Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 3241 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3239
- 3240
- 3241
- 3242
- 3243
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 276
Postautor: łabondź2020 » niedziela, 12 września 2021, 11:52
Dodano po 7 minutach 46 sekundach:
@Bitmar Cóż za zmiana retoryki. Przed majem jeszcze byłeś w większości na to the moon i jak to ktoś ładnie napisał "prowadzisz w tej bańce ludzi ładnie za rękę". Potem zniknąłęś na jakąś chwilę by powrócić z zupełnie nowymi przewidywaniami kursu... A co do kursu, to myślę, że z mniejszymi bądź większymi wahaniami zaliczymy przedział 41-42tys$, a potem będzie mocniejsze szarpnięcie up pod 48-49tys$. Czy są na horyzoncie jakieś wydarzenia mogące zwiastować na taki scenariusz? Tak, ludzka psychika i sentyment jaki przeważnie panuje w tym okresie. Nawet jeśli nic szczególnego się nie wydarzy, to i tak spore grono będzie grać pod to co przeważnie dzieje się w tych miesiącach i jedni nakręcą drugich, a doszukiwanie się jakichś newsów w tym momencie będzie stanowiło tylko drugi plan.
łabondź2020
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » niedziela, 12 września 2021, 14:09
Do maja mieliśmy silny trend wzrostowy (bańkowy) a ja nie gram przeciw trendowi jak np. @socjolog2008 więc byłem w grupie "moon". W maju kurs spadł o 55% co dla mnie jest sygnałem przełamania trendu. Już wcześniej kurs dłuższy czas nie miał siły się wybić i mieliśmy wyraźną dystrybucję oraz klasycznego Wyckoffa. Dla mnie to oznaka tymczasowego odwrócenia trendu, a że ja nie gram przeciw trendowi, więc teraz moje nastawienie jest niedźwiedzie. Zmiana retoryki wynika z płynięcia z trendem. Obecnie, żeby mówić o ponownym trendzie wzrostowym i kontynuacji hossy kurs musi przebić 2 ważne punkty: 53k czyli szczyt korekty po spadku a następnie ATH, co będzie wyzwaniem. Jeżeli tak się stanie znów nie mam zamiaru grać przeciw trendowi i wracam do grupy "moon", ale póki co mamy to co mamy.łabondź2020 pisze: ↑ niedziela, 12 września 2021, 11:59 Cóż za zmiana retoryki. Przed majem jeszcze byłeś w większości na to the moon
Pisałem wam o mojej strategii na początku maja, kiedy jeszcze nie było wiadomo o załamaniu kursu: viewtopic.php?p=698579#p698579
Zgodnie z moją strategią kurs spadł poniżej 35k i to grubo więc punktem ewakuacji było najbliższe odbicie o którym napisałem, że powinno spokojnie dojść do 50k i faktycznie właśnie było i doszło nawet do 52k. Ta moja strategia a właściwie jej część, jest wynikiem strategii na całą bańkę o której też wam pisałem w kwietniu: viewtopic.php?p=696808#p696808
Ja trzymam się tej strategii, która dla mnie jest najbardziej optymalna. Czyli, w czasie bańki czekamy do jej pęknięcia a następnie realizujemy zyski na odbiciu czyli fali B. Najgorsze co mógłbym zrobić to nie trzymanie się planu. Raz, że zgodnie ze strategią przegapiłbym ATH a dwa, nie zrealizowałbym zysków na odbiciu czyli zaprzepaściłbym całą bańkę. Porażka. Dlatego nie podejmuję kolosalnego ryzyka dla marnego zysku.
Jeżeli kurs przebije ATH, to powinniśmy spokojnie dojść w okolice 100k a być może wyżej. Dlatego moja strategia alternatywna w skrócie była taka:
Wychodzę na odbiciu czyli powiedzmy 50k zgodnie ze strategią (co póki co okazało się słuszne). 2 możliwe dalsze opcje:
1. Kurs jednak przebija ATH. Wchodzę ponownie przy 64k i sprzedaje za powiedzmy 99k, czyli mam 35k potencjalnego zysku na 1BTC przy małym ryzyku teraz. Tracę ok 14k potencjalnego zysku, ale nie podejmuję w tej chwili (na dzień dzisiejszy) żadnego ryzyka (które jest ogromne), że zaprzepaszczę bańkę i dam się ograć przez rynek jak leszcz bo byłem chciwy i chciałem ugrać te dodatkowe 14k. Nie warto, ryzyko jest niewspółmiernie wyższe do potencjalnego zysku. Lepszy mniejszy zysk niż duża strata. Tak więc godzę się na mniejszy potencjalny zysk i teraz śpię spokojnie.
2. Kurs zachowuje się jak zawsze czyli przed nami fala C i nowy dołek. Bańka pękła. Robię duuuuże zakupy i czekam na nowe ATH.
Dzięki mojej strategii, czy zrobimy nowe ATH czy spadniemy do 1 z przodu dla mnie teraz jest nieistotne. Jak spadnie to mam fiaty na duże zakupy a jak przebije ATH to wracam dalej do gry jak przed majem.
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » niedziela, 12 września 2021, 14:50
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 2238
Postautor: miso20 » niedziela, 12 września 2021, 15:45
@soulnecturn można prosić o jakiś update sytuacji z twojej strony?
miso20
- Admin

Postautor: Bitmar » niedziela, 12 września 2021, 15:46
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 12 września 2021, 16:11
Tia. Po spadkach majowych lądowałeś się o czym sami pisałeś na 40k i później pewnie ustedniałeś i docelowo po 90 dniach wyszło na wasze , w międzyczasie schodząc na 28 gdzie na bank mieliście schiz. To niby ja gram pod prąd czy nie z trendem

socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 1233
Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » niedziela, 12 września 2021, 16:29
mozliwy tez SO po zamknieciu 1W do 41,1 i wypchniecie
lokalnie nie widze przeszkod po zamknieciu 1h powyzej 46 na ruch wzrostowy, poziom utrzymujacy lokalny ruch wzrostowy to 45,5
Vetzzzzzzzzzzz
- Admin

Postautor: Bitmar » niedziela, 12 września 2021, 17:33

Śmiałem się nawet, że Ty jako jedyny trafisz w końcu ze szczytem bańki i pęknięciem bo jak co kilka tysięcy obstawiasz koniec to w końcu musisz trafić, a że to dopiero za 100 razem to nieważne

Nie przesadzaj. Ja miałem porozstawiane zakupy właśnie poniżej 30k, po to aby je opchnąć na fali B: viewtopic.php?p=702625#p702625socjolog2008 pisze: ↑ niedziela, 12 września 2021, 16:11w międzyczasie schodząc na 28 gdzie na bank mieliście schiz
O fali B, że przyjdzie pisałem kilka razy, zawsze przychodzi więc nie ma co się bardzo spinać przy fali A.
Bitmar
- Początkujący
- Reputacja: 25
Postautor: sockpuppet » niedziela, 12 września 2021, 18:38
sockpuppet
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » niedziela, 12 września 2021, 18:43
Socjo Herbu Zielona Pietruszka jest niereformowalny i prawdopodobnie będzie shortować wiecznie

A Byki pewne siebie i przeświadczone o swojej nieomylności zawsze napiszą że miały racje , a że na 53-52 widziały tylko otwartą drogę na bicie ATH 7 września czy 72k w Maju to po prostu nieporozumienie

Szykujemy lepszą opcję na S

bitup
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 12 września 2021, 19:09

Podpinam się który Byk cfaniak pokaże swoje Longi od teraz

tylko P O Z Y C J Ę
moje na ETH - Forex zabezpieczane PLN
Dodano po 11 minutach 18 sekundach:
Odnośnie WIG20 s ale Gaming skupuje i na przykład również spółkę pompiarską BTC
Tak że zapraszam do zabawy jak się ktoś bawi też na GPW https://squaber.com/pl/stock/NC/BTC
socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 722
Postautor: RevWolt » niedziela, 12 września 2021, 19:22
RevWolt
- Orator
- Reputacja: 935

Postautor: Kutalisk » niedziela, 12 września 2021, 19:34
A wziąłeś pod uwagę to, że sporo ludzi robi zakupy spot i nikogo nie likwiduje przy spadkach?bitup pisze: ↑ niedziela, 12 września 2021, 18:43i co by nie pisać to Byki zawsze będą miały racje , zarabiają miliony $ na DT i Hodlowaniu a pozycji im poprostu nie likwiduje nawet jak spadnie w kilka dni z 65 28 czy ostatnio 53 42 to i tak ich to nie ruszyło . Który Byk ci się socjo przyzna że go zlikwidowali albo lepiej , który dzisiaj pokaże Longa od 46k no który , który
Co mają Ci pokazywać? Logi z giełd czy może swoje adresy?
Po co grać longi od 45k jak ma się spot BTC za <10k $ kupione i regularnie realizuje zysk na wybiciach?
Po co ta gównoburza?
Ja jestem ok. 30% poza rynkiem do FIAT. Biorę poważnie pod uwagę scenariusz Bitmara. Jeśli to koniec fali B to kapitał jeszcze pójdzie do altów (już idzie). Ja siedzę w altach i realizuję zyski na wybiciach (LUNA, ATOM przebiły ATH z maja i sprzedawałem lekko poniżej) szykuję się już na częściową sprzedaż DOT i BNB jak będą testować swoje ATH od dołu.
ETH pogoniłem część teraz przy 4k.
Miałem czekać na 90-100k na BTC ale na ten scenariusz zostawię jakieś 30% kapitału. Trzeba brać co daje rynek.
Jak patrzę na dział o kopaniu i posty żółtków to widzę, że koniec jest bliski.

Kutalisk
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » niedziela, 12 września 2021, 19:40
Czego nie zrozumiałeś z mojej poprzedniej wypowiedzi? zacytuję sam siebie, przeczytaj powoli i postaraj się tym razem zrozumieć...
Zacytowałem całość, bo uciekasz się do żałosnej manipulacji....adiqq pisze: ↑ sobota, 4 września 2021, 19:00dziękuję, teraz już prawie jestem pewny
przykro mi, ale :
1. pokazywałem jak byłem mały
2. nie gram longów
jestem prostym górnikiem, który coś tam nakopie i potem grzecznie trzyma, czekając na odpowiedni moment na sprzedaż....BTC i ETH kibicuję najbardziej, bo to około 75% mojego portfela. Czasami coś tam kupuję tanio i sprzedaję drogo i tyle
Co niby miało mi się zlikwidac? Gdzie i na czym miałem stracic?
No prawda, spadła mi rentowność do 700-750% - nie wiem jak się pozbieram po takim ciosie...
Rozróżniasz mniejszy zysk (dalej imponujący) od straty?
też mam obawy z tym związane....
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !
adiqq
- Moderator
- Reputacja: 4404

Postautor: kozaki_wiesi » niedziela, 12 września 2021, 19:41
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Admin

Postautor: Bitmar » niedziela, 12 września 2021, 20:17
Fala C powinna być długa i myślę, że spokojnie zobaczymy 1 z przodu (jeśli fala A doszła do 28k to C spokojnie szybkim pikiem może zjechać do np. 19k) o ile nic się nie wydarzy, bo jak w międzyczasie Panama czy Ukraina oraz inne kraje zaczną uznawać (albo ogłoszą plany) BTC za oficjalną walutę to zamiast dołka będzie ATH. Plan generalnie jest taki, aby maksymalnie wykorzystać schemat bańkowy (fale korekcyjne ABC) ile się da i zdążyć z zakupami przed "państwową adopcją" , załadować pod korek i cierpliwie czekać. Myślę, że przed nami prędzej czy później na 95% będzie kolejna duża bańka. Bitcoin obok złota będzie robił za aktywo rezerwowe w różnych państwach. To następny naturalny krok po "państwowych adopcjach" i oczywisty skutek tych działań.sockpuppet pisze: ↑ niedziela, 12 września 2021, 18:38 jaki obstawiasz zasięg fali C?
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » niedziela, 12 września 2021, 21:30
Co do BTC, nałożyłem fraktal z poprzedniego dołka i gdybym miał zgadywać jesteśmy w tym miejscu:

Ewentualnie jeszcze jedno podbicie up.
Na dominacji mamy obecnie DB. Teoretycznie dobre miejsce na odbicie i rozpoczęcie runu BTC po nowe ATH. Z drugiej strony to może być ten moment kiedy alty już na dobre oderwą się od BTC.
Sam większość weekendu spędziłem na altach, spokojnie bez dźwigni można było zrobić parę trejdów biorąc po 10% a nawet więcej.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 642
Postautor: masonbtc » niedziela, 12 września 2021, 21:44

Witam
co za emocje...

masonbtc
- Początkujący
- Reputacja: 275

Postautor: SirJack » niedziela, 12 września 2021, 22:30
Możliwy układ Leonardo z punktem D w rejonie 46,7k.
https://pl.tradingview.com/chart/BTCUSD/OI65LPO2/
SirJack
-
Strona 3241 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3239
- 3240
- 3241
- 3242