa sie w trakcie transferu środków. A z tego co widze to obecnie minimalna wpłata wynosi już 2000 euro... które trzeba w pewnym sensie wysłać w ciemno nie wiedząc jak przebiegnie weryfikacja.
2000e? :O Jaki to ma sens?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: plociarz » wtorek, 26 listopada 2013, 19:50

Ja przed wysłaniem jakiejkolwiek wpłaty poprzez ticket wysłałem im skan dowodu i rachunku i czekam mam nadzieje ze przejdzie bez wplaty bo w ciemno nic im nie wyśle chociażby róznica była miedzy nimi a inna giełdą 1000 $

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Traconis » wtorek, 26 listopada 2013, 20:08

Bedzie teoria spiskowa ale takie dzialania wygladaja na przygotowania do "przypadkowego" shackowania gieldy oby do tefo nie doszlo ale w kazdym razie btc jest liderem jezeli chodzi mylenie uzytkownikow. Ruska firma zarejestrowana w londynie z kontami w czechach... ze tez sie na to nabralismy :(

WMP
Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: WMP » wtorek, 26 listopada 2013, 20:54

Udało się, myślałem już że mnie nie zweryfikują, ale się udało. W moim przypadku przebiegło to tak:
JA: 21 November 2013 01:12 AM: Could you verification me?
BTC-E: 22 listopada 2013 11:18: Please note that the ticket will automatically be closed within 1 hours if we don't hear back. You can check the status of or reply to this ticket online at: ...
JA: 22 November 2013 01:29 PM: And, what is progress?
BTC-E: 23 listopada 2013 23:40: This message concerns your ticket #xxx. We have not heard back from you in 36 hours and would like to know if you consider this issue to be resolved. If you have any further questions, simply respond to this email.
BTC-E: 24 listopada 2013 00:41: This message is regarding your ticket ID #xxx. We are changing the status of this ticket to Closed as we have not heard back from you in 1 hours.
BTC-E: 24 listopada 2013 00:41: As part of our commitment to improving your customer support experience, we would like to know how you think we are doing. Please take a moment to complete a short survey consisting of just a few multiple-choice questions. It should take you no more than a minute to complete (we promise!).
JA: 24 listopada 2013 14:00: Daję dyspozycje do Mbnaku wysłania USD na konto BtcE.
JA: 26 listopada 2013 19:00: Na BtcE sa pieniądze.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » wtorek, 26 listopada 2013, 21:13

To się nieco naszarpałeś z nimi.
Pieniądze wpłacałeś z eMax USD?

WMP
Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: WMP » wtorek, 26 listopada 2013, 21:28

tak

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: dniem » wtorek, 26 listopada 2013, 21:35

Ile idzie przelew (BTC) z Curexa na btc-e?

WMP
Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: WMP » wtorek, 26 listopada 2013, 21:57

Chwile, to BTC. Myślę że 2h.

Podobno BTC-e nie lubi jak się przelewa do nich z innych giełd, radzę przelać na swój prywatny portfel a z niego na BTC-e dopiero.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”