Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4691 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4689
- 4690
- 4691
- 4692
- 4693
- …
- 4707
- Następna
- Moderator
- Reputacja: 4404

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 14 lipca 2025, 07:59
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Weteran
- Reputacja: 3903

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 14 lipca 2025, 10:00

https://financialservices.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=410793 pisze:Today [3.07.2025], House Committee on Financial Services Chairman French Hill (AR-02), House Committee on Agriculture Chairman GT Thompson (PA-15), and House Leadership announced that the week of July 14th will be “Crypto Week.”
The House of Representatives looks forward to considering the CLARITY Act, the Anti-CBDC Surveillance State Act, and the Senate’s GENIUS Act as part of Congress’ efforts to make America the crypto capital of the world.
https://www.reuters.com/business/bitcoins-record-high-lifts-crypto-stocks-renewed-regulatory-optimism-2025-07-11/ pisze:Crypto investors are betting that a slew of long-sought policy wins for the industry, expected next week, could invite new investment in the asset class.
Those hopes helped propel bitcoin to another high on Friday and gave a boost to U.S.-listed crypto stocks.
Starting on Monday, the House of Representatives will debate a series of crypto bills to provide the digital asset industry with the U.S. regulatory framework it has long demanded. Those demands have resonated with U.S. President Donald Trump, who has called himself the "crypto president" and urged policymakers to revamp rules in favor of the industry.
Trump himself is involved in several crypto ventures, including World Liberty Financial, a platform that his sons Eric and Don Jr. run.
Members of Congress are set to vote on the Genius Act, the Clarity Act, and the Anti-CBDC Surveillance State Act during "crypto week," as the industry's strained ties with Washington continue to thaw. The most significant bill is the Genius Act, which would create federal rules for stablecoins.
fusywszklanejkuli
- Początkujący
- Reputacja: 129

Postautor: Kiwajakotako » poniedziałek, 14 lipca 2025, 10:03
Kiwajakotako
- Dyskutant
- Reputacja: 241

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 14 lipca 2025, 11:09
Wygląda na top - jak sobie zrobiłem zoom na 4H and nawet 1H to dziabnęło idealnie w linię. Wszystko powyżej to już blow off top a ciężko sobie wyobrazić aby to nastało przed Q4/Q1 26. Do tego dolar znowu spadł ale znów zbliża się do 1.20 USD/EUR gdzie opór jest gigantyczny z wielu względów. Scenariusz z dystrybucją na tych poziomach i mielenie do końca roku na tych poziomach prawdopodobne. Poprzednie moje kreski z przed kilku tygodni rysowały top w okołicy 122-124k - i formującym się H&S - z takim zastrzeniem ze bylo to bardziej na jesien. Bardzo możliwe jest wyciągnięcie tego szybko pod 130k i stamąd zjazd aby wykosić ogromne shorty. Jednak jeśli cła wejdą od 1 sierpnia + prawdopodobnie cła odwetowe z UE to już będzie chyba pozamiatane.
Druga opcja to zejście z tego miejsca do 95k-90k do jesieni - wyrżnięcie całego kapitału z altów --> blow off top --> altseason nadal w grze
Tazz28
Hoyden
- Weteran
- Reputacja: 1335

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 14 lipca 2025, 12:24
CzarnaOwca
Pleasek89
- Dyskutant
- Reputacja: 241

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:04
Ciekawe czy bedzie tak znacząca jak USD bedzie po 2.50. EURO to nie jest śmieć i jak sobie wyrysujesz kanały czy jakieś wsparcia na przestrzeni lat to wszystko ładnie pasuje.
Tazz28
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:08
Będzie, USD wahał się od poziomu ok. 2,6pln do ponad 5pln w trakcie istnienia Bitcoina czyli ponad 16 lat i dalej to jedyna licząca się para na świecie. Musiałby upaść pieniądz fiducjarny w takiej formie jakiej go znamy aby mówić o utracie ważności tej pary.
Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:48
CzarnaOwca pisze: ↑ poniedziałek, 14 lipca 2025, 12:24@Hoyden Do waluty do której jest wyceniane, do USD, sprawdź jeszcze do KRW, Riali i innych mniej znaczących walut, które wymieniłeś...
No to może zaczniemy dyskusję - co się liczy w tej części europy i czym PŁACIMY za dobra w tej częsci europy - dolarem czy może EURO CZY PLN. i ile osób w tej częsci europy ma zysk z tego że btc jest wyceniana do dolara? bo ja nie mam. zaczynamy wasze argumenty chętnie ich wysłucham
Hoyden
- Weteran

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:50
A ja mam, bo wypłacałem kiedy $ śmigał powyżej 4zł,
no ja euro nie płacę więc
Dodatkowo pewnie pow. 90% ludzi najpierw wypłaca btc do usd/t/c/ a dopiero potem do pln przy samej wypłacie.
Do euro kto wypłaca? Ty? i kto jeszcze?
CzarnaOwca
- Początkujący
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:51
Większej bzdury nie czytałem . Dla importerów to może jest znaczące. pytanie ile jest eksporterów a ile importerów DO i Z USA. zapomniałeś o BRICKS . Dolar jest w tej chwili w niesamowitym odwrocie na świecie. nastąpił rozłam i tego już się nie da powstrzymać, jedynie to trump może zrobić aby zdławić rosnące zadłużenie USA to albo ustanowić nowego dolara albo wywołać wojnę z poaństwami bricks. To pierwsze powinno się odbyć w zabezpieczeniu do złota i / LUB BTC

Hoyden
ikswodnal
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:58
My mówimy o tym samym?Hoyden pisze: ↑ poniedziałek, 14 lipca 2025, 13:51Większej bzduru nie czytałem . Dla importerów to może jest znaczące. pytanie ile jest eksporterów a ile importerów DO i Z USA. zapomniałeś o BRICKS . Dolar jest w tej chwili w niesamowitym odwrocie na świecie. nastąpił rozłam i tego już się nie da powstrzymać, jedynie to trump może zrobić aby zdławić rosnące zadłużenie USA to albo ustanowić nowego dolara albo wywołać wojnę z poaństwami bricks. To pierwsze powinno się odbyć w zabezpieczeniu do złota i / LUB BTC
I zluzuj z tym autorytarnym tonem, bo jest to mega irytujące. Jeszcze przed chwilą twierdziłeś, że żadnego altseasonu nie będzie a ostatnie parę dni moje alty skoczyły o 50% do góry i uważam, że daleko do końca (tylko nie cytuj mnie jeśli nadejdzie lokalna korekta, bo timeframe na hossę to dla mnie 6-9 miesięcy od teraz, może nawet dłużej).
Jedyna para walutowa do BTC, która ma znaczenie na tą chwilę to wycena do dolara. Twierdzenie, że nie jest to prawda to zaklinanie rzeczywistości. Nikt normalny nie trejduje do EUR czy PLN, porównuja sobie wolumeny, płynność na giełdach, całe AT. Jeżeli się to zmieni to wtedy zrewidujemy sytuację. Jeżeli uważasz, że to kwestia czasu to wykonuj adekwatne ruchy na własne ryzyko, ale nie wciskaj ludziom na forum swoich tez kiedy ewidentnie nie masz racji.
Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 39

Postautor: cyclone » poniedziałek, 14 lipca 2025, 14:01
cyclone
- Początkujący
- Reputacja: 170
Postautor: 88duguid » poniedziałek, 14 lipca 2025, 14:10
88duguid
- Początkujący
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 14 lipca 2025, 14:53
I dalej tak twierdzę i są na to faktyczne potwierdzenia w postaci dominacji btc i wyceny altów które od swoich szczytów z 2024 są w takim dołku że płakać się chce. Które alty ci skoczyły o 50 % co ? 2-3 ? od jakich pułapów ci skoczyły co ? no daj już spokój z tą altową propagandą

Dodano po 2 minutach 1 sekundzie:
tyle tylko że dolarem nie płacisz za chleb w kraju tylko złotówkami. już prędzej euro jest ważniejsze dla nas w tym obszarze niż jakiś zjebany dolar. dla przeciętnego kowalskiego dolar KOMPLETNIE się nie liczy bo nie płaci nim za dobra ani nie dostaje wypłaty za swoją pracę w dolarze tylko w lokalnej walucie.
Hoyden
- Weteran

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 14 lipca 2025, 15:00
Dla przeciętnego kowalskiego mającego bity euro KOMPLETNIE się nie liczy.
Przestań pisać bzdury, kolejny raz.
CzarnaOwca
- Początkujący
- Reputacja: 25
Postautor: Jopek » poniedziałek, 14 lipca 2025, 16:11
Jopek
- Początkujący
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 14 lipca 2025, 16:49
CzarnaOwca pisze: ↑ poniedziałek, 14 lipca 2025, 15:00Dla przeciętnego kowalskiego mającego bity euro KOMPLETNIE się nie liczy.
Przestań pisać bzdury, kolejny raz.
bzdury ? cokolwiek sprzedaż do dolara później i tak musisz wymienić do lokalnej waluty, KAŻDY biznes ci wymieni dolara po kursie do lokalnej waluty - a tu dolar spadł w większości lokalnych walut. ja nie wiem jak wam to wytłumaczyć prościej ale z ekonomii to mam wrażenie że większość tu osób kompletnie jest ingnorantami.
Hoyden
-
Strona 4691 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4689
- 4690
- 4691
- 4692
- 4693