Ekonomiczy sens kupna koparki dzisiaj

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ekonomiczy sens kupna koparki dzisiaj

Postautor: hanti » wtorek, 27 sierpnia 2013, 15:39

już chyba wszyscy co chcieli sprzedać fpga to sprzedali :p
był duży wysyp ofert a teraz jakoś jest już cicho
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » wtorek, 27 sierpnia 2013, 15:40

trudnosc może sobie rosnąc w nieskończoność, górnictwo wyżywi się z fees.
a co to za tajne hashe dla FPGA ?
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Weteran
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: virus » wtorek, 27 sierpnia 2013, 15:52

ja tam strzelam ze jeszcze sporo ludzi ma FPGA i czekają żeby sprzedać jak cena pójdzie do góry ... przynajmniej ja osobiście bym czekał bo ilość wysypu FPGA była ogromna stąd też takie ceny były...
Na tym da się choćby MD5 efektywnie łamać ;)
Widziałem też sporo gdzieś pisali o łamaniu WPA i tam różnice wydajności w stosunku do AMD czy NVIDIA były powalające, ale to nie były chyba Spartany ;)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: opengrid » wtorek, 27 sierpnia 2013, 18:24

No nawet mamy w społeczności jedną osobę, która skupuje właśnie FPGA do tego celu w każdych ilościach (WPA2 w takim klastrze to max kilkanaście godzin).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 479
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » wtorek, 27 sierpnia 2013, 21:19

Jeden sprzedaje a drugi kupuje, sprzęt zmienia tylko właściciela i dalej kopie. Zastosowanie do łamania haseł to na razie mały procent.

Weteran
Reputacja: 3844
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitBoy » niedziela, 15 września 2013, 09:13

Zastanawia minie jedna kwestia. Koparki GPU można wysprzedać na części bez problemu bo przeciętny Kowalski to kupi do swojego PC. Co natomiast z ASIC ? Czy po przejściu na nową generację ASIC będzie miał jakiekolwiek zastosowanie np. po przeprogramowaniu? Są jakiekolwiek projekty wykorzystania tej mocy obliczeniowej? Czy po wszystkim po prostu będzie sprzedawany na wagę?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » niedziela, 15 września 2013, 09:30

Pewno cena koparek ASIC w niedługim czasie spadnie do wartości paczki papierosów, fajki możesz sobie wypalić ale całkiem możliwe że dla ASICów znajdzie się jakieś alternatywne zastosowanie poza miningiem
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » niedziela, 15 września 2013, 11:16

virus pisze:ja tam strzelam ze jeszcze sporo ludzi ma FPGA i czekają żeby sprzedać jak cena pójdzie do góry ... przynajmniej ja osobiście bym czekał bo ilość wysypu FPGA była ogromna stąd też takie ceny były...
Na tym da się choćby MD5 efektywnie łamać ;)
Widziałem też sporo gdzieś pisali o łamaniu WPA i tam różnice wydajności w stosunku do AMD czy NVIDIA były powalające, ale to nie były chyba Spartany ;)
Coś mi się wydaje, że ten cały mining wymusi nieco wzrost bezpieczeństwa w paru miejscach sieci... ;)
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » niedziela, 15 września 2013, 11:20

spadnie do ceny paczki papierosów i będziesz kupowac kontenerami żeby coś wyhaszowac ;)
M.zd. ceny koparek wcale nie musza spadać a wręcz przeciwnie. Liczy się współczynnik Gh\$ i z tym moze być różnie.

Na zasadzie przypomnienia na obecną chwilę moja oferta 4TH+ to koszt poniżej ceny u producenta KnCMiner ;)
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hiera » niedziela, 15 września 2013, 14:43

l3sny pisze:spadnie do ceny paczki papierosów i będziesz kupowac kontenerami żeby coś wyhaszowac ;)
M.zd. ceny koparek wcale nie musza spadać a wręcz przeciwnie. Liczy się współczynnik Gh\$ i z tym moze być różnie.

Na zasadzie przypomnienia na obecną chwilę moja oferta 4TH+ to koszt poniżej ceny u producenta KnCMiner ;)
Z tym jest wiele niewiadomych. Jeżeli kurs będzie rósł, to górnicy na spokojnie będą dalej kopać. Głównie się liczy stosunek wkładu własnego do uzyskanych $... włożyłeś w to rzeczywistą kasą i taką chcesz odzyskać.
Niestety, jeżeli mamy GPU i FPGA jest szansa, że użyjemy tego gdzieś jeszcze, to o ASICu tego powiedzieć nie można.
Tak jak wyżej, pewne osoby od łamanie haseł albo innych zabezpieczeń będą czekać aż FPGA będzie wysprzedawane.
1LHw7TXrXpX9RbgyJnSUaAJqKGkeMnfr1h

SMOL ALLEGRO ||+18 za BITCOIN^^
TORBY BITCOIN - ECO !

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”