Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 692
Reputacja postu: 
19
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:31

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 31 lipca 2025, 11:19 jak stąd nie ruszą to może być jeszcze małe chłodzonko przed nowym topem.

SVG Image

Coraz bliżej decyzji czy korekcimy czy lecimy na 130. Jakby btc zaczął tu spadać to myślę, że eth dostanie gruby wp*ol :)

SVG Image

adamjttk pisze: wtorek, 12 sierpnia 2025, 22:44No ciezko to nazwac jedynie "ruszaniem"
Od kwietnia zrobilo +200%

No nie wiem czy to jest jakiś zajebisty wyczyn skoro 4 miesiące temu było 60% od dołka klepniętego.. 3 lata temu ;)

Wyjście nad 4 k bardzo wyraźne, natomiast nadal jest to top wieloletniego zakresu cenowego. Wg. mnie szansa na korektę ciągle większa niż pompa z tego miejsca. W dodatku na ath pewnie spora część chciałaby się przynajmniej częściowo wyładować, zobaczymy czy dostaną taką szansę

SVG Image

no i eth/btc na takiej tam 3letniej lt. albo wezmą od strzała i będzie test albo..

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:34

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:31Wyjście nad 4 k bardzo wyraźne, natomiast nadal jest to top wieloletniego zakresu cenowego. Wg. mnie szansa na korektę ciągle większa niż pompa z tego miejsca. W dodatku na ath pewnie spora część chciałaby się przynajmniej częściowo wyładować, zobaczymy czy dostaną taką szansę
ETH to zbyt ważny walor na rynku żeby ot tak sobie wybiło ATH i poszło wyżej. 2-4 tygodni mogą być teraz cyrki na kursie z przebijaniem szczytów, ale cierpliwości. Jak już się sytuacja ustabilizuje to prawdopodobnie cały rynek pójdzie wyżej.

Na ETH wszystko poniżej 4,3 - 4,5k to dobra okazja do skupu jeżeli ktoś stoi z boku a nie chce wchodzić po obecnych cenach.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
4

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:58

Ja tam mam na uwadze raczej zejście do 3 k i zgaszenie euforii a nie korektę o 300 usd ;) btc sztywniutko 105 k i formacja dołkowa na eth/btc, V jest możliwe, ale po tym co ten coin odjebywał przez lata to po prostu wolę kalkulować powolutku :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 14 sierpnia 2025, 13:42

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:58Ja tam mam na uwadze raczej zejście do 3 k i zgaszenie euforii a nie korektę o 300 usd btc sztywniutko 105 k i formacja dołkowa na eth/btc, V jest możliwe, ale po tym co ten coin odjebywał przez lata to po prostu wolę kalkulować powolutku
Za duże te spadki, nikt się na to nie nabierze tym bardziej, że ten cykl jest bardzo męczący, zdecydowana większość odpadła i zostały tylko stare wygi, które takie okazje zaraz wykorzystają jeśli się pojawi, takie otrzepanie byłoby dużo bardziej prawdopodobne gdyby na rynku zaroiło się od retaili, ale to nie ten etap jeszcze. Nie bardzo wiem po co mieliby spuszczać ETH tak nisko kiedy tak naprawdę dopiero co go zaczęli pompować.

Poza tym zobacz sobie ETH/BTC w skali 1W, masz tam piękne double bottom z pierwszym dołkiem na przełomie 2019/2020r., jakaś korekta zawsze może się pojawić oczywiście, ale przy BTC po 105k i ETH po 3k raczej by go poprawiło. Mało prawdopodobne przy tym co się aktualnie dzieje wg mnie, ale kto wie, nie takie rzeczy już na tym rynku widziałem.

Jakiś zimny prysznic się pewnie pojawi, tylko nie obstawiam kiedy i z jakiego poziomu, zresztą z lewara już się dawno wyleczyłem. :mrgreen:

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » czwartek, 14 sierpnia 2025, 13:53

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:31W dodatku na ath pewnie spora część chciałaby się przynajmniej częściowo wyładować, zobaczymy czy dostaną taką szansę
Nie rozumiem tego zdania, mowisz o psychologii ludzkiej czy o czyms innym?
Jak ktos siedzi od wielu lat zaladowany w ETH w okolicach ATH (powiedzmy 4,5-4,8k) to czy obecny kurs wynosi 4700$ czy 4850$ to co to za roznica przy sprzedazy obecnie?
Jak kogos torby doluja od lat to wg mnie nie ma zadnego znaczenia czy je odda po 4,7k czy 4,8k, inflacja i tak zezarla juz z polowe tej kasy.
Pleasek89 pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:34Na ETH wszystko poniżej 4,3 - 4,5k to dobra okazja do skupu jeżeli ktoś stoi z boku a nie chce wchodzić po obecnych cenach.
Bylbym BARDZO ostrozny w tego typu ocenach.
W grudniu byla podobna narracja, ETH wywalilo na 3700$, dominacja w koncu zaczela spadac z 60% i narracja byla podobna --> "od teraz juz tylko up".
A skonczylo sie tak, ze 8 mies czekalem na break-even jezeli chodzi o BTC/ETH ^^
mess_on_a_mission pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:58Ja tam mam na uwadze raczej zejście do 3 k i zgaszenie euforii a nie korektę o 300 usd
100% zgody. Od tego punktu ryzyko zawrotki jest duzo wieksze niz kontynuacja wzrostow poki co.
Niech ETH wybije na te marne 6k chociaz i pokaze pazur, wtedy bedzie mozna mowic o zmianie trendu, lepszej narracji niz z Genius ACT i kupowaniem po 1B$ dziennie przez ETFy raczej miec juz nie bedzie. A do tego czasu to tylko poklepywanie sie po plecach niestety.

--------------

PS. Wczoraj do ETF na ETH wpadlo kolejne 700M$, nie biora jencow

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:19

adamjttk pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 13:53Bylbym BARDZO ostrozny w tego typu ocenach.
W grudniu byla podobna narracja, ETH wywalilo na 3700$, dominacja w koncu zaczela spadac z 60% i narracja byla podobna --> "od teraz juz tylko up".
A skonczylo sie tak, ze 8 mies czekalem na break-even jezeli chodzi o BTC/ETH ^^
Ten rynek zbyt wiele razy robił zawrotki w tym cyklu, nikt się już na to nie nabierze, każdy kto miał spanikować już dawno spanikował. Nikomu się nie opłaca spuszczać ETH do 3k kiedy dopiero co zaczęli go pompować tym bardziej, że na rynku nie ma żadnych retaili. Nikt mnie jeszcze nie pyta o krypto a część znajomych, którzy w poprzednim cyklu wchodzili na rynku już od dawna uważają zgodnie, że to scam a ja po prostu przyfarciłem.

Obstawiam, że jakaś większa zawrotka na ETH nastąpi dopiero po przebiciu 5k, zbyt wiele jest czarnego PR wokół tego coina.

A już chyba siódmy post mi się gdzieś przewinął w socjalach ostatnio, że "sprzedaję wszystko do września/października a później mega kryzys w 2026r." Już nawet te rodzynki są cytowane w niektórych artykułach o krypto na naszym lokalnym podwórku. Im dłużej o tym myślę tym bardziej uważam, że 2026r. będzie mega byczy a w tym roku zobaczymy bardziej jakieś przebiśniegi. Wszędzie panikarze i węszący spadki. Tak właśnie działa na psychikę rynek, które od 3 lat spada lub zamula do tego stopnia, że pompki w 2-3 miesiące o 3-5x plus wydają się dzisiaj abstrakcyjne. Każdy lekki wzrost o parę % i pojawieniu się kilku byczych postów/newsów odbierane jest jako antywskaźnik "no bo przecież trzeba byka utopić". Euforia buduje się tygodniami. Część naprawdę zapomniała jak wygląda prawdziwa hossa na krypto.

Znów każdy chce być cwańszy od rynku i dlatego od 16 lat jest tak powtarzalny. Najtrudniejsze w tym szumie zawsze był zwykły hold.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:39

Ciezko sie nie zgodzic w 100% z tym co piszesz, ten cykl jest psychicznie wyniszczajacy ze wzgledu na zamulanie. Zeby poltora roku po halvingu ETH nie potrafilo wybic ATH z 2021 pomimo takiej pro-krypto narracji czy skumulowanej inflacji w USA jest kuriozalne. Tutaj powinnismy za miesiac-dwa 10k$ zobaczyc zeby zadoscuczynic temu cyklowi :/

Tez zaczynam uwazac, ze gdy 80% retailu wyprzeda sie ze wszystkiego co ma pod koniec tego roku (no bo przeciez cykle, wiadomo) to prawdziwe fajerwerki zaczna sie w 2026r jak stopy w USA bedzie pacynka Trumpa scinac do zera a instytucje beda zasysac wszystko jak leci.

Ale kto do takiego trzymania rak pod dupa ma nerwy? ;)

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
2

Postautor: 88duguid » czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:40

PPI MISSES BADLY 3.3% VS 2.5% EXPECTED

To jakby ktoś się zastanawial o co chodzi .

Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: luk1999 » czwartek, 14 sierpnia 2025, 14:40

Ładnie strząsnęli... 117,5k na BTC w kilka minut, na wielu altach powyżej 10 procent.

Początkujący
Reputacja: 238
Reputacja postu: 
1

Postautor: kisiel » czwartek, 14 sierpnia 2025, 15:21

PPI niedoszacowane. Urosło 4x więcej od prognozy, m/m Już powoli rynek napędza się negatywnymi newsami. ATH na ETH być może w tym roku nie zobaczymy.

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » czwartek, 14 sierpnia 2025, 15:42

A ja myślę , że zobaczymy mocne V wkrótce. Aczkolwiek najpierw może mocniej poprawi Pomarańczowy z Wladkiem jutro , czy coś innego wyskoczy. W perspektywie tygodni będzie luźno tak czy siak.

Rozmowny
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
0

Postautor: LibertyLust » czwartek, 14 sierpnia 2025, 17:30

A dajcie spokój, wszyscy tu siedzicie jakbyście musieli tego chuja se dotykać. Na spokojnie, longterm nie ma jak przegrać z upadającym USD.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 14 sierpnia 2025, 19:18

to porada dla trejderów czy dla tych co trzymają od 2013?

Rozmowny
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
6

Postautor: LibertyLust » czwartek, 14 sierpnia 2025, 19:39

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 19:18to porada dla trejderów czy dla tych co trzymają od 2013?

Trafne pytanie :) IMHO trading nie ma żadnego sensu ani żadnej wymiernej długoterminowej korzyści względem ostatnio modnego DCA. Robić swój biznes i szukać relanych aktywów, lewarować się kredytem gdzie się da i jak się da, zadłuzać się wszędzie, nawet na krypto te marginy mają z 5-8% kosztu w skali roku a wiemy wszyscy jak się fiaty szmacą w ostatnich latach.

Tak dla hecy podrzucę pozycję które posta wiłem w emocjalnym afekcie jak zostałem zbezsztany za bycie bullish jak naród wybrany chciał się jeszcse bardziej obrzydzić światu :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » czwartek, 14 sierpnia 2025, 22:02

LibertyLust pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 19:39lewarować się kredytem gdzie się da i jak się da, zadłuzać się wszędzie, nawet na krypto te marginy mają z 5-8% kosztu w skali roku a wiemy wszyscy jak się fiaty szmacą w ostatnich latach.
"W hossie wszyscy sa geniuszami" ;)

Początkujący
Reputacja: 238
Reputacja postu: 
0

Postautor: kisiel » czwartek, 14 sierpnia 2025, 22:33

Jak sobie wrzucisz randomowe dane do excela dajmy na to od 2021 roku i skorelujesz z kalendarzem ekonomicznym, to zobaczysz serie negatywnych newsów, które się wydarzyły po sobie, a to PPI, wzrost bezrobocia itd. Wszystko to miało miejsce w szczycie euforii, w październiku 2021 roku. Co się wydarzyło w listopadzie i w grudniu to możesz zobaczyć na wykresie. Ja wiem, że wszyscy już widzą 150k. Jednak, zejście poniżej 100 do przynajmniej do 69k całkiem prawdopodobne

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
6

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 14 sierpnia 2025, 22:45

LibertyLust pisze: czwartek, 14 sierpnia 2025, 19:39wiemy wszyscy jak się fiaty szmacą w ostatnich latach

$ pokaż za tymi pozycjami. % z 1$ to mem ;)
pokonaj siebie i bądź jak @Godstar
swoją drogą @Bitmar powiedz mi jak to jest że jedyny kot na tym forum z wynikami jest żółty ? weź mi zabierz połowę tych punktów i zrób go niebieskim MINIMUM, kolo pokazał miliony $ zarobione zamiast śmiesznych % i pajacowania jako youtuber czy twitterowy guru
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 15 sierpnia 2025, 09:16

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » piątek, 15 sierpnia 2025, 10:44

Bessent tym jednym komentarzem (ze rzad USA kategorycznie nie bedzie kupowal BTC za pieniadze podatnikow) spuscil wczoraj BTC ze 123k na 118k, teraz to jest "damage control" co najwyzej bo pewnie po lapach dostal zeby sie "polityczniej" wypowiadac.

PS. Ja na miejscu Saylora bym uwazal i zaczal sie martwic
Urzad Trumpa jest skorumpowany tak, ze bardziej sie nie da.
Jezeli BTC wywali w ciagu kilku lat x2 czy x3 a Strategy kontroluje pond 3% BTC to pokusa zeby nalozyc na nich jakies ekstra podatki (vel haracze) czy ordynarnie polozyc lape na tej firmie (znacjonalizowac w ten czy inny sposob) pod przykrywka "bezpieczenstwa narodowego" bedzie olbrzymia.

W imie zasady - "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy" --> i to chyba powoli widzimy jak sie np czyta o haraczu 15% nalozonym na Nvidie czy AMD przy sprzedazy chipow do Chin

https://finance.yahoo.com/news/us-not-p ... 40011.html
https://cointelegraph.com/news/us-treas ... etary-says

PS. Jak na moje to dzisiaj jezeli spotkanie Putin-Trump nie bedzie jednoznacznie negatywne (wystarczy ze bedzie neutralne) to zobaczymy w okolicach polnocy wybicie ATH na ETH, Blackrock skupuje ETH jak wsciekly, wczoraj kolejne 0,5 miliarda $ inflow, siedza juz na 3% ETH - 3,2M ETH ze 120M w obiegu (!)
https://www.idnfinancials.com/news/5661 ... -soars-309
https://www.bitget.com/news/detail/12560604912528

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
6

Postautor: yaretzky » piątek, 15 sierpnia 2025, 16:09

adamjttk pisze: piątek, 15 sierpnia 2025, 10:44Urzad Trumpa jest skorumpowany tak, ze bardziej sie nie da.
Bardziej to już było za Józia a zapewne za pani co z prompterem ma problem było by jeszcze więcej korupcji.
Polecam poszerzenie własnej bańki informacyjnej poza tylko lewackie źródła :)

Co do kursu to się z Tobą zgadzam :)

Wróć do „Przedszkole”