Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mikusieke » piątek, 9 września 2022, 19:36

mxxm977 pisze: piątek, 9 września 2022, 19:11No jednak chyba coś nie wyszło
Faktycznie celujecie w te 23-24 i cofnięcie czy raczej dłuższy ruch? Wczoraj było nastawienie jak byśmy mieli spadać na socjologowe 500$, a dzisiaj mówimy o przebiśniegach

tak jest cały czas w tym temacie. szczerze mówiąc ciężko mi wskazać jakiś target w górę - może być 24k, a równie dobrze 40. Z tego miejsca to i ATH by nawet jakoś bardzo nie zdziwiło XD

cały czas obstawiam pogłębienie dołka, nawet do czterocyfrowej kwoty (wick, raczej nic więcej) jednak powoli zaczynam odchodzić od tego pomysłu. dużo już mamy niedźwiedziego sentymentu - bessa, bessa i tak dalej, teksty w stylu "musi się polać prawdziwa krew na rynkach, dopiero zaczniemy wzrosty"...

co jeśli ten '21 double top na btc to tak naprawde konsola? a w tej chwili mamy po prostu koretke calego ruchu od covidowego dna? xD trend trwa zawsze nieco dłużej niż by się wydawało i takie tam... ;)

Weteran
Reputacja: 947
Reputacja postu: 
4

Postautor: adamjttk » piątek, 9 września 2022, 19:56

mikusieke pisze: piątek, 9 września 2022, 19:36może być 24k, a równie dobrze 40. Z tego miejsca to i ATH by nawet jakoś bardzo nie zdziwiło
kwintesencja tego, dlaczego miliony ludzi siedzi w BTC i jest to wrecz zarazliwe :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
3

Postautor: voodoom » piątek, 9 września 2022, 21:03

voodoom pisze: piątek, 9 września 2022, 11:13Ja już w S na Nasdaq, nie chce mi się czekać na dopełnienie formalności. Let the shitstorm begin.
No i tak se czekam cały dzień, a tu nic ciekawego.

Guma w gaciach na S&P napięta tak mocno, że już praktycznie w bloku naprzeciwko :roll: Niby pokonuje ważne opory, ale do 4100 jeszcze jest zapas, a ten ruch wygląda strasznie pusto, zero emocji, a i zmiana ceny nie jest zbytnio spektakularna, ~40 pktów od otwarcia kasowej. Zobaczymy co zrobią w ostatnią godzinę tego tygodnia. Póki co rośnie, bo nie zaczęło spadać, ot cała filozofia. Przejdziemy do fazy "sprawdzam" to się okaże co z tego ma wyjść, bo aktualnie wskaźniki falowe w interwałach jak m15/m30/h1 są gorące do czerwoności - czyli dla mnie pierwszy duży milestone "gdzie będzie S&P gdy na 4h StochRSI 14 zejdzie na dół". Jeśli nie zleci wiele niżej, lub pójdzie w poniedziałek bokiem, to może trzeba będzie zrewidować misiowe założenia, ale na tę chwilę - wydaje mi się że wszyscy czekają na to samo, tj. w jaki sposób to zacznie spadać gdy przyjdzie na to czas.

BTC z kolei - nie powiem, jestem pod wrażeniem ruchu, ten łuk na 1h wygląda imponująco, jak coś czego tu już od bardzo dawna nie było...

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » piątek, 9 września 2022, 21:24

voodoom pisze: piątek, 9 września 2022, 21:03trzeba będzie zrewidować misiowe założenia, ale na tę chwilę - wydaje mi się że wszyscy czekają na to samo, tj. w jaki sposób to zacznie spadać gdy przyjdzie na to czas.

Piszę od wielu dni o wzrostach na akcjach i indexach i jestem ich beneficjentem - mega zadowolony.
Masz bogatą wiedzę analistyczną ale błędnie oceniasz, wg. mnie w tej konkretniej chwili nie (w całości, jakaś chwilowa słabość) sytuację. Tzn mamy efekt na rynkach gen. Syczewoj - trola złapanego w czasie wjazdu Ukraińców 50km w teren że się nawet nie zdążyli przebrać + rynki bardzo ciekawie przyjeły przez śmierć Królowej ogłoszenie banku Anglii o przełożeniu ogłoszenia dot. stopy procentowej (bardzo ładny gest w takiej chwili, nie tylko o kasę idzie jak umiera osoba reprezentująca kilka pokoleń ,gdzie mogła znać i pamiętać jak żył i działał Livermore i wielu jemu podobnych - dzisiaj inna jakość ludzi/graczy, zupełnie inna). Reasumując tu na crypto się w pewnym momencie wyczerpie impuls, bo wzrosły cyfrowe kulki i.... ? co z tego właściwie, taki sam % prawie zrobił dzisiaj na GPW CDProjekt. A smutkiem napawa że reprezentantem największych dzisiejszych wzrostów na rynku crypto jest co ? kto ? scam Luna. To jest wielce wymowne co to za jakość rynku....to rynek hazardzistów degeneratów, bez żadnych fundamentów (sam tu grywam, żeby nie było obrazy ale i na innych rynkach też - to widzę różnicę).
$ jest $ i nie śmierdzi żaden, ale rozjeżdzać się zaczyna coś innego, moralnie czy jakościowo. To była taka piękna kiedyś idea, co za patologia się tu zrobiła z tego ryneczku to bania mnie przynajmniej pęka Obrazek
voodoom pisze: piątek, 9 września 2022, 21:03 BTC z kolei - nie powiem, jestem pod wrażeniem ruchu, ten łuk na 1h wygląda imponująco, jak coś czego tu już od bardzo dawna nie było...

Plecak się przylepił i tyle. Nie żyje własnym życiem tylko kopiuje jak ksero - co w tym imponującego :?:
Imponujące jakby rósł przy spadkach indexów, tak to poprostu przeniesienie energii ze źródła centralnego na wszystkie walory poboczne
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
4

Postautor: voodoom » piątek, 9 września 2022, 21:52

socjolog2008 pisze: piątek, 9 września 2022, 21:24 Plecak się przylepił i tyle. Nie żyje własnym życiem tylko kopiuje jak ksero - co w tym imponującego
Tak, tylko ten plecak od wielu miesięcy poruszał się zupełnie inaczej, takie łuki jak dziś na BTC to kojarzę ostatnio chyba z jesieni 2021, wyglądają po prostu byczo. Dzida w górę, łukiem opadanie do jakiejś ema20/ema50 1h/4h i kolejna dzida w górę. Choć myślę że to się jakoś rozwali, tylko jeszcze nie wiem jak.

socjolog2008 pisze: piątek, 9 września 2022, 21:24Piszę od wielu dni o wzrostach na akcjach i indexach i jestem ich beneficjentem - mega zadowolony.
Masz bogatą wiedzę analistyczną ale błędnie oceniasz, wg. mnie w tej konkretniej chwili nie (w całości, jakaś chwilowa słabość) sytuację.
@socjolog2008 Pisałeś już wcześniej o zbieraniu stocków jak ja grałem shorty od szczytu 4300, mocno zarobione. W tę środę się obróciłem na longi o czym pisałem, też było zarobione... ale wczoraj mnie z tego skroili na bujance, bo głupotę zostawiłem na autopilocie :) Ale potem od wczoraj też longi powiozłem i zarobione. Zyski ponad limit operacyjny systematycznie na ROR, więc ogólnie krzywdy nie doznam nawet jak się w końcu pomylę ;) A gra jest IMO warta świeczki, widzę bardzo poważne sygnały że to jest do uwalenia, ale ważne jest by złapać szczyt - bo w tym ruchu spadkowym na 3300 S&P zmienność będzie prawdopodobnie tak duża, że ciężko się będzie dosiąść nie dewastując portfela raz, drugi czy trzeci.

Dla mnie bez zmian:
- na razie luz, od razu zakładałem że *może* być 0.5 spadku (czyli 4100 S&P), choć w to wątpiłem dziś rano. Póki co PNL -20% przy wajsze x20, luzik arbuzik ;)
- wyjdą ponad 4100 to wyrażę zdziwienie i zacznę redukować pozycje żeby mnie nie wywalili na marginach
- wyjdą ponad 4200 to wyrażę skruchę i straty po prostu przyjmuję do wiadomości. I zaczynamy grać inną strategią, ot cała filozofia ;)

Dodano po 3 minutach 10 sekundach:
Po mojemu to w poniedziałek S&P na 4100 a potem musi poważnie dupnąć. Jak dupnie mocno to SL na lokalnym szczycie i koniec śpiewki. Jak dupnie słabo, albo pójdzie bokiem, to zacznę się zastanawiać czy czegoś nie zmienić.

Dodano po 20 minutach 19 sekundach:
Kurs na indeksach US szedł dziś wąskim kanałem, który generalnie nie ma prawa się utrzymać - musi albo dupnąć, albo wyrwać dzidę w górę. Tylko zabrakło elementu prowokacji, jakiegoś katalizatora newsowego żeby sprawdzić dół albo górę. No i kreska tak szła siłą nadanej inercji, jeszcze po trajektorii nocnej czyli czysto spekulacyjnej kontraktowej. Nic nie wiemy o tym co widzimy na wykresie póki co, potrzebny jest mocniejszy poryw w jedną lub drugą stronę i reakcja, żeby móc to zacząć oceniać. A na dzidę w górę to na tę chwilę IMO nie zostało już miejsca na wskaźnikach, więc prawdopodobnie trzeba najpierw sprawdzić dół.

A jak się coś rozpieprzy w weekend i kurs dupnie, to zaraz wybiegnie stado mord "no nikt tego nie mógł przewidzieć". Nie, nie mógł, ale tak jak ktoś dawno temu tu napisał - te newsy to tylko katalizator dla ruchów koniecznych. Jak ma iść w górę, to zły news tego nie zepsuje trwale, będzie tylko lokalną anomalią. No chyba że to coś więcej niż "news", tak jak covidowy dołek - wciskanie lockdownami guzika "OFF" na wszystkich gospodarkach świata to jednak grubsza sprawa, a nie "negatywny news".

BTW: dołek covidowy był wyciągnięty drukarką (Brrrrr)... w ciągu ostatnich tygodni dwukrotnie głowy niemieckie wychodziły mówiąc "plan ratunkowy, drukujemy kolejne 60mld euro". Jak to zinterpretował DAX? Z mojej perspektywy wynika że to już nie rusza rynku...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 10 września 2022, 02:01

BTC/USDT, 1d, piękna świeca dzienna, wysokie zamknięcie :D Risk on :D Up only :D Yolo i buy buy buy :D Hossa się zaczyna :D Indexy też prześwietnie :D Nasdaq duża moc, SPX wyśmienicie :D Wielkie wyciskanie big short'ów :D

Co ciekawe wolumen na 1d najwyższy od dołka marcowego w 2020 roku :D

Pewnie weekend będzie nudnawy na BTC, ale mogą się zacząć potężne pompy alt'ów a la LUNA :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: mikusieke » sobota, 10 września 2022, 11:28

ZeroBTC w komentarzu do ujemnej reputacji pisze:"Z tego miejsca to i ATH by nawet jakoś bardzo nie zdziwiło" ja pi@#$%e czegoś ty się napił xDD chłopie od ath jebnęło jedyne CZTERDZIEŚCI DZIEWIĘĆ TYSIĘCY DOLARÓW AMERYKAŃSKICH !! od dołka po ath tylko 4k usd od zera jedyne 21.200 usd !! PS jak otrzeźwiejesz to proszę wróć xDD
dla mnie po tym wpisie wygląda, jakbyś to ty tego wieczoru na nieco zbyt wiele sobie pozwolił. nie za bardzo rozumiem jego treść, natomiast widzę, że bardzo mocno bierzesz do siebie duże liczby takie jak $49000. ja raczej staram się patrzeć na stosunek procentowy i jakoś tak mi wychodzi, że zrobienie szybkiego 300% na bitcoinie nie byłoby jakimś niesamowitym precedensem, ewenementem w tym świecie. nie wspominając już o tym, że cytat do którego się odniosłeś pisany był pół-serio, ale jeśli byłeś pijany - to rozumiem trudności ze zrozumieniem takich treści ;) @zeroBTC

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
10

Postautor: shinya56 » sobota, 10 września 2022, 14:47

mxxm977 pisze: piątek, 9 września 2022, 19:11Faktycznie celujecie w te 23-24 i cofnięcie czy raczej dłuższy ruch? Wczoraj było nastawienie jak byśmy mieli spadać na socjologowe 500$, a dzisiaj mówimy o przebiśniegach :geek:
Dobrze to ująłeś. Wczoraj Short, dzisiaj Long, a jeszcze niedawno niektórzy pisali, że odpuścili sobie krypto na kilka miesięcy.
Potem wchodzisz i czytasz, że ktoś miał 100% trafności, a wcześniej obstawił wszystkie opcje ;) W żartach to piszę, to bez spin :D

Najgorzej to nie mieć swojego zdania i za dużo siedzieć na forum. Ogólnie nie polecam czytać za dużo, wyniki od razu lepsze hehee ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: sens » sobota, 10 września 2022, 15:44

@shinya56, jakaś konkretna prognoza dla BTC na najbliższy czas?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » sobota, 10 września 2022, 16:00

sens pisze: sobota, 10 września 2022, 15:44@shinya56, jakaś konkretna prognoza dla BTC na najbliższy czas?
Dla Bitcoina nie mam. Napsikałem coś takiego, ale to nie predykcja.
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=75800#p750549

Mam prognozę dla ETH i innych projektów.

ETH na bieżąco aktualizowane.
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=75800#p750514

W Alty wszedłem w Czerwcu, przez ten czas 10 % - 15 % na minusie, ale widzę, że zaczynają odbijać i tego się trzymam. To jest inwestycja na kilka miesięcy, więc lokalne wahania cen mnie nie interesują.

Ogólnie pro wzrostowo. Przy czym zaznaczam nie jakieś nowe ATH, tylko korekta spadków, które trwały kilka miesięcy.
Myślę, że teraz mamy odwrócenie trendu.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
6

Postautor: koparki » niedziela, 11 września 2022, 09:00

"Pewne wydarzenie wciąż przed nami" !
Hodlerzy kryptowalut wkrótce doświadczą na sobie krach związany z odsłonięciem przekrętu USDT(kursy krypto nadmuchane m.in dodatkowym dodrukiem ?0 mld $ na rezerwie cząstkowej), będzie na wszystkim dramatyczna przecena jak na LUNIE albo podczas kowidowego czarnego łabędzia ? argumenty są rzeczowe, bo jak kapitalizacja firmy krzak stojącej za tether może być 2x jak Chiński Baidu(o ile ktoś wie co to Baidu), FED powalczy z konkurencyjnym T-dolarem, cowid pokazał możliwości jakie drzemią w kontrolowanych ma$$mediach - gdy będzie obalany ponzi-T-dollar będzie odpowiednia dźwignia w mediach nakręcająca panikę.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » niedziela, 11 września 2022, 10:18

@koparki
Proszę Cię, tylko nie jego. To jest poważne forum :lol:

Z drugiej strony dobrze, FUD to najlepszy czas na wejście (patrząc na przeszłość).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: _det » niedziela, 11 września 2022, 12:23

A ja dodam "tylko" tyle.. ale jutro bedzie dzida w górę.. obecnie robi sie przeciecie lt spadkowej.. 1D jak bedzie czerwony krzyzyk to up jak w morde strzelił :) z AT jeszcze nikt nie wygral :mrgreen:

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 11 września 2022, 13:13

koparki pisze: niedziela, 11 września 2022, 09:00"Pewne wydarzenie wciąż przed nami" !
Hodlerzy kryptowalut wkrótce doświadczą na sobie krach związany z odsłonięciem przekrętu USDT(kursy krypto nadmuchane m.in dodatkowym dodrukiem ?0 mld $ na rezerwie cząstkowej), będzie na wszystkim dramatyczna przecena jak na LUNIE albo podczas kowidowego czarnego łabędzia ?

Z jednym nie można się nie zgodzić. Tether zarządzany przez przestępców, unikających jak ognia audytu od 7 lat, ciągany po sądach ma w tej chwili latające sępy z SEC nad łbem. I w końcu mam nadzieje dojadą to towarzystwo. Bo chyba nikt normalny nie kupuje tezy że firma krzak ma kapitalizację taką jak Orlen,Dino,Pgnig,Pkobp,Allegro,PZU,KGHM razem wzięte.... Obrazek https://pl.tradingview.com/markets/stoc ... ll-stocks/ TO jest, przynajmniej dla mnie piramidalna ściema i przy problemach przy merge mam szczerą nadzieję temat się wysypie ze stablami opartymi o erc20
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » niedziela, 11 września 2022, 13:39

socjolog2008 pisze: niedziela, 11 września 2022, 13:13 Tether zarządzany przez przestępców, unikających jak ognia audytu od 7 lat, ciągany po sądach ma w tej chwili latające sępy z SEC nad łbem.
To nie jest tak, że to jest zapisane w kontraktach ?
socjolog2008 pisze: niedziela, 11 września 2022, 13:13I w końcu mam nadzieje dojadą to towarzystwo. Bo chyba nikt normalny nie kupuje tezy że firma krzak ma kapitalizację taką jak Orlen,Dino,Pgnig,Pkobp,Allegro,PZU,KGHM razem wzięte....
Jak wyżej, przecież ludzie wchodzą w Tethera to stąd taka kapitalizacja.

Spodziewam się burzy w szklance wody i zanim to się wyjaśni to czeka Nas przynajmniej jeszcze jeden halving.

ETH
Wrzucam, żeby nikomu nie umknęło.
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=75800#p750514

Na forum mamy posuchę, ludzie pouciekali i robią sobie dłuższe wakacje, a kurs wchodzi w strefę podaży. Na razie nie piszę o żadnym wybiciu i testowaniu, ale może być tak, że czujność została uśpiona, a w tym czasie kurs będzie szedł niepostrzeżenie w górę bez większych fajerwerków. Chyba większość czeka na mocne wybicie, a może być powolne penetrowanie.

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » niedziela, 11 września 2022, 18:18

@koparki Ty tak na poważnie? Dobrze że debil Cezary nie powiedział, że nie wiadomo gdzie btc ma siedzibę :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » niedziela, 11 września 2022, 18:24

łabondź2020 pisze: niedziela, 11 września 2022, 18:18Dobrze że debil Cezary nie powiedział, że nie wiadomo gdzie btc ma siedzibę
W Internecie :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 12 września 2022, 09:06

BTC/USDT, 1d :D 22k$ cyknięte :D Albo korekta, albo dalsza jazda :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 947
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 12 września 2022, 09:33

Teraz bardziej niz kiedykolwiek :D

Obrazek

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 12 września 2022, 09:38

no poniżej 20k to już raczej nigdy nie będzie :)

Wróć do „Przedszkole”