.

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

.

Postautor: Notrem » sobota, 18 czerwca 2011, 21:32

Wybaczcie moje początkowe idiotyczne posty. Każdy popełnia błędy ;)
Ostatnio zmieniony piątek, 19 sierpnia 2011, 21:41 przez Notrem, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42

Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Re: Co za idiota winduje ceny ?!

Postautor: Kimono » sobota, 18 czerwca 2011, 21:35

Dobra cena to niska cena. Przynajmniej mi się jakoś mimowolnie te dwa pojęcia łączą ze sobą.

Obraziłeś się na rynek? :-)
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » sobota, 18 czerwca 2011, 21:42

Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » sobota, 18 czerwca 2011, 21:42

.
Ostatnio zmieniony piątek, 19 sierpnia 2011, 21:41 przez Notrem, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42

Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » sobota, 18 czerwca 2011, 21:44

Notrem pisze:chyba że wczesniej zakupiles sporą ilosc btc, ktore potrzebujesz sprzedac sensownie, a ktos specialnie zaniza cene
Specjalnie, na złość? Traci swoją kasę z pasją, abyś Ty nie mógł zyskać? Litości.
H. L. Mencken

Obrazek
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » sobota, 18 czerwca 2011, 22:48

Kimono pisze:Dobra cena to niska cena. Przynajmniej mi się jakoś mimowolnie te dwa pojęcia łączą ze sobą.

Obraziłeś się na rynek? :-)
Kimono, a tak z ciekawosci, czemu Ty we wszystkich wątkach wieszczysz spadek ceny? Wszedzie gdzie Cie czytam to tylko "i tak jest wciaz za drogie", "za moment bedzie o polowe tansze" itp itd (cyt. z pamieci). Doslownie wszedzie.
Zawisc bo nie zdazyles zarobic na niedawnych wzrostach, czy brak wiary w BTC? :P

Bo akurat dla BTC (jak dla kazdej waluty) dobra cena to wysoka cena. Oczywiscie byle byla wzglednie stabilna, bo to najwazniejsze.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » sobota, 18 czerwca 2011, 23:17

Piszę to, w co wierzę. Nie będę zaklinał rzeczywistości, a tym bardziej obrażał się na rynek, gdy posiadając w portfelu pewne, wcale nie małe, ilości BTC, ich cena spada. Nie prowadzę osobistej krucjaty, w postach nie ma nic personalnego, bo dlaczego miałbym? Wygląda na to, że ma spaść, to pewnie spadnie. Nie róbmy dziecinady i nie bawmy się w hokus-pokus.

I oczywiście wierzę w BTC. Myślę nawet, że jestem w czołówce forum pośród wierzących najbardziej :-).
ekonokomik pisze:Wszedzie gdzie Cie czytam to tylko "i tak jest wciaz za drogie", "za moment bedzie o polowe tansze" itp itd (cyt. z pamieci). Doslownie wszedzie.
Zawsze? Według już takich zupełnie szablonowych, podstawowych modeli koretka ostatnich wzrostów musiała zakończyć się na poziomie 35-45 zł za BTC. Zdumiewam się, czytając, jak większość członków tej zacnej społeczności wydaje się widzieć w takich poglądach coś niesamowitego. Skąd czerpią wiedzę?
H. L. Mencken

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » sobota, 18 czerwca 2011, 23:29

Jeśli chodzi o przyszłość BTC to nie ma zupełnie znaczenia czy cena bedzie wysoka czy niska, wazne jest aby była stabilna i aby były przeprowadzane transakcje w BTC. I te dwie rzeczy zagwarantuja powodzenie i tym samym wzrost ceny do kosmicznej wartości, ale wzrost powolny i stabilny.
Kopacze chcą aby cena poszla szybko w gore, wierzący w BTC chcą aby nie skakała zbytnio tylko sie utrzymywała. Ja jestem i kopaczem i wierzącym w przyszłość BTC ale wolałbym powolny stabilny wzrost i BTC bym nie sprzedawał wcale.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: orka » sobota, 18 czerwca 2011, 23:58

To trochę jeszcze brakuje tych transakcji, obecnie prowizja wynosi gdzieś 0,2 BTC a za 1,5 roku będzie musiała wynosić z 25 BTC żeby utrzymać moc sieci na poziomie gwarantującym stabilność.

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » niedziela, 19 czerwca 2011, 04:40

Notrem, po pierwsze to opanuj się trochę. Po drugie, to każdy ma prawo windować sobie ceny jak mu się podoba. Tutaj nie ma żadnego KNF itp. Trzeba to traktować jak złą pogodę i nie handlować w ten dzień jak ci nie pasuje cena. Poza tym skąd wiesz czy zaniża czy zawyża. A jakby od razu wystawił 2000BTC to by było lepiej?

Wróć do „Bitcoin”