Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: 88duguid » sobota, 16 sierpnia 2025, 00:56

Wjeżdża konfa która może nas bujnac mocno, moim zdaniem góra .

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » sobota, 16 sierpnia 2025, 10:21

adamjttk pisze: piątek, 15 sierpnia 2025, 10:44PS. Jak na moje to dzisiaj jezeli spotkanie Putin-Trump nie bedzie jednoznacznie negatywne (wystarczy ze bedzie neutralne)
no to mamy neutralne a może nawet lekko pozytywne.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » niedziela, 17 sierpnia 2025, 05:24

fetek pisze: sobota, 16 sierpnia 2025, 10:21lekko pozytywne
Pozytywne to by bylo jakby snajper z sealsów zdjął Putina i Ławrowa. A na razie świat "demokracji zachodniej" zrobił carowi laskę na czerwonym dywanie. Żenujący spektakl.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 443
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » niedziela, 17 sierpnia 2025, 09:20

Pleasek89 pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:19Znów każdy chce być cwańszy od rynku i dlatego od 16 lat jest tak powtarzalny.
Pleasek89 pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:19m dłużej o tym myślę tym bardziej uważam, że 2026r. będzie mega byczy a w tym roku zobaczymy bardziej jakieś przebiśniegi.
Trochę się to wyklucza. 8-) Pozdro :)

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
-28

Postautor: Hoyden » niedziela, 17 sierpnia 2025, 11:55

domator pisze: niedziela, 17 sierpnia 2025, 05:24
fetek pisze: sobota, 16 sierpnia 2025, 10:21lekko pozytywne
Pozytywne to by bylo jakby snajper z sealsów zdjął Putina i Ławrowa. A na razie świat "demokracji zachodniej" zrobił carowi laskę na czerwonym dywanie. Żenujący spektakl.
nie zaczynaj . są tu osoby które np popierają Putina i Rosję i to jak Putin rozgrywa politykę w europie bo dzięki niemu jeszcze nie wyparowałeś w grzybku atomowym. są niezależne media które jasno pokazują że zbrodniarzy szukać trzeba właśnie na zachodzie a nie na wschodzie oprócz oczywiście ukrainy i upadłego zelenskiego na usługach CIA. Ja tu nie będę pisać kogo powinien zdjąć sniper , lista była by długa ale z pewnością to nie byłby putin, dzięki niemu mamy jako tako pokój w europie jeszcze bo tylko on powstrzymał zapędy NATO do wywołania III w.ś. oczywiście poświęcając takie kraje jak Polska. Nie będę tutaj rozwijać tematu bo się moderator wkurzy ( i słusznie), polecam kanały Macieja Maciaka odnośnie polityki rosji w europie i na czym polega szachowanie się wzajemne USA <> Rosja <> Chiny. Pewne jest jedno na tym polu areny tych mocarstw - każde z tych państw ma głęboko w dupie POLSKĘ. Ale to z Putinem najlepiej się układać bo to nasz sąsiad i rosji zależy na dobrych stosunkach z Polską bo może tu przewalać swoje surowce. Z usa nam kompletnie nie po drodze - usa nas wydrenuje do cna, a z chinami powiniśmy się układać w sprwie jedwabnego szlaku w czym przeszkadza nam konkusrowo cała EU wraz z nienawistnie do nas nastawionymi niemcami. Unię powinniśmy mieć z rosją a nie z brukselą . Podłączając to pod temat krypto i bitcoina to akurat jakimś cudem właśnie poza EU np w rosji czy białorusi czy ukrainie MICA nie ma swoich macek a u nas ma :-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » niedziela, 17 sierpnia 2025, 14:03

btc już miesiąc w zakresie 10%. 125 w zasięgu, but.. jak więcej nie wycisną to polecimy

na eth wychodzimy z klina, widziałbym 4460 teraz i atak na top. Jak zrobimy DT to imo kanalik wyczerpany, brejk w dół

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
28

Postautor: Parias » niedziela, 17 sierpnia 2025, 14:55

Daleko mi do eksperta w sprawie krypto, ale mogę się nim nazwać w kwestiach bezpieczeństwa międzynarodowego.
A mimo to, dalej jest mi ciężko uwierzyć, że ktoś inteligentny w 2025 roku na serio mówi cokolwiek dobrego o Putinie. @Hoyden Mówisz, że dzięki niemu mamy w miarę pokój w Europie? To masz swój pokój - Osetia Południowa i Abchazja w latach 90, co w 2008 roku odżyło w formie wojny rosyjsko-gruzińskiej. Konflikt zbrojny w Naddniestrzu, dwie wojny w Czeczenii, wspieranie reżimu w Syrii i wojna na Ukrainie. Wszystkie te działania kacapów miały na celu REALIZOWANIE POLITYKI ROSJI, a nie żadna troska o pokój czy ludność. Chodziło im tylko o utrzymanie strefy wpływów, o kontrolę nad sąsiadami - czy to poprzez wstawianie swoich prorosyjskich marionetek do tamtejszych rządów, czy to poprzez dostęp do zasobów i szlaków strategicznych, czy to poprzez wspieranie "zamrożonych konfliktów", dzięki czemu kacapy hamowały rozwój tych regionów i sprawiały, że nie mogły integrować się z Zachodem. To wszystko oblane krwią przelaną przez zbrodnie wojenne kacapów i przemielone przez największą, najprężniej działającą i najbardziej zaawansowaną maszynę propagandową na wielu płaszczyznach. Widać, że to wziąłeś z połykiem, skoro polecasz kanały Maciaka. A Ty śmiesz pisać o Ukraińcach, że są zbrodniarzami. No serio, wielkie dzięki, że Putler nie spalił mnie w grzybie atomowym.
Zamiast Maciaka, polecam wyjść z kacapskiej bańki informacyjnej i polecam jednak inne źródła, na przykład Ośrodek Studiów Wschodnich, lub coś nieco przystępniejszego w formie - wczesne produkcje Tomasza Czukiewskiego czy kanał Piotra Małeckiego.
O rządzących w USA i na Ukrainie też - delikatnie mówiąc - nie mam dobrego zdania, ale to nie miejsce na takie rozmowy, ale przede wszystkim - jeśli ktoś pisze pochwalne posty na temat Putina i Rosji to nie mogę nie zareagować. Mam nadzieję, że moderator pozwoli mi odbić piłeczkę i nie usunie tej części posta. Koniec OT.

Pozostając w temacie krypto:
Obrazek
Patrząc na wykres ETH/USD w tygodniowych interwałach, ta obecna korekta przejdzie bez większego echa. Ale mam pytanie - czy to dobrze? Czy nie lepiej byłoby, żeby kurs zaliczył większą korektę do ~3,5-4k, zamknął tak jeden czy 2 tygodnie, a później zaczął bujać się w okolicach ATH, tak jak to było w przypadku BTC? Tak pionowe wzrosty w tak krótkim czasie nigdy nie są zdrowe

Weteran
Reputacja: 947
Reputacja postu: 
3

Postautor: adamjttk » niedziela, 17 sierpnia 2025, 22:16

Jak tak sobie patrze na wykres BTC na telefonie, to abstrachujac od cyferek, wsparc, fomo, ETF i innych "bzdur" wsrod ktorych sie tu obracamy to ten 4-letni cykl moglby sie juz spokojnie skonczyc w tym miejscu na ~120k$ niestety.
W duzym oddaleniu uroslismy balistycznie i spokojnie z tego miejsca moglaby byc roczna-dwuletnia korekta na 50-60k$

Gdzies tam zawsze warto o tym pamietac i miec to z tylu glowy.

Wymowka na zjazd sie zawsze jakas znajdzie w stylu - "w tym cyklu bysmy spokojnie urosli do 200-250k gdyby nie to, ze indeksy kleknely, ze nie widac konca wojny Ukr-Ros, ze Saylor przestal zakupy robic wiec juz nie ma kasy na up, ze wyszla jakas afera z Tetherem" etc etc

Obrazek

edit - ja oczywiscie od 2022r jedynie akumuluje i nic nie sprzedaje, zeby nie bylo. Poziomy do wyjscia (krotkotrwalego, na ~rok) to u mnie okolice 180-220k$, jak sie nie doczekamy tych poziomow w ciagu kilku mies. tylko bedzie korekta najpierw roczna-dwuletnia, so be it, poczekam dalej, w zyciu nie przypuszczalem kilka lat temu ze BTC bedzie tu gdzie jest teraz, moze naiwne ale uwazam jak McAfee, jezeli BTC wybil 1k$ i 100k$ to predzej czy pozniej wybije rowniez i 1M$

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » wtorek, 19 sierpnia 2025, 00:06

Czerwone otwarcie na others , myślę że jedziemy w górę to samo btc ten tydzień. Jeszcze jak to się potwierdzi :

"Ukraine proposes buying $100 billion worth of American weapons, using European aid, in exchange for security guarantees from the United States, as per the Financial Times.

Trump today said he was willing to give an unconditional security guarantee...if it comes with a $100B of weapons deal?

Not the worst thing for the US, Europe, or Ukraine at all..."

... Nie to jeszcze nie koniec.

Początkujący
Reputacja: 238
Reputacja postu: 
2

Postautor: kisiel » wtorek, 19 sierpnia 2025, 21:19

Od 2023 zrobiło to X6. Bardzo przyzwoity wynik. Naprawdę super wynik. Żaden Putin i Trump nie zmieni tego. 110250 najbliższy przystanek. Ci co mają nadzieję, że w najbliższym czasie zawróci z powrotem w górę, powinni wykreślić słowo nadzieja ze swojego słownika. Zaczęło się od wzrostu PPI i raczej nie będzie obniżki stóp z tego powodu. Lecimy na 110->105 i we wrześniu poniżej 100. Ci sprzedali już, prawdopodobnie sprzedali na szczycie. @adamjttk @Janome wraca i będzie Ciebie straszył tym -70k. Zobaczysz

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: tomoro » wtorek, 19 sierpnia 2025, 22:48

Zoom out w skali miesiaca, juz bylismy wczesniej na 112K 2 sierpnia. Teraz znowu wyglada na powtorke przed jazda do gory,
nie widze powodu, by mialoby byc inaczej, BTC wypadnie ze slabych rak, i z poczatkiem wrzesnia znowu bedziemy 120K+
O ile fundusze co sie zaladowaly same nie zaczna wychodzic z BTC, to ryzyko zjazdu kursu do 85K jest malo prawdopodobne IMO.
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
1

Postautor: bogdan19955 » wtorek, 19 sierpnia 2025, 22:55

-10k i bessa powiadacie :D Tym bardziej przekonany jestem że to nie jest dobry czas na sprzedaż. Perspektywa jakiejś ultra pompy 1000% jest większa niż załamanie bez powodu. Pamiętajcie są czasy wojny po zażegnaniu konfiktów zacznie się money printing i każdy kto kupował w czasie wojny bitcoina będzie grubo do przodu.

Trump jeszcze dobrze nie zaczął naganiać więc gdzie tu koniec hossy. Zaraz wymyśli że firmy bez strategicznej rezerwy będą miały podatki +50% i będą zmuszone brać spota.

Moim zdaniem oni się jeszcze dobrze nie wzięli za bitcoina, jest okres ładowania grubych toreb bo przebija amazona a wszędzie cisza.

btw. Nie zdziwi mnie jak putin jeszcze za btc będzie kupował boeingi. :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
3

Postautor: mess_on_a_mission » wtorek, 19 sierpnia 2025, 23:58

w końcu trochę ciekawiej na wykresie.

lt od 75 przełamana. fejk i up czy witamy 108?

w takim wariancie widziałbym i tak później teścik lt od dołu (108-118) i DT na eth

SVG Image

eth imo jeszcze w miejscu gdzie może odbić aby uchronić się przed spadkiem do 3850 (o poranku?), wtedy byłby fajny range 4800-3900 i szansa na poprawienie topu przed większym spadkiem

SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » środa, 20 sierpnia 2025, 09:28

bogdan19955 pisze: wtorek, 19 sierpnia 2025, 22:55Zaraz wymyśli że firmy bez strategicznej rezerwy będą miały podatki +50% i będą zmuszone brać spota.
To jest dobre ;)
Jak Trump planuje wykupic 10% Intela czy naklada cla na export dla AMD czy Nvidii to taki ruch nie bylby zadnym zaskoczeniem ^^
"USA ma byc stolica krypto wiec rekomenduje wszystkim big-tech 5% rezerwy strategicznej w BTC"
Kto sie nie podporzadkuje to na dywanik jak ostatnio Tim Cook "Apple" ;)

PS
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Nie-ak ... 95518.html

Obrazek
Ostatnio zmieniony środa, 20 sierpnia 2025, 10:34 przez adamjttk, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » środa, 20 sierpnia 2025, 10:09

Na bicie nuda i raczej nie spodziewałbym się fajerwerków na najbliższym czasie. Poprawiliśmy ATH i mocna cofka. Pewno wrócimy niebawem do konsolidacji.

Natomiast na ETH poruszamy się kanałem, ciekawe czy otrzymamy już teraz breakout:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
2

Postautor: KingKanPL » środa, 20 sierpnia 2025, 16:01

Ergorg u mnie z mierzeń dołek lokalny na eth wyszedł na 4089 ale finalnie powinni szuakc dołka w okolicy 3980 na sol stop na 175 ale dolek na 168
10% drop dla przerzutu na eth który na ten moment jest atrakcyjny to nic wielkiego

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: adamjttk » środa, 20 sierpnia 2025, 16:24

No to teraz tylko kilka miesiecy konsolidacji na poziomie 100-120k zeby pod koniec roku zrobic nowe ATH (jupi!) i wybic potezne 125k$, ewentualnie jak sie fomo grube nakreci to 126k$ ;)

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 20 sierpnia 2025, 21:50

Jahu pisze:Max $125k na koniec roku jak dla mnie oznaczałoby złamanie trendu i koniec hossy. Dlatego to prawie niemożliwe.
Jahu, mieszasz pojecia i popelniasz klasyczny blad poznawczy bo jestes zaladowany i masz myslenie zyczeniowe.
(nie osadzam, zeby nie bylo, ja mam tez duzo myslenia zyczeniowego apropo kursu BTC)

Niemozliwy wg Ciebie jest kurs na koniec 2025r 125k$ bo oznaczaloby to zlamanie trendu i koniec hossy?
C'MON!

W tym cyklu zlamalismy juz sporo trendow i mozemy zlamac duzo wiecej.

Poki co:
- ath na BTC bylo przed halvingiem
- nadal zadnego altsezonu, dominacja ani mysli spadac
- ETF, nieprzewidywalny prezydent/administracja USA hustaja kursem
- wciaz brak obnizek stop w USA ergo brak retailu/fomo

Z BTC wszystko jest mozliwe, mozemy miec pod koniec roku 10k$ jak i 400k$, to jest najpiekniejsze w tym aktywie, ta nuda to najgorsze co moze byc, te nowe ATH podbijane o setki dolarow sa ZENUJACE

Ja do grudnia tez obstawiam, ze jeszcze o te minimum 50% urosniemy (a moze i 100% mimo ze na dzis wydaje sie to abstrakcyjne) - dopoki rok sie nie skonczy to bedzie zawsze moja opcja nr 1
Ale nigdy, never ever nie wyklucze opcji, ze moze byc rownie dobrze ostra nuda i mozolne, instytucjonalne wytrzasanie slabych rak.

Jezeli instytucje wiedza, ze BTC to nieunikniona przyszlosc, i zostanie z nami na dlugie dekady, to maja nieskonczona ilosc dolarow zeby np zniechecic tymi nudami wiekszosc hodlerow, skupywac i sprzedawac dowolna ilosc BTC, rownie dobrze moga wytrzasac slabe rece kolejne kilka lat i w miedzyczasie akumulowac OTC zarowno BTC jak i ETH.

Ja ogolnie jestem strasznie skonfliktowany wewnetrznie - kazdy mm mojego mozgu mowi mi, zeby sie wylogowac z forum, zapomniec o torbach z BTC na kolejne 1-2 cykle i wrocic tu za 5-10 lat
Do tej pory, nikt kto kisil uporczywie BTC, nie wyszedl na tym zle. Nikt. Kazdy kto sprzedawal BTC predzej czy pozniej tego zalowal (!)
Dopoki ten trend nie zostanie zlamany to sprzedawanie BTC wydaje sie fundamentalnym bledem.
Natomiast wzrost 6x, 7x krotny w ciagu 3 lat to absolutnie olbrzymia pokusa i mysl zeby sie wyprzedac ze wszystkiego i liczyc na odkupienie toreb za np polowe ceny tez nie wydaje sie nierozsadna (mowiac delikatnie)
Tak zle i tak niedobrze

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » środa, 20 sierpnia 2025, 22:01

Bitcoin coś tam odreagowuje, ale alty na czele z ETH fajnie sobie dzisiaj radzą, dzienna na ETH pokryła całe spadki z wczoraj z nawiązką.

Dokupiłem na spot dzisiaj jeszcze jednego alta, w piątek ostatnia i ręce pod tyłek. Uważam, że na tym etapie sentyment do altów jest nieracjonalnie negatywny, ludziom strasznie brakuje cierpliwości.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » środa, 20 sierpnia 2025, 22:13

Też tak uważam , że będziemy mieli w kolejnych tygodniach miesiącach większe zyski na altach niż btc. Co do samego btc i alts , V to ulubiona litera :)

Wróć do „Przedszkole”